Upgrade (2018)

Upgrade
77.8 %
 
 
    Žánr: akční / horor
    Země: Austrálie
    Premiéra v ČR: 30.8.2018        
    Délka: 95 min.
POZOR SPOILER

Grey Trace je blázen do aut a motorů všeobecně. Jeho přítelkyně Asha má jinou práci, a o tu jeho se moc nezajímá. Jednou ji Grey vezme k počítačovému mágovi Eronovi Keenovi. Přišel mu odevzdat vůz. Cestou od něj havarují a poté jsou napadeni. Grey se nemůže hýbat pro těžké zranění, a tak ani nemůže zabránit tomu, když je Asha zastřelena.
Grey si zvyká na invalidní vozík, když za ním přijde Eron. Nabízí mu svůj chip, který z něj udělá zase zdravého muže. Je zde jen jedna podmínka, nesmí se to nikdo dozvědět. Ihned po operaci je Grey skoro jako dřív. Chip zvaný Stem k němu dokonce telepaticky promlouvá, a pomáhá mu vypátrat muže, kteří je tehdy přepadli. A tak se Grey ocitne v domku jednoho z nich. Je však načapán a nechá chipu dělat se svým tělem co chce. Stem lumpa Greyovýma rukama zabije.
Kolem Greye začíná více a více kroužit vyšetřovatelka Cortézová, ale nemůže mu nic dokázat. A Grey a Stem se vydávají do Old Bones, kde hodlají chytit další stopu. Pořádně to tam roztočí, ale pak už Stem žene Greye k nějaké hackerce, aby změnila Eronův kód. Zde je však nalezen lidmi, kteří jej chtějí zlikvidovat. Jednoho zabijí, a pak následuje útěk.
Ten končí u Greyovy matky. Zde Stem přebírá definitivně kontrolu nad jeho tělem a vydává se za mužem, který jej má zlikvidovat. Najde jej a dozví se opět pár zásadních věcí. Při rvačce jej pak zabije. Ale musí pokračovat dále, protože mrtvému někdo zaplatil. Takže nakonec stane Grey tváří v tvář hlavnímu viníkovi.  Autor: Pitryx

režie:
Leigh Whannell
 
 
hraje:
Logan Marshall-Green (Grey Trace), Linda Cropper (Pamela ), Harrison Gilbertson (Eron ), Clayton Jacobson (Manny ), Christopher Kirby (Tolan ), Sachin Joab (Dr. Bhatia ), Melanie Vallejo (Asha Traceová ), Benedict Hardie (Fisk ), Richard Anastasios (Wan ), Richard Cawthorne (Serk ), Michael M. Foster (Jeffries ), Betty Gabriel (Cortez ), Simon Maiden (Stem)
 
 
scénář:
Leigh Whannell
 
 
kamera:
Stefan Duscio
 
 
hudba:
Jed Palmer
 
 
kostýmy:
Maria Pattison
 
 
střih:
Andy Canny
 
 
zvuk:
Emma Bortignon, Tom Burns
 
 
koproducent:
Phillip Dawe, Beatriz Sequeira
 
 
výkonný producent:
Rosemary Blight, Ben Grant
 
 
producent:
Jason Blum, Kylie Du Fresne, Brian Kavanaugh-Jones
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.