Duben
ohodnotit

USS Indianapolis: Boj o přežití

USS Indianapolis: Men of Courage

Další název:
USS Indianapolis: Boj o prežitie
Rok:
2016
Délka:
128 minut
„Hrozivý skutočný príbeh posádky USS Indianapolis, ktorá uviazla na Filipínskom mori na konci 2. svetovej vojny.“

Obsah filmu USS Indianapolis: Boj o přežití

 
Počas 2. svetovej vojny bola USS Indianapolis známa ako jedna z najrýchlejších lodí v celom americkom námorníctve. Pod vedením kapitána McVaya (Nicolas Cage) bojovala posádka statočne v každej veľkej americkej bitke v Pacifiku. Rokovanie prezidenta Trumana o kapitulácii Nemecka prináša pre kapitána USS Indianapolis novú misiu. Vláda USA vyvinula tajnú zbraň, ktorú má McVay a jeho posádka prepraviť na ostrov Guam. Spočiatku plynulá cesta sa zmení na katastrofu, keď japonská ponorka vypáli do obrovskej lode niekoľko torpéd. Loď sa za dvanásť minút potopí. Z 1200 ľudí prežilo útok len 900. Čakajú vo vode a veria, že záchrana je už na ceste....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Mario Van Peebles se pustil do režie válečného   velkofilmu za spoustu peněz a je třeba uznat,   že to není zas takový průšvih jak by to mohlo   vypadat. Nicolas Cage sice není zrovna   uvěřitelný, ale na city a národní hrdost se   tu hraje dost a to Američané umí ocenit. Já   ne.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.7.2018
PROCESOR!
Konečně film, který ukazuje, jací jsou   Američané doopravdy. Své hrdiny neoslavují,   ale soudí, to vše na úkor politiky a byznysu.   Tohle je dámy a pánové to nejlepší co   civilizace za tisíce let vyprodukovala.   Vážně?...Máme tady námořní loď co   podléhá přímo rozkazům samotného prezidenta   USA a veze atomovou bombu, takže je kvůli   utajení nechráněná. Náklad v pořádku   doveze, takže by to tady mohlo skončit, jenže   nekončí, protože jí na zpáteční cestě   japonská ponorka potopí i s přes tisíci   námořníky na palubě. A abych dál   nespoireloval tak se budu věnovat filmu. Tady v   tom momentě i když to má být děsně   napínavý a nervy drásající se dostáváte asi   tak po 20 minutách do stavu, tak koho dneska   žralok sežere at si ho můžu odškrtnout.   Zííív. Takže po další době se objeví na   obloze letadlo a začíná záchrana-opravdu. Pro   kapitána lodi asi moc ne, když skončí před   soudem, jako hračka politiků. Film má za mě   zbytečně dlouhou stopáž, jinak si ten lepší   průměr jistě zaslouží.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.4.2017
Mario Van Peebles se chopil režie   velkorozpočtového snímku o jedné zásadní   americké události na sklonku 2. světové války   s Japonskem, jenž už jednou byla v roce 1991 pro   televizi natočena. Je to událost, která   předcházela svržení atomové bomby na   Hirošimu a však má s tím hodně co do   činění. Loď U.S.S. Indianopolis, o kterém   film je, dopravovala součásti oné atomové   bomby. Snímek nejen rekonstruuje událost na   moři, ale dává zároveň i ohromný kopanec do   vlastních řad, neboť se jedná i o ohromnou   kritiku tehdejšího velení. Loď byla zasažena   japonskou ponorkou, následně se potopila a   přeživší námořníci byli ponecháni napospas   osudu ve vlnách plných žraloků. A kdo byl za   to nakonec souzen? Jak už to bývá, na konci   filmu jsou dodány přímé záběry, fotografie a   výpovědi očitých svědků. Jestli snímek   dokáže chytnout za srdce, těžko říct, ale   vžít se do těch námořníků je i tak   setsakramentsky těžké. Snímek není natočen   špatně. V dramatizaci se netlačí za každou   cenu na plyn a naopak tomu všemu dává volný   průběh. Bohužel jsou moc okaté CGI efekty.   Jejich nepřirozenost je až zarážející.   Vzpomínkový film a pocta všem námořníkům na   lodi U.S.S. Indianopolis.


Hodnocení:n12345678910
USS Indianapolis: Boj o přežití (2016)USS Indianapolis: Boj o přežití (2016)USS Indianapolis: Boj o přežití (2016)USS Indianapolis: Boj o přežití (2016)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178211

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10