ohodnotit

Velikonoční dovolená

Další název:
Holiday at Easter; Osterurlaub
Žánr:
Rok:
1971
Délka:
78 minut
Premiéra v ČR:
7.3.1972
„Český film o prvních láskách a prvních zklamáních.“

Komentáře k filmu Velikonoční dovolená

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 6
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2013
Taková zvláštní romance na   typické téma. Martě přijel   na opušťák Honza. Na tom by   nebylo nic zvláštního,   kdyby však zároveň   nechodila s Ivanem. Chlapci   se kočkují a Marta se tím   baví a ještě je oba   provokuje. Velice jednoduchý   příběh z vesnického   prostředí, který málokoho   nadchne. Je to takový   odpočinkový snímek, který   na druhou stranu zase   nepatří k těm nejhorším.   Pro svojí krátkou stopáž   je snesitelný a poučuje, že   jít na dva roky na vojnu a   zanechat doma svoji dívku je   vždy riziko. K zajímavostem   filmu patří hojná účast   tehdejších debutantů.   Někteří mají vyloženě   štěky, jako by byl   nedostatek komparzu. Asi vtom   byl záměr. Vyzkoušeli si,   jak to u filmu chodí.   Neobvyklý romantický film na   český způsob 70. let.
jarda53
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.10.2018
Honza přichází na   opušťák a zjistí, že jeho   dívka na něj moc nečekala a   namlouvala si kluky, které   teprve vojna čeká. Ve filmu   máme sympatické chlapy, kdy   Vondráček, Jandák na ty   časy, když se natáčel   film,změnili léty postavu,   dnes již je málokdo pozná.   Voják Honza (P. Skarke)   předčasně zemřel v roce   1999..
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.5.2011
Jiří Hanibal na svůj   námět i scénář jako   režisér natočil velmi   průměrný snímek, možná i   podprůměrný, jednoduchý   děj, jednoduchá záplatka.   Všechno bylo jednoduché, aby   to bylo stravitelné a líbilo   se většinovému průměru   tehdejších diváků.
green-tea
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2012
Ačkoliv jsem tento film už   určitě kdysi viděla, vůbec   mi neutkvěl v paměti, což   lze vysvětlit dvojím   způsobem.
A sice:
a)jsem totálně   senilní
b)nikdy mě   nijak extra nezaujal

(bééééé je   správně, samozřejmě!)
;-)
New
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.9.2012
Průměrný, nezajímavý,   film. Přepnul jsem na jiný   program. Jestli to spíš   tenkrát nemělo zvednout   čest vojákům?
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Půlhodinové čekání na   nějakou situaci, konflikt,   zápletku, nebo prostě NĚCO   mne přestalo bavit. Natvrdlý   kluk, neherecká partnerka,   děs. 201109113000/7625/7625

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32863minih32863Přeber si to znovu (2002) 
Analyze That n
minih138537minih138537Šmírák (1960) 
Peeping Tom n
minih24772minih24772Uloupená hranice (1947) 
Uloupená hranice n
minih5288minih5288Kontakt (1997) 
Contact n
minih30490minih30490Moskva slzám nevěří (1979) 
Moskva slezam neverit n
minih14189minih14189Neviditelný na útěku (1992) 
Memoirs of an Invisible Man n
minih143578minih143578Turbotarantule: Láva poraženým (2015) [TV film] 
Lavalantula n
minih160932minih160932Oro (2017) 
Oro n
minih51107minih51107Občanský průkaz (2010) 
Občanský průkaz n
minih150822minih150822Beyond the Gates (2016) 
Beyond the Gates n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

55.9 % (17)
3   - curil
6   - jarda53
5   - Erkul
1   - Pitryx
6   - clara.bow
4   - green-tea
6   - hvezdyn
7   - martin.stu
2   - New
7   - zepo
8   - oulisna
8   - miroslav22
6   - rosta12
6   - Pavelpi
5   - Ferdus
5   - Xell
10 - Rico0041

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

05:30 - 05:59

0 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Bedekr

05:30 - 05:59

0 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - nevysílá se

Prima - nevysílá se

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 159621
Osobností: 652515
Fotografií: 611961
Plakátů: 293395
Obsahů a biografií: 146699

Poslední komentáře

Joker (2019)

Joker
Zrod jednoho z největších   záporáků této planety.   Aneb jak zlo dokáže   kulminovat ke své podstatě.   Nafilmováno tak, že z   plátna více >

Autor: topipig | Hodnocení: 10 / 10

Roznese tě na kopytech (2013) [T...

Roznese tě na kopytech
Simona Monyová uměla   vždycky vystihnout zápletky   lidských vztahů a než   začala chrlit kvantitu,   napsala Roznese tě na   kopytech, kterou více >

Autor: Frolíček | Hodnocení: 7 / 10

Fri-Fi-Pi (1964) [TV pořad]

Fri-Fi-Pi
Noblesní Oldřich Nový a   diblík Jiřinka uvádějí   známé i neznámé písničky   z filmů Maca Friče. Kdyby   diblík pořád neskákala   Oldřichu Novému do řeči,   přihodila bych hvězdu za   milou vzpomínku.

Autor: Frolíček | Hodnocení: 7 / 10

Solomon Kane (2009)

Solomon Kane
Nuda, nuda, šeď, šeď.   Extrémně nesympatickej   hlavní "hrdina",o to horší,   že promlouvá hlasem   krákajícího Stránskýho,   uječená pipina, více >

Autor: dreamerCZ | Hodnocení: 3 / 10

Příběh koček (2018)

Příběh koček
Hezká pohádka po dlouhé   době. Pustila jsem ji   náhodou, koukali jsme se   synem, pak se přidal i   partner a všichni jsme zaryte   sledovali až do konce. Zase   něco jiného než americké   pohadky

Autor: lucy.v | Hodnocení: 8 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.073/0.06