V této zemi (2006)

V této zemi (A casa nostra)
67.5 %
 
 

A casa nostra

Další název: Our Country

    Žánr: drama
    Země: Itálie
    Délka: 97 min.
Úctyhodný bankéř a neústupná kriminalistka, kdo s koho?

Dnešní Miláno. Několik postav, jejichž osudy nemají zdánlivě nic společného. Známý bankéř Ugo a kapitánka finanční policie Rita, která už léta bez výsledku sleduje jeho nezákonné obchody, tvoří ústřední dvojici tohoto zvláštního kriminálního dramatu. Každý z nich se zabývá tím svým se stejnou vášní, jen na opačných stranách zákona. Přesto, stejně jako mnoho dalších postav kolem nich, je spojuje jakási zvláštní samota. Každá z postav tohoto příběhu má svá traumata a limity, které jim vymezuje společnost. A nezáleží ani na tom, kolik má kdo peněz ani v jakých poměrech žije. Vydržovaná modelka Elodie, bývalý kriminálník Otello, rumunská prostitutka Bianca, svobodomyslný Matteo, či šťastný manžel Gerry představují nejrůznější typy lidí z různých vrstev společnosti.

Režisérka Francesca Comenciniová, dcera slavného italského režiséra Luigiho Comenciniho, natočila podle vlastního scénáře jakési krimi-blues. Zatímco sledujeme hlavní motiv unikajícího finančníka a neústupné, inteligentní, ale bezmocné kriminalistky, jsme postupně vtaženi do jejich soukromých osudů, stejně jako do osudů dalších postav, jež se nakonec všechny proplétají v nečekaných souvislostech. Mozaika skládáná z útržků konkrétních životů pak nakonec vytváří dramatický portrét stavu současné italské společnosti.
Roli bankéře Uga ztvárnil s přesvědčivým šarmem Luca Zingaretti, známý u nás především jako komisař Montalbano ze stejnojmenné série italských detektivek.
Česká televize

režie:
Francesca Comencini
 
 
hraje:
Luca Zingaretti (Ugo), Valeria Golino (Rita), Giuseppe Battiston (Otello), Laura Chiatti (Elodie), Luca Argentero (Gerry), Teco Celio (profesor), Bebo Storti (Glauco Bottini), Teresa Acerbis (profesorova manželka), Antonello Annunziata (Pietro), Paolo Bassegato (Giacomo), Fabio Ghidoni (Matteo), Cristina Suciu (Bianca), Valentina Lodovini (Moglie Gerry)
 
 
scénář:
Franco Bernini, Francesca Comencini
 
 
kamera:
Luca Bigazzi
 
 
kostýmy:
Daniela Ciancio
 
 
střih:
Massimo Fiocchi
 
 
zvuk:
Alberto Amato, Daniela Bassani
 
 
vizuální efekty:
Claudio Bellizzi
 
 
producent:
Donatella Botti
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.