Duben
ohodnotit

Útěk do divočiny

Into the Wild

Další název:
Útek do divočiny
Rok:
2007
Délka:
148 minut
Premiéra v ČR:
24.4.2008
„Splněný sen bohužel někdy stojí víc než hromada peněz.“

Komentáře k filmu Útěk do divočiny

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 42
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2008
šokující je na tomto   příběhu to, že se to   opravdu stalo (tak nějak) a   že ti blbí lovci losů   přišli o 2 týdny později.   Ach jo. Trošku mi to   připomíná námětem Pláž,   ale bez toho hulení. Stejně   je to ale o volnosti, touze po   nespoutanosti a svobodě (jen   tak mimochodem - Emile Hirsch   mi občas připomněl   Leonarda). Je to o   společnosti, která jedince   formuje do určitého tvaru,   který ne každému vyhovuje.   Trošku mi však vadila ta   šablonovitost. Našeho   hlavního hrdinu pohání   primárně nešťasné   zážitky z dětství,   spojené s přetrvávající   sebestředností a   maloměšťáctvím   rodičů...ale není to málo?   trošku jsem měla pocit, že   by měl Alex v průběhu filmu   konečně dospět a přestat   si to tak brát - ale OK, ke   konci jsem se dočkala   (myslím cestu k   řece)...abych to ale   doplnila, tu šablonovitost.   Stejně jako jsou jeho rodiče   děsně děsní, stejnětak   má v podstatě naprosto   skvělý život při   trampování - až na jednu   příhodu ve vlaku - úžasný   skvělý život plný   příjemných milých   lidí...tak si myslím, že to   trochu vyhrotil....ale to   neznamená, že se mi to   nelíbilo a že jsem mu tu   hnusnou smrt přála...btw.   jedna z nejhorších, co si   umím představit.
alším postřehem je, že   film na mě působil dojem,   že popisuje leta - a ono se   zatím jednalo o pouze o dva   roky?..nebo ne o moc víc...
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Útěk do divočiny
Na tento film jsem se   připravoval strašně dlouho.   Věděl jsem, že pro mě bude   speciální, neboť uznávám   podobné dobrodruhy a sám   jsem jednou podobnou cestu   absolvoval, navíc občas se s   takovými 'blázny' stýkám,   takže tématem je pro mě   Into the Wild opravdu trefou   do černého, zvláště když   vím, že je to inspirováno   skutečnými událostmi.
Ale film není jen   příběh, i když ten hraje   největší roli. U Útěku do   divočiny se ale povedlo   téměř vše. Oscarový herec   Sean Penn nám opět ukázal   své režisérské schopnosti,   výběr herců se také dost   povedl (hlavně tedy hlavní   hrdina, který i svým   vzhledem byl podobný Alexu   Supertrampovi) a kamera? Jedna   radost. Ano, můžou za to i   vhodně vybrané exteriéry,   ale ty snímky, opravdová   pastva pro oči.
Navíc   dost oceňuji nápad   vyprávět vše v   retrospektivách, dodalo to tu   potřebnou šťávu, nadhled   nad věcí, divák si tak   společně s hlavním hrdinou   díky tomu může uvědomovat   podstatu života, může o   všem víc přemýšlet.   Takovou zajímavostí je, že   kniha končí drobet jinak,   osobně jsem ji ještě   nečetl, ale byla mi   doporučena, tak jdu   shánět...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Aj sny treba zrejme plánovať
Rozhodne film, ktorý vás   nejakým spôsobom poznamená,   alebo lepšie povedané   nejaký dojem vo vás   zanechá. Určite k nemu   nezaujmete neutrálny postoj.   Samotný príbeh i film je   krásny. To by si možno   zaslúžil i plný počet   bodov. Čo je však problém   až prílišné ľahkovážne   správanie hlavného hrdinu.   Každý máme raz za čas   chuť zahodiť všetko a   utiecť niekde do hôr, kde   budeme sami a mať pokoj od   dnešného pretechnizovaného   a šialene uponáhľaného   sveta. Hlavný hrdina sa tak   rozhodol. Peniaze venoval   charite, telefón zahodil,   kreditky spálil. Len mohol   ostať niekde pri Colorade.   Avšak jeho sen bola Aljaška.   Nechcem písať ako to   dopadlo. Ale prežiť v   Aljaške bez vybavenia majú   zrejme problém i ostrieľaní   harcovníci, nieto chalan, čo   možno drží zbraň prvý   krát v živote. Odvahu ale   mal, to nemožno poprieť. Na   strane druhej je film   prekrásnou cestou po   západnej časti Spojených   štátov, kde hlavný hrdina   prežíva a zažíva rôzne   príhody a stretáva množstvo   rôznych ľudí. Zaujímavý   príbeh bol toho staršieho   pána, s ktorým sa stretol,   to bolo pekné. Ich dialógy,   pozorovanie okolitých krás.   Nádherná príroda. Veľmi   pekne natočené. Rozhodne   pozoruhodný film
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2013
Ze začátku spíše nudné.   Záběry nic neříkající a   snímek nemohl diváka   vtáhnout do děje, což se   pak ale naštěstí stalo.   Sean Penn jako režisér   sbírá zkušenosti a doufám,   že se režiserského křesla   jen tak nevzdá. Emile Hirsh   se ukázal jako dobrý,   spolehlivý herec a do filmu   náramně zapadl. Snímek mě   pak zaujal a byl jsem zvědav   na osud Alexandra Supertranta   (Cristophera McCandlesse). To   nebudu prozrazovat, jen musím   dodat, že tento člověk   nemohl být psychycky v   pořádku a to, že v   divočině se mu žilo dobře   není samo o sobě normální.   Ale nakonec z toho vyšel   pěkný film.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2008
Opravdu povedený film. Sean   Penn ukázal, že má i   režijní talent a vytvořil   podívanou, která je   skutečnou lahudkou hlavně   pro ty, kteří rádi   cestují. Emile Hirsch   podává skvělý výkon u   kterého si určitě nejednou   sáhl až na úplné dno   svých sil. Filmem nás   provází výborná hudba a   skvělá kamera. Byly chvíle   kdy jsem uvažoval nad plným   hodnocením ale film je hodně   dlouhý a je zde i pár scén,   které by ve filmu nemusely   být. Ale i tak se jedná o   jeden z nejzajímavějších   filmů, které jsem tento rok   viděl a po dlouhé době jsem   držel hlavní postavě palce.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Místy krásný a duši   osvěžující splněný sen   všech svobodomyslných   tuláků, kteří kdy   zvažovali možnost žít jako   Chris McCandless, ale neměli   odvahu ji uskutečnit, teď -   kromě obrazových a   hudebních zážitků, mohou   alespoň zprostředkovaně   zjistit, že mají čeho   litovat - a nebo taky ne...
Misantrop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Pravdivý příběh také   jednoho takového   nespokojence, který odešel z   civilizace do aljašské   divočiny. Dopadl špatně,   neboť tam zahynul hlady, ale   Já bych raději přivítal   takovouto krásnou smrt   uprostřed divoké přírody a   na svobodě, než zmírat den   co den někde ve fabrice.   Chybou všech těchto   dobrodruhů je asi to, že   všichni míří právě na   drsný sever, kde lze těžko   přežít, kdežto jih je   přívětivě teplý a   úrodný. Zřejmě je to tím,   že právě jen vysoký sever   zůstává zatím na Zemi tou   nejdivočejší pustinou bez   lidí, a proto je tak   přitažlivý pro tuláky   utíkající před zlověkem a   jeho začlověčeným světem.   Chce to hodně trénovat a   připravovat se.
pigal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.9.2008
Wow!!!Tak toto bola   pecka!!!Tento film ma doslova   knock-outoval.Aj tie   najslabsie pasaze svojou   hlbkou prekonavaju 99%   filmovej produkcie.Zo zaciatku   som si vravel-pekny film,ale   takyto   blazon-rojko-idealista/v   dobrom slova zmysle/ predsa   nemohol existovat.Ked som   zistil,ze film bol natoceny   podla skutocnej udalosti s   fotkou toho chlapca pri jeho   Magic bus-e/videli ste ten   stastny vyraz v jeho   tvari?/,tak som zostal sediet   s otvorenou hubou a do oci sa   mi tlacili slzy.A ako bonus   genialna hudba od Eddie   Veddera-niet co   dodat.Absolutne hodnotenie som   nedal-jednoducho stale nemozem   uverit tomu,ze niekto taky   skutocne existoval.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Páni, už ta hudba na   začátku a pak Emile Hirsh -   to mě opravdu nakoplo a   nepustilo až do konce.Tihle   snílci a blázni do života   mají moji pozornost   odjakživa a je mi líto,   když mnohokrát za svůj sen   zaplatí nejvyšší daň,   byť si o to vlastně   říkají.Jenom je škoda, že   Alex neučinil aspoň na   chvilku šťastnou Tracy v   podání Kristen Stewart, no   ale aspoň jim to moc hezky   společně zpívalo. Omlouvám   se za tu nostalgii, ale to   jenom potvrzuje, jak moc se mi   tento film líbil i přes   trochu nedotažený   závěr.Takže si ho pustím   znovu a jdu shánět knihu.
Snura
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Vynikající road movie,   kterou Sean Penn dokazuje, že   ač jako herec je skvělý,   jako režisér je možná   ještě lepší. On to   vlastně není ani tak útěk,   jako spíš touha prostě   prásknout do bot, opustit   konformismus a zažité   stereotypy a vydat se prostě   na cestu, pryč, někam. Do   divočiny je to samzořejmě   nejlepší. Je to   idealistické, snílkovské,   ale naštěstí to není   vůbec hollywoodské, za což   Penovi a vynikajícímu   Hirschovi díky. A diky i   Eddie Vedderovi, za   překrásné písničky.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.4.2013
V okamžiku smrti ty odpovědi našel.
Slovy písně slezského barda   Jarka Nohavici: "Každý   je v sobě sám..."
Sednout si do trávy a   celý den pozorovat   mraveniště, jak i přes   zdánlivý chaos má každý   mravenec jasno o své roli, a   snažit se v tom jejich   hemžení objevit nějaký   řád. Večer si lehnout   vedle ohně na záda, kochat   se nádherou noční oblohy,   poseté miliardami hvězd a   upadat do deprese při doteku   lhostejné nekonečnosti   vesmíru...

Na   to stačilo zůstat v L.A.   Vyškrábat se do stráně,   nasbírat pár klacků na   oheň a posadit se pod   některé z písmen toho   jejich slavného nápisu   Hollywood. Mikrokosmos v   trávě u nohou a to nebe nad   hlavou by měl taky. Dostal by   zhruba stejné odpovědi, jako   na té Aljašce. Třeba by si   pod vedlejší písmeno   přisedla nějaká holka,   spřízněná duše, taky   plná otázek. A založili by   rodinu. Neboť v tom je   jediný (pokud vůbec   nějaký) smysl života. V   jeho pokračování... To   platí pro konzumní zoufalce   i pro zoufalé poustevníky. A   děti by rozhodně neměly   umírat dřív než rodiče. A   už vůbec ne, pokud se zatím   samy nerozmnožily.

P.S. Tohle je bezesporu   působivý a podmanivý film.   Pro lidi z měst. Já jsem se   narodil na vesnici. Už v   jedenácti letech mě můj   děda naučil zabít králíka   a kůži stáhnout a vypnout   tak odborně, aby ji pak vzali   ve výkupu. A mládí jsem   pročundroval a prospal pod   širákem, s kamarády nebo i   sám (kdykoli jsem potřeboval   něco si v sobě vyřešit).   Po prvním marném pokusu o   zapálení ohně za tmy,   uprostřed provazů deště,   jsem s sebou začal vždy   nosit kousek březové kůry.   A dnes na tůry v Alpách po   ledovcích už nenosím   obyčejný zapalovač, ale   speciální, který nesfoukne   ani vichřice, abych si na   butanovém vařičku mohl   udělat čaj. Jenom holt už   na ty hory chodím pouze   zrelaxovat a ne pro odpovědi.   Protože vím, že tam   žádné odpovědi nejsou.   Lesům i skalám jsem   lhostejný. Byly tu dávno   přede mnou a budou i po mě.   A zvířata mají dost svých   vlastních starostí. O to   zachování rodu. Těm jsem   taky buřt. Tedy kromě   brouků hrobaříků, že. Ti   jediní by pak o mě projevili   zájem... a učinil bych je   šťastnými: „Happiness   only real when shared.“

Spřízněný   komentář - Didinka: „Ale   to rozhodně není chyba   tvůrců, že už jsem si své   toulání odbyla před 20   lety.“
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Já se musím přiznat, že na   mě to zase až tak moc   nezapůsobilo, že bych si   chtěl zapalit kufry a zmizet   pryč :) to opravdu ne, ale je   to opravdu skvělé dílo   které člověka naplní   takovou svobodou že se   zamiluje do příběhu natolik   že by se opravdu zbalil a   zmizel ( jak píšu až teda   na mě, já sem moc pohodlný   )...Sean Penn natočil   velkolepý film, kde se Emile   Hirsch dělí o plátno s   nádhernýma kouskama téhle   planety...Opravdu nádherné   záběry na zasněžené hory,   proudící řeky a do toho   Vám zní líbezná   hudba...Už opravdu nevím jak   jinak tenhle film   vychválit...Útěk do   divočiny je opravdu   jedinečný...a doporučuju!!
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2011
Nekonvenční road movie v   režii Seana Penna mně   rozhodně zaujalo, kratší   minutáž by určitě nebyla   na škodu. Vynikající hudba,   skvělé songy nemalou měrou   umocňují pohodovou   atmosféru celého snímku.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Vyprávění nevšedního   příběhu nevšedního   člověka, to je iInto the   wild. A že vyprávět   umí...
Neodpustím si   ale poznámku, že závěr si   mohl z té možná až   příliš dlouhé povídky   ukrojit trochu větší díl.   Toť asi ta desátá,   cyhbějící star.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.3.2017
Trošku slabší Divočina.   Jenže v té má hrdinka k   odchodu do přírody důvod.   Ten jsem tu hledal marně. Jde   jen o rozmar jakéhosi   zeleného ekologa, kterému   však nevadí bydlet v   neekologickém autobuse a   střílet malorážkou.   Celkově mi to přišlo ujetý   a jeho smrt z blbosti už mě   moc nepřekvapila.
Sanchez
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.6.2011
Dobrý/Špatný film .. po   stránce kvality výborné,   ale z opačného pohledu   neuvěřitelně zdlouhavé,   148min dlouhé drama, které   mě díky absenci akčnější   složky nezaujalo.
jajsempravabobika
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Neuvěřitelně nudné.   Nelíbil se mi styl, jakým to   bylo natočené. Nesympatická   hlavní postava. Nezanechalo   to ve mě žádné hluboké   pocity atd., jak ostatní   píšou.
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2008
Zajimavy film. Lidi mam rad,   ale prirodu jeste radsi.   Zajimava filozofie. Zajimave   herecke vykony, krome hlavniho   predstavitele, ten mi prisel   trochu neverohodny. Hlavne na   konci.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2009
V průběhu filmu jsem se   přistihla, že se chvilkama   nudím a pokukuju kdy už bude   konec. Na mladého člověka   měl hlavní hrdina až moc   uvědomnělé názory, ale   konec mě totálně   odrovnal...
Tink
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Nevím čím to bude. Snad   proto, že mi tento film byl   doporučován, snad proto, že   jsem se na tento film   strašnně těšila. Možná   tím jsem si ho představovala   jako trhák, který mě   doslova vtáhne do děje.   Musím přiznat, že mě   trošku zklamal. Některé   scény mi zkrátka přišly   moc dlouhé a rozdělení   filmu do jednotlivých   částí je sice netradiční,   ale já jsem se v tom jaksi   postupně ztrácela. Nicméně   nádherné exteriéry, výkon   Hirsche (nevěřila jsem, že   z malého kluka z ne tak   slavného filmu "Sexbomba   od vedle" může vyrůst   herec takové kvality) a   dojem, že se příběh   skutečně odehrál zajistil,   že jsem vydržela až   dokonce.
Didinka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2008
Bohužel tento film mě   osobně velmi zklamal,   protože jsem čekala, že v   něm bude něco, co ještě   nevím a to jsem tam nenašla.   Ale to rozhodně není chyba   tvůrců, že už jsem si své   toulání odbyla před 20   lety. Námět je vynikající   a rozhodně by ho měli vidět   různí naivní týpci než se   o něco podobného jako ten   kluk tam pokusí. Možná by   film skutečně nemusel být   tak dlouhý. Jen bych ještě   chtěla dodat, že je mi   nepříjemná fascinace   dospělého Seana Penna tímto   námětem, cosi to vypovídá   o jeho divném charakteru.   Zbytečný život a hloupá   smrt.
andriy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2008
Krása
Tak sem úplně rozjařenej z   toho filmu jak malej Jarda.   Naprosto jsem to všechno   hltal. Krásný film opravdu   krásný od režie Seana   Penna, hereckého umu Emila   Hirsche, krásnou muziku,   dokonalou přírodu, užasné   monology a dialogy a SVOBODA!   Na tenhle film jsem čekal, to   bylo přesně to co mi   chybělo.
Pauleta
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2008
S názory hlavní postavy se   příliš neztotožňuji, to   ale nic nemění na tom, že   jde o pozoruhodný příběh   se skvělým výkonem   hlavního představitele.
Henry123
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Překrasný snímek o   člověku, který opustil své   rodiče toužící po majetku   a bez peněz se vydal za svým   snem. Ve filmu je vše a   každou minutu prožíváte   jedním dechem... ... a že   má ten film 148 minut...
wawer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Velice rozporuplný film,   který dost možná bude   působit tak intenzivně že   někeři si budou chtít   sbalit kufry a vypadnout do   divočiny, sám jsem ten pocit   předevšim v prvni půli   měl. Konec mě ale svým   způsobem dostal, možna sem   čekal moc ale tento smutný   zavěr mi prostě nesed, ale   určitě se najde dost   takovych kteří budou mit   opačny nazor
adam75
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Sean Penn ten film natočil   pěkně, ale obsah...?   Extremismus v jakékoli   podobě je nesmysl... To, že   hrdina nakonec pochopí, že   svoboda je k ničemu, když se   o ni nemáš s kým podělit,   mě připadá na pointu filmu   trochu málo...
pakacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Jednou za čas se podaří   někomu natočit film, který   člověk dlouho rozdýchává   a ještě déle o něm   přemýšlí. A protože pocit   na chvíli někam jednoduše   jen tak zmizet, znám (jen tu   odvahu nemám:-(), Útěk si   mě naprosto obmotal kolem   prstu. Tuhle očistnou,   myšlenkově hlubokou jízdu   jsem si opravdu vychutnala.   Výborná hudba.
Plivník
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2011
Další snímek, u kterého je   pro mě problém odlišit   kvalitní filmařskou práci   od samotného příběhu.   Protože zatímco Pennův film   je podmanivý, je story   Christophera McCandlesse,   kterou zachycuje, značně   rozporuplná. Na jedné   straně idealismus, odpor ke   konzumerismu, kompromisům   atd., na druhé   „vyčteniny“ a typicky   americká infantilní   stupidita, postavená na   všepronikajícím mýtu o   osamělém hrdinovi, který   všechno zvládne. Kdo četl   Thoreauův Walden (jímž se   McCandless tak inspiroval)   ví, že Henry David byl sice   okouzlující idealista a   individualista, ale nebyl   idiot a svůj život u   rybníka si dobře   naplánoval. McCandless tak na   mě navzdory vzletným slovům   dělá dojem člověka, který   měl vážné osobnostní   problémy a měl radši   vyhledat psychologa – ne   kvůli názorům, které   zastával, ale jak je   realizoval. Opustit   společnost a žít si po   svém můžete, aniž byste si   museli hrát na apoštoly a   ne/dobrovolně přitom   zemřít hlady (do aljašské   divočiny vyrazil bez   dostatečného vybavení,   kompasu, jakýchkoli   znalostí, ale měl mapu a   mohl se zachránit, pokud   chtěl, jenže ve chvíli, kdy   si uvědomil, že vážně   není „supertramp“, bylo   už pozdě). Takže film je   skvělý, jen by nemusel   dělat ikonu z kluka, který   navzdory řečem nevěděl, co   se sebou.
pockerman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Film mě bavil od začátku   až do konce a řadim ho mezi   nejlepší dobrodružné   filmy.Emile Hirsch si zahrál   ve filmu hlavní roli,kterou   zvládnul podle mého názoru   na jedničku.
filaendless
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Ani nevím co napsat, abych   vystihla celkový dojem toho   filmu na mě. Rozhodně je   natolik pozitivní, že slova   podle mého nestačí.   Skvělý nápad, obsazení a   hudba! Vše do sebe dokonale   zapadalo, od chvíle kdy film   začal. Jeden z mála filmů,   jejichž myšlenka mi zůstane   v hlavě napořád.

Dokonalý Sean   Penn!!!
Kralovna.Zbojniku
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.4.2010
Film mě nadchl, nejen   samotný příběh, který je   mimojiné skutečný, ale i   způsobem jakým je   vyprávěn. Touhou po svobodě   a nezávislosti v rizí   podobě, má to jistě   obrovské kouzlo, a zaslouží   si obdiv. Skladby Eddieho   Veddera jen umocňují   celkový dojem.
Thomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2008
Naprosto pohodový film,   která asi každému nesedne   pro svoji délku a pro svůj   způsob vyprávění. Co ale   uchvátí každého jsou   záběry divoké přírody a   skvělý konec, byť nepatří   k nejveselejším.   Supertulákova setkání s   dvojicí hippies, práce na   poli, cesta po řece Colorado   až do Mexika, jeho pobyt v   kolonii v poušti, setkání   se starým vojákem i pobyt v   autobusu. Každá část jeho   cesty by vydala na samostatný   film a divák by se nenudil.   Jenom nevím jak se dostal   autobus do takové divočiny.   Výborná podívaná.
Ell3
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2010
Dokonalost,tenhle film mě   opravdu velice   zaujal.Příběh je naprosto   vystihující,kritizující   dnešní situaci.Po prvních   pár minutách mi zalezl pod   kůži.Docela mi převrátil   alespoň na jeden den   uvažování,musela jsem na   hlavního hrdinu   vzpomínat.Sledování je   zážitek,když si ho pustíte   jen tak na něj   nezapomenete.Vřele   doporučuji;)
retrogirl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Úchvatný film! Zpočátku   jsem se zalekla pomalejšího   tempa a nic moc se   rozvýjejícího děje, jenže   to je právě to, co vám   pomůže proniknout do duše   hlavní postavy, celé situace   a přírody... Filozofické   myšlenky "Alexe"   jsou někdy tak pravdivé, že   na ně budete myslet ještě   dlouho. Tenhle snímek mi dal   tolik, co ani dvacet   podobných!
Ajkir
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
10 z 10ti
Jinak   nemůžu tohle dílo hodnotit.   Podmanivá krásná příroda,   silný příběh, (podle   skutečné události) to   prostě musí každého   dobrodruha pohladit po srdci.   Navíc každý kdo pohrdá   touhle společností si jistě   rád zakřičel ono   ,,SOCIETY" :)
A   jako třešnička na dortu je   magický soundtrack Eddieho   Veddera a Michaela Brooka. A   jako se nedávno volila Kniha   mého srdce, tak Útěk do   divočiny je ,,FILMEM MÉHO   SRDCE"
papi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.10.2008
Tento film musí dostat snad   každého "svobodou   mysli". S názory   Christophera se určitě   slučuje spousta lidí, ale   větši z nich nemá odvahu   udělat to co on. Já vím o   čem mluvím. Zkusil jsem si   to také!
ApexTwin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2008
10/10
Neskutocny skutocny pribeh.   Bez komentaru, jednoducho   treba vidiet! Dlzka mi vobec   nevadila, pekne sceny, stale   sa bolo na co pozerat, herec   to zahral bravurne. Krasa
shizuka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Moc zajimavy film podmalovany   nadhernymi songy meho   oblibeneho eddieho   veddera,ktery me donutil   premyslet,zda bych byla   schopna opustit civilizaci a   zit zcela svobodne obklopena   divokou prirodou tak jako   hlavni hrdina..Smutny zaver   rezijne i herecky zvladnuteho   snimku opet dokazal,ze zivot   sam prinasi mnohe odpovedi za   nas..Opravdu zazitek!
simmie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Jeden z mých   nejoblíbenějších filmů.   Po jeho skončení jsem   litovala jen jediného, a to,   že jeho stopáž nebyla   ještě delší. Filmem   provází podmanivý hlas Jeny   Malone. Emile Hirsch odvedl   skvělou práci.
magnosolva
Hodnocení:
Přidáno: 7.3.2011
Opravdu zvláštní film.I   když mám ráda jiný   žánr,nutilo mne to dívat se   do konce.Smutné,že   umřel.
Stojí za to se   na něj podívat.
stomcova
Hodnocení:
Přidáno: 12.7.2008
Po přečtení vydané knihy   jsem neváhala a šla i na   film. Díky herci Pennovi i   režisérovi se podařilo   vydat moc působivý film o   změně života nadaného   mladého muže. Scény z   Aljašské přírody jsou pro   nás pecivály opravdu   půdobivé. Perfektní film.
korzika
Hodnocení:
Přidáno: 5.6.2011
. . .
Nemám k tomu co dodat,   vynikající prostě ve všem.   I když to měl Chris vše v   plánu, nebyl na drsný   podmínky Aljašky vůbec   qřipraven, což ho i potom   stálo jeho život. Takových,   jakým byl on, je fakt málo .   . . , ale kdyby se dokázal o   sebe v téhle divočině   postarat, mohl tu ještě   zůstat a stálo by i zato se   s ním osobně setkat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih170521minih170521Videoman (2018) 
Videomannen n
minih47027minih47027Holka, ty jsi hvězda (2005) 
Tyttö sinä olet tähti n
minih11309minih11309Leningradští kovbojové dobývají Ameriku (1989) 
Leningrad Cowboys Go America n
minih53127minih53127Tajomstvo podzemia (2009) [DVD] 
Tajomstvo podzemia n
minih114957minih114957Sousedi (2014) [2k digital] 
Neighbors n
minih38379minih38379Žena mého muže (2003) 
Nathalie… n
minih44431minih44431Hitman (2007) 
Hitman n
minih37089minih37089Lupiči paní domácí (2004) 
The Ladykillers n
minih148152minih148152Rocco (2016) 
Rocco n
minih27773minih27773Gladiátor (2000) 
Gladiator n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

16:30 - 17:15

11 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Největší apokalypsy dějin

16:30 - 17:20

11 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

71 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

1 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190494
Osobností: 697724
Fotografií: 763713
Plakátů: 376292
Obsahů a biografií: 178187

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10