Duben
ohodnotit

Veselá vdova

The Merry Widow

Rok:
1934
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
2.11.1934
Popis / Obsah / Info k filmu Veselá vdova
Marshovia je malé knížectví někde v Evropě, které je slušně řečeno na mizině, a tak potřebuje na vylepšení obrovský příliv peněz. Ten může zemi zpět přinést jen vdova po Marchovianovi Radekovi - Američanka Crystal Radekova. K okouzlení veselé, vtipné mladé vdovy bude potřeba sehnat někoho obzvlášť přitažlivého, a proto dostane všeobecně zvláště ženami oblíbený hrabě Danillo příkaz, aby vdovu vyhledal, seznámil se s ní a natolik ji omámil, aby ji dostal až k oltáři. Před odjezdem do Marschovie však chce Crystal ještě navštívit Paříž, a zde se inkognito setkává s Danillem, kterého právě u Maxima nachází v obležení krásných žen. Hrabě si ji i přesto všimne a začne se jí dvořit. Crystal se mu představuje jako tanečnice, a jako jméno uvádí Fifi……….a zápletka může pokračovat.
Slavná opereta „Veselá vdova“ Franze Lehára byla filmaři pro kameru využita několikrát (6 zpracování), z toho nejznámější a nejúspěšnější verzí bylo po mnoho let černobílé zpracování z roku 1934 s Jeanette MacDonald (Crystal) a Maurice Chevalierem (hrabě Danillo)v hlavních rolích.
MHCB
------------
Písně (hudba, text):
Girls Girls Girls - (Franz Lehar, Richard Rodgers, Lorenz Hart)
Vilia - (Franz Lehar, Richard Rodgers, Lorenz Hart)
Maxim's - (Franz Lehar, Richard Rodgers, Lorenz Hart)
Melody of Laughter - (Franz Lehar, Richard Rodgers, Lorenz Hart)
The Merry Widow Waltz - (Franz Lehar, Richard Rodgers, Lorenz Hart)
If Widows Are Rich - (Franz Lehar, Richard Rodgers, Lorenz Hart)
Tonight Will Teach Me to Forget - (Franz Lehar, Gus Kahn)
-p-


Autor: clara.bow

Popis / Obsah / Info k filmu Veselá vdova
Podle známé operety Franze Lehára natočila spol. MGM pod režií Ernesta Lubitche černobílý hudební film : The Merry Widow - Veselá vdova. Jeanette Mac Donald hraje mladou, půvabnou a velmi bohatou vdovu – Soňu Glavari, hraběte Danilla – Maurice Chevalier.
Po vdovském smutku se chystá Soňa najít nového manžela, a k tomu podle marsovijského ministra zahraničí nesmí dojít, protože s ní by ze země odešel i její obrovský kapitál. Přikáže tedy hraběti Danillovi, kterého hraje Maurice Chevalier, aby jí vyhledal a ucházel se o ní. Danillo je veselý, šarmantní muž, kterého zbožňují a obdivují všechny ženy v rodné Marsovii, nevyjímaje i samotnou královnu, kvůli které je i sám král Achmed rád, že se konečně Danilla zbaví. Hrabě tedy opouští Marsovii, aby v Paříži vyhledal bohatou vdovu, která je zde právě na návštěvě. Soňa se o jeho návštěvě dovídá, a tak přichází inkognito do Maxima, nočního podniku, kde se Danillo ve společnosti „veselých“ děvčat dobře baví. Danillovi se představí jako Fifi, a ten je jí okouzlen. Film je protkán melodiemi Franze Lehára, o další hudební úpravu se postaral vedle mistra operet i Richard Rogers.



Marta Holubová-clara.bow


Autor: clara.bow

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

48 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Bílí lvi - zrozeni v divočině

09:45 - 10:40

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

18 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

38 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178210

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10