Duben
ohodnotit

Únosce

Aime ton pére

Další název:
A Loving Father; Únosci
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
107 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Únosce
Leo Shepherd je slavný spisovatel, který si jede do Švédska pro Nobelovu cenu, ale cestou ho unese tajemný motocyklista. Únoscem je jeho drogově závislý syn Paul. Ten si chce radikálně vyrovnat účty s otcem, který kvůli slávě a práci obětoval i svou rodinu. Přes všechno ale toho mají Leo a Paul mnoho společného a po příchodu dcery Sylvie začíná dramatická odysea hněvu a výčitek. Rodinnou trojku čeká dlouhá cesta ke smíření, které nemusí přijít.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Únosce
Slavný spisovatel Leo Shepherd (Gérard Depardieu) je opravdu skvělý spisovatel - také za svoji vynikající práci byl vybrán a oceněn Nobelovou cenou za literaturu - ale špatný otec, který se ke svým dětem choval víc než macešsky. Se synem dokonce zpřetrhal všechny kontakty.

Leo se rozhodne, že pro cenu pojede na své silné motorce. V jeho stopách jede jeho syn Paul (Guillaume Depardieu), který by si s ním jen tak rád popovídal, ale táta o to nemá zájem. Když Paul přijede k automobilové bouračce, najde lehce otřeseného otce a havarovanou, nepojízdnou motorku. Otce vezme do auta a následně tak dojde k "rodinnému únosu". Mezi oběma muži se začíná odehrávat fantastický dialog, kdy Leo musí vyslechnout krutou kritiku syna na otce. Z rádia se doslechne, že je prohlášen za mrtvého, ale na trajektu se k nim přidá i dcera Virginie (Sylvie Testudová), která chce umřít a skočí do moře. Paul ji zachraňuje a Virginie teprve po letech poznává, jaký vlastné táta je a po mnoha letech se sblíží se svým bratrem Paulem.

Cenu v Oslo přebírá dcera s bratrem. Tata, který byl prohlášen za mrtvého, se ocitá v jiném prostředí, kolem množství sněhu, a když do místnosti vejde malé děvče, je to snad dcera...?


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Únosce
Ve filmu švýcarského režiséra Jacoba Bergera řeší slavný spisovatel a jeho syn během cesty napříč Evropou svůj problematický vztah. Snímek, který je hereckým koncertem otce a syna Depardieuových, je protkán náznaky nereálných událostí, avšak nikdy se nezvrhne v taškařici nebo naopak v sentimentální drama. Spíše než přehlídkou dramatických scén mezi otcem a synem se stává napínavým a zároveň emotivně působivým příběhem.

Dojem odstupu od reality je zvýšen díky Bergerově režii, jež se vyznačuje neobvyklým vtipem a humorem. Snímek nejednou působí jako překroucená verze klasického filmu z padesátých let, Bergmanových Lesních jahod - také se totiž soustřeďuje na vynikající osobnost, jež na své cestě za převzetím ceny oživuje vzpomínky na mládí a na své chyby.

ZDROJ: 38. MFF Karlovy Vary


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann