Duben
ohodnotit

Věc

The Thing

Další název:
Das Ding aus einer anderen Welt
Žánr:
Rok:
1982
Délka:
109 minut
Premiéra v ČR:
9.9.1998
„Člověk je ten nejteplejší úkryt“

Komentáře k filmu Věc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 68
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Uběhlo už osmadvacet let od   premiéry a filmu Věc to   neubralo na výborné   atmosféře a působivosti.   Film jsem nyní viděl na   CINEMAXU asi znovu po pěti   letech, a zase jsem byl   vtažen do napínavého děje.   Opravdu filmová klasika.
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2011
The Thing
Jeden z nejlepších hororů   vůbec. John Carpenter už   mnohokrát dokázal, že jeho   díla jsou velmi povedená a   Věc není vyjímkou. Byla   jsem doslava přikována k   obrazovce a hltala každé   slovo, každý moment, který   přinášel samé   překvapení. Na tu dobu   celkem slušné efekty a   člověk tomu nemá co   vytknout i na dnešní dobu.   Já byla nadšená do   poslední chvíle, napětí se   dá krájet a ta Věc je   neustále přítomná, i když   pokaždé jinak. Nápad   naprosto geniální.
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Stále kult
který i dnes může   nabídnout klaustrofobickou   atmosféru plnou beznaděje a   neznáma. Pro dnešní mladé   diváky to sice zase taková   pecka nebude, ovšem o   nadčasovosti Carpenterova   díla se nedá pochybovat.   Snad jen o tom, zda bylo   nutné Morriconeho hudbu   okleštit. Kdo zná původní   soundtrack, ví o čem   mluvím.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2013
VĚC

Jeden z   nejúžasnějších hororů   všech dob. Příběh je   postaven na jednoduchém   scénáři, který nic   zbytečně nekomplikuje, zato   přesně vystihuje tu   skličující a mrazivou   atmosféru bezmoci a   beznaděje malé skupinky   vědců, kteří stojí sami   proti podivné neznámé   Věci. Podivný tvor   mimozemského původu umí   dokonale napodobit živé   tvory a tak se může   dokonale skrýt a zůstat   nepoznán po dlouhou dobu. A   počáteční hra na   schovávanou se postupně   mění v boj na život a na   smrt. Teď se ukáže kdo z   koho.

K   výborné atmosféře filmu   přispělo zejména uzavřené   prostředí, ze kterého není   úniku, umocněné   nekonečnými ledovými   pláněmi Antarktidy. Dále   skličující pocit nejistoty   a nedůvěry, kde každý   podezřívá každého, neboť   kdokoli může být Věcí.   Skutečný strach pramení na   začátku hlavně z   nevědomosti a nejistoty,   jenže i když se potom Věc   předvede v plné kráse,   není vůbec vyhráno. Naopak,   možností, kdo z obyvatel   stanice už byl asimilován,   přibývá s každým   okamžikem. A jak poznat s   jistotou kdo je člověk a kdo   pouhá replika?

Triky a vizuální efekty   jsou výborné, někdy až   skutečně děsivé a   bizarní. Všechno důležité   je detailně vidět, ale   zejména cítit. Strach   čišící z neznámé Věci   je po celý film nepříjemně   depresivní a nabízí   skutečný prožitek a ne jen   chabou náhražku.

Film se opírá o skvělý   výkon Kurta Russella, ale   ostatní členové týmu   nezůstali o mnoho pozadu. Boj   s vetřelcem se zdá být   marný, šance na záchranu   minimální, ale jisté je,   že obyvatelé stanice nesmí   dovolit Věci uniknout a   ohrozit celé lidstvo.   Výborná podívaná vyústí   v úžasně temný a   pesimistický závěr.

Horor Věc je   jeden z nejlepších a   nejznámějších filmů s   touto tématikou. Rozhodně je   to nejpovedenější věc   Johna Carpentera, kterou už   jen stěží někdo překoná.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Jeden z mých   nejoblíbenějších hororů.   Poprvé jsem ho viděl asi tak   v deseti ale to byl rachot. Na   svojí dobu nevídané (a   hlavně krvavé) efekty   (např. měnící pes mě fakt   dostal) a hlavně skvělá   atmosféra, kterou pomáhá   dotvářet perfektní hudba.   Nejlepší Carpenterův film a   jeden z nejlepších hororů   vůbec.
Robinson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2011
Musím se připojit k   nadšeným ohlasům, protože   tento film si je opravdu   zaslouží. Beznaděj a   nedůvěra, to je   nejsilnější stránka filmu.   A pak samozřejmě ta   triková. Jak si na to může   sakra někdo stěžovat?   Vždyť ty efekty jsou   naprosto senzanční, a když   přihlédnu k roku výroby,   tak čumím ještě více.   Smekám. Herecká parta je   taky fajn, děj připraví   mnohá překvapení a   nechává diváka ve stejné   nejistotě, v jaké jsou naši   hrdinové. Navíc to krásné   podkreslení hudbou. Věc mě   sice nijak nevyděsila, ale   fakt jsem si ji výborně   vychutnal.
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Naposto fantasmagoricka labuz.   Na tom filmu je jedna   dokonalost. Neni tam kam   utect. V kazdem normalnim   filmu lze pred monstrem uteci   nebo se aspon o to snazit. Zde   se utikat neda, protoze venku   je -70 stupnu. Jedine co   cloveku zbyva je boj. Uz tak   dokonalou atmosferu doplnuje   neustálá vsudeselinouci   meluzina od buracejiciho vetru   snehove boure.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Nevěř nikomu
Povedený remake originálu z   50 let s Russellem od   Carpentera. Atmosférou víc   připomíná thriller a   poctivé ruční triky jsou   skvělé. K tomu skvělá   hudba která člověka děsí   ale i fascinuje. Prostě jeden   z nejlepších sci-fi hororů   o mimozemském parazitovi   který ztroskotal v   Antarktidě a napadá jiné   formy života.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Film jsem viděl poprvé když   mi bylo asi tak patnáct let a   hrozně jsem se bál. Myslím,   že byl tehdy mládeži   nepřístupný, lae to je už   dneska jedno. Do dneška si   myslím, že The Thing je   jeden z nejlepších hororů.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Až na tu závěrečnou   příšeru (stažený mega   králík), pro mě zatím   nejlepší zfilmování   tématu ze všech. Perfektní   atmosféra strachu,   odříznutí od civilizace,   samoty a boje s neznámým   vetřelcem. Super!
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Pro fandy opravdového hororu   bonbónek. Mrazivá   atmosféra, všudypřítomné   napětí a reálnost   příběhu je neuvěřitelná.   Klasika je klasika a Carpenter   je v tomto žánru skutečný   mistr.
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2008
každej kdo trochu rozumí   filmu a řekne carpenter, tak   si hned představí nervy   drásající surviver   hororový snímek věc(tvor)   odehrávající se v drsných   antartkických podmínkách   doprovázená velmi   depresující hudbou a   mrazivou atmosférou, kde vám   bude tuhnout krev v žilách.   Důvěra je zde nedostatkovím   zbožím a paranoia obrací   všechny proti sobě.
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Tak se začínám seznamovat s   filmy Johna Carpentera a   musím říct, že mě zatím   nic z jeho tvorby nezklamalo.   Tenhle sci-fi horor je jedním   z nejlepších, které jsem   zatím viděla. Oni si tam   žijí v takové pohodě a to   na takovém místě, které   není pro každého určitě   to nejpříjemnější. Ani   netrpí žádnou ponorkovou   nemocí, což je obdivuhodné,   všude okolo jen sníh, led,   velká zima, tma. A pak mezi   ně vstoupí Něco(Tvor). Už   se nemůžou spolehnout jeden   na druhého najednou je tu   každý sám za sebe, ale   přestávají věřit i sami   sobě. Něco je stále mezi   nimi a oni ví, že nemají   žádnou šanci přežít.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Tenhle filmový skvost budu   popisovat jen v superlativech   , protože to co se v   průběhu příběhu z   mrazivé Antarktidy na   obrazovce odehrává je   opravdová lahůdka pro   fanoušky horroru a sci-fi!   Perfektně vybrané lokace pro   natáčení , vynikající   atmosféra , velmi   originálně pojatý   mimozemský virus mutující   do neuvěřitelných a   zároveň odporných podob   využívající jakýkoli   živý organismus k jeho   absorbci a imitaci a   následně zaujímá místo   absorbovaného hostitele ve   společnosti a vyčkává na   další oběť , dále   skvělá Carpenterova režie a   výtečný Kurt Russell. To   vše činí tuto filmovou   záležitost vyjímečnou a   neopakovatelnou. 95%
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Je to jeden z tých lepších   hororov. Skutočný filmový   zážitok je už od samého   začiatku tohto filmu. Kurt   Russell sa svojím   presvedčivým hereckým   výkonom predviedol vo   vynikajúcom svetle, čo sme   mali možnosť vidieť aj v   tomto filme. Desivá   atmosféra je počas celého   filmu. Navyše dej je   napínavý a strhujúci. Čo   sa týka efektov, tak sú   vynikajúce.
callaghan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Jeden ze špičkových hororů   zdobí především dobré   prostředí tvrdé Antarktidy,   kde jsou hlavní hrdinové   odkázáni pouze sami na sebe   ve zjevně bezvýchodné   situaci. Skvělý rozjezd   snímku v norském táboře a   perfektní   "otevřený"   závěr, kdy film najednou   skončí, aniž by to někdo   čekal. Výborný filmový   zážitek.
cynik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2008
Atmosférická záležitost   odehrávající se v ledové   pustině Antakrktidy, kde   tajemný mimozemšťan   mající schopnost vzít na   sebe jakoukoli podobu   likviduje americké   polárníky. Všechno   podtrhuje podmanivá   depresivní hudba z pera   režiséra filmu. Člověk si   ani neuvědomí, že se dívá   na remake starého hororu   tuším z 50.let.
Markst
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2008
Carpentera mám fakt   nejradši,a tohle je jeho   nejlepší dílo. Můj   nejoblíbenější režisér a   jeho nejlepší film,myslím   že víc psát nemusim.
SNCIS
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.3.2018
100%.
"Vím, že jsem člověk.   A kdybyste byli všichni ta   věc, hned byste se na mě   vrhli. Takže někteří z   vás jsou ještě lidi. Ta   věc se nechce projevit. Chce   se schovat v napodobenině.   Bojuje, když musí, ale venku   je zranitelná. Jestli nás   dostane všechny, nebude už   mít nepřátele, nikoho, kdo   by ji zabil. A pak má   vyhráno." Kurt Russell   tu vypadá jako Chewbacca!   Zpočátku to vypadá, že jde   o kopii Vetřelce. No, ale   John Carpenter to pojal velmi   stylově, a časem si to jde   svou cestou. Má to skvělé   vizuální efekty, je to   děsivé a celkově jiné -   unikátní. Málokdy dám 5   hvězd horroru, ale tady   musím. - 100%.
ergotoxin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Bizarní paranoia
Možná nejlepší horror od   samotného Mistra Tesaře.   Tento film se vyznačuje   především svojí slizkou,   paranoidní atmosférou,   vytvářenou jak úchvatným   minimalistickým   soundtrackem, tak i   klaustrofobickým prostředím   arktické základny. Co se   týče efektů, přestože   se mnoha divákům dnes již   mohou jevit jako zastaralé   (což bezesporu jsou) a   tudíž nudné, já bych je   zas tolik neshazoval.   Narozdíl od většiny   dnešních gore-braků je   totiž Věc po stránce   efektů velmi originální a   fascinující svoji   bizarností - jako příklad   snad nejlíp poslouží   scéna se sebe-amputující   se hlavou, která si   následně nechá narůst   tykadla a nožičky, na   kterých odkmitá pryč :-)   Prostě klasika Mistra   klasik!
Karabekian
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2006
Už si ani nepamatuju, kdy   jsem se naposled tak bála u   nějakého filmu. Mistrovsky   budované napětí, zcela   dechberoucí film! Na svou   dobu jistě obrovská bomba...
demon.cz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
10z10
Můj oblíbenec J.Carpenter   jako obvykle splnil   očekávání.Tento film byl   pecka v době vydání a   dneska je na tom   stejně.Výtečný horor   který od začátku do konce   nabízí skvělo podívanou s   perfektní hustou atmosférou   s neočekávaným koncem.Tento   film vybočil ze zaběhlých   klišé a ukázal jak má   správný horor vypadat.
likantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Takže po vzhliadnutí tohoto   hororu už viem čo robí   horor hororom.Proste je to   vyjadriť a vsugerovať   každému vážnosť situácie   v ktorej sa hrdinovia   nachádzajú a musím uznať   že prostredie depresívnej   zimy je to pravé.A taktiež   že to hrajú dospelí herci   je veliké, ale veliké   plus.Pretože ako dnes tie   filmy s pubertiakmi,ktorý   dokážu opalovať nejakú   babenku v horiacej miestnosti   a zadok mu pritom okusuje   nejaký zombík,tak to ozaj   nemusím.Lenže tu v tomto   filme je všetko ako má   byť.žiadna sranda proste   strašlivý bacil sa prekusuje   telami k civilizácii v   strašnych scénach   mutujúcich tiel ludí či   zvierat.Je to super.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Kurt Russell
Je to mistrovské spojení   žánrů filmů Akční,   Sci-Fi, Horor a Thriller. Toto   byl můj úplně první film z   těchto žánrů, který jsem   viděl už jako 12letý a   ještě ho žádný film   nepřekonal!
relis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Sice starší, ale přesto   dobrý, tak nějak by měl   vypadat horor a né tak jak   vypadá většina hororů dnes   např. pokoj 1408
Coconut
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.12.2008
The Thing
Pro mě jeden z nejlepších   Sci-Fi a hororových filmů.   Tak jako sem vetřelce viděl   jako malej u dědy na VHS a   ani sem se nebál spíš si ho   pouštěl jako blázen pořád   dokola sem i Věc videl v   raném dětství.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2009
Horor, aký má ozaj byť, dej   je napínavý a pútavý, je   tu množstvo nebezpečných   scén, ktoré sú priam   úchvatne.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Zase jeden úžasně   napínavý horor jak jinak v   režii mistra   J.Carpentera.Tentokrát   napadne vědeckou stanici na   Antarktidě jaký si   mimozemský vir který se   rychle šíří.Opravdu   výtečně udělané   napínavé scény se   skvělými efekty.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2009
velmi povedený horor a   skvělé téma z tou stanicí  
velmi   povedené efekty dobré   obsazení se také vyplatilo
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2011
Tak tohle je teda ,,VĚC´´   :) Film natočený v temtýž   roce co jsem se narodil jsem   shlédnul až v roce   2011,když jsem o něj   náhodou zavadil po půlnoci   na jedný z komerčních   televizí :) Už jsem se   chystal spát,tak jsem to   vypnul,ale ještě jsem se   kouknul na net na hodnocení a   komentáře a ač velice   znaven jsem tu televizi znova   zapnul a vůbec jsem nelitoval   :)Ta atmosféra a nevědomost   kdo je ta ,,VĚC´´ mě   slušně zaujala a když jsem   viděl první sliz a krev,tak   jsem se už úplně probral   :)Nebyla nouze o   drama,zvraty,nejistotu a   napětí a já tuto ,,VĚC´´   musim ohodnotit takto 9z10 :)
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2018
║Rozpočet   $15miliónov║Tržby USA   $13,782,838║Tržby   Celosvetovo $18,200,000║   Neskutočne atmosférický   sci-fi horror, kde svoje   urobia aj perfektné triky.   /90%/
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Kultovní snímek v žánru   sci-fi horror, který se   kvalitou téměř vyrovná   slavnému Vetřelci. Film s   vynikající atmosférou,   která graduje až do   hořkého konce absolutní   deprese a beznaděje.   Nejlepší film Johna   Carpentera.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2004
Mrazivý strach
Polární základna napadená   mimozemšťany. Dobrý   scénář, skvěle natočeno.   Tenhle film Vás prostě   dostane. Já osobně ho   považuji za klasiku sci-fi   hororů.
Milicent
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2008
Jsem sice odpůrce horrorů,   ale jsou vyjímky a tohle je   prostě klasika, kterou si   nenechám ujít nikdy! Nervy   drádající atmosféra,   skvělý scénář, herecké   výkony..parádaa..Carpenter   je skvělý PAN režisér..
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Klasika survival hororů.   Polární základna   odříznutá od okolí a věc,   která měla raději navždy   zůstat pod ledem...dobrý   nápad a na své stáří   kvalitní zpracování, které   vytváří tísnivou   atmosféru, kterou prostupuje   narůstající paranoia všech   zúčastněných - budete   napnutí až do konce, pokud   ovšem tento film nějaký   konec má...
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Snad jediný   scifi-horor,který lze srovnat   s vynikajícími Vetřelci,co   se kvalit týče.Výborný   Kurt Russell,tehdy ještě   mlaďoch,v hlavní roli   kultovního hororu.
Leonid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2016
To je teda VĚC
Krásný film. Vzpomínám,   když jsem ho viděl poprvé   ještě na německé ARD.   Opravdu velký počin. I když   se na tento film dívám opět   a opět vždy mě bere dech.   Pro mě ho stavím vedle   Vetřelce. Hutná atmosféra a   klasická Carpenterovský   hudební doprovod - ta basa je   skvělá. To je ta klasika.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Podle filmu se udělala hra,   ale já nejdříve hrál hru a   pak jsem se právě dozvěděl   o filmu a podíval se i na   film. Musím říci, že i   když se jedná o tak starej   film, mě nezklamal. Miluju tu   atmosféru kruté zimy a nejen   to :)
Emzak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2004
Tak tohle je bezpochyby jeden   z mých nejoblíbenějších   filmů. Každý milovník   sci-fi by to měl vidět.   Vetřelci z vesmíru na sebe   přebírají lidskou podobu a   chovájí se skoro stále   stejně jako lidé, ale při   testu jejich krve se   projevují jako nepřátelé a   změní podobu. Naprosto   perfektní, nikdo neví komu   může věřit a komu ne.   Navíc prostředí antarktidy   zaručuje hrdinům jako je   Kurt Russel naprostou   izolovanost a nemožnost   navázat spojení s okolním   světem. Je to bezpochyby   originální nápad.
Rollage
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Mrazivý horor na dlouhé zimní večery
J. Carpenter a jeho   masterpiece. Opravdu   dechberoucí atmosféra,   která ani na minutu   nepoleví. Deprese,   bezvýchodnost situace, vše   tu najdete. K tomu   přesvědčivé herecké   výkony, polární prostředí   a podmanivá hudba. Snad jen   efekty už moc dnes neobstojí   (28 let!), přesto na   "head-spider" či   přeměňujícího se psa je i   dnes radost pohledět!
LordPagi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.5.2004
Super
Zima roku 1986. Na výzkumné   stanici v Antarktidě je   traceně rušno, protože tu   výzkumný tým objeví   zatraceně podivnou   záležitost. Dvanáct mužů   najde ve sněhu a ledu   pohřbeného mimozemšťana,   který tu už strávil   nejméně 100 let. Poté, co   se bytost dostane z ledu,   zůstává za ní jen   spoušť, neboť dokáže   měnit podobu a proniknout do   lidského těla.
RATM666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Na dobu, kedy bol tento sci -   fi horor natočený, je to   film, ktorý si zaslúži   pozornosť. Podľa mňa čo sa   napätia týka je na tej istej   úrovni ako Votrelec. V   hlavnej úlohe sa predstavil   Kurt Russel na začiatku   svojej kariéry a svojej   úlohy sa zhostil na 1. Ani po   vizuálnej stránke sa tomuto   snímku nedá nič pedstatné   vytknúť. Hodnotím 90%.
abehobrasna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.5.2013
Měl bych si koupit plamenomet
Sice na tomto filmu už jsou   patrné závěje prachu a   pavučiny, přesto má stálé   výdadní místo ve   filmotéce. Příběh je   poměrně banální a na   tehdejší dobu v literatuře   již mnohonásobně   opakovaný. Možnost setkání   s mimozemskou civilizací. Zde   je dána návštěvníkovi   chopnost napodobit předlohu.   Ale aby tak mohl učinit,   musí ji napřed pozřít.   Bráno dobou optikou jen velmi   výstřední efekty   "klonování", by z   tohoto filmu udělali jen   další B horror. Jenže   příběh se děje na   vědecké základně v   Antarktidě, kde kolem dokola   je jen pustý led a sníh. A   přidámeli k tomu ještě   stísněné prostory budov,   pak máme všechny přísady   dobrého koktejlu, kde   prioritně neděsí   transformace, ale neustálý   pocit, že ten s kým se   bavím už není kamarád ale   jeho dokonalá kopie. A jako   třešinka na koktejlu je tu   hudba od mistra Morriconeho...
ELPEDRO
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Pravá,napětím a   strašidelnými efekty nabitá   sci - fi,na svou dobu mistrně   zpracováno,řadím hned vedle   Vetřelců.
BulmaCZ
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.7.2008
PECKA
K tomuto filmu netreba   komentar. Proste pro fany   SCIFI povinnost videt a do   konce veho zivota ho uctivat   jako jeden z nejlepsich SCIFI   filmu. Ikdyz je dle povidkove   predlohy, tak je jak   herecky,efektove i atmosferou   dokonaly.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2020
Tenhle horor Johna Carpentera   lze už dnes určitě   považovat za kultovní.   Napětí a mystika v   nehostinné Antarktidě jsou   skoro hmatatelné. Je dobré,   že byli obsazeni vesměs   opravdu dobří ale nijak   slavní herci. Ani Kurt   Russell tehdy ještě nebyl   hvězda (i když měl už za   sebou roli Elvise). Kamera je   mimořádně jemně a citlivě   vedená a z některých scén   opravdu mrazí. Kdo se rád u   filmu bojí neměl by si   tenhle rozhodně nechat   ujít!!! Režisér John   Carpenter asi už nic   lepšího nenatočil.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Na svou dobu je to velmi   zdařilý film. Docela dobré   efekty.
Kurt Russell se   opět výborně předvedl. Je   vidět, že jim dvěma s   Carpenterem jejich spolupráce   sedí.
Zajímavé tady   bylo to převtělování - to   se mi libilo, kdy si tam nikdo   nemohl být nikým jistý.
Zajímavost:
Podle   tohoto filmu se pak udělala   videohra.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.4.2011
Scifi ? Horor ? - Možná děsivá skutečnost
VĚC je zvláštní film, má   tíživou atmosféru, jako by   se jednalo a jakýsi dokument   skutečné události. Kdo ví,   co ukrývá mrazivý led na   Antarktidě! Možná...

Vesmír je   nekonečný, nekonečná je   temnota v něm, nevíme co kdy   navštívilo či navštíví   naší Zemi - zda to bude ET   mimozemšťan, nebo Vetřelec   či rovnou Věc. Ale jisti si   být nemůžeme - stačí s   podívat do živočišné   říše naší planety -   ohromný krab kamčatský, či   hlubinná chobotnice... A co   teprve za tvory se můžou   ukrývat v hlubinách vesmíru   - BRR raději na to ani   nemyslet. Stačí se podívat   na Věc a zjistíte, co či   kdo naši planetu může   navštívit !!!

Doporučuji ke   zhlédnutí,( ne ale dětem!).
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Carpenter skvělě natočil   tento sci-fi horor . Muselo   být velkým zážitkem vidět   film v kině když měl   premiéru. Kurt Russell neměl   také chybu.
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.12.2011
Carpenterova Věc je   nepopíratelně jeden z   hororů, který dokáže   nahnat hrůzu i   dnes.Prostředí, kde se děj   odehrává je neotřelé a má   kouzlo.Film netáhne na bránu   od první minuty, dává si na   čas a rozjíždí kolotoč   děsivosti a   paranoii.Zajímavě uchopená   myšlenka, kterou dostal   přizpůsobivý mimozemský   organismus od filmových   tvůrců.Masky jsou na svou   dobu stále originální a   budí dojem nechutnosti.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Těžko se hledaj slova
Film je dobrý a na tu dobu   luxusní. Opravdu je to jeden   z nejstrašidelnějších   hororů, které jsem kdy   viděl, ale kouknout se na   něj znova? Ani nápad! Tak   strašidelné scény vám   budou lést až do morku   kostí a určitě si film   nikdy nezopakuji. Tak velký   horor stačí shlédnout   jednou.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2019
Některé části filmu jsem   poznal z různých sestřihů   a antologií hororů a sci-fi   filmů, a tak jsem se na něj   těšil. Když jsem ho viděl   prvně, nezklamal mě. Temná   atmosféra, napětí,   zajímavé efekty. Carpenter v   tomto filmu (s výjimkou   předchozích dvou TV filmů)   poprvé vsadil na   „externího“ autora hudby,   kterým v tomto případě   nebyl nikdo jiný než Ennio   Morricone – a bylo to znát.   Soundtrack podtrhl temnou   atmosféru filmu. Trochu mi   vadil „hippiesácký“   vzhled Kurta Russella, ale   zřejmě to patřilo ke   koloritu doby.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Bohužel stárne
Před lety byla Věc opravdu   špičkový film.Ale děj je   dost postaven na vizuálních   efektech a bohužel těch 27   let stáří se   nezapře.Přesto pro   filmografii je tento snímek   rozhodně   přínosem.Nezapomenutelná   pro mě je a bude   minimalistická hudba,která   se mi vždy líbila.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Horror o "sajrajtu z   vesmíru", který zabije   vše co mu stojí v cestě.   Věc bude patřit ke klasice   žánru hororového sci-fi a   má své místo hned vedle   Vetřelců.
Opravdu   povedené, napínavé,   kopírující všechny   potřebné atributy pro   strašení lidí. Nenechte si   ujít.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2015
Na tehdejší dobu opravdu   dobře udělaný horor, na   který se dá i po letech   znova kouknout. Povedl se...
meduska
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Tohle byl můj první horor,   který jsem asi jako   16-tiletá viděla. Uff, dvě   noci jsem nemohla spát. Je to   opravdu děsivý, napínavý a   vymakaný (na tehdejší dobu)   film.
vjaburek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2008
Duel Vetřelec vs. Věc by u   mne vyhrála Věc,   vynikající atmosféra, při   které všechny postine   paranoia, skvělý zvuk a   hudba, Antarktida je nám   přece jen bližší než   vesmír v budoucnosti
sissi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Když jsem film viděla   poprvé, úplně mě z něho   mrazilo. Takhle má vypadat   dobrý a napínavý sci-fi   horor. Opravdu dokáže   vyděsit. To se stane u málo   filmů. Spolu s Vetřelci můj   nejoblíbenější film tohoto   žánru
kritik44
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2009
Tento film je sice starší,   ale na tu dobu opravdu velmi   dobrý horor,divák neustále   očekává v napětí co se   stane, v některých scénách   se divák může až lekat.Na   tu dobu fakt dobrý.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2012
1
Děj samotný mě moc   nebavil. Dívat se, jak   hlavní hrdinové mrznou,   nebylo nijak zvlášť   zábavné. Zábava přišla ve   chvíli, kdy se z psa,   kterého našli, vyklubala ta   VĚC. Napětí zde ani jednou   nezmizelo a ty triky byly   opravdu úžasné.

2
Režisér John   Carpenter natočil v roce 1978   horror "Halloween"   díky němuž se mnoho lidí   začalo bát na svátek   halloween. V roce 1982   natočil svůj scifi film   "Věc". Poté, co   film vznikl se z něj stal   propadák roku. Po letech, kdy   nabíral hodnoty a uznání se   z něj stala klasika. Skvělý   Kurt Rusell si zde zahrál   vědce z americké výzkumné   stanice. Poté, co jeho tým   na Antarktidě nalezne psa,   začne pro všechny   "peklo na ledu".   Triky zde byly dokonalé. Je   až neuvěřitelné, co   tvůrci na tu dobu dokázali.   Ovšem mnoho lidí se ptá,   proč tedy byl film takovým   propadákem?! Na to se těžko   odpovídá, ale faktem je, že   "Vec" si zaslouží   veliké uznání. V jistých   scénách připomíná   "Vetřelce", ale to   pouze v divákově   představivosti. Mohu s klidem   říct, že "Věc"   si "jen" pohraje s   vaší myslí, převrátí   vám vědomí, ale věřím,   že si ji s "klidem"   pustíte znovu, protože vás   pohltí.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Tenhle film hodně lidí   považuje za nejlepší horor   vůbec... Není špatnej ale   až taková pecka to pro mě   zase není, považuju ho   spíše za hodně povedený   béčko zejména kvůli   efektům které s dobou   ztrácí na věrohodnosti což   je typické právě pro   béčkovou kategorii. Ale na   druhou stranu hudba a   prostředí je vinikající.
Bouvard
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2005
Začátek nebyl moc   zajímavý, ale postupně to   nabírá na obrátkách až po   akční vyvrcholení.   Nicméně v duchu nám již   známém ze všech těch   Vetřelců. Napínavé to je a   minimálně jednou jsem se i   lekl.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2017
Já nevím proč je tam tolik   hluchoty. Postav je také   zbytečně moc. Triky jsou   dobré, ale bohužel jich   není moc, protože většinu   času se vyplýtvá na hádky   mezi muži a debaty mezi nimi.   Je to velká škoda.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2014
To já z této klasiky tak   nadšen nejsem. Nejvíce ze   všeho mě nejspíš vadila   délka filmu a nejlepší se   mi zdály jen dostatečně   krvavé efekty, přeměna   věci v jiné živé bytosti a   zasněžené prostředí ve   kterém se celý děj   odehrával. I přesto chápu   proč se Věc stala kultovním   bijákem a je vysoce ceněna   hororovými fanoušky. Mě   však více zaujaly jiné   kultovní kousky.
Lasy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2011
Nic moc
myslím, že jsou   kvalitnější horory než je   tenhle. tohle je spíš   takový filmový průměr, ale   budiž, na jedno podívání   se to určitě postačí
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2006
Filmu nelze upřít jednu věc   - atmosféru. Spolu s hudbou a   skvělou filmařinou to jsou   největší devizy filmu.   Ale... Vždycky uvažuji,   jestli mám film hodnotit s   ohledem na dobu vzniku nebo   ne, a vždy se nakonec   rozhodnu pro pohled dnešní.   Filmové triku jsou hodně   vyčpělé a občas neděsí,   ale baví. Době poplatná je   také angličtina - strojená,   nepřirozená, spisovná. Dost   mi vadily logické díry,   které bych u režiséra   tohoto kalibru nečekal.Také   moc nechápu to nadšení nad   výkonem Russella - je sice   sypaťák jak se patří, ale   spíše se tam tak nějak   vyskytoval, než hrál. Film   určitě stojí za   shlédnutí, ale nadšení   budou hlavně skalní fandové   hororů a pamětníci.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.2.2012
Tohle mi přijde tak nějak   divný. Ne že by film neměl   tu atmosféru nebo příšera   nebyla dost odporná, ale ani   v době, kdy jsem horory bral,   mě prostě nijak nezaujal.   Navíc se odehrává v pro mě   neatraktivním prostředí.
sylwikk
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.11.2009
Nemůžu si pomoct, ale   ačkoliv je film tak   "starej", víc   hvězdiček prostě nedám.   Nemusim filmy, u kterejch mám   pocit, že furt čekám, kdy   se konečně něco stane a ono   nic. Přesně takovej pocit   sem měla i u Věci. Přišlo   mi to dost zdlouhavý a   místama až nudný. Horor si   představuju trošku jinak.   Čekala sem prostě víc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih148544minih148544Švagr (2016) 
Brother Nature n
minih66367minih66367Dobrý král Dagobert (1963) 
Le bon roi Dagobert n
minih96571minih96571Truth or Dare (2012) 
Truth or Dare n
minih154456minih154456Zkaženej kocour (2016) 
Kötü Kedi Serafettin n
minih164477minih164477Slunce je také hvězda (2019) 
The Sun Is Also a Star n
minih41839minih41839Skleněná past (2005) 
Glass Trap n
minih18894minih18894Skála (1996) 
The Rock n
minih30958minih30958Sbohem buď, lásko má (1975) 
Farewell, My Lovely n
minih52954minih52954Dračí past (2008) 
Dragon Hunter n
minih34023minih34023Krvavá stopa (2002) 
Blood Work n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Věc: Počátek (2011)

 Věc: Počátek (2011)
Věc: Počátek n
The Thing
Žánr: horor / sci-fi / mysteriózní / thriller
Země: Spojené státy americké / Japonsko
Režie: Matthijs van Heijningen

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

24 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Černobyl: Nová svědectví

22:45 - 23:35

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

69 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

4 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10