Duben
ohodnotit

Valkýra

Valkyrie

Další název:
Rubicon; Untitled Bryan Singer Thriller; Walküre; Operation Walküre - Das Stauffenberg Attentat
Rok:
2008
Délka:
121 minut
Premiéra v ČR:
12.2.2009
„O muži, který se postavil do čela připravovaného atentátu na Hitlera.“

Komentáře k filmu Valkýra

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 53
garch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2017
Valkýra (2008) ***
Asi   nemá cenu rozpitvávávat,   jestli Tom Cruise neměl   přepustit roli někomu, kdo   není vždy Tom Cruise (4.   hvězda). Není to špatný   film a je výborný jako popis   skutečných událostí kolem   asi nejvážnějšího pokusu   o převzetí moci v   hitlerovském Německu. Na   Adolfa Hitlera bylo spácháno   19 až 46 potvrzených   nepovedených atentátů (co   na to Bůh?). Operace Valkýra   II byla propracována do   detailů obsazení Berlína a   následném vyjednávání se   západní koalicí. Pro nás v   Česku stojí asi za úvahu   následný postup, při   sjednávání příměří: 1.   konec bojů na západě. 2.   Odtlačení Rusa zpět. 3.   zakonzervování hranic, dle   národností = Bez Sudet a na   východě se Slovenským   štátom. Ale, třeba se   pletu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.6.2016
Nic naplat, je to   Hollywoodský film s   hereckými hvězdami a tak to   reálnost celého dění   velice pohřbívá a je vcelku   jedno, jestli se děj drží   historických událostí či   ne. Poslední atentát na   Hitlera je však kupodivu   nejznámější a tak není   divu, že po tom filmaři   sáhli. Tom Cruise roli   hraběte ze Stauffenberga,   strůjce atentátu, pojal   velmi zodpovědně a se vší   parádou, ale pořád je to   tváří Tom Cruise, bohužel.   Historické základy si jsou   však skutečně věrné a   velmi dobře dramaticky   napsané, takže má snímek   překvapivě napětí a   svižné tempo, což mimo   jiné způsobí, že nejednomu   na konci celého příběhu   až zamrazí. Film má tedy   historickou hodnotu, kterou   shazují právě ty známé   tváře, což je obrovská   chyba, neboť na sebe   ulpívají veškerou pozornost   místo na postavy jako   takové. Ale i tak lze   považovat snímek za   povedený mající úctu a   hlavně vzpomínku na všechny   strůjce tohoto puče. Kdyby   se to povedlo, mnoho životů   by bylo ušetřeno. Ale to už   je jiná kapitola.
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 11.10.2015
docela dobře natočené,   drží se historických   skutečností,dialogy jsou na   úrovni, dá se na to dívat   aniž by vás cokoliv štvalo.   pro mně s podivem že   Cruisemu role   sedla,Stauffenberga který   patřil mezi německou   důstojnickou elitu s   šlechtickým   původem,vybraným chováním   a vysokou inteligencí zahrál   velice přesvědčivě.jsem   rád za tyhle filmy které   dobarvují historii která je   nám podávána černobíle.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.9.2014
Poutavé drama o největším   komplotu proti vyšinutému   Hitlerovi, kterému pár   škrábanců od bomby jen   dodalo na síle a myslel že   je nesmrtelný, kdo ví kolik   lidských životů by se   zachránilo kdyby to vyšlo.   Důvody proč to nevyšlo jsou   velký náhody ale bohužel   tak to bylo. 70%
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Nu, byl jsem na film zvědav.   Nic bližšího jsem o něm   nevěděl. Začátek byl pro   mne tedy velmi dobrý, ale pak   to začalo zajíždět do   politických čachrů proti   vůdci a já se nachystal   pomalu na spaní. Kupodivu ve   filmu skoro není akce a já   se skoro nenudil. Herci byli   velmi dobří a ke konci to   chytlo i břink. Hlavně   závěr působil dramaticky.   Musím ovšem sebekriticky   uznat, že mi pár věcí   uniklo, neboť toto období   není moje silná stránka.   Dávám, co dávám a   konstatuji, že jsem byl   vcelku spokojen.   2014021810610/0
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2014
Na předcházející a v   mnohem zavádějící   informace, které v době,   když se film připravoval a   později i natáčel,   představuje pádnou odopěď.   Jedna z nich byla namířena   proti Tomu Cruisovi. Bylo   zpochybňováno jeho herectví   a schopnost tak náročnou   filmovou roli zvládnout.   Výsledek známe.
LetztesBiest
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2014
"Jsem obklopen muži   neochotnými nebo neschopnými   čelit pravdě. Hitler není   jen úhlavním nepřítelem   celého světa, ale i   Německa. Změna je   nutná."

Nejvíce mě zaráží   fakt, že nebýt tohoto filmu,   tak nemám nejmenší   tušení, že se něco   takového vůbec stalo. O 2.   světové válce jsme se sice   učili, ale o tom, že ne   všichni Němci chtěli   ovládnout svět a že se   někteří z nich dokonce   snažili Hitlera svrhnout   nepadlo ani slovo. Což mě   nutí přemýšlet, jestli je   výuka dějepisu takhle na   houby všude, nebo jen u nás   ...
V téhle   problematice nejsem nijak   zběhlý, a tak nemůžu   posoudit, nakolik se film   drží pravdy, ale příběh   vojáka, který vidí, co se   děje s jeho zemí a rozhodne   s tím něco dělat mě   jednoduše dostal - takhle si   představuji opravdového   hrdinu a vlastence - ač jemu   od Hitlera nic nehrozilo, tak   místo toho aby držel krok a   v duchu nesouhlasil, radši   jednal.

"Musíme ukázat   světu, že jsme nebyli   všichni jako on."

Filmu jako   takovému nemám co vytknout,   v rámci možností je celkem   napínavý i přesto, že   všichni víme jak to dopadne   a jsem rád, že když už   jsem se o Stauffenbergovi   nedověděl z hodin dějepisu,   tak se tak stalo   prostřednictvím tohoto   filmu.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.10.2013
Snaha zlikvidovat Vůdce byla   sice neúspěšná, ale dne   20. července 1944 byl   spáchán pravděpodobně   nejlepší pokus o atentát na   Hitlera. Plukovník   Stauffenberg dotáhl nejdále   svůj pokus o likvidaci   Hitlera a jen souhra   okolností vedla k tomu, že   pokus byl nakonec   neúspěšný a vedl ke   krvavé Hitlerově pomstě.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2013
Vlastně jsem neviděla   špatný film s Tomem Cruisem   a tenhle není výjimka. Něco   mi na něm ale vadilo. Možná   to byla nedokonalá dobová   stylizace, možná   nepřítomnost válečné   fronty, možná také   přehršel postav, hodností a   jmen, ve kterých jsem   ztrácela orientaci a možná   i Tom Cruise, protože vypadá   tak americky a moderně, že   mu toho německého   důstojníka přece nemohl   nikdo uvěřit. Film to není   špatný, ale mezi elitu bych   ho nezařadila.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2012
Tohle není sice vůbec   podobné filmu "Pád   Třetí říše", ale   natočené je to stejně   skvěle, jako bratrský film.   Filmaři totálně změnili   obsazení našich padouchů,   včetně Hitlera nebo Goringa.   Nicméně Tom Cruise, ne   jenom, že je podobný   Stauffenbergovi, ale i ho   výborně zahrál. I ostatní   jeho kolegové zvládli svou   práci na jedničku.
Snímek   "Valkýra" je   příběh o atentátu na   Hitlera, po shlédnutí si   pokaždé řeknete, že je   obrovská škoda, že ten   mrzák nechcípnul.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2012
Tie, čo odnášajú mŕtvych z boja
Tom Cruise tu hral dosť   dobre, niet čo vytknúť.   Samotný príbeh dosť   kopíroval skutočnú   históriu, čo však pridáva   snímku na sile. Herci   perfektní a pasovali do   filmu. Dej slušný, celé to   bolo na moje prekvapenie dobre   natočené. Môžem len   odporučiť. Páčili sa mi   tie bojové scény (i keď   boli krátke) v púšti.   Kretschmann zasa úžasný,   ten tých Nemcov už odohral.   Ja si ho už inak ako v   nemeckej uniforme ani neviem   predstaviť, ten ma tie úlohy   nemeckých vojakov v krvi
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Bál jsem se na ten film   podívat,bez akce válečný   film??Ale jo,vůbec jsem   netušil jak promakaný a   připravený bylo přebrání   moci,kdyby atentát vyšel.To   jsem zíral!Herecké výkony   velmi slušné a Tom Cruise   ač se lidem nelíbilo jeho   obsazení nezklamal!
Ondrus21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Válečné filmy mám opravdu   velmi rád. Jedná se o celkem   povedený   historicko-válečný film,   ale upřímně si myslím, že   takoví Němci nebo   Američané by to zvládli o   něco lépe než Britové   (film je převážně   britský). Ve filmu se také   nachází několik   přinejmenším sporných   momentů, které podle řady   historických pramenů vůbec   nesedí. Nicméně je to film   nabitý akcí a zajímavými   momenty, přesně jak to u   válečného filmu má být.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Tento film je velice   povedený, až nad moje   očekávání! Tom Cruise se   jako vynikající herec   nezapře, osobně ho nemusím,   ale jako herec je prostě   výborný.
Velice   dobře zpracované téma na   filmovém plátně, postava   Hitlera (David Bamber) byla   zahraná opravdu bravurně.  
Určitě doporučuji,   je to jeden z těch   nejlepších filmů na téma   druhá světová válka. Ten,   kdo se o dějiny zajímá,   bude určitě spokojen.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Určitě dobrý a zajímavý   film, založený na   závažném historickém   tématu, takových není nikdy   dost. Je to zajímavé, dobře   zahrané a historicky   přesné, ale sama za sebe   bych přece jenom uvítala   kratší stopáž.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2011
No docela zajímavě pojatý   film z 2 svět.války.Hodně   mě překvapilo,že si tady   zahrálo tolik známých a   dobrých herců.Je to přímo   nabité zvučnými hereckými   jmény,což je jenom dobře a   filmu to dodalo tu správnou   kvalitu.Nejvíc se mi asi   líbili Thomas Kretschmann,Tom   Wilkinson a Tom Holander.Taky   se přiznám,že jsem neměl   ani ponětí,že do toho   atentátu na Hitlera bylo   zapleteno tolik lidí a   netušil jsem,že to bylo až   tak velké a rozsáhlé.I   když pár dokumentů jsem   viděl a něco jsem o tom i   četl.Je to skvělě   zfilmované a pro mně i   poučné.Doporučuju.
Lasy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2011
dle mého názoru velmi   zdařilé. jen v první   polovině krapet skřípaly   dialogy, ale druhá půlka už   byla dostatečně strhující.   film, byť dvojhodinový velmi   rychle utekl :)
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2011
jsem ráda, že se Tom pro   tento film propůjčil,   ačkoli válečné filmy   nejsou vůbec důveryhodné,   pokud se v nich objeví jen   kapku známá tvář a   netočí to vyloženě   neznámí, nejlépe rovnou   němečtí herci. I přesto   silný zážitek.
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2010
solidní historická rekonstrukce
Při očekávání vstupu   tohoto filmu do našich kin   jsem měl obavu, jak to celé   zástupci americké   kinematografie pojmou.   Určitě si každý z vás   vzpomene na nějaký ten film   vykreslující skutečnou   událost, který skončil v   beznadějném propadlišti   zapomnění jen proto, že se   jeho realizace ujali právě   američané. K mé nesmírné   spokojenosti je tento snímek   výjimkou a myslím, že se   jak z pohledu   histografického, tak z   pohledu filmařského povedl.   Z filmu čišel fakt, že   tvůrci skutečně nešetřili   na tom, aby se vše co   nejvíce přiblížilo   realitě válečných let v   Berlíně a aby film nebyl   poškozen použitím   nějakých levných náhražek   dobových reálií.   Skutečností je, že v   několika záběrech lehce   ujeli, např. použitím   techniky neadekvátní dané   době, ale celkově mi to   nevadilo. Velmi slušné je   herecké obsazení a kupodivu   jediný, komu bych jeho roli   tak úplně nevěřil, byl   právě Tom Cruise. Bohužel   ani tady se plně neoprostil   od toho typicky amerického   ztvárnění postavy. Jen   špatně se mi vyjadřuje v   čem to je, ale podvědomě to   tak cítím. Možná mohl tu   roli hrát někdo méně   „profláknutý“. Pak bych   si možná mohl spíš   představit důstojníka   armády nacistického   Německa. V celkovém kontextu   ale nic nevykazuje větší   chybu. Precizně technicky   zpracované, studené jako   nacismus sám. Každému, kdo   má rád válečné film plně   doporučuji. Jen lituji, že   film není vyroben i ve   variantě německého jazyka.   Pocit z reality by se určitě   hodně navýšil.
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Pád třetí říše je na   rozdíl od Valkýry   vynikající film,   zpracování Valkýry není na   odpis, dá se vidět, ale Tom   Cruise se na roli nehodí,   nebo ještě k ní nedorostl.   U něj jsme více zvyklí na   role akční než na role,   které jsou opřené o osoby,   které na zemi prošli   dějinami...
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Valkýra
Mezitím co Ódinovi Valkýry   vybírají na bitevním poli   duše mrtvých hodných   Valhaly, ve Třetí říši   bylo jejich jméno použito   pro obdivuhodnou operaci.   Zabít Hitlera je jedna věc,   musí se ale myslet hlavně   také na to, co bude   následovat po tom. Vše   připravit. Nic nenechat   náhodě. Pro nás pro diváky   je výsledek předem známý,   o to těžší to mají   filmaři a herci. Přes to   všechno nás musí umět   zaujmout. U mě se to celkem   povedlo, zajímají mě   historické souvislosti a rád   si vždy rozšířím obzor   nějakým podobným snímkem.   A Stauffenberg v podání Toma   Cruise si jistě zaslouží,   aby o něm věděli i dnešní   lidé (bohužel spousty mých   kamarádů a známých před   filmem o operaci Valkýra   nikdy neslyšeli, kde to   vlastně žijem??!!). Co je   pro mě mínusem je někdy až   moc rozvleklý a táhlý děj,   který místy vůbec neutíká   a je úplně o ničem.   Německé důstojníky v   podání amerických herců   bych nijak extra neřešil (a   to včetně Toma Cruise,   myslím že jeho výkon byl   obstojný), jen mi tam fakt   chyběla ta němčina (ovšem   byz ní by nebyla   sledovanost...).
Bara.40
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Od přidělení nejvyšší   známky mě odradila hlavní   role v podání Toma Cruise,   který je v roli plukovníka   nepřesvědčivý. A proč byl   obsazen střízlík Cruise do   role von Stauffenberga, když   skutečný oberst byl urostlé   postavy.
AshT
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Snímek mě velmi sklamal   zdálo se mi že většina   herců s vyjímkou cruise   neuměli hrát ten herec co   hrál hitlera nic nezvládl   zahrál svoji mini roli blbě   vzhledem kemně tento snímek   mě zklamal.
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2010
Chápu,že politické drama   nemůže mít šmrnc a tempo   akčního filmu,ale díky tomu   bych asi vybral do hlavní   role zcela jiné   obsazení,než je   profláknutý akční hrdina z   mission impossible.Ten Cruise   tam prostě neměl co   dělat.Ne že by hrál   špatně,nebo bych trval na   zaškatulkování herců,to   ani náhodou ale do téhle   role se prostě nehodil.Navíc   těžko fandit hlavnímu   hrdinovi,když víte   předem,jak to s ním   skončí.Když k tomu   připočtu nemastné neslané   dialogy a pěkných pár   rekvizitních kiksů
(zámková dlažba v   kasárnách rezervního   vojska,Používání vozidel   Praga V3S německými vojsky   atd.),tak je to sice film   natočen jako pocta v   podstatě neznámém   hrdinovi,ale jaksi sešitý   horkou jehlou .Stauffenberk by   si zasloužil daleko víc,než   jen povrchní fresku s   lamačem dívčích srdcí v   hlavní roli.Jenže,kdo by   jinak na takový film bez Toma   Cruise šel že???
Widlaak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Kvalitně natočený a   historicky velmi přesný film   s vynikajícími herci a   strhující válečnou   atmosférou. Velmi ho ale   sráží fakt, že od   začátku víte jak to celé   dopadne (pokud se aspoň   malinko orientujete v   historii, v opačném   případě by vás tento film   asi ani nezaujal).
demon.cz
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2009
hm
Bohužel se tento snímek moc   nepovedl.
Netvrdím že   je to kravina,ale dovolím si   konstatovat,že má zbytečně   zběsilé tempo.
Moc   jsem se v tom   neorientoval.Velmi jsem se na   ten film těšil ale dostalo   se mi spíše zklamání.
Neamerická Černá kniha   byla mnohem lepší i když   šlo o jinou událost.
Navíc Cruise jako Nacista   byl spíš směšnej.Veliké   zklamání.4 body film dostal   za námět,který ovšem   nedokázal zůročit.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2009
Malo znamy hrdina...
Je velmi tazke natocit   film,pri ktorom viete ako to   nakoniec dopadne.Potom zalezi   na rezii,scenari a hercoch,ci   sa svojich uloh zhostia   tak,aby bol vysledok   uspokojivy.V tomto pripade sa   to podarilo takmer   dokonale.Scenar si sice   historicke fakty upravil podla   svojich potrieb,ale zaklad   zostal a po doplneni dobrou   reziou a skvelym Cruisom a   ostatnymi hercami mame   nadpriemerny film,ktoreho   velkym plusom je aj to,ze sa   miliony ludi na celom svete   dozvedia o hrdinovi plk.von   Stauffenbergovi.Film   doporucujem,aj ked niekomu sa   moze zdat trochu nudny.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
je to veľmi dobrý film. i   tom cruis je tu   vynikajúci.
skôr by   som vytkla tej   "česť" za vlasť.   Asi to majú títo   "statoční"   dôstojníci, ktorí chceli   zlikvidovať hitlera v hlave   pomýlené. kde boli v   predošlé roky, ked mohli   omnoho skôr prekaziť tie   hitlerové zverstvá ? Aj ten   Generál Fromm to nemal v   hlave v poriadku. Prísahal   vernosť hitlerovi. na druhej   strane nič preto neurobil,   aby zabránil sprísahaniu. A   nakoniec bol ten fromm aj tak   popravený.

títo udatní dôstojnicí   mali radšej utiecť ešte za   včasu a pridať sa vojakom   proti hitlerovi.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Skvelý film z obdobia druhej   svetovej vojny, v ktorom   hlavnú rolu stvárnil Tom   Cruise. Dej tohto filmu je   zaujímavý už samotného   začiatku. Všetko je tu   opísané do najmenších   detailov.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2009
Bryan Singer si v pauze mezi   dalším   "Supermanem"   odskočil do 2. sv. války a   natočil velice slušný a   napínavý thriller o jednom z   těch nejdůležitějších   ale opět nepovedených   atentátů na Hitlera. Singer   nepřináší do příběhu   jakékoliv inovace a ukazuje   nám přesný popis   událostí, které v té době   proběhly. Chvílemi se jedná   o opravdu napínavý thriller,   kde se všichni zúčastnění   snaží aby nevypadali jako   hollywoodské hvězdy ale jako   němečtí vojáci, což se   jim překvapivě daří. Nemá   cenu film odsuzovat jen kvůli   tomu, že německé pohlaváry   hrají převážně   američané a britové   (kteří se svým reálným   předobrazům příliš   nepodobají (vyjma Cruise)) a   němčinu uslyšíte jen z   úst komparzistů. Na   německé herce by nikdo   nešel i kdyby je režíroval   Spielberg a to ví i tvůrci.   Mé výtky by směřovaly   spíše k tomu, že začátek   je docela rozvleklý a   nejnapínavější část   přijde v polovině filmu, kdy   divák neodejde od filmu ani   kdyby mu měl prasknout   močák. Musím však uznat,   že jsem scénu atentátu   čekal delší. Poté film   opět zvolní tempo a ani   konečná konfrontace mě   nedostala tolik jak bych   čekal. Na druhou stranu   Singer přinesl další   zajímavou a napínavou lekci   dějepisu a dokázal to co   jsem naposledy viděl u   Greengrassova "Letu   93". I když víte jak to   dopadne, stejně držíte   hlavním hrdinům palce. 70%
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2009
SKVĚLÍ VÁLEČNÍ FIL DRAMA   OD ZAČÁTKU DO KONCE MĚL   JSEM Z TOHO STRACH TENTO FILM   JE SKVĚLÍ NEMÁ CHYBU TAK SE   TO STALO A TO DO POSLEDNÍ   TEČKY SCÉNÁŘE JE MOC   DOBRÉ
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2009
Poutavý film, kde měl   režisér Bryan Singer velmi   šťastnou ruku na herecké   obsazení, kde všichni   podávají excelentní   výkony.Film si drží pěkné   tempo a režisér si s tímto   snímkem poradil skvěle až   do konce, který považuji za   jeden z nejsilnějších,   jaký jsem kdy viděl.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Trošku jsem se bál,že   amíci vyrobí ve filmu   nějaké umělé love story   nebo nějaké vykalkulované   napětí,ale naštěstí   nebylo tomu tak.Valkýra si   drží po celou stopáž filmu   solidní napětí a dobrý   děj.Angličtina mě v tomto   případě nevadí a naprosto   jí u amerického filmu   chápu.Byl by to pak úplně   průlomový film.Tento snímek   mohu vidět i vícekrát v   periodě několika roků.
kreyson26
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Po dlouhé době film u   kterého jsem neusnul,chytl   mě od samého začátku i ten   Cruise to zvládl na jedničku   i když v jeho případě   hrát němce je docela   riskantní
rankinfitch
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Poslední známý atentát na   Vůdce, operace Valkýra,   skončil neúspěchem a   popravou všech účastníků.   V tomto směru se jedná o   výborné dílo, které ovšem   docela paradoxně kazí Tom   Cruise. Ne, že by postavu   plukovníka Stauffenberga   hrál nějak blbě, ale   prostě se na tu roli nehodí.   Je prostě pořád takovej   svůj a do toho ho dabuje po   letech zase Gustav   Bubník...no a člověk si   představí Top Gun a podobný   filmy a hned je problém na   světě. Cruise nemůže hrát   nacistu.
jardiv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Nejen pro fanoušky Toma Cruise
Musím přiznat, že   válečné či historické   filmy nejsou zrovna “moje   parketa”. Proto, když se mi   dostal disk s Valkýrou   náhodou do ruky, vkládal   jsem ho do přehrávače   poněkud váhavě. Navíc s   vědomím, že američané si   rádi předělávají   historické události podle   svého - pro nás většinou   těžko stravitelného –   gusta.
Ačkoliv   netuším, zda se příběh ve   skutečnosti udál opravdu   tak, jak je tu vyprávěn (a   po pravdě řečeno na tom ani   tak nezáleží – vždyť   nejde o dokumentární   snímek), film mě svým   spádem a zápletkou opravdu   zaujal. Myslím si, že kdo   má zájem o ne tak dávnou   minulost, nemusí po   shlédnutí litovat dvou hodin   ztraceného času.
adam75
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Čekal jsem to horší, ale   nakonec docela napínavé   drama bez zbytečných   kliček. Jediné, na co si   nezvyknu je, když němci   mluví anglicky...
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Tak, jakož to válečný   filmy ráda sleduji, na tento   jsem se obzvlášť těšila,   a nezklamal!! Tom Cruise v   roli plukovníka Stauffenberga   byl přímo geniální, celý   film se mi strašně líbil,   ale konec byl přímo   úchvatný, i to jak bouchl   dřevěný domek, ve kterém   měl Hitler poradu.. no   prostě skvělý film! a taky   spousta německých herců:   např. Christian Oliver   (známý z Cobry 11)
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Z historickýho hlediska   dobrý, jinak typická   amerika, krásná rodinka,   milující otec, zamilovaná   manželka, všichni hlavní   hrdinové mají jenom kladné   zájmy, prostě klaďasové...   Napětí až za hrob, dojemná   poslední scéna bla bla bla   bla bla...
Hortensie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Předchozí komentáře už   asi řekly vše podstatné.   Skvělý film, věcný, bez   zbytečného patosu,   náběhům k naivitě,   zobrazení syrovosti války   zase trochu jinak. Důkaz   toho, že nikoliv všichni   Němci za války sympatizovali   s Hitlerem a i mezi nimi se   objevili ti stateční,   kteří chtěli hrozivou   situaci změnit. Po stránce   obsahové nemám výtek, také   oceňuji výpravu, kostýmy,   vojenskou techniku i   sugestivní hudební   podbarvení. Příjemně   překvapuje Tom Cruise.   Troufám si tvrdit, že zde   podává doposud svůj   nejlepší herecký výkon.
DonSalusto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2009
VALKYRA
Skvele natocene vojenske drama   ohledne atentatu na Hitlera,s   vynikajicimi hereckymi vykony   a kamerou,film nepostrada   dynamiku,rozhodne davam plnych   10 bodu!!!
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Určitě pozoruhodné   zpracování několika   důležitých událostí z   druhé světové války.   Současná filmařská   technologie (práce kamery,   zvláštní efekty) jistě   příběhu dodají vyšší   atraktivnosti. Avšak film   nemohu úplně považovat jako   něco výjimečného. Je to   zdařilý válečný snímek a   filmaři odvedli dobrou   práci.
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Podle mě skvěle natočený   film vystihující tehdejší   dobu. Film a tvůrce poukazuje   na to, že ne všichni nacisti   byli špatní a souhlasili s   hitlerem. Tom předvedl, že   zahraje i roli nacisti velmi   dobře.
ValaMalDoran
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Až na toho Cruise je film   skvělý. Je podle skutečné   události a zobrazuje   tehdejší pokusy o atentát   na vůdce. Je to napínavé od   začátku do konce.
Bagi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2009
Zatajený dech
Velmi kvalitní snímek, i   když Tom Cruise není můj   příliš oblíbený herec. V   jedné chvíli jsem myslel,   že se jedná o další   americký film, kde bude   historie překroucena a film   skončí   happyendem...Příjemně   potěšen, historie nebyla   změněna...Za "Svaté   Německo" se   umíralo...bohužel.
mischel251
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Je veľa filmov z obdobia 2SV   ale tak tento je super. V   prvom rade je to obsadením   Toma Cruisa táto uloha mu   fakt vysla. Film pôsobí   veľmi realne a autenticky ma   niečo do seba.
Vilko
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Valkyra
Dopbre spracovany film ale   chybalo mi tam viac scen z   bojov a všetko bolo take   tiche aj ked cely film sa   odohraval za jedinym učelom,   spachat atentat na Hitlera.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2009
Opravdu Tom Cruise může   zahrát cokoliv Valkýra je   dobře natočený film o   atentátu na Hitlera ... tedy   hodně drsný film hold doba   byla zla. Bryanu Singerovi   bravo.
kvietek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
realita?
Ano ano, podle toho, co jsme   porovnávali, tak se film   snaží o opravdu hodnověrné   zobrazení události, ale   samozřejmě taky krapet víc   napětí a emocí. Po   chvíli..kdy byl začátek v   Africe, jsem měl dojem, že   jsem se přenesl do dob   minulých a jsem jako   pozorovatel. Naprosto mě   dostalo, vidět, jak to v   Německu v té době   chodilo...přeci jen dějepis,   co se učí, nahrává   Američanum...a já měl dík   tomu Němce za agresivní   pralesní mužiky. Taky   vidět, jaký masy lidí,   chtěli Německo od Hitlera   osvobodit, je doslova   fascinující.
Clockwork
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.2.2009
No nebylo to spatny,zadne   dlouhe protahovani   vysvetlovani atd..co taky   jineho,kdyz zname dejiny ze   ano ?! Myslim si,ze v podani   nemeckeho rezisera Olivera   Hirschbiegela ktery ma na   svedomi perfektni valecne   drama Der Untergang, by to   bylo mnohem autentyctejsi tim   samozrejmne nechci rici,ze to   Singer nejak odflakl to ne,ale   prece jen z toho byl cejtit   takovej ten emerickej styl   filmovani a ten ja u   nemeckejch dejin moc nemusim a   hlavne kdyz fuhrer mulvi   anglicky.Ve srovnani s Padem 3   Rise u me Valkyrie ponekut   pokulhava.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Musím říct, že jsem   téměř doslova nadšen.   Perfektně zahrané (neprosto   bez výjimky, to jsem snad   ještě nikde neviděl) dosti   nedramatické drama :) Na to,   jak nepovedený atentát byl a   jak těžko se z celé akce   musel udělat napínavý film   je to naprostá bomba (jinak   by to bylo nepochybně deset).   Škoda jen, že Theodena Hilla   zabijí hned na začátku a   Hamleta Branagha odvelí na   frontu, ti byli nejlepší.
BOS3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Veľmi dobrý film, prekvapilo   ma ako ma dokázal vtiahnuť a   udržať si moju pozornosť aj   keď som tento príbeh videl   mnohokrát spracovaný a   všetci vieme ako skončil.   Cruise ako Stauffenberg bol   trošku "poker face"   a nedával najavo moc svoje   emócie. Určite nebol taký   suverén, veď si musel   uvedomovať, že ide o život.   Ako laikovi sa mi reálie   zdali hodnoverné a herci   presvedčivý, okrem Cruisa   tam nebolo extra hlavných   úloh. Ak k tomu dodáme   svižné tempo filmu v ktorom   sa to odohráva dostaneme   premazané súkolie, ktoré   odsýpa a v napätí nás   dovezie do konca - pred   popravčiu čatu.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2009
I když druhou světovou   válku znám jak své boty,   hrdinům tohoto příběhu   jsem držel palce až do   poslední chvíle...Režisér   Bryan Singer natočil   válečnou podívanou jako   hrdinský epos o   nejstatečnějších ze   statečných a to je pro mě   docela zklamání...Z   filmového hlediska je snímek   vydařený, scénář který   se zakládá na autentických   záznamech skutečných   rozhovorů, rozhodně upoutá   pozornost i těch kteří ani   netuší že nějaká válka   kdy byla...Ale z historického   hlediska se mi to zdá pojaté   tak nějak tajemně ( scéna u   Hittlera podle mě patří   mezi nejlepší scény filmu,   právě díky té Bryanově   tajemnosti) Bryan se asi   inspiroval a zkoušel natočit   umělecký vyšperkovaný film   jako mistr Kubrick nebo   další režisérská legenda   Sergio Leone, výsledek není   ani mastný ani slaný, je to   určitě velký omyl ale   výsledný záběr vždy   rozhodně překvapý...Role   von Stauffenberga měla   Cruisovu kariéru opět   pozvednout, myslím si že   spíš spomalila pád...Cruis   je skvělí herec o tom není   pochyb ale čekal bych od jeho   velkých hereckých   zkušeností že zapojí víc   fantasie a obličejových   grimas...Skutečný von   Stauffenberg prožíval stres   a strach během příprav na   atentát určitě každou   chvíli, Cruis se tvářil   pořád tak nějak   zaprdle...Rozhodně to není   špatná podívaná, malá   lekce z historie nikdy nikoho   nezabila ale od příběhu   který se pyšní nálepkou   podle skutečné události   bych čekal o trošičku víc,   dost velkou zásluhu na tom   má krátká stopáž filmu,   na takový příběh jsou dvě   hodiny prostě málo!!!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih44121minih44121Skippy (1967) [TV seriál] 
Skippy n
minih41226minih41226Larva (2005) [TV film] 
Larva n
minih40662minih40662Stíny z lesa (2005) 
Severed n
minih183975minih183975Poslední žoldák (2021) 
Le dernier mercenaire n
minih29507minih29507Final Fantasy: Esence života (2000) 
Final Fantasy: The Spirits Within n
minih28801minih28801Mystery Men (1999) 
Mystery Men n
minih39250minih39250Poslední mise (2004) [Video] 
Out of Reach n
minih157975minih157975Poslední bohatýr (2017) 
Poslednij bogatyr n
minih17027minih17027Prodloužený čas (1984) 
Prodloužený čas n
minih56854minih56854Operace Boeing 747 (2001) [Video] 
Air Rage n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

15:05 - 16:30

66 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Alžběta I. a Alžběta II., zlat...

15:40 - 16:30

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

41 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani