Duben
ohodnotit

V pasti

Bird Box

Další název:
Bird Box - Schließe deine Augen; Nie otwieraj oczu
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
124 minut

Komentáře k filmu V pasti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.1.2019
PROCESOR!
Pro mě to byla atmosférická   pecka. Mám tenhle tip filmů   prostě rád. Okamžiky, kdy   se dá napětí krájet. Kdy   dostanete jen tolik   informací, aby se vaše   fantazie mohla podílet na   sledování filmu. A   přestože tam ta hlavní   záporná síla nebyla   znázorněna, jako v Tichém   místu, necítím se ochuzen.   Další prvky mi připomněli   můj další oblíbený film a   sice Stalo se. Nechci se   dožít okamžiku až si budu   s někým v pohodě povídat a   on jen tak mezi řečí začne   bezdůvodně mlátit hlavou o   to co je zrovna poblíž….
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.3.2020
Já jsem byla spokojená,   atmoška, rychlost   "nákazy",   zjišťování o co gou. Na   můj vkus trochu delší   stopáž, některé věci   naivní, líbilo se mi   řazení flashbacků. Akorát   jsem se na konci divila, že   co všechno ti ptáčci   přežili relativně bez   úhony. Srovnání s Tichým   místem se nabízí, oboje   mělo něco do sebe.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2019
Další filmový zářez na   poli apokalyptických   snímků, tentokrát   překvapivě se Sandrou   Bullock v hlavní roli.   "Bude to drsné,"   říká Malorie právě s   tváří Sandry na samém   začátku příběhu a dívá   se do kamery, jako by mluvila   přímo k nám. Snímek je   natočen na základě knihy   autora Joshe Malermana   vydaného v roce 2014,   kterého kritika označila   jako nového Stephena Kinga.   Lidstvo napadla neznámá   síla a to zvláštním   způsobem. Stačí se   přirozeně jen dívat a   dotyčný je z ničeho nic   svoji vlastní vůlí donucen   k sebevraždě. Příběh   obsahuje dvě dějové linky.   Samotný počátek a průběh   paranormálního napadání   lidstva a pokus o záchranu   sebe a dvou dětí. Se   zavázanýma očima. A právě   to nám umožňuje vidět   současné dětí s pohledem   na to budoucí, kde se hodně   hraje s myšlenkou agorafobie.   Napětí bohužel poněkud   pokulhává, ale svou   průměrností dějově,   občas vypadající   zkratkovitě, vyznívá   nenáročně a vlastně i   odpočinkově. Až finálová   scéna krapet divácké nervy   podráždí a pro větší   prožitek nelze nedoporučit   představu být v jejich   kůži. O atraktivní film se   vcelku jedná, i když se   žádné překvapení nekoná.   Postupné odkrývání   záhady, proč samotná žena   s dvěma dětmi pluje se   zavázanýma očima na člunu   po řece, kde hrozí   nebezpečné peřeje a ve   finále jak to nakonec celé   dopadne, byl dobrý tah.   Vyvolaná zvědavost o co jde   tak nutí diváka sledovat   snímek až do konce. Takže   hromada strachu, sem tam   nějaký ten emocionální   prvek a dramatičnost. Snímek   celkově nadšení nevyvolá,   ale určitě za shlédnutí   stojí.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2023
Napětí na maximum
Za mě skvělé, i takto   jednodušše lze film   zhodnotit. Nejdříve drobné   zápory, je tu jistá   podobnost scénáře, s filmem   The Happening (Stalo se),   dále ze Sandry není nutné   dělat mladou matku, věk se   bohužel zastavit nedá. Jinak   skvěle podané spíše   apokaliptické drama, kde se   hodně pracuje s neviditelným   strachem, hned od počátku   dávkovaná atmosféra, která   navazuje na určitou syrovost   snímku.Dvě hodiny uběhnou   jako nic. Dokonce i jindy   lehce prkenná Sandra, ze sebe   vydává maximum, a nevrlý   John Malkovich je dokonalý.   Velké překvapení, které   jsem nechtěně opomíjel. 85%
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2019
Překvapivě příjemná   podívaná. Sandra Bullock   zahrála svou roli skvěle a   rozhodně tím zvýšila   kvalitu tohoto filmu. Ze   začátku jsem snímku moc   šancí nedával, ale nakonec   jsem zjistil, že jsem k tomu   nemusel mít žádný důvod.   Opravdu skvěle zpracovaný   post-apokalyptický thriller,   doporučuji.
Krupe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2019
Není to špatné, ale A Quiet   Place je lepší, takové   jakési více   "uvěřitelnější"   . Prostě poslepu po řece se   dvěma dětmi ale fakt   néé...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Sandra Bullock byla   perfektní,jiní herci také,   atmoška dobrá, slušné   scény a reálné chování   lidí v takové situaci viz.   třeba dění v baráku atd.   Vadilo mě občasné   pomalejší tempo a také   zápletka, no popravdě   zabijáci, které nesmíš   spatřit jinak si sám   ubližíš, tak radši 100x   omleté zombies nebo tak   něco. Ale i tak ucházející   film.
Ramilie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2022
Apokalypsa vyeskalovala vcelku   rychle, což by mi až tak   nevadilo, kdyby však účinek   spatření toho něčeho   neznámého divákovi,   nenastoupil tak přehnaně   rychle. Možná je to jen   odraz dnešní doby - jak je   všechno rychlé, je i rychlá   smrt nějak atraktivnější.   Myslím si, že by trvalo   déle, než by ta   "příšera" v   lidech zasela potřebu se   zabít, alespoň u většiny   populace. Nesmí chybět   fanatismus a propagující   následovníci, snažící se   lstí přimět všechny   ostatní k podívání se   "na tu nádheru".   Kolik asi takových bláznů   žilo v Americe a jaká je   pravděpodobnost, že na   nějakého narazíte? (a jak   moc musí být ten někdo   blázen, aby ho to nezabilo   taky?) Nebo jaká je   pravděpodobnost, že dvě   cizí ženy začnou rodit ve   stejný okamžik, zatímco   pošahanec odkryje závěsy?   Odkud se to vlastně vzalo?   Jak to vypadá? Dá se proti   tomu nějak bránit, jinak   než tím, že budu do konce   života chodit venku s páskou   přes oči? Na to se tvůrci   neobtěžovali podat ani   nejmenší vysvětlení (to,   že je to z Ruska, mi opravdu   nestačí - ačkoliv v   dnešní době země původu   nabývá širších   rozměrů). Aspoň jedno se   tomu "strašidlu"   musí nechat, respektuje   právo člověka na   nedotknutelnost obydlí. :)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.1.2019
Další variace na podivné   příchozí. Tiché místo,   pak smrtící alergeny a teď   ztráta zraku. Sandra Bullock   po podivné rekonstrukci   obličeje vypadá jako zombie   a hraje taky tak.   Počáteční rozdání karet   je klasicky multikulti...gay   asiat, dva černoši (jeden   génius ze sámošky a druhý   charakterní   voják-zachránce), tlustá   těhotná běloška, stará   paní a bílý páreček,   který ostatní zradí. Dále   pak bílý hajzl v podání   Johna Malkoviche, který   ovšem měl vždy pravdu,   nikdo mu nevěřil a dojel na   to. Další příchozí jsou   potom už jen běloši a   samozřejmě jsou ti zlí.   Dočkáme se i mezirasové   soulože Sandry s černým   kulturistou. Atmosféra filmu   je celkem hustá a dalo by se   na to koukat. Nicméně moje   hodnocení sráží tohle   povinné rozdělení úloh.   Bílí-zlí a hloupí,   ostatní-chytří a   charakterní. Eurooptimisticky   závěr tomu nasadil korunu.   Ptáčkové, sluníčko,   desítky lidí (co jedli a   pili je mi záhadou) ve   sluníčkovém domě. Jen   klenoucí se duha chyběla.
Rastaman33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.4.2020
Film se mi líbil víc, než   Tiché místo (tam byla   hlavní hrdinka, tak   extrémně nesympatická, že   jsme fandili obludám, ať jí   rychle zhltnou...bohužel,   nestalo se). Ovšem Sandra, po   plastikách a botoxech není   podobná ničemu živému. V   obličeji nedokáže pohnout   svalem, takže má tu svou   masku celý film.   Samozřejmě, jak jinak, se   zabouchne do černocha, který   je 102% klaďas a hrdina   (jinak to dnes být nesmí).   Že v podstatě nenávidí   svoje dvě děti je   třešničkou na dortu.   Dobře, holčička je od   náhodné   "takézachráněně"   Olympie, jejíž   představitelka je fakt   hrozná, děsná, ukňouraná   a nesympatická. Nicméně,   když má dítě od narození,   tak každý normální   člověk ho bere za svoje.   Občas to ve filmu zajiskří,   ale tragický výběr postav   to fakt zabíjí.
pigal
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2020
Vtacia klietka naplnena lajnom...
Nikdy nepochopim ako sa z   tohto filmu stal hit a jednu   dobu sa o nom v jednom kuse   mlelo.Tomuto hype som   samozrejme podlahol a Netflix   produkt zhliadol.Nemam nic   proti Netflixu-naopak.Jeho   animovana produkcia a   originaly typu Big Mouth, ci   Paradise PD zboznujem.Ale Bird   Box?Scenar nie je konzistentny   a deravy ako reseto.Sandra   Bullock sa zmenila na voskovu   figurinu.Neviem, ci vplyvom   snimku, alebo botoxu...Zanrovo   podobny A Quiet Place si toto   "Lajno z vtacej   klietky" otrel z topanky   a nikdy uz o nom nechcel pocut   ani slovo.
Film   jednoznacne nedoporucujem.
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.7.2020
Film z produkce Netflix s   námětem obšlehnutým ze   Shyamalanova Stalo se. Tam   zafoukalo a člověk se šel   zabít, tady se zahledí do   dáli a jde taky. Nesmyslná   cesta po řece, ovšem se   zavázanýma očima, s   retrospektivními průstřihy,   jak to všechno začalo, a   Bullock se svým ne, ne, ne,   ne, stůj, stůj .... mě   nebavila. Vypla jsem to v   půlce, druhý den se mi   zželelo a dokoukala jsem to,   ale je to ztráta času.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2019
Ano, přeskakoval jsem. A tím   je hodnocení filmu z mého   hlediska naprosto jasné. Ty   stupidní debaty v páru to   zazdívaly ještě více.   Takže často hluchota. Sandra   už mi nesedla a díky   stupidním retrospektivám   divák hned zpočátku ví,   kdo se z baráku zachrání.   Tím to ovšem dodrbali   ještě více, než to šlo.   Nebudu zde rozebírat, kolik   pitomostí a nesmyslů ve   filmu bylo, zde však musím   uznat, že díky mému   občasnému použití   rychloposuvu mi mohlo něco   uniknout. Už na začátku   jsem tušil že budu hodnotit   velmi nízko, protože   nesnáším jako hlavního   hrdinu ženskou a těhotná   ženská u mne dává   příčinu odebrání   čtyřiceti bodů. Děcka jen   dvacet. Takže tímto hned   zpočátku byl snímek   degradován na čtyřicítku   ze sta. Za hloupé   vyprávění způsobem   retrospektiv šlo dolů   dalších dvacet bodíků. Se   snímkem „Tiché místo“   bych to raději nesrovnával.   Tam to byl alespoň od   poloviny filmu nervák. No,   dobrá, závěrečné resumé   ode mne je deset bodů za   atmosféru. A to je vše. A   ještě jedno mínus. Od   začátku jsem věděl, že   to, co nesmí vidět oni,   neuvidím ani já. Dobrá. Ale   to, že se nikdo nic nesnaží   vysvětlit, to mne naštvalo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih67003minih67003Skrýš (2010) 
Shelter n
minih106874minih106874A Very Potter Sequel (2010) 
n
minih95424minih95424Znovu zamilovaná (2012) 
Camille redouble n
minih46897minih4689710 položek a méně (2006) 
10 Items or Less n
minih163855minih163855LOVEní (2019) 
LOVEní n
minih154023minih154023Rampage: Ničitelé (2018) 
Rampage n
minih9332minih9332Jako vejce vejci (1996) 
Multiplicity n
minih15761minih15761Pevnost (1983) 
The Keep n
minih39234minih39234Shenandoah (1965) 
Shenandoah n
minih27868minih27868Křídla slávy (1990) 
Wings of Fame n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann