Duben
ohodnotit

Válečný kůň

War Horse

Další název:
Vojnový kôň
Rok:
2011
Délka:
145 minut
Premiéra v ČR:
23.2.2012
„Drama z první světové války zobrazuje pozoruhodné pouto mezi mužem a koněm.“

Komentáře k filmu Válečný kůň

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
jarda53
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Kůň je koupen za velké   peníze a majitel koně je pro   smích pro všechny obyvatele   městečka. Kůň ukáže, že   ty peníze do něj vloženy,   nebyly vyhozeny. Chlapec   Albert si koně vycvičil ale   přišla I.světová válka a   otec jej prodal armádě.Kůň   mění své majitele, kteří   umírají i sám si prožije   své, od táhnutí kanónu až   po drátěných zátaras. Film   má hapyend,Ve válečné   vřavě se Albert se svým   koněm setká a přivede si ho   po válce domů. Výborný   protiválečný film, pod   kterým jsou podepsány   výtečné herecké výkony a   sám velký režisér Steven   Spieberg...
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
O koních se již snímky   hodně dlouho nijak zvlášť   netočili a tak tento přišel   doslova jako dar z nebe.   Steven Spielberg dal do toho   všechno, aby vypadal co   nejvelkolepěji. A on   nevypadá, on je. Nádherný   příběh z drsného   prostředí Anglie před   světovou válkou a během   ní. Příběh ukazuje čím   vším si jeden statný kůň   musel projít. Citové pouto s   chlapcem z farmy a dojemné   scény samozřejmě nesmějí   chybět. Od první do   poslední minuty je vše   doprovázené absolutně   nádhernou kamerou. Smysl pro   detail dosáhl dokonalosti a   kouzelné atmosféry. Vrcholem   všeho je scéna, kdy kůň   zamotaný do ostnatých   drátů uprostřed bojiště   donutí vojáky zvednout   bílé vlajky, aby mu obě   znepřátelené strany mohli   pomoci. Takové filmy prostě   umí jen Spielberg.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2014
Nějak jsem se k tomuhle filmu   nemohl přimět díky jeho   názvu, kdy jsem měl pocit,   že půjde o něco americky   patetického, ale dostalo se   mi velice citlivého snímku i   přes drsnost prostředí, ve   kterém se povětšinu   odehrává. Nevím proč jsem   si vzpomně na kreslenou   knížku Eckharta Tolleho o   zvířatech, jež nás   zachraňují před totálním   šílenstvím lidské mysli.   Co jiného je zákopová   válka o kus bahna než   manifestace lidského   šílenství. Ten kontrast   toho, co je v člověku   životodárné a zároveň   šílené, je patrný téměř   celý film a je to natočeno s   ohromnou citlivostí. Milé   překvapení od Spielberga, od   nejž jsem takový film   rozhodně nečekal.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2012
Jak to jen popsat, tak za   prvé, potěšilo mě, že tam   hrál Benedict Cumberbatch,   který je opravdu k   sežrání!! :) a určitě se   to Spielbergovi podařilo, je   vidět, že filmy, u kterých   se na konci brečí umí velm   dobře, a že jsem si   pobrečela!! :))
Gredor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Zase po dlouhou dobe zajimave   pojaty film plný lásky,   utrpení a přátelství.   Samozřejmě kvalitu   zašťituje režisér a   Spielberg je ten nejlepší.   Proto 10.....
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2013
Válečný kůň
Tedy úžasně natočený   příběh koníka,jeho první   výcvik,pak zkouška s   pluhem,prodán vojákům a   jeho osudy v první   světové...dojemná   scéna,kdy je kůň zamotán v   drátech, nepřátelští   vojáci zastaví palbu a jdou   pomoci koníkovi,Němec i   Angličan si potřesou   rukou,koně vysvobodí a jdou   opět do svých zákopů...a   konečné   shledání!Nádherné,dojemné   ,perfektně natočené,hudba   nemá chybu a pobrečíte si   určitě všichni!
Paparazzi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Podle mě perfektně   zvládnutý návrat k   vyprávěnému příběhu.   Toto se skutečně povedlo.   Až bude venku zuřit nějaký   nečas, uvařte si kafe,   zachumlejte se do deky a   nechte se pohladit   vyprávěním o jednom   zvláštním koníkovi a jeho   lidských přátelích.
jirina.legatova
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.1.2013
... kůň, jeho život podléhá lidem ...
FILM kde hlavní role patří   koni jménem Joey. Příběh z   I. Světové války pojatý   trochu jinak. Válka je zde   vykreslená jako období,   které se dostane do života   koně. Příběh se odehrává   tam kde se v danou chvíli   nachází kůň Joey. Na   počátku se dostane k   mladému chlapci jménem   Albert, mezi oběma vznikne   neobyčejné přátelství a   mladý kůň, který do té   doby nebyl cvičený má   štěstí, že je u někoho   kdo mu věnuje také lásku.   Bohatě se za ní odměňuje   chlapcově chudé rodině v   podobě pracovního koně ač   je to kůň plnokrevný   dostihový snaží se pro   Alberta z lásky kterou si   mezi sebou oba vypěstovali.   Ale veškeré úsilí, které   do toho s chlapcem dává   bohužel nestačí zachránit   dluhy a dochází pro oba   chlapce i koně k bolestnému   rozloučení. Kůň je prodán   na frontu. Dál se film   odehrává v samotné válce a   vede diváka tam, kam vede   cesta koně Joeyho. Život,   který kůň ve válce musel   projít je opravdu krutý.   Režisér divákovi ukazuje   krutost války – všechny   válečné záběry jsou   dokonale filmařsky   zpracované, výborné   kostýmy, výborná hudba.   Diváka vše přenáší   směrem k osudu koně Joeyho a   zároveň chlapce Alberta,   který musel narukovat a   zažívá frontu v zákopech,   kde se dostane do výbuchu   plynu, zrovna když už   vybojovaly těžkou pozici k   vítězství. Je těžce   raněn do obličeje a   dostává se do polní   nemocnice. Mezitím Joey   prošel peklem a jeho šrámy   jsou také značné. Závěr   filmu je dojemný až   nečekaný – někomu může   připadat jako utopický happy   end. I přes to to mé   hodnocení neohrozí, od toho   je to film. Příběh očima   zvířete, krásného koně se   mi líbil a hodnotím ho   vysoko, režisér Steven   Spielberg mě nezklamal.   Určitě svěřit   "hlavní roli"   zvířeti, je velmi náročné   pro práci, například   uvěznění koně v močálu   kde je spoutané ostnatým   drátem. Film obsahuje málo   použitých efektů - o filmu   Spielberg řekl: „To je   věc, na kterou jsem nejvíc   hrdý. Všechno, co vidíte se   opravdu stalo." To je   neuvěřitelné. Moje   hodnocení je také podloženo   tím, že mám velmi kladný   vztah k zvířatům, jejich   chování je upřímnější,   skromnější a méně   záludné, není chamtivé   jako chování lidí. Nad   životy lidí, které prošly   válku se jistě právem   zamyslíme, ale uvědomíme si   že koně které ve válce   byli, byli také živé   bytosti? navíc jistě nemohly   rozumět co se to děje, byli   vystaveny neuvěřitelnému   stresu a neměli na výběr a   museli čelit ABSURDNOSTI   VÁLKY . A ještě poslední   věta: Hodnotím výkon všech   při natočení scény, kdy   kůň se splaší a rozhodne   se už dál nepokračovat!   Jeho mohutný protest a   poslední sily, které vloží   do útěku bitevním polem   musely každého dojmout.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2015
Další krásný a dojemný   film z dílny "mistra   vypravěče" pana   Spielberga, kde sice najdeme   spoustu kýčovitého patosu,   ale také celou řadu   vynikajících a dokonale   zvládnutých scén. Ať si to   každý přebere jak chce, ale   já tu vidím především   prosbu za odpuštění,   adresovanou všem zvířatům,   které jsme my lidé kdy   zatáhli do svých   nesmyslných sporů a   krvavých válek a naši   pokornou omluvu za jejich   utrpení a smrt. A k tomu   přidávám i svůj hlas...
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2012
Film, nad nímž jsem bez   hnutí oka zůstala koukat od   samého začátku, do samého   konce. Pokud má někdo cit   pro koně, dokáže i z   nezkrotného divocha vypiplat   koně, po kterém touží   každý jezdec. I zde platí,   že s citem a trochou   porozumění dokážeme i   nemožné. Hlavně to   závěrečné shledání bylo   dojemné. Ale jak ten kůň   trčel v ostnatých drátech,   to jsem si trhala vlasy   hrůzou.
ihladik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2012
Black Beauty v novém
...což rozhodně doporučuji   shlédnout! Přesto se   Spielbergovi podařilo mě   dojmout, za což mu dávám   80% (součástí je i   hodnocení za hudbu, výpravu,   kameru a střih).
pecinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2015
Film je natočen dobře,   hudba, herci, efekty... vše   je skvělé ale bohužel se   moc neschoduje s knihou což   je velká škoda. Kniha na to,   že má jen nějakých 160   stran je mnohem mnohem lepší   a výstižnější a je psaná   z pohledu koně což film   opravdu není. Takže já bych   se vrátila rozhodně ke knize   a ne k filmu. Čekala jsem od   filmu více.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2020
Vím, že tenhle válečný   velkofilm je velmi vysoko   ceněný jak diváky tak   odbornou kritikou (což   nebývá tak obvyklé jak by   se mohlo zdát) ale já ho   nedokážu přijmout zcela bez   výhrad. Jistě je to   brilantní filmařská práce   (u Spielberga nic   překvapivého) se skvělou   výpravou a prvotřídním   obsazením ale na můj vkus je   to příliš patetické a   také zbytečně moc dlouhé a   ani jedna z těchto věcí   filmu rozhodně nepomáhá. I   když je to objektivně   nadprůměrný film ve   filmografii Stevena Spielberga   bych ho zařadil spíše k   těm slabším.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Lassie se vrací, jo pardon to   je kůň. No, nebylo to   špatný, jasně dojemný film   který tlačí na city   diváků. Spilberg asi doufal,   že s koníkem zaboduje jako s   E.T., tak to aspoň za mně   určitě né! Na jedno   kouknutí to ale je. Co stojí   za zmínku je vizualní   stránka filmu a doprovodná   hudba, ty jsou na jedničku.   Tak za mně jen 7:)
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2012
Je znát, že už nám Steven   Spielberg trochu stárne, ale   stále je to velmi dobrý   výprávěč příběhů, na   které se vždy rád   podívám. A to i přesto, že   z nich přímo tryskají   emoce, patos a jsou plné   kýče. Jenže tak to je v   pořádku, je to Spielberg.   Proto se jeho, i vážná   díla, které vypráví   vlastně jako pohádky se   šťastným koncem, nám   divákům líbí.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Opravdu nemůžu věřit ani   polovině ze scén a v   podstatě je neuvěřitelný i   samotný příběh, stejně   jako skutečnost, že   pochází z dílny Stevena   Spielberga.Možná kdyby film   nebyl tak nemožně dlouhý a   patetický, udělal by lepší   dojem na nejednoho diváka.
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2012
Nejlepší na filmu jsou   věci, kterých si všimli   akademici: Nejlepší film,   Kamera, Výprava, Hudba, Zvuk,   Zvukové efekty
Víc mi   film bohužel neřekl :(
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.3.2012
WAR HORSE
Tak po shlédnutí traileru   jsem se těšil na řežbu z   1. Světové války a myslel   jsem, že pár scén s   koníkem budou druhořadé.   Omyl toto není klasický   válečný film a scény z   bojů a frontové linie   nedosahují kvality, které   režisér ukázal v jiných   filmech. Bál se krve a více   akce, ale je to pochopitelné.   Koníčci byli fajn, ale   celkově moc přeslazené,   patetické a vůbec takové   ehm, neslané, nemastné. Na   druhou stranu film je   profesionálně zvládnutý   dobře a doufám, že   Spielberg natočí volné   pokračování. Válečný   Ježek, Válečný Kocour,   Válečný Krab, Válečná   Krysa, Válečná Koza atd. A   bude to větší jízda!!
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2015
Tohle není žádný druhý vojin Ryan
Spielberg v tomhle ohledu   hodně zklamal. Nečekal bych   od Oscarového režiséra jeho   kvalit, které prosadil ve   vojinu Ryanovi, Blízká   setkání třetího druhu,   Čelistech či Jurském parku,   že natočí znuděný   příběh o koni, který se   ocitne v zákopech První   světové války.
Tím   se dostávám k hlavnímu   zklamání z filmu. Místo   válečné řežby První   světové jsem se dostal   naservírovánou slátaninu   pro děti.
Každý   veterán z Velké války vám   potvrdí, že to byla jatka,   zde ale neuvidíte ani jedinou   kapičku krve. Neříkám, že   jsem sadista, to rozhodně   nejsem, ale když už se má   natočit film, které obsahuje   pravdivá fakta, bylo by   třeba to dodržet a tak to   natočit. Přišlo mi, že   Spielberg měl k Ryanovi   kladnější přístup, než k   tutomu. V Ryanovi je každá   scéna tak reálná, že   nemůžete uvěřit, že je to   doopravdy jenom film, zde   takový pocit nemáte, zde   naopak věříte tomu, že   koukáte na film, respektivě   na pohádku.
Herci   hráli, své role podávali   výborně, ale abych za celý   film viděl jednu odfláknutou   zákopovou bitvu a jeden   první tank na světě a   místo toho sledoval   koníčka, který bojuje o   život, zatímco za ním   bojjují o život staticíce   lidí, tak to ne.
Zase   ale chválím přístup k   válečným stranám. Snímek   se totiž odehrává jak na   britské, tak na německé   straně. Tvrdě odsuzuji   práci režiséra českého   dabingu, který dopustil   nesmyslná slova, jako   "nácek", při tom   každý ví, že nacisté za   První světové nebyli u   moci.
Snímek jsem   časem musel přetáčet a   vyhledávat si zajímavější   scény, protože ty plky se   už nedaly poslouchat. I přes   mé zklamání byl film   šestkrát nominován na   Oscara, přesto doufám, že   Spielberg už nikdy nic   podobného nenatočí.
prediger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2012
Nerealistický příběh v   režii stárnoucího   senilního pána. Příběh,   ve kterém nacházím podobu s   ET mimozemšťanem, nebo UI. A   tím se dostávám k   nejhoršímu úletu.   Vlastnosti mimozemšťana či   robota jsou takové, jaké je   určí autor a divák je   akceptuje, protože postavy   jsou smyšlené, ale   vlastnosti možné. Ale pokud   nesmyslné vlastnosti dáte   koňovi, tak z toho zůstává   rozum stát. Chtěl bych   vidět někoho, jak   vystřihává polomrtvého   koně z ostnatého drátu.   Notabene uprostřed bitevního   pole. Chtěl bych vidět   koně, který loajálně se   nechá zapřáhnout, aby   zachránil svého koního   kamaráda. Podtrženo   sečteno, kdyby hlavní roli   dostal Brus Willis bylo by to   realističtější a snad bych   tomu i uvěřil. Abych ale jen   nehanil. Steven Spielberg za   ta léta nepřišel o um   skvělého režiséra se   smyslem o detail (tento počin   měl však za následek   neskutečně táhlé scény).   Film určitě doporučuji   shlédnout. Ale rozhodně si   myslím, že je to slabota   proti tomu, na co jsem od   Stevena Spielberga zvyklý.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.9.2016
Spielberg z formy...
Jednoznacne najslabsi   Spielbergov film, z ktoreho   patos strieka ako pena z   konskych nozdier, alebo nieco   hnede z konskej...Urobit zo   zvieratka citliveho hrdinu WWI   je skoro vysmechom vsetkych  
vojakov, ktori boli   zomleti v tom hnusnom mlynceku   na maso...Uz som sa bal, ze   konik dostane medzi kopytka   gulomet a vyda sa kosit   nemeckych vojakov...Snimok bol   zbytocne dlhy s mnohymi   zbytocnymi odbockami.Dalej   nechapem tie idiotske anglicke   prizvuky-Francuz,Nemec hovoria   anglicky gramaticky precizne,   ale s takym prizvukom, aby   narodnost pochopil kazdy   idiot.Bud tam mal nechat   originalne znenie a pridat   titulky, alebo to nerobit   vobec.Herecke vykony mali   obcas svetle zablesky, ale to   nemoze stacit.Ten kto sa tesil   na bojove sceny, tak bude   sklamany.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
Hesiona
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.3.2012
Zklamání
Bohužel musím souhlasit s   tím, že navzdory všem těm   drastickým válečným   scénám byl film   nerealistickou slepeninou   dojemných scén, a ani David   Thewlis, kvůli kterému jsem   na film šla, to tentokrát   nezachránil.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10309minih10309Kluci z bronzu (1980) 
Kluci z bronzu n
minih15531minih15531Pátek není svátek (1979) 
Pátek není svátek n
minih40567minih40567Koma (2004) 
Jiu ming n
minih4310minih4310Blbec z Xeenemünde (1962) 
n
minih9567minih9567Jen blázni spěchají (1997) 
Fools Rush In n
minih97104minih97104Jestřábí věž (1984) [TV film] 
Jestřábí věž n
minih53585minih53585Všichni muži jsou bratři (1975) 
Dong kai ji n
minih20704minih20704Teherán 43 (1980) 
Tegeran-43 n
minih36674minih36674Mezi námi děvčaty (2003) 
Freaky Friday n
minih7780minih7780Fri-Fi-Pi (1964) [TV pořad] 
Fri-Fi-Pi n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:50 - 23:04

55 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:50

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

65 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

65 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376549
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10