Věk zrady (1993)

Věk zrady (Age Of Treason)
71.8 %
 
 

Age Of Treason

Další název: Glaiátoři

    Žánr: dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
Do ulic starého Říma a doby vlády nového císaře Vespasiana, se vrací děj filmu, jehož hlavním hrdinou je dobrodruh a detektiv Marcus Didius Falco. Právě na něho se s náročným úkolem tajně obrací krásná Helena, dcera prominentního senátora a manželka vrchního velitele stráží - Pertinaxe. Má najít jejího blízkého příbuzného Cata, který náhle zmizel beze stop. Prozíravému a bystrému Falcovi se do řešení značně choulostivého případu nikterak nechce, ale pochopí, že tento úkol odřeknout nemůže. Při nebezpečném pátrání po zmizelém Catovi mu naštěstí také pomáhá fyzicky nezvykle urostlý, pověstný gladiátor Justus...

Kriminálně laděný historický příběh, odehrávající se na pozadí složitých mocenských bojů římské šlechty, natočil televizní tvůrce, režisér Kevin Connor.

režie:
Kevin Connor
 
 
hraje:
Bryan Brown (Marcus Didius Falco), Matthias Hues (Justus), Art Malik (Pertinax), Amanda Pays (Helena), Anthony Valentine (císař Vespasianus), Patricia Kerrigan (Druida), Richard D. Sharp (Petro), Sophie Okonedo (Niobe), Jamie Glover (Domitian), Peter Jonfield (Simplex), Alan Shearman (Pollux), William Hootkins (senátor Garrus), Ian McNeice (Casca), Shirley Stelfox (Cornelia), Nabil Šaban (Juba), Albie Woodington (Glyco)
 
 
scénář:
Lee David Zlotoff
 
 
kamera:
Ronnie Taylor
 
 
hudba:
Ken Thorne
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.