Duben
ohodnotit

Vertical Limit

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
8.2.2001
„K2 - druhá nejvyšší hora světa je tou nejvražednější. Chris O'Donnell vede k jejímu vrcholu riskantní záchrannou misi.“

Komentáře k filmu Vertical Limit

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.6.2022
Zručný režisér,   dostatečně kvalitní   obsazení, krásné až   úchvatné scenérie - to   všechno je dobrý základ pro   film. Nadstavba, která by   udělala e solidního bijáku   opravdový zážitek mi tady   však nějak chybí, možná   pod vlivem a nánosem   některých absurdit. I tak je   to film, který se určitě   nechá vidět a neurazí.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Bill Paxton výjimečně v   záporné roli akčně   dobrodružného filmu, v mnoha   ohledech typicky amerického s   často předvídatelnými   dějovými zvraty, ale   slušnou akcí.
argenson
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2008
Upřímně řečeno, tenhle   film ve mně nezanechal nijak   silný dojem, ale utkvěla mi   z něj jedna pozoruhodná   hláška: "Usměj se   krásko, to je druhá   nejhezčí věc, kterou   můžeš svými ústy   poskytnout." :-)
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Teda navalit v jednom filmu   tolik krmiček, to je tedy   síla. Nesmysl za nesmyslem se   na mne valí z monitoru, ale   já neodolám a koukám na ty   voloviny znovu a znovu. A   vůbec mi to nevadí, hlavně   že se bavím…   2014021910246/0
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2013
Během sledování mi vytanul   na paměti jeden mnohem   starší sovětský film s   podobným názvem i tématikou   - "Vertikal" s L.   Lužinou a Vl. Vysockým. Ti   ovšem nepatřili mezi   milionáře a namísto   štítů Himálaje zlézali   jakýsi kavkazský   "kopeček". Kvalita   obrazu, daná datem výroby   sice jednoznačně hovoří ve   prospěch novějšího   snímku, ovšem myšlenka   zůstává stejná -   horolezectví je krásný, ale   nebezpečný koníček. A   proto je lepší neriskovat a   podobných horolezeckých   expedic se účastnit pouze   jako divák (čímž se   nevylučuje ani souběžné   intenzívní provozování   sportu, zvaného gaučink).   Dramatická podívaná   zaručena, nebezpečí lavin   minimální...
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Tak při tomhle filmu jsem   měla husí kůži od   začátku do konce. Zima,   sníh a okolo nic, jen vy,   hory a zase ten sníh. A co si   počít, když na zádech   nesete nitrák, který může   každou chvíli bouchnout a v   bandě zrádce, kterej vás   žene do záhuby. Brrr, jen na   to pomyslím.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2008
6 je opravdu jen za Chrisovu   tvářičku, protože jedině   kvůli němu, jsem film   přetrpěla podruhé. Sice   vím, že takové věci, jako   že se horolezec odřízne z   lana jsou využitelné, ale   když nám to naservírují v   prvních minutách filmu, je   jasné, o co asi půjde...
no...prostě film je   neuvěřitelně plochý, při   nejlepší vůli prostě nejde   s někým soucítit...a ty   triky?!?...děsběs!
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.10.2010
U tohohle filmu mě opravdu   mrzí, že jsem ho neviděla v   kině, poprvé jsem ho viděla   když vyšel na dvd, film   nabízí mnoho tváří   naleznete zde adrenalin,   smutek, strach. Je to   výborný příběh u kterého   se nenudíte ani když ho   vidíte po desaté. Výborný   Chris O´Donnell a Robin   Tunney.
Petra.Barbie
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Bill Paxton v roli záporáka a je výborný!
Tento film je v kategorii   psychologických dramat   spíše opomíjený a myslím,   že neprávem. Je tvrdý,   drsný a mrazivý. Vím, že   úvodní scéna, kdy syn   odřízne svého otce, aby   zachránil sebe a sestru je   hrozivá a divák vnitřní   otřes prožívá hned od   začátku, ale tak to asi má   být. Takhle to mezi horolezci   chodí a podobných situací   jistě řešili   dost...živočišný pud a   snaha o záchranu vlastního   života je bohužel   přirozeným podvědomím   každého z nás a nikdo   nemůže tvrdit, že by   neobětoval v extrémě   vypjaté situaci život   někoho blízkého, aby   zachránil sám sebe...ne,   tohle se nedá soudit, a proto   i když jednání bratra   mladé horolezkyně zprvu   odsoudíme, později   přemýšlíme nad tím, jak   bychom se zachovali sami.   Herecké výkony jsou velmi   dobré, já si dovolím   vyzdvihnout již zmíněného   Billa Paxtona. Doposud hrál   spíše role kladné - Apollo   13, Titanic, zde je veskrze   negativní kariéristický a   penězi posedlý jedinec. Svou   roli hraje vážně dobře. A   kromě utnutého lana jiný   hodně vypjatý moment? Když   starý horolezec nalezne   zmrzlou mumii těla své   ženy...to je hodně citový   okamžik!
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Akčné filmu takého to tipu   veľmi na obrazovkách   nevidieť,lebo sa ani veľmi   nenakrúcajú. Celý dej je   strhujúci a napínavý od   začiatku, až po koniec.   Videl som ho niekoľkokrát a   neľutujem.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Kdo měl tu možnost vidět   Vertical Limit v kině jistě   byl více okouzlen   senzačními záběry hor než   dnes na dvd čí v televizi .   V kině to byl jedinečný   zážitek i proto se rád k   tomuto dobrodružnému filmu o   horolezcích vracím.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Dobrý dobrodružný thriller   z horského prostředí.Jo až   na pokraji smrti poznáte kdo   je sv... a kdo   přítel.Skvělé napínavé   scény při záchranářské   cestě do hor a skvělý   S.Glenn.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2010
smutný, napínavý,   překvapivý, tento film   nabízí všechny tři   žánry. Viděl jsem ho už   několikrát a pokaždé se mi   líbí víc a víc, efekty ve   filmu jsou hodně věrohodné   a podle nich to vypadá, že   fakt padala lavina, dobré   herecké výkony, byl jsem z   tohohle snímku opravdu   nadšený!
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Filmů z prostředí hor moc   není a kvalitních už vůbec   ne. Tím pádem má jakýkoliv   film s touto tématikou šanci   uspět. Jen to chce dobrého   režiséra. Martin Campbell   určitě dobrý režisér je   ale tentokrát bohužel celkem   pohořel. Záčatek je   perfektní poté se ve filmu   nic neděje a divák musí   čekat kdy už to konečně   přijde. Nakonec něco přijde   ale určitě toho mohlo být   více. Ať už akce nebo   napětí. Kdyby bylo více   kvalitních filmů z   prostředí hor tento by   nejspíše propadl.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.2.2015
Film = dvě fakta...první   fakt je ten, že oplývá   neskutečnýma nesmyslama.   Vypisovat je tu nebudu, ale   každých deset minut nějaká   stupidita. Na konci filmu si   budete jen klepat na čelo a   říkat si...opravdu? Opravdu   to mysleli vážně? A to   ještě berme v potaz, že 99%   z nás nikdy do takový   vejšky nelezlo, takže co si   teprve museli o filmu myslet   skuteční horolezci :-D
Druhý fakt je ten, že   film je opravdu napínavej,   má výborný tempo a hýří   adrenalinem. To jsou na 99% i   důvody, proč to každej   dokouká, protože jinak v tom   není nic. O´Donnell je asi   tak herec, jako Miroslav Pelta   krásnej chlap a seriálová   hvězdička Robin Tunney je   asi tak herečka, jako Halina   Pawlowská štíhlá kráska.   Trošku je mi líto uvrtávky   Scotta Glenna. Aspoň ta   Izabella pohladila mužské   oko. Herecky katastrofa,   filmařsky slušný a logicky   bída...konečný výsledek   průměrný a za mě 50%
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2016
Není to dokumentární   snímek, ale napětí   dokumentu nepostrádá a jde v   něm nakonec i o víc, než   jen o zábavu. Je tak trochu o   lidských hodnotách a   vztazích na hraně, takže   proč odsuzovat nedokonalosti?   Mám ten film ráda a   doporučila bych ho každému,   kdo hledá dramatické situace   a krásné vysokohorské   prostředí.
red.mann
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2020
Pro mě super film. I když je   to trošku mimo realitu, tak   je to poutavé, napínavé,   má to spád a švih. Je to   adrenalinem nabitý film a je   mě toho špatného hodnocení   až trochu líto.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2009
Hodně se mi tenhle film   líbil,napětí tam   nechybí,skvělá akce a   úchvatné prostředí.Chris   O´Donnel si u mě napravuje   reputaci po strašlivě   strašném Batman a Robin.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Viděla jsem tenhle film už   x-krát. Je to velmi silný   příběh na pozadí   extrémních podmínek   vysokých hor. Podle mě   napínavý a dobře natočený   snímek, jehož děj vás hned   od začátku pohltí. Našla   jsem jen jednu chybu - celkem   často jsou rozpoznatelné   kulisy, hlavně hned na samém   začátku, kdy několik   horolezců visicich na jednom   laně, sice křičí, ale   drží se jen tak lehce, bez   námahy. A takových situací   je víc. Ale to bude spíše   o rozpočtu. Jinak super.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Neodcházejte po deseti minutách.
Miluju hory a horolezectví   ještě víc, přesto že   nejvýš sem byl na sněžce a   horolezecký lano jsem viděl   jen za výlohou v   obchodě:)Když fil začal a   hned na začátku jsem viděl   umřít otce obou hlavní   hrdinů chtěl jsem jít pryč   od počítače. Chybu bych   udělal. Velkou. Musím se   vzpříčit hodnocení Foxe a   říct že film nepostrádá   podle mého nic co by měl   mít. ŠKODA JEN ŽE KOLEGA   LYŠKA NEPÍŠE KOMENTÁŘE   MOHLI BYCHOM SI O TOM   POKECAT.Nenašel sem kromě   nitroglycerinu ve filmu nic co   by se vymykalo zdravému   rozumu.Naopak si myslím, že   výborně jsou tu ztvárněny   obvzláště charaktery   různých lidí a pud   sebezáchovy. Chceš žít tak   zabij. Jenže tady to   neplatí. Chceš žít tak   vydrž co nejdýl a   nepodléhej panice a navíc si   krej záda protože ten kdo   chce přežít s tebou tě   klidně zabije.Trocha   psychologie, hodně   dobrodružství a odvahy a   jedna obrovská zrada s   velikánskou chutí na pomstu.   A co ještě? Konec. Pro   někoho spravedlivý pro   někoho šílený ale pro mě   spíš očekávaný.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Film o horolezcích jejich   osudech , o horách a   sebezapření o   nepředvídatelných a   neočekávaných situacích,   do kterých se hlavní   hrdinové mohou při   zdolávání vrcholů dostat.   Herecké obsazení vážně na   jedničku.Ať už mluvíme o   mladém talentu Chris   O´Donnelovi nebo se upneme na   velmi sugestivně   stvárněného "mizeru   Billa Paxtona .Velmi také   zaujme Scott Glenn , který v   roli šíleného Montgomeryho   Wicka (který na K2 dvojce   hledá svou tragicky zesnulou   ženu průvodkyni) podává   naprosto špičkový výkon   otrkaného horolezce (který   při záchranné akci přišel   o prsty na jedné noze). Více   než za zmímku, spíše za   pochvalu stojí i Steven Le   Marquand a Ben Mendelson ,   kteří v rolích věčně   zhulených bratří   Benchových zahynou , což   činí snímek velmi   nepředvídatelným, neboť   komické postavy přítomné v   dramatech většinou   neumírají. Film je protkán   napětím a dobrodružný   náboj je všudypřítomný,   na hlavní hrdiny se valí   laviny, padá kamení,   bojujít s otoky plic a nejen   sami se sebou ale bohužel   také mezi sebou. Neboť ne   každý komu jde o život si   jej je schopen zachránit tak,   aby při tom o něho   nepřipravil někoho jiného.   Jediné co bych filmu vytkla   je až příliš   vykontruovaný vztah bratra a   sestry, hlavních hrdinů,   jehož dějová linie je ve   filmu celkem postradatelná,   jejich vzahové tendence   nejsou originální , jako by   se sem přimotaly z úplně   jiného filmu. A tak malinko   narušují jinak velice   kompaktní dílko. Ale který   film se zavděčí každému?   V každém případě je na co   se dívat akcí a napětí,   nebezpečných skalisek a   situací , kde se jedná o   životě a smrti je zde   nepřeberné množství.   Stojí to opravdu za to.
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Ostuda, ale tento výborný   film jsem viděl poprvé až   dnes. Jsem každopádně   nadšenej. Skoro mě až   překvapilo průměrný   nízký hodnocení, protože   podle mě Vertical Limit   neměl chybu. Ale O. K.,   každej se mnou souhlasit   nemusí. Působivý příběh,   akce, napětí, sobectví   člověka i v krizový   situaci, rozhodování se mezi   životem a smrtí - tak tohle   všechno film rozhodně má.   Očekával jsem drama ve stylu   typické americké lovestory a   byl jsem překvapenej.   Emočně vypjatá scéna je   otcova smrt, který se   obětuje za záchranu syna a   dcery. Taky nalezení zmrzlé   munie ženy Montgomeryho je   dost zajímavá scéna. Nebyla   jediná minuta, kdy bych se   nudil. Švih, spád, akce   drama = perfektní film a   výborný herecký výkony.
markus48
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2007
vertical limit
film nabity akciou a napatim,   treba vidiet lebo clovek   neuveri ze moze byt na telke   nalepeny od zaciatku po koniec   filmu
blax
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
žádný šlágr...ale
Rozhodně se nejdná o   žádný zázrak. Film je   zaměřen hodně na citovou   strunu člověka a více než   adrenalinové scény mě   dostávaly scény dojemné:)   Nejsem horolezec, ale i   přesto si troufám tvrdit,   že filmové situace a skeče   neodpovídají horolezecké   realitě.
KOKOS.5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Krásný hory
Tento film je nabit už od   samého začátku a při jeho   sledování vás stále a   stále nabíjí jeho   strhující děj.Dávám 10.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10236minih10236King Kong žije (1986) 
King Kong Lives n
minih48482minih48482Vévodkyně (2008) 
The Duchess n
minih112243minih112243Marie z Nazaretu (2012) [TV film] 
Maria di Nazaret n
minih16978minih16978Pro hrst dolarů (1964) 
Per un pugno di dollari n
minih145728minih145728Hvězdy světového cirkusu (2004) 
28th International Circus Festival of Monte-Carlo n
minih6609minih6609Dobytí planety opic (1972) 
Conquest of the Planet of the Apes n
minih72392minih72392Nepij ten džus (2010) 
Life's a Beach n
minih56055minih56055Příhody pana Michala (1969) [TV seriál] 
Przygody pana Michała n
minih65999minih65999Time Changer (2002) 
Time Changer n
minih23534minih23534Základní instinkt (1992) 
Basic Instinct n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

10:15 - 11:10

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

09:40 - 10:55

46 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

66 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10