Duben
ohodnotit

Václav

Další název:
Všechno bude
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
6.12.2007
„Vesnický outsider, který překročil zákon. Křehký příběh o potřebě tolerance a schopnosti odpustit získal čtyři České lvy.“

Komentáře k filmu Václav

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2020
Jako herecký koncert Ivana   Trojana to beru bez výhrad a   taktéž paní Emilia byla   velmi přesvědčivá ale jako   celek mě tento film trochu   zklamal a nic na tom nemění   ani další shlédnutí a   odstup celé dekády. Asi je   to částečně i tím že   podle pověsti která ho   předcházela byla má   očekávání přehnaná.   Navíc se ve vedlejších   rolích objevuje dost herců   kterých si příliš   necením. Ale i tak je to   dobrý film který má   povedený scénář a už   kvůli výkonu Ivana Trojana   stojí rozhodně za   podívání. Jen není tak   skvělý a mimořádný jak   jsem čekal (myslím že nejen   já ale i jeho tvůrci) že   bude.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.9.2018
║Rozpočet   $-miliónov║Tržby   Celosvetovo $1,788,194║   Prečo je ten film tak   chladný, bez niečoho čo by   nás prinútilo súcitiť s   hlavnou postavou, celý čas   sa to nesie v jednej   príbehovej hladine a nikam sa   to neposunie, škoda,   potenciál by to malo aj na   viac. /40%/
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2017
Dobře zahráno. Velmi dobrý   scénář. Jenže je to   takové mdlé, upaplané,   nijaké. Asi to chtělo něco   navíc. Přesto jde o snímek,   ke kterému se lze kdykoli   vrátit a bude objeveno něco   nového.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2017
PROCESOR!
Pozor!!!! Tento komentář   nemá žádnou hodnotu!!!   Mistr Ivan Trojan je moje   srdcovka a tak z logiky věci   nemůžu být objektivní,   jasně vím, že bych měl   být nestranný, ale napiš mi   kdo zahraje místního magora   lépe! Od Samotářích ....   ČEKÁM -díky, ...
ORANJESTT
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2015
Václav
Veľmi pekný film o   jednoduchom chlapcovi z   dediny. Skvelé herecké   výkony Ivana Trojana a   ďaľších.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Snímek o tom, že jsou lidé   svině a nemají rádi   někoho, kdo jim leze na   nervy, není příliš   optimistická podívaná,   přesto je film poučný v   tom, že se   "normální"   člověk dozví něco o   člověku   "nenormálním", a   třeba ho tak může i   pochopit. Líbí se mi   pravdivost, vztahy mezi lidmi   na současné vesnici nejsou   idylické a pod povrchem se   skrývá mnoho zákeřností.   Kladem je herectví Emílie   Vašáryové (scéna s   olizováním nože) a Ivana   Trojana (všechny scény).   Výborný je scénaristický   nápad se zjevujícím se   otcem. Více propracované   mohly být dialogy, zdály se   mi odbyté, i když na nich   film nestojí. Zhlédnutí   filmu nejsou vyhozené peníze   ani ztráta času, občas   není špatné nechat si   píchnout do vlatního   myšlení nebo dokonce   svědomí.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.2.2013
Ivan Trojan jako přitroublý   vesničan, no proč ne??   Vcelku dobrý film, dá se   zkouknout,ale dnešní české   filmy mě už prostě neberou.   Trojan je určitě moc dobrý   herec, ale tím že hraje   všude, vkaždém našem filmu   mě nějak přestal bavit,   stejně jako Macháček, nebo   Vilhelmová, ty jsou taky   všude :-/
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2011
Film na motivy skuteč.   případu a Jiří Vejdělek   vážně, ale i vtipně a   nevážně. Všichni se mi tam   líbili + humor, ale výkon   pana Trojana, fakt dobrý!   Dodám ještě, že se mě   líbila hudba + kamera.
New
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Proč?
Další z českých filmů, na   které mi pasuje nálepka   "Proč?" Proč byl   vůbec natočen? Prvotním   historickým úkolem české   kinematografie bylo diváky   příjemně pobavit, později   i poučit. Ani jedno tento   špatný pokus o komedii   nesplňuje. Film o ubohosti.   Navozuje pocit ztráty času   při jeho sledování.   Zbytečně vyhozené peníze   ...
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Božský Václav
Úžasný film z venkovského   prostředí o obyčejných   lidech a především jednom   nejobyčejnějším.   Neuvěřitelné ztvárnění   těch nejzákladnějších   lidkých pohnutků a nápadů   v podobě Ivana Trojana. Ne   nadarmo je Trojan uznán   nejlepším současným   českým hercem a doufejme ve   více filmů jako je tento,   aby mohl vyniknout. Jediným   negativem tohoto filmu pro mě   byl až příliš drsný   závěr filmu,který na můj   vkus záměrně vyvolával až   přehnané emoce. Doporučuji   především více než jedno   zhlédnutí na pohlcení   všeho co film nabízí.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2011
Zvláštní film... Chvíli mi   trvalo, než jsem pochopila,   že ten záhadný pán v   teplákové bundě s nápisem   ČSSR je Václavův přelud   mrtvého táty, ale to je holt   můj problém. Moc se mi   líbila scéna ve vaně, byla   taková lidsky dojemná. A   snaha Václavovy maminky,   sehnat pro svého syna   dostatek podpisů na petici...   Prostě zvláštní film!
Lucelka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2011
Mám moc ráda Ivana Trojana a   filmy které se odehrávají   na vesnici. Tento příběh o   mentalně zaostalem muži mě   velice dojal a moc se mi   libil je trochu melancholický   ale takový druh filmu mám   ráda
lucymat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.7.2010
Typický zástupce české   kinematografie o kterém vím,   že si ho podruhé už nikdy   nepustím. Pár záběrů mě   sice nadchlo, ale na   kladnější hodnocení   prostě Václav nedosáhne.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Hořká pilulka. Moje   hodnocení zvedlo hlavně   mrazivé finále, které   vyzdvihlo celek ze škatulky   "další film s   Trojanem" a dokázalo   vyvolat silnější emoce. I   když právě Trojan je   samozřejmě tím, kdo film   táhne a je jako vždycky   skvělý, zdatně mu   sekundují Vašáryová,   Budař i další. Příjemně   mě překvapil citlivý   hudební doprovod Jana P.   Muchowa.
fadomo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2010
Pro mě osobně jeden z   nejlepších českých filmů   posledních let, kdy se na   nás odevšad valí samé   "nudy" s   přesložitými mezilidskými   vztahy, které často   nezachrání ani herecké   obsazení. Silný a dojemný   příběh povznáší do   výšin famózní herecké   výkony I.Trojana a E.   Vašáryové.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2009
Podle mě výborná   tragikomedie u který sem se   párkrát od srdce zasmál,   Ivan Trojan zahrál Vencu   opravdu skvěle.Je to takovej   samorost, navíc trochu   retardovanej, ale prostě   nemá chybu.Chvílema mi   dokonce některejma svýma   kreacema připomínal variaci   na Mr.Beana.Rozhodně stojí   za zkouknutí(i opakovaný).
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.7.2009
na Česko velmi slušné a   dost dobře obsazeno  
příběh je   slušně propracován a děj   mně osobně nezklamal
sylwikk
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.3.2009
Celkem nechápu, co na tomhle   filmu všici viděj. Nebyl   sice nejhorší, párkrát sem   se i zasmála, Ivan Trojan byl   skvělej jako vždy, ale...   Prostě mě to moc nebavilo a   čekala sem od toho trochu   víc. Hvězdičky dávám   hlavně za scénku s Vypsanou   Fixou, ta se mě opravdu   líbila :) Ale jinak celkově   nic moc.
smrkac
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2009
Václav, Vašek a nebo Venca ?
Původně jsem plánoval, že   na to půjdeme do kina ( což   je dost komplikované když   máte rodinu ( malé děti ) -   kdo zná chápe ), ale tak   nějak pořád jsem byl z   ukázek málo přesvědčen a   měl jsem I. Trojana   zafixované ze všech jeho   možných rolí a roliček,   zkrátka hraje skoro ve všem   "českém" a bylo ho   taky už dost :-) Jenže   tentokrát si opravdu zahrál,   někomu se může zdát, že   to jde samo, ale to je právě   omyl, takováhle role je   opravdu těžká, ale on to   zvládnul a i když jsem film   viděl až v TV a to ještě   na dvakrát z VHS záznamu tak   i tak jsem si ho poměrně   vychutnal. Není určitě   dokonalý a má svá hluchá   místa, ale jako celek   uklidňuje a hladí. Líbil se   i mojí ( jinak velmi   kritické ) matce a to   upozorňuji, že se na TV   dívá minimálně ( narozdíl   od většiny národa ). No   možná je to omáčka,   možná komentář, ale jedno   je jisté - Václava si na   kazetce pěkně nechám do   archivu, protože si to   jednoduše zaslouží ...
dobes.pavel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Václav
Na české poměry celkem   slušný film. Václav je   takový obyčejný venkovský   hlupáček. Ivan Trojan tuhle   těžkou roli zvládl   výborně. Sem tam nějaká ta   úsměvná scénka. Nejvíc se   mi líbilo, jak jezdil na   nějakém tom starém   fichtlovi. Václavovi asi   trochu hrabalo, protože   začít střílet po svém   bratrovi a plést si   spoluvězně se svým mrtvým   otcem je fakt vrchol.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Co k tak silnému příběhu dodat.
I v mé rodině to tak je.   Matka přilne k dítěti,   které ji více potřebuje,   jepičí láskou a snaží se   jej co nejvíce bránit před   okolním světem. Václav, to   je postava tak skvěle   ztvárněná, že mi to   vyrazilo dech. Nevím o   žádném českém filmu,   který by mne tak uchvátil,   tedy za posledních cca 20   let. Ano, Pelíšky, Vratné   lahve, atd. Jo, beru. Ale to,   co předvedla madam   Vašáryová zde, to je   skutečné ryzí herecké   umění. Na film jsem se   stále chystala, chystala, až   jsem ho nakonec prvně v klidu   shlédla na Nový rok v telce   a alespoň jsem si mohla v   klidu, nikým nerušena,   pěkně pobrečet.
zahradkar
Hodnocení:
Přidáno: 5.1.2009
" Václava mám nejradši "
Protože je " KOS"   tak to se zpívává a něco   na tom bude pravdy. Herec   I.Trojan se propracoval touto   rolí mezi špičku dnes   žijících komiků a nelze   nic jiného říci než jen   tak dál.Doporučuji a   hodnotim za 8. Zahradkar
Prasoid
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Typická česká úsměvná   tragika, jakých je poslední   dobou plno. Není to nic   vyloženě zlého či   nenápaditého, ale jednoho to   časem už začně nudit.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Za poslední dobu jedna s   nejpovedenějších českých   tragikomedií , podpořená   vynikajícím hereckým   výkonem Ivana Trojana ,   okořeněná i silnou   erotickou scénou a líbivou   hudbou.
Ivana1701
Hodnocení:
Přidáno: 2.1.2009
Tento film se mi především   zdál velmi smutný a   deprimující. Asi bych   nenašla místo, kde bych se   zasmála. Po celé trvání   filmu jsem pociťovala   lítost, smutek a   bezvýchodnost situace, v   jaké se ocitla matka   mentálně zaostalého syna. Z   toho filmu mám smutnou   náladu ještě teď, vlastně   mě donutil k mnoha   myšlenkám a otázkám.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Jeden z těch lepších   českých filmů nové doby.   Původně jsem neměl v plánu   se na to dneska dívat, ale   nakonec jsem se nechal zlákat   svým švagrem. Nelituju   hodiny a půl straveného u   toho filmu. Trochu komedie,   trochu depresivní drama.   Lepší je přece jen ta   první část filmu, konec je   zase spíš tou slabší   stránkou, přišel mi takový   nedotažený. Jsou tam scénky   kdy jsem se zasmál, právě v   té první polovině filmu.   Ivan Trojan roli zahrál   pěkně, ale dá se říct že   každá postava byla   zajimavá, třeba i Václavův   bratr ztvárněný Budařem.   Co se mi nezamlouvalo, byli   také scény, kdy se   Václavovi zjevoval otec.
Celkově jde o slušný   film, usměvný ale i smutný,   který ukazuje jaké je žití   s mentálně zaostalým   člověkem, že to chce hodně   tolerance a chápání, ne   vždy se to ale daří. Druhá   polovina je právě více   depresivnější, než první   kde je více humoru. A právě   ta druhá polovina se mohla   natočit lépe, a jde   především o příliš   rychlí konec filmu. Jak to S   Václavem dopadlo se dovíme   jenom z titulků. A to je   škoda, takhle body dolů, a   jen tak tak to není za 6.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Jako vzdy skvely Ivan Trojan v   pribehu, ktery se buzel trosku   tristi do sledu drobnych   epizodek. Ale jinak dobre.
raindog
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Po dlouhé době konečně   český film, který je   koukatelný.
Děj sice   místy lehce pokulhává a   nedotažený konec..... i   když je to možná lepší   než kdyby se tvůrci   pokoušeli o nějaké   podivnosti.
Jinak   vynikající herecké výkony   a film opravdu o   "něčem" je, což   v čr poslední doby opravdu   není běžné.
Petr1984
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Nemůžu říct, že by mě   tento film dojímal, ale bavil   určitě. Ivan Trojan svou   roli zahrál hodně dobře,   vlastně na ní stojí celý   film. Vtipné mi přišly   náznaky s erotikou, to   tvůrci pojali hodně dobře.   Líbilo se mi hlavně, že   film je o obyčejných lidech   a jejich každodenních   osudech.
kadlos3323
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Zdařilý film, který je   cítit češstvím. Klobouk   dolů nad výkonem Ivana   Trojana.Po delší době   český film, který mne   zaujal.
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Tyto filmy zrovna nijak   zvlášť nesleduji, ale zde   mne uhranulo herectví Ivana   Trojana a hudba od Jana P.   Muchowa.
janette
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.10.2008
V kině jsem sice vydržela do   konce, ale film mě nenadchl.   Dle mého názoru postrádal   něco, co by mě zaujalo... V   prvních 10 minutách se tak   nestalo, později také ne...   Dodívala jsem to jen proto,   že mi bylo líto Trojana...
xmafianx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2008
e-e.. tehnle film se mi moc   nelíbil.. Určitě se na něj   podívám třeba ve třiceti,   teprve potom ho třeba víc   pochopím..
MARi0
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Václav
Tak kkmediálního na   příběhu nebylo nic. Film   byl až moc depresivní (jak   se níže shoduje většina   hodnotících) a to já moc   nemusím, obvzlášť když se   chystám jít na komedii.
arciking
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Pro mě toto každopádně   nebyla vůbec žádná   komedie, ale absolutně   kasovní psycho, film, který   už nechci nikdy v životě   vidět - po jeho shlédnutí   jsem začal mít na dlouhou   dobu tak silnej pocit   marnosti, jako ještě nikdy v   životě. Pokud by se   hodnotila síla filmu ve   vyvolávání sebevražedné   nálady, musel bych dát deset   z deseti, ale pokud si chceme   z filmu odnést víc než   týden depresí, pak   nedoporučuji na toto dílo   koukat.......vůbec nechápu,   kde tvůrci přišli na to   označení   "komedie"? Spíše   bych to nazval   "brutálně   naturalistická   psychodragédie".
Petra.Barbie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Chaotické, nezáživné, místy úplná nuda.
Z filmu Václav mám opravdu   velmi rozpačitý pocit. V   prvé řadě nevím, zda jde o   tragikomedii, komediálního   tam není nic, ale aby to bylo   vysloveně drama, pravda, to   také není. Je to takový   sled obrazů, v nichž je   naprosto katastrofálně   použit prvek zjevování se   zemřelého otce Václavovi.   Pochopila bych, kdyby tento   "duch" byl třeba v   zamlženém záběru či   černobílém, ale on   nečekaně vstupuje do obrazu   a je to natolik chaotické,   že jsem měla problém se   zorientovat, co je skutečnost   a co Václavova představa.   Ani Ivan Trojan mne v roli   Václava nijak neuchvátil.   Uznávám, že herec dal do   své role maximum a snažil se   o co nejpřesvědčivější   výkon, jenže já mu ho   zkrátka jaksi nevěřila a   celá jeho postava mi byla   nesympatická. Jediný, kdo   mne trochu zaujal, byl   František, Václavův bratr,   v podání Jana Budaře, u   této figury se mi líbila   její tvrdost na konci   příběhu, kdy své matce   řekl pravdu do očí o tom,   jak veškerou svou lásku   vždy dávala Václavovi, ale   on musel stát v ústraní.   Vím, že asi většina   diváků cítí sympatie   přesně naopak - lítost s   Václavem a odsouzení   Františka za nepodepsání   petice za Václavovo   propuštění, ale mně   František co se reálnosti   postavy týče přišel asi   nejvíc přirozený.
Wish
Hodnocení:
Přidáno: 11.8.2008
tragikomedie nejsou můj   šálek kávy. z Václava jsem   viděla cca první polovinu   filmu a stačilo mi to. pro   mě smutný a depresivní   příběh. a pokud to   skončilo tak, jak se tady   píše, tak jsem ráda, že   jsem se na něj nedodívala..
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2008
Opravdu dobře střihlá   komedie, která ne však   končí podle našich   představ. Postiženého   Václava, který je   vynalézavý a dobrý střelec   po otci končí ve vězení   jen kvůli tomu, že chtěl   zabít svého bratra, který   ho zmlátil kvůli ženě,   kterou mají oba rádi.
Rene1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Hezký film, velmi dojemný,   bez ironie.Pěkné herecké   výkony, i když uvěřit, že   Trojan je mentálně   postižený, to prostě   nejde.Skvělá je hudba.   Hodně zdařilý film.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.7.2008
Sólo pro Ivana Trojana
Tenhle film je neuvěřitelná   kombinace komedie a dramatu,   za začátku se budete smát,   na konci plakat. Film má   určitě zajímavý námět,   ale konec mi přišel   odfláknutý a nedotažený. I   když se možná režisér jen   snažil vyhnout holywoodskému   happy endu což je dobře.   Hudba celkem ušla, ale   ničím mě neuchvátila. Co   mě ovšem uchvátilo je   výkon Ivana Trojana.   Chvílemi i věříte, že ho   před natáčením mlátili do   hlavy a on je skutečně   mentálně zaostalý.   Předvádí opravdu ůžasný   herecký výkon. Celý tenhle   film by ovšem bez Trojana   byla celkem troska.
Papaja73
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.7.2008
Jeden z těch povedenějších   českých filmů.Dávno   dospělý Václav žije stále   s maminkou v domku na vesnici   a v obci je považovaný   spíše za outsidera.Svými   husarskými kousky pije krev   celé vesnici.Kde je Václav   tam se stane vždy nějaká   pohroma.Příběh je vlastně   o mateřské   lásce,žárlivosti i   netoleranci...Film zdobí i   dobré herecké   výkony.Především Ivan   Trojan a Emília Vášáryová   odvedli už tradičně   vynikající práci
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2008
Je vidět, že se i v   současné české tvorbě se   občas najde i nějaký   povedený kousek. A tím   Václav určitě je. Celkem   povedené chvílemi i docela   úsměvné drama ve kterém   Ivan Trojan podává výborný   výkon. Ale pozadu zde   nezústávají ani ostatní   herci a hlavně Emília   Vášáryová v roli jeho   maminky hraje minimálně   stejně dobře. Avšak i když   se jedná o jeden z těch   lepších českých snímku co   jsem za poslední dobu viděl   není v něm nic co by mě   donutilo vidět ho znovu.
Bara.40
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2008
jedna z lepších českých   komedií.Začétek filmu   nasvědčoval,že se člověk   zasměje,ale příběh o   nešťastném Václavovi moc k   smíchu nebyl,pouze k   pousmání.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2008
české filmy se postupně   dostávají do   kvalitnějších příběhů,   perfektně připravených a   skvěle herecky obsazených.   Nejsou to žádné akční   scény jako americké   produkce, ale smysluplné   hodnotné filmy, které ocení   nejvíce český divák. Jen   tak dále ...
Abu
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Super, rozhodně stojí za   shlédnutí. Moc jsem se   pobavil a hlavně zasmál.   Trojan je pan herec , jeho   podání Václava nemá chybu.
Leonid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Silný příběh, skvělé   podání i obsazení. V   každém divákovi zanechá   stopu a donutí ho se alespoň   na chvilku zamyslet nad tím   jací lidé vlastně jsou.
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2008
Upřímně řečeno, po   přečtení mnohých recenzí   a obsahů jsem viděl tento   film jako propadák,po jeho   shlédnutí mám ovšem   opačný názor,na české   poměry je to velice kvalitní   film, skvělé osazení a   poutavý děj, který je   zasazen do prostředí mně   blízkému, zvlášť mě   zaujaly charktery lidí,   které jako bych znal od   sousedů odvedle,až na ten   náhlý konec snad ani nemám   co bych filmu vytknul.
jahra
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Krásný film,silný   příběh,úžasné herecké   výkony.Komedie to   není,úsměvné scény tam   jsou,ale nejsilnější je ten   pohled do světa lidí,kteří   mají to žití trošku   jiné,snad složitější a   tom přístupu té většiny   "zdravých".Určitě   stojí za to ho vidět a nejen   jednou.
great
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2008
Čekal jsem více legrace.   Film byl spíše o psychice   Václava, což na druhou   stranu nebylo nejhorší.   Vadí mi jedna věc - film by   měl skončit rozuzlením a ne   vysvětlením v   závěrečných titulcích
janek85
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Smích a zase smích, tak   charakterizuji tenhle velice   povedený český snímek.   Ivan Trojan, znám ho spíše   z vážnějších filmů, ne z   komediálních. Tady dokázal,   že umí zahrát i naprostého   magora jako byl Václav,   klasický vidlák.   Samozřejmě, že i další   herci hráli výtečně.   Jiří Lábus je už klasika.   Strašně směšná scéna   byla, jak maloval :D, u toho   jsem nemohl. Ale většina   scén byla humorná, bez toho   by to bylo oničem. Ale   opravdu se jim to povedlo 90%
PEPE.11
Hodnocení:
Přidáno: 31.3.2008
Od filmu jsem čekal daleko   víc, nehrát hlavní roli   Ivan Trojan tak zážitek z   filmu nic moc, za skouknutí   stojí ale to je asi vše.
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.3.2008
zklamání
Bohužel jsem se opět dočkal   velkého zklamání a znovu   jsem se přesvědčil o   tom,že českým filmům, s   označením tragikomedie, se   mám radši oblokem   vyhnout.Ikdyž tady by to bylo   škoda,protože Ivan Trojan   byl opět skvělý, a ani   ostatní herci se   neztratili.Podívaná to byla   perfektní,natočeno to bylo   dobře,krásné   prosředí,slušná hudba.
Můj problém je však   jiný,můj problém je   příběh,kruci vždyť to byl   zase film celkově o ničem a   navíc s useklým   koncem.Nechápu, jak je   možné zazdít, tak slušně   rozjetý příběh ! Film   začíná slušně,seznámení   s Václavem i jeho   okolím,jeho první   dobrodružství.Postupem času   příběhu dochází dech,nic   nového nepřináší,skoky ve   scénáři nechápu jěště   teď.No a konec to už jen   pořádně zazdil,mix snů a   reality a najednou   konec,nechápu proč film   nebyl doveden až po   prezidenstskou milost,více   rozvést příběh,stopáž   min o 30min delší.Vždyť to   nemusela být žádná   tragikomedie,když má   příběh předem daný   hapiend,celý příběh   vesnice se dal podat s   větším citem,nevím jak to   jinak říct,prostě podat ho   kladněji(fuj, to je ale   ošklivé slovo).Takhle to   bylo suché až běda   !,žádný prožitek,chybí   více napětí,více vtáhnout   diváka do děje.
Warden
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Spíš takový televizní film   než film do kina.Nic to ale   neubírá na jeho   kvalitách.Příběh sice   místy ztrácí dech,ale   drží ho vynikající   herecké výkony.Zcela   zasloužený Český lev pro   Trojana.Vynikající   Vašáryová,Lábus,Budař.
wtw
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.3.2008
S klidnym svedomim mohu tento   film zaradit do podprumeru   ceskych filmu. Par povedenych   vtipu (malovani, pleteni   svetru..), pekna hudba, ktera   se sem ale vubec nehodila,   nudny dej, ktery sledujete jen   proto, ze cekate co zase   Vaclav provede, pohlednicove   zabery v takove lacine komedii   pusobi spise trapne nez   poeticky. Vse zachranuje jen   presvedcivy vykon hercu. Pokud   tech poslednich par minut   filmu melo znamenat   tragi-(komedii) tak je potreba   se vazne zamyslet nad   soucasnym trendem ceske   kinematografie. Opravdu nevim   jak jeste dlouho bude lidi   bavit sledovat tyto filmy.   Vzdyt s takovym nametem   (prezidentskych amnestii) by   se dalo dostat i mezi   narocnejsi filmove divaky.   Vaclav Havel jiste filmem   potesen nebude.
rstetka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Excelentní pistolnik Ivan   Trojan s jeho lehkou,mozkovou   retardací mě velice   pobavil.Nutno vyzvihnout také   E.Vašáriovou a j.Lábuse.   Vřele doporučuji.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Snímek na kterej může   zajít jak náročnej divák   tak i člověk co občas zajde   do kina a oba se budou bavit,   ze začátku srandičky ale   druhá půle už je docela   ostrá a hlavně k zamyšlení   ... Co chtěl film říct to   řekl dokonale bez nějaké   omáčky a přeháněk. Trojan   mě potěšil že se konečne   objevil v trochu jiné roli   než na jaké jsem u něho   zvyklý (i když hrál zase   magora). Hold nejlepší   příběhy píše život...
Vanous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Ivan Trojan opet v excelentni   herecke roli. Film sam o sobe   dobry, ale co jej dela   vytecnym je prave Ivan.   Celkove je film trosku   depresivni, ale je to na   citeni kazdeho zvlast. Jinak   po nejake dobe, opet bezvadny   cesky film.
Luka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Film pro všechny nebo pro nikoho
Pokud se chystáte na tento   film pak vězte, že to je ta   nejlepší podzimní   oddechovka, jakou můžete v   kině ke konci roku zažít.   Film má svoje tempo a i když   budete mít pocit, že se tam   vlastně nic něděje,   počkejte si na konec.   Poslední půlhodinka Vás   strhne, rozbrečí,   rozechvěje. Možná   uslyšíte spousty   srovnávání s Vesničkou   střediskovou nebo s   Postřižinami. Prosím,   nezařaďte se do zástupu   těch, kteří neumí film   ohodnotit vlastním stylem,   ale musí s něčím -   naprosto odlišným   srovnávat, připodobňovat a   přitakávat. A ještě jeden   dovětek: naprosto úžasná   je ve filmu hudba. Zatím se   neuvažuje o vydání   soundtracku,ale věřím že k   tomu brzy dojde. Mám jen   pocit, že hudba - tóny a   naladění skladatele je   stejné jako v dobách kdy   skládal hudbu k filmu   Grandhotel Davida Ondříčka,   jen se z horského hotelu   posunul do tepla vesnice.
jirry
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Herecký koncert Ivana   Trojana! Jinak jsem asi od   filmu čekal příliš moc a   byl jsem trochu zklamaný.   Ostatní herci také   nezklamali, ale děj a   příběh mě moc nezasáhly.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40172minih40172Jestli jednou odejdu (1985) [TV inscenace] 
Jestli jednou odejdu n
minih64637minih64637Školní výlet (2012) 
Školní výlet n
minih26480minih26480Zemanská čest (1957) 
Zemianska česť n
minih156671minih156671Chůva na zabití (2017) 
The Babysitter n
minih24582minih24582Vražedné pochybnosti (1978) 
n
minih55690minih55690Predátoři (2010) 
Predators n
minih41064minih41064Naděje má hluboké dno (1989) [TV inscenace] 
Naděje má hluboké dno n
minih83040minih83040La cara oculta (2011) 
La cara oculta n
minih88038minih88038Až vyjde měsíc (2012) 
Moonrise Kingdom n
minih41425minih41425Cradle Of Fear (2001) 
Cradle Of Fear n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fany (1995)

 Fany (1995)
Fany n
 
Žánr: drama / psychologický
Země: Česká republika
Režie: Karel Kachyňa

(spin-off)

Requiem pro panenku (1991)

 Requiem pro panenku (1991)
Requiem pro panenku n
 
Žánr: psychologický / drama
Země: Československo
Režie: Filip Renč

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190552
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376579
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10