Duben
ohodnotit

Úsměvy smutných mužů

Žánr:
Rok:
2018
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
12.7.2018
„Dáš si ještě jedno?“
Popis / Obsah / Info k filmu Úsměvy smutných mužů



POZOR SPOILER

Ve sněhu a v zimě štípe Josef F. dřevo. Je to notorik a čeká na léčení.
Je sem přivezen sanitou v ne zrovna dobrém stavu. Když už pak může mezi ostatní, začne je poznávat. Zajímavý je Milan, který si momentálně hraje na robota. Další obyvatel je sportovec Honza. Ten býval výborný běžec a běhá i zde. Mladík řečený Kuřbuřt se Josefovi svěří, že hrál v gay pornu. Menší potíže má Josef s Rostislavem kvůli močení na prkýnko.
Když je Josef propuštěn, jsou tomu doma všichni rádi. A odcestují za dcerou do Německa. Po příjezdu na zámek, kde dcera bydlí je Josef svědkem, jak před ním zamyká kořalku. V noci se pokusí uzmout klíč, ale loupež se nepodaří. Zato druhý den objeví globus. Ve kterém je chlastu až až. Sáhne po něm, a ztříská se jako dobytek. Manželka jej najde v posteli pomočeného.
A tak je Josef zpět na zámku, ale zcela jiném než jeho dcera. Ano, je opět zpátky v léčebně.
Milan se Josefovi svěřuje, že je z Vesmíru. Když pak jde k bráně, rozplyne se, a jako vzduch tou bránou projde.
Josef je nařčen ošetřovatelkou, že si něčeho zobnul jen proto, že se usmíval a koukal do někam. Vzápětí na to přiváží sanitka Honzu, který po propuštění běžel nějaký závod, a protože neuspěl, tak se ožral jako to zvíře.
Josef se má stát předsedou skupiny, ale on o to nijak moc nestojí.
Pak odhaluje vztah jednoho z alkoholiků ke své dceři. Je až příliš důvěrný. Ta za ním sem opět přichází.
Josef je již vyléčen a chystá se do civilu. Zvládne to?


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Úsměvy smutných mužů



Úsměvy smutných mužů je celovečerní film podle stejnojmenného knižního bestselleru Josefa Formánka. Místy vtipný, místy smutný. Svou tragikomedii “o chlastu, vůli a vesmíru” vypráví úspěšný spisovatel, který k práci i k mluvení s jinými lidmi potřebuje nejdříve jen skleničku a později i celou láhev. V léčebně se pak Josef setkává s dalšími osudy těch, kteří jsou, či donedávna byli, v pití alkoholu opravdovými mistry. A vznikají tu přátelství a situace, jež v obyčejném životě ani nejsou možné.

Úsměvy smutných mužů přiblíží příběhy úspěšných chlapů, kteří se přes dno lahve dostali na samotné dno života. Na dno, odkud vede už jen cesta vzhůru. Na válečné stezce s chlastem potkává Josef třeba Honzu, bývalého reprezentanta v triatlonu a účastníka nejtěžšího závodu světa – Ironmana. Úředník a geniální matematik Milan zase věří, že je vyslancem z vesmíru. Někoho zradila žena, někdo hrál v německém gay pornu a svůj příběh má i Tomáš, který zašel ve vztahu se svou nevlastní dcerou až příliš daleko.

Všichni z různých důvodů chlastali ve velkém stylu první ligu, někdo sám doma jiný jako tahoun v hospodě. Pod dohledem přísné primářky a v pevném režimu teď společně poznávají, jak lehké bylo opojnému alkoholu propadnout a jak naopak těžká je cesta ze závislosti ven. Ze závislosti už ale cesta ven nevede, jediná šance je nahradit alkohol něčím jiným. Co takhle uběhnout maraton?

Bontonfilm


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

20 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:40 - 09:40

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Polda (2016) [TV seriál]

09:20 - 10:30

0 minut již uběhlo
70 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10