Jeden svět
ohodnotit

Válečný kůň

War Horse

Další název:
Vojnový kôň
Rok:
2011
Délka:
145 minut
Premiéra v ČR:
23.2.2012
„Drama z první světové války zobrazuje pozoruhodné pouto mezi mužem a koněm.“

Obsah filmu Válečný kůň

 
Válečný veterán a farmář Ted Naracott, který si rád přihne, koupí za přemrštěnou cenu koně, vhodného spíš na ježdění než na polní práce. Při dražbě tak sice před zraky okolního obecenstva trumfne i místního zbohatlíka Lyonse, ale v alkoholovém fanfarónství si neuvědomuje, do jakých potíží tím dostane svou rodinu. A tak přivádí domů koně s bílou hvězdou, kterému jeho syn Albert dá jméno Joy. Navzdory všem předpokladům, přírodě a Lyonsově potměšilé předpovědi ho naučí orat a Albert si s ním vytvoří hluboký vztah. Ve chvíli, kdy vypukne válka, se s ním rodina musí rozloučit. Joey je Albertovým otcem prodán britské jízdě a následně poslán na...
 
Související odkazy
 
Recenze: Válečný kůň

Právě dnes vychází Válečný kůň na DVD/Blu-ray. A protože si v našich kinech i přes věhlasné jméno... číst dál

 
 
RECENZE: Válečný kůň míchá režijní bravuru s nulovým tajemstvím

Válku umí Steven Spielberg točit jako málokdo. To se musí přiznat i jeho vlažně přijímané novince Válečný kůň, jež do českých kin vstupuje před víkendovým udílením Oscarů, kde je mezi adepty na cenu za nejlepší film roku. Jenže sázkařské tipy ji odsunuly až na sedmé místo z devíti, a mají pravdu. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Steven SpielbergSteven Spielberg  
hraje:
Jeremy IrvineJeremy Irvine.....Albert Narracott [20]   
Peter MullanPeter Mullan.....Ted Narracott [51]   
Emily WatsonEmily Watson.....Rose [44]   
Celine BuckensCeline Buckens.....Emilia [14]   
Niels ArestrupNiels Arestrup.....dědeček [62]   
Benedict CumberbatchBenedict Cumberbatch.....major Stewart [34]   
David ThewlisDavid Thewlis..... Lyons [47]   
Toby KebbellToby Kebbell.....Geordie [28]   
Nicolas BroNicolas Bro.....Friedrich [39]   
Tom HiddlestonTom Hiddleston.....kapitán Nichols [30]   
David KrossDavid Kross..... Gunther [20]   
Leonard CarowLeonard Carow.....Michael [16]   
Sarah Jane O'NeillSarah Jane O'Neill.....francouzský uprchlík   
Rainer BockRainer Bock..... Brandt [56]   
Patrick KennedyPatrick Kennedy.....poručík Waverly [33]   
Geoff BellGeoff Bell.....seržant Sam Perkins [48]   
scénář:
Lee HallLee Hall  
Richard CurtisRichard Curtis  
námět:
Michael MorpurgoMichael Morpurgo.....Michael Morpurgo – stejnojmenná kniha (1982, česky Pragma, Praha 2011) [67]   
Nick StaffordNick Stafford.....stejnojmenná hra (2007)   
hudba:
John WilliamsJohn Williams  
kamera:
Janusz KamińskiJanusz Kamiński  
střih:
Michael KahnMichael Kahn  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Válečný kůň >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2020
Vím, že tenhle válečný velkofilm je velmi   vysoko ceněný jak diváky tak odbornou kritikou   (což nebývá tak obvyklé jak by se mohlo zdát)   ale já ho nedokážu přijmout zcela bez výhrad.   Jistě je to brilantní filmařská práce (u   Spielberga nic překvapivého) se skvělou   výpravou a prvotřídním obsazením ale na můj   vkus je to příliš patetické a také zbytečně   moc dlouhé a ani jedna z těchto věcí filmu   rozhodně nepomáhá. I když je to objektivně   nadprůměrný film ve filmografii Stevena   Spielberga bych ho zařadil spíše k těm   slabším.
collen
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.1.2017
Opravdu nemůžu věřit ani polovině ze scén a   v podstatě je neuvěřitelný i samotný   příběh, stejně jako skutečnost, že pochází   z dílny Stevena Spielberga.Možná kdyby film   nebyl tak nemožně dlouhý a patetický, udělal   by lepší dojem na nejednoho diváka.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.9.2016
Spielberg z formy...
Jednoznacne najslabsi Spielbergov film, z ktoreho   patos strieka ako pena z konskych nozdier, alebo   nieco hnede z konskej...Urobit zo zvieratka   citliveho hrdinu WWI je skoro vysmechom vsetkych  
vojakov, ktori boli zomleti v tom hnusnom   mlynceku na maso...Uz som sa bal, ze konik dostane   medzi kopytka gulomet a vyda sa kosit nemeckych   vojakov...Snimok bol zbytocne dlhy s mnohymi   zbytocnymi odbockami.Dalej nechapem tie idiotske   anglicke prizvuky-Francuz,Nemec hovoria anglicky   gramaticky precizne, ale s takym prizvukom, aby   narodnost pochopil kazdy idiot.Bud tam mal nechat   originalne znenie a pridat titulky, alebo to   nerobit vobec.Herecke vykony mali obcas svetle   zablesky, ale to nemoze stacit.Ten kto sa tesil na   bojove sceny, tak bude sklamany.
Film jednoznacne   nedoporucujem.
pecinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2015
Film je natočen dobře, hudba, herci, efekty...   vše je skvělé ale bohužel se moc neschoduje s   knihou což je velká škoda. Kniha na to, že má   jen nějakých 160 stran je mnohem mnohem lepší   a výstižnější a je psaná z pohledu koně   což film opravdu není. Takže já bych se   vrátila rozhodně ke knize a ne k filmu. Čekala   jsem od filmu více.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2015
Další krásný a dojemný film z dílny   "mistra vypravěče" pana Spielberga,   kde sice najdeme spoustu kýčovitého patosu, ale   také celou řadu vynikajících a dokonale   zvládnutých scén. Ať si to každý přebere   jak chce, ale já tu vidím především prosbu za   odpuštění, adresovanou všem zvířatům,   které jsme my lidé kdy zatáhli do svých   nesmyslných sporů a krvavých válek a naši   pokornou omluvu za jejich utrpení a smrt. A k   tomu přidávám i svůj hlas...
alenabrozkova
Hodnocení:
Přidáno: 3.10.2015
nadhera
Mně se to libilo moc.Film vystihl všechny moś
yerzi
Hodnocení:
Přidáno: 26.4.2015
po první pulhodině filmu jsem se musel znovu   ujistit že to točil opravdu Steven.9 ti letou   dceru to bavilo právě tu pulhodinu a mne to   nebabralo vubec,film je plný sladkých   scén,hloupých zvratu a infantilních dialogu.   konečná scéna návratu domú přes ten   šílený oranžoví filtr je jako od disney   studia ze 70 let. nejpodivnější scéna je pro   mne ta kdy matka synovi omlouvá neschopného   nezodpovědného a věčně nalitého otce a   zdúvodnuje to zážitky z búrské války.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.1.2015
Tohle není žádný druhý vojin Ryan
Spielberg v tomhle ohledu hodně zklamal. Nečekal   bych od Oscarového režiséra jeho kvalit, které   prosadil ve vojinu Ryanovi, Blízká setkání   třetího druhu, Čelistech či Jurském parku,   že natočí znuděný příběh o koni, který se   ocitne v zákopech První světové války.
Tím   se dostávám k hlavnímu zklamání z filmu.   Místo válečné řežby První světové jsem se   dostal naservírovánou slátaninu pro   děti.
Každý veterán z Velké války vám   potvrdí, že to byla jatka, zde ale neuvidíte   ani jedinou kapičku krve. Neříkám, že jsem   sadista, to rozhodně nejsem, ale když už se má   natočit film, které obsahuje pravdivá fakta,   bylo by třeba to dodržet a tak to natočit.   Přišlo mi, že Spielberg měl k Ryanovi   kladnější přístup, než k tutomu. V Ryanovi   je každá scéna tak reálná, že nemůžete   uvěřit, že je to doopravdy jenom film, zde   takový pocit nemáte, zde naopak věříte tomu,   že koukáte na film, respektivě na   pohádku.
Herci hráli, své role podávali   výborně, ale abych za celý film viděl jednu   odfláknutou zákopovou bitvu a jeden první tank   na světě a místo toho sledoval koníčka,   který bojuje o život, zatímco za ním bojjují   o život staticíce lidí, tak to ne.
Zase ale   chválím přístup k válečným stranám.   Snímek se totiž odehrává jak na britské, tak   na německé straně. Tvrdě odsuzuji práci   režiséra českého dabingu, který dopustil   nesmyslná slova, jako "nácek", při   tom každý ví, že nacisté za První světové   nebyli u moci.
Snímek jsem časem musel   přetáčet a vyhledávat si zajímavější   scény, protože ty plky se už nedaly poslouchat.   I přes mé zklamání byl film šestkrát   nominován na Oscara, přesto doufám, že   Spielberg už nikdy nic podobného nenatočí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2015
O koních se již snímky hodně dlouho nijak   zvlášť netočili a tak tento přišel doslova   jako dar z nebe. Steven Spielberg dal do toho   všechno, aby vypadal co nejvelkolepěji. A on   nevypadá, on je. Nádherný příběh z drsného   prostředí Anglie před světovou válkou a   během ní. Příběh ukazuje čím vším si   jeden statný kůň musel projít. Citové pouto s   chlapcem z farmy a dojemné scény samozřejmě   nesmějí chybět. Od první do poslední minuty   je vše doprovázené absolutně nádhernou   kamerou. Smysl pro detail dosáhl dokonalosti a   kouzelné atmosféry. Vrcholem všeho je scéna,   kdy kůň zamotaný do ostnatých drátů   uprostřed bojiště donutí vojáky zvednout   bílé vlajky, aby mu obě znepřátelené strany   mohli pomoci. Takové filmy prostě umí jen   Spielberg.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.6.2014
Nějak jsem se k tomuhle filmu nemohl přimět   díky jeho názvu, kdy jsem měl pocit, že půjde   o něco americky patetického, ale dostalo se mi   velice citlivého snímku i přes drsnost   prostředí, ve kterém se povětšinu odehrává.   Nevím proč jsem si vzpomně na kreslenou   knížku Eckharta Tolleho o zvířatech, jež nás   zachraňují před totálním šílenstvím   lidské mysli. Co jiného je zákopová válka o   kus bahna než manifestace lidského šílenství.   Ten kontrast toho, co je v člověku   životodárné a zároveň šílené, je patrný   téměř celý film a je to natočeno s ohromnou   citlivostí. Milé překvapení od Spielberga, od   nejž jsem takový film rozhodně nečekal.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17941minih17941Rodinné trampoty oficiála Tříšky (1949) 
Rodinné trampoty oficiála Tříšky n
minih20844minih20844Těžký život dobrodruha (1941) 
n
minih61351minih61351Proces s vrahy Martynové (1988) [TV inscenace] 
Proces s vrahy Martynové n
minih132805minih132805Attenborough - 60 let v divočině (2012) [TV minisérie] 
Attenborough: 60 Years in the Wild n
minih81103minih81103Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 
A Good Day to Die Hard n
minih18255minih18255Rychlejší než smrt (1995) 
The Quick and the Dead n
minih36242minih36242Josefina (1973) [TV inscenace] 
Josefina n
minih46927minih46927Digitální muž (1995) 
Digital Man n
minih145085minih145085Bezva ženská na krku (2016) 
Bezva ženská na krku n
minih9493minih9493Jedna kočka za druhou (1993) 
Jedna kočka za druhou n


Hodnocení:n12345678910
Válečný kůň (2011)Válečný kůň (2011)Válečný kůň (2011)Válečný kůň (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10