Duben
ohodnotit

V pasti

Hard Candy

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
23.11.2006
„Kdo je kočka a kdo myš?“

Komentáře k filmu V pasti

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 16
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2015
Snímek je jeden jediný   zdlouhavý dialog. Nic více a   nic méně. Občas se objeví   prvek, jen náznakově,   thrilleru, ale v celkové   délce filmu je to v podstatě   k ničemu. Dodíval jsem to   jen a jen z čiré   zvědavosti, co se z toho   vyvrbí. A přitom jsem se   děsivě nudil a nudil.   Hlavní hrdinka mi byla   protivná hned od začátku.   201505199630/9952
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Tenhle film mohl vzniknout   díky moderním technologiím   ve formě internetu. Byla to   doba, kdy bylo v módě   chatování na různých   diskusních fórech. Dnes už   tato fóra v podstatě   pohřbil Facebook. Lovit malé   holčičky přes net se může   šeredně nevyplatit. A to i v   tom případě, kdy tento lov   neodhalí orgány činné v   trestním řízení.
Filmu spíše dominuje   vystupování Ellen Pageové.   A co příběh sám. Je   poněkud přitažený za vlasy   a je poněkud nelogický. Je   správná otázka, jak   dokázalo malé (výškou)   děvče přivázat dospělého   chlapa k trámu u stropu? Mám   pocit že by to nešlo.   Obtížně se manipuluje s   věcmi, které váží   dvakrát tolik co člověk,   který jej nese.
A to   fibále filmu? Snad nestojí   ani za komentář.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Hard Candy
Bude to znít asi divně   obzvláště v tomhle   případu ale hlavní hrdinka   Hayle mi lezla chvílemi   hodně na nervy. Můj   oblíbený Patrick Wilson   předvedl naprosto úžasný   výkon a to samé Ellen Page,   která to v mnohých filmech   už dokázala. Mám jen pá   námitek, první je délka   filmu a druhá je dospělé   chování mladé dívenky,   která byla místama hodně   přehnaná. Zajímavý film s   ne příliš příjemnou   tématikou a je škoda, že   film není až tak populární   a věřím, že ho nevidělo   mnoho lidé, to je ale škoda.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Tento kousek nám ukazuje, jak   je někdy nebezpečné   seznamovat se přes internet -   tady to končí hodně   blbě.Je to sice velmi dobré   téma,je to i dobře   natočené, ale mně to   stačilo vidět jednou.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2017
Mladičká dívka se na   internetu seznámí s   neznámým fotografem a po   první schůzce přijme   pozvání do jeho domu. Jaký   je opravdový důvod jejich   setkání? Pouhá náhoda?   Spousta otázek v tomto   povedeném thrilleru se na   nás sypou docela rychle.   Divák nemá ani šanci si na   všechny odpovědět,    jelikož film je velice   zajímavý a ukázkový   příklad toho, že   originalita ještě   "nevymřela" a že   se stále dá natočit   kvalitní snímek bez   přetvářet. Sympatický   Patrick Wilson (V zajetí   démonů, Insidious) se do   své role fotografa vžil   naprosto dokonale. Ellen Page   mu dělala skvělou   "společnici".   Genialita v mysli tvůrců   tohoto snímku se jen tak   nevidí. Dvě postavy   rozehrávájí napínavou hru,   ve které se hraje doslova o   život. Jeden dům sloužící   jako peklo oné děsivé hry.   Mučení - namísto krve   přichází pouze   představivost diváka. Pomsta   - každý zlý skutek bude   nakonec potrestá. Takového   jsou "příchutě"   tohoto sladkého thrilleru a   po shlédnutí se divák sám   ocitá v pasti svých   nočních můr.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.10.2014
I po delším čase musím   dumat, jestli je Ellen Page   tak dobrá herečka nebo jen   úplně stejný hajzl....
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Celých 100 minut plácání   neutuchající intenzity,   které dokáže nabídnout i   nějaké to napětí. Stačí   se prorvat nudným začátkem   a pak to jde. Hrou na kočku a   na myš bych to zrovna   nenazývala, i když i   psychologická stránka věci   je docela zajímavá, herecky   je to pak odvedeno výborně   – Ellen Page je talent, to   vím už dlouho.
Konec   filmu je pak tradičně   rozpatlaný. Nebýt té   dlouhé stopáže, díky   které film působí až   příliš nataženě a   rozvlekle, bylo by to o něco   lepší. Přesto i s   přihlédnutím, jak málo   prostředků má k dispozici,   je to docela slušné.   Odrovnaná z toho však nejsu,   myslím, že je film   nezaslouženě nadhodnocován,   na mnoha místech je   zřetelně poznat, jak si   scénáristé vyloženě   hrají a dialogy schválně   ještě natahují, jako by   toho žvanění tady nebylo   málo, o jisté situaci, kolem   které se děj točí skoro   hodinu pak ani nemluvím :-).
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2011
film není až tak znám, ale Patricka nepoškodil
jak herecký výkon a   tvářička Patricka a (teď   již světové známé) Ellen   Page, tak zvrhlost děje, tak   neočekávání, tak zase   jiný, i když chudý záběr   kamerou, tak celkem   depresivní prostředí   téměř prázdného bytu - to   vše si zaručilo místo v   úschovně sice až někde v   zadní části mého mozku,   ale je tam a já tento, daloby   se říci navádějící film   viděla už 3x
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2012
Jsou filmy, které mají   koule. A pak jsou filmy,   jejichž koule skončí v   kuchyňském drtiči.... Tohle   mohla a měla být 100% pecka,   ale ve finále se scénárista   rozhodl přitlačit na   dramatickou až akční pilu a   tím to celé bohužel   poněkud zazdil. A ze   sympatické, odhodlané a po   odborné stránce zodpovědně   připravené a lékařským   materiálem vybavené dívenky   Hayley zbytečně dělal   Rambici, která hravě zvedne   chlapa většího než ona ke   stropu, aby mu mohla dát   oprátku na krk. Atd atd...   Škoda, místo pokusů o   nevěrohodnou akčnost to   mohlo zůstat spíš u té   zajímavě rozehrané   psycho-hry na kočku a myš a   byla by to fakt bomba. Ale   nepředbíhejme...
Nejprve rada pro muže se   zálibou v příliš mladém   masíčku: pro jistotu si   nepořizujte do domácnosti   kuchyňský drtič čehokoli   ...! Kdyby si Jeff místo   drtiče koupil něco   nevinnějšího, třeba   akvárium (ovšem ne s   piraňami ), třeba by mu   naděje na přišití zpět   zůstala o pár chvil déle. I   když – odejít na autobus s   ešusy ze závodní jídelny v   ruce by ho Hayley asi stejně   nenechala... ;-) Holka   prostě odvedla čistou   práci, včetně toho, jak   našla jeho mazanou skrýš   trezoru a po chvíli snahy   rozlouskla i kód zámku...   Poté úspěšně použila   lékařskou příručku,   puberťačka šikovná,   přiložila ledík a nakonec   taky s gustem použila již   zmiňovaný drtič, nejprve   ovšem se sadistickou   předehrou: „klid, jen ho   zkouším...“ A průběžně   si stihla s nebohým Jeffem i   docela pokecat. O životě, o   chirurgických nástrojích a   tak. Takže nakonec dávám   75%, ten film přeci jen v   určitých chvílích MĚL   KOULE...
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.12.2006
Hodně zajímavej námět ale   myslím, že autoři to nějak   nedotáhli a z filmu mohli   dostat mnohem víc, Hayley   byla až moc nad věcí, na to   že jí bylo čtrnáct vedla   až moc chytrý filozofický   kecy, kterejch bylo moc a   postupně začínali být   trapný, herecký výkony   celkově nic moc a celý jaksi   nevěrohodný, příliš mnoho   hluchejch míst,   drastičtější scény bych   taky jaksi udělal   surověji... Takže nad   průměrem drží tento   snímek opravdu pouze ten   námět...
Faye
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Hra na kočku a myš. Dokonce   pozoruhodná hra se skvělou   Ellen Page v roli Hayley a   některé situace (např.   nejbanálnější operace)   budou, hlavně pro muže,   nezapomenutelné. Ne všechno   je v Hard Candy vyjasněno a   ne všechno je jednoznačné,   hodně odpovědí zůstává   na vlastní interpretaci.   Přesto (a možná právě   proto) dokáže, a to s   minimem herců a téměř bez   hudby, držet celou dobu v   napětí. Takže na závěr   už jen varování. Vypadá   to, že každý, kdo   používá internet na   seznamování, není   normální. : -)) .
anetaaneta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Ellen Page i Patrick Wilson   hrají výborně, avšak ta   myšlenka, že mladičká a   křehká dívka vytvoří   pomstychtivý plán, který   zrealizuje mě nijak nenadchla   z toho důvodu, že takové   věci se často nestávají -   jen ve filmu, jako je tento.   Jinak vcelku vydařený   snímek.
petricka2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2010
...celkem napínavý thriller   s dobrým dějem. Jediné co   mi vadilo byla až moc velká   inteligence, ale především   dospělost u 14-ti leté   holky. Ještě nesmím   zapomenout na skvělé   herecké výkony.
Dandik1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Námět velmi průhledný,   zápletka zajímavá,ale   14leté děvče drobátko   přemoudřelé. Nemůžu   napsat, že by mě to   nezaujalo, ale stačí vidět   opravdu jen jednou. Závěr   byl celkem zajímavý,   zvlášť okořeněný slibem   dívky. Jinak většinou velmi   nepravděpodobné situace a   málo praděvpodobné.
iqtiqe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2009
V tomhle filmu jsem viděl   Ellen Page poprvé, neznal   jsem ji, ale byla skvělá.   Proč? Normálně mě   takovéhle drama asi tolik   neoslovilo, ale v jejím   podání byl film hodně   poutavý.
puol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2010
Netradičný thriler s o   zaujímavou úlohou Ellen   Page. Pačilo sa mi postupne   poodhalovanie príčin   netradičného chovania sa   hlavných charakterov i   atraktívny a palčivý   námet. Záver už bol trošku   prestrelený.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih64177minih64177Ze života velkého chlapa (1980) [TV inscenace] 
Ze života velkého chlapa n
minih31901minih31901Firecreek (1968) 
Firecreek n
minih39638minih39638Superman se vrací (2006) 
Superman Returns n
minih66014minih66014Puccini (2008) [TV film] 
Puccini n
minih43080minih43080Santa má bráchu (2007) 
Fred Claus n
minih4056minih4056Hazardní hráč (1961) 
The Hustler n
minih16296minih16296Policajt ze školky (1990) 
Kindergarten Cop n
minih21216minih21216Touha Sherlocka Holmese (1971) 
Touha Sherlocka Holmese n
minih41614minih41614Ať ten kůň mlčí! (1992) [TV inscenace] 
Ať ten kůň mlčí! n
minih35384minih35384Slzy slunce (2003) 
Tears of the Sun n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

154 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:35

158 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10