Duben
ohodnotit

Únos vlaku 123

The Taking of Pelham 123

Žánr:
Rok:
2009
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
3.9.2009
„Výkupné: deset milionů dolarů. Splatnost: jedna hodina.“

Komentáře k filmu Únos vlaku 123

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 32
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Tak tohle je senzace od režie   až přes herecké výkony  
herecké obsazení   je skvělé toto spojení   dělá z filmu
lahůdku.Děj je skvělí   plní zvratů v situací a   skvěle
hovory mezi   hlavními představiteli jsou   na jedničku.Parádní
výkon hlavně od Travolty   ten je senzační.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.3.2018
Snímek je remake   stejnojmenného snímku z roku   1974, kde vynikl Walter   Matthau v roli policejního   kapitána Zacharyho Gerbera. A   právě na něj tvůrci   odkazují spojením hercova   křestního jména s   příjmením jeho postavy pro   roli, kterou si v remaku s   chutí zahrál Tonyho herecký   soukmenovec, Denzel   Washington. Nejedná se však   opět o policejního   kapitána, ale o dispečera   newyorského metra. Tvůrci si   z původního snímku vzali   pouze námět a děj na   dnešní dobu naprosto   překopali. Zápornou roli   Rydera si zahrál John   Travolta a přesně tak, jak   on to umí. Příběh v této   realizaci sleduje dvě postavy   najednou. Počínání Gerbera   a Rydera. K tomu temný   obrazový filtr, rychlý   klipový střih, svěží   akční tempo, napětí a   dobře napsaný scénář.   Tony Scott se na režisérské   stoličce opět předvedl v   plné parádě. I tento jeho   film se vyznačuje energií,   zoomy, rychlými střihy a   samozřejmě na pořádný   ´akčňák´ akční scény   vzdorovací fyzické zákony a   logiku. Oba filmy si jsou   naprosto neporovnatelné. 35   let odstup je hodně a doba se   holt razantně změnila.   Původní i tento snímek má   tedy své vlastní přednosti   a tak záleží jen na   divákovi, kterému dá   přednost.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Asi se budu opakovat, ale   NEJVÍC je v jaký náladě si   na to koukal..Pro mne hláška   Milý starosto " Máš   tady vagon potenciálních   voliču" je nesmrtelná.   Travolta jako padouch versus   Denzel -dispečer, je ta   pravá náplast na stereotyp.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2016
Faktem zůstane už navždy,   že T.Scott uměl.
Než   jsem viděl tento akční   kousek, tak jsem si myslel,   že to bude blbost. Po jeho   zhlédnutí mě tento názor   velice rychle přešel a jsem   tomu jenom rád.
Byl   jsem nadšený z pointy filmu   a jeho zpracování. Převoz   těch peněz - tak to byla   aspoň jízda.
A John   Travolta - absolutně skvělý   záporák. Pokud by snad   někdy byla anketa   "Záporáků", tak   má jednoznačně můj   hlas.
Dávám 8 bodů.
managerman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Dvě filmová esa na jednom   bitevním poli. Travoltovi   role filmového záporáka   sedí a Denzel je skvělý   dobrák. Škoda, že zapoměl   koupit to mlíko,nebo ho měl   v té žluté tašce?
Výborný a dobře   nadabovaný thriller.
fairgame
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2010
na tenthle film jsem se   těšil a nezklamal moje   očekávání, sice je pravda,   že tam nas můj vkus bylo   míň akce, ale psychologickej   souboj Travolty s Washingtonem   to vynahradil.. Travolta jako   záporák byl dobrej, stejně   tak i John Turturro.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2023
Tenhle koprodukční remake   slavného filmu z roku 1974,   kde excelovali Walter Matthau,   Robert Shaw a další známé   herecké osobnosti, patří,   po mém soudu, do nevelké   skupiny remake filmů, které   se svou kvalitou prakticky   vyrovnají originálu. Asi   nikoho nepřekvapí, že   režisér kalibru Tony Scotta   odvedl technicky prakticky   bezchybnou a precizní práci   a kontrast dobro versus zlo v   podání Denzela Washingtona a   Johna Travolty nemá chybu.   Pokud budu originál stavět   přece jenom výš, tak   opravdu jenom o chlup,   protože tohle je fakt dobrý   biják, který rozhodně   stojí za to, aby ho člověk   nepropásl!!
curil
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2010
Mně se to líbilo, i když   vždy budu stavět výše   stejný film Josepha Sargenta   z roku 1974 Únos vlaku Pelham   123 s Walterem Matthau a   Robertem Shawem v roli   hlavního záporáka. Remake   se také povedl a hlavně oba   titulní představitelé se   předvedli ve své obvyklé   formě.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.1.2010
Další remake akčního filmu   tentokrát v hlavní roli s   Denzelem Washingtonem a Johnem   Travoltou. Příběh se celkem   táhla, ze začítku, se tam   nic moc nedělo...celkem mě   to nudilo.Takže tenhle film   byl pro mě celkem zklamání   vzhledem k tomu, že tam   hrajou ESA
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.4.2012
John Travolta znovu v   záporné roli které mu jdou   moc dobře. Denzel Washington   skvělý jako vždy. Určitě   zajímavý akčnák ale   žádná extra sláva
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Kdo by měl být větší   zárukou dobrého thrilleru   než režisér T.Scott? A   když má na place hvězdy   Washigtona a Travoltu? Hlavně   díky této kombinaci jsem dal   vyšší hodnocení, ale co   dodat ke scénáři a   příběhu samotnému je to   trochu škoda také jsem se   domníval , že to bude mnohem   lepší podívaná . No   Travolta jako Ryder vypadá   tak tvrdě až se tomu musí   člověk zasmát.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Dispečer metra Garbau   (D.Washington) čelí   požadavku vyděračů na 10   milionů dolarů Jedná se o   remake filmu (po 35 letech) a   film neztratil nic ze své   úrovně. J.Travolta je   důstojným protivníkem   hlavního klaďase Washingtona   a tihle dva zvedají úroveň   filmu minimálně o jeden bod   - ostatní padouši tak   dobří nejsou.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2017
Myslím, že titulek   vypovídá o mnohém.   Nečekejte víc než řešení   dramatických situací, kde   jsou solidně (byť třeba   Travoltovi ta role podle mě   nesedla) a budete spokojeni...
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.2.2015
The Taking of Pelham 123
Thriller s pomalou gradáciou   a zaujímavým   príbehom,ktorý je   zakončený skvelou akciou ako   sa na poriadny thriller   patrí.Menšia chybička je   to,že film má mnoho nudných   pasáží a hluchých miest.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Kvalitní, ale nijak   převratné .. Od   režiserského esa T.Scotta   jsem čekal něco   vybroušenějšího a   pestrejšího, nevím co měly   znamenat ty přešlapy,   kterých je k vidění více.   Travolta předváděl roli   krutého drsňáka a šlo mu   to, škoda, že se mu režie   nevěnovala více, vynořil se   z neznáma, žádné   vykreslení postavy a to   samotné se týče i   pasažérů ve vlaku, velmi   chudé a letmé seznámení.   To je asi největší slabina.   Já si naopak vážil poutavé   atmosféry a reálného   nadhledu, který dotvářel   určité napětí.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.3.2010
Ale jo me se to   libilo,Travolta v roli   zaporaka je cool a v kombinaci   s Washingktonem v roli kladase   z toho vysel paradni kousek.
mikee
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.10.2009
Po výborném snímku   "Déjà Vu" si Tony   Scott vybral tentokráte téma   z trochu jiného soudku a   nebylo to dle mě dvakrát   šťastné rozhodnutí. Ale k   tomu se přidalo ještě pár   dalších věcí , které je   nutno podrobit kritice. Film   jako takový nudný není ,   ale k tomu abych ho mohl   zařadit do první ligy mu   chybí větší dynamika ,   místy pokulhávající logika   , dosti průměrné výkony   herců , ne zrovna povedený   vizuál (hlavně ty rozmazané   pasáže mě iritovaly) a   celkově rutinérské   zpracování , které   nepřináší žádnou velkou   inovaci , či scénu hodnou   zapamatování. Sice jsem se   slušně pobavil , ale doufám   , že příště to bude   lepší Tony.
flawi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Únos vlaku není nic extra,   opravdu ne...ve svém žánru   spíš tuctovka. Proto je zde   extra důležité se   soustředti zejména na   Denzela a Johna a na jejich   výkon..pak se stává Únos   vlaku 1 2 3 filmem solidním,   ale i taky bych pány   Washingtona a Travoltu   prosila, aby se příště   objevili v něčem, co je   hodno jejich talentu.....
smog
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Denzel Washington a Travolta   dodali filmu renomé, a tak   film splnil mé očekávání.   Myslím, že to byla dobrá   podívaná, jsem nenáročný   divák :).
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Tony Scott se na stará   kolena, podobně jako jeho   starší bratr Ridley ve své   kariéře neskutečně rozjel   a točí filmy jako o závod.   Tentokrát si vzal na mušku   nepříliš známý a více   jak 30 let starý snímek o   únosu metra.I když není   téma kdovíjak atraktivní a   Tony nemůže tolik rozjet   svoje pověstné vizuální   infrerno, natočil slušný   thriller, který nestrhne ale   uteče překvapivě rychle,   aniž by diváka nudil. S   původní verzí tento snímek   mnoho společného nemá a je   natočen pro dnešní   publikum, tudíž nechybí ani   menší akční scény a   hodně rychlé tempo spojené   s režisérovými pověstnými   hyperrychlími střihy. K ruce   si vzal svého oblíbence   Washingtona a v záporné roli   se po dlouhé době objevuje   John Travolta, který si však   touto rolí comeback   nezajistil. Film rozhodně   nemá čím překvapit a už   vůbec ne strhnout ale na   necelé dvě hodiny slušně   pobaví.
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Zas taková pecka to teda   rozhodně nebyla. Ukecanej   film, ve kterym si dva   "protivníci" hrajou   na city vystřídá chvíli   před koncem honička po New   Yorku, aby byli ti špatní   dopadeni. Nebýt   charizmatických výkonů   Travolty a Washingtona, asi by   to bylo úplně o ničem.   Každopádně od Tonyho Scotta   bych čekal víc. Trhané   záběry kamery při   rychlejším tempu, kdy se   měl divák dostat "do   varu", podle mýho filmu   taky spíš uškodily... No   nic, až se budu za 40 let v   důchodu nudit, tak se na to   možná kouknu ještě jednou.   :-)
cerfik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.6.2014
Ano technika akce dokonale   zvládnuta, co jeného taky od   Tonyho Scotta čekat, ale ten   scénář. Hloubka postav   nikde a tak to skřípe i v   ději, prostě se tomu nedá   věřit, slátané na efekt a   tak z toho je akční   oddechovka. Vypnout mozek i   srdce a nechat se unášet   skvěle udělanou akcí na   efekt s dobrými hereckými   výkony, toť vše.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2013
Únos metra 123 (2009)
priemerná tuctovka so   slušným obsadením. príbeh   je 100x videný a obohraný,   nemá čím (a treba dodať,   že sa ani nesnaží)   prekvapiť. na druhej strane   je tu herecké obsadenie, kde   travolta opäť dokazuje, že   záporáci mu sadnú a   washington predvádza sebe   vlastný kvalitný výkon. čo   viac dodať? film neneudí,   ale ak nieste skalným   fanúšikom žánru, tak   nečakajte žiadnu extra   zábavu. na upršaný večer   ale dostačujúca   alternatíva.

+   herecké obsadenie
+   osobne mám v obľube viac   ukecané únosy, ako akčné   režby (klasický terorizmus   je predsa o tom, vyjednávať   o čo najlepšie podmienky)
- nulová snaha o niečo   nové v žánri

P.S.: orginál "Únos   vlaku Pelham 123" z 1974   je už klasicky značne   lepší.
P.P.S: Tunel   strachu z 1998 je TV film,   teda sa nedá považovať za   plnohodnotný remake
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Netušil jsem, že je to   remake. Mám pocit, že   Travoltu poslední dobou   vídám zejména v rolích   vyšinutých magorů, byť i   "kladných" (From   Paris with Love); přijde mi,   že dabující Trávníček   až přehrává. Vzhledem k   jeho nadávání na NY jsem   čekal, že se ukáže, že mu   "město ublížilo",   ale jeho důvody mi nepřišly   až tak zásadní. Prostě jen   vyšinutej magor.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Únos vlaku 1 2 3
Popravdě jsem čekal něco   lepšího. Kamera dost   experimentovala, ale to si   myslím není až tak na   škodu. Spíš zádrhel vidím   v tom, co už psal kolega   přede mnou. Děj se nijak moc   nestupňuje, a snad jediné,   proč se snímek dostal do   kin, je obsazení Washingtona   a Travolty.
Takže   závěrem, obyčejná   kriminálka ve stylu jednoho   dílu Kriminálka NY...
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2011
Průměrný ničím extra   zajímavým film kde padoucha   hraje pan Travolta a celkem mu   to věřím.Nicméně tuctovka   co neurazí ani   nepřekvapí,pro mně osobně.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.4.2010
tento film mě spíš naštval   než pobavil, začneme od   začátku.
1) Začátek   byl moc rychlý, chtělo to   ještě delší úvod.
2) Skoro celý film se   odehrává ve vlaku.
3)   Film není vůbec napínavý,   vůbec jsem necítil s   rukojmými ve vlaku, no jo   pár jich John Travolta   oddělal přišlo mi to   nějaký zbytečný.
4)   Když Washington šel do   metra, čekal jsem, že v tom   vlaku vypukne přestřelka a   že se tam bude film dost   dlouho odehrávat, ale ono ne,   Washington potom zdrhnul,   nechci říct jak a konec   říkat nebudu.
5)   Zkrátka tento film mě hodně   zklamal. Zvlášť konec, kde   Travolta jen tak stojí a...   dál už to nebudu   komentovat.

Alespoň ty dialogy s   Washingtonem a Travoltou   stály za něco.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.10.2010
123 nuda!
Vzhladom k hviezdnemu   obsadeniu obrovske   sklamanie.Scenar je tragicky a   reziser s prihliadnutim na   jeho portfolio skvelych filmov   zlyhal na celej ciare.Travolta   je v hereckej krize a   Washington sam na vsetko   nestaci.Vysledkom
je   priemer,pri ktorom sa unudite   k smrti.Film nedoporucujem.
BOS3
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.8.2009
Je pravda, že film je   hviezdne obsadený ale aj tak   je slabý. Bez štipky   fantázie je tiež koniec, aj   keď som možno pod dojmom   mnohých filmov, ktoré   bombasticky a neuveriteľne   stupňujú zaver, tu sa nič   nedeje. Takto asi končia   obyčajné televízne   detektívky typu Derrick a ta   s tým psom. Môj obľúbený   Denzel sklamal, že zobral   tento scenár. Za hviezdne   obsadenie dám 5. P.S.   Nechápem prečo to ma v   názve 1 2 3 a nie 123. Je   to predsa číslo vlaku.
Rollage
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Všichni z formy
Je štěstí, že Denzel se   (schválně) nechytá jen po   fyzické stránce, protože   bez jeho účasti by se   nejnovější film Tonyho   Scotta propadl ještě pod   jasný průměr. Travolta má   zde tvrďácký   "look", ale to jeho   neustále nadávání je   absolutně bez charismatu.   Hlavně nerozumím tomu, když   jeho postava má tolik   prostoru, proč vůbec není   vykreslená. Ostatní   záporáci jsou prachsprosté   loutky, to samé se dá říci   o rukojmích, u kterých si   ani nejste jistí, že jim   nějakou záchranu přejete.   Režisér Scott se ve vizuálu   od Domina (přepálené) a   Deja Vu (zde hodně, ale   dobré) lehce uklidnil, co se   týče využití různých   filtrů, na druhou stranu je   tu příliš trhanců. Co   naplat - některé dialogy   jsou povedené, naopak   napětí tu neexistuje a   nulově vygradovaný závěr   postrádá jakékoliv   zapamatování, a nakonec   dobrý nápad (přestože jde   o remake) táhne dolů   nepochopitelné schování   určitých postav. Prozatím   jsem měl čest s tím   nejslabším od Tonyho Scotta.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.2.2012
A ďalší filmový únos
Dosť priemer, a ak ste   nevideli, nič sa nedeje a   myslím, že ste ani o nič   neprišli. Pár magorov unesie   vlak a treba ho zachrániť.   Stále dookola, a koniec   klasika. Travolta hral toho   drsniaka celkom kostrbato,   ťažko niečo k tomuto filmu   dodávať
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Věčné vykecávání Rydera   a Garbera mi silně lezlo   krkem a přišlo mi to, jako   že právě tyhle kecy jsou   prioritou filmu. Tímto   ztratil film úplně na tempu.   Snímek mne dost zklamal,   nečekal jsem, že tu bude o   metru. A už vůbec ne   zbytečné zdržování děje   pitomými telefonáty. Ale   protože jsem chtěl vědět,   jak se Ryder dostane pryč,   vydržel jsem až do konce.   Chvilkami jsem čučel do   stropu, chvilkami jinam.   Statický snímek, který   stačí po půlhodince v klidu   jen poslouchat. A ten konec??   Tím celý film domrvili   úplně. Za ten taky   hodnocení dolů.   2015032210036/10329

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151616minih151616Smrtelné stroje (2018) 
Mortal Engines n
minih3855minih3855Bez milosti (1995) 
Expect No Mercy n
minih87187minih87187Aussig (2010) 
Aussig n
minih44467minih44467Svatba na bitevním poli (2008) 
Svatba na bitevním poli n
minih70798minih70798Expendables: Postradatelní 2 (2012) 
The Expendables 2 n
minih67329minih67329Zip (1978) 
n
minih45946minih45946Flash (1990) [TV film] 
The Flash n
minih183371minih183371Pomsta (2018) 
Vengeance n
minih111124minih111124Ona (2013) [2k digital] 
Her n
minih13485minih13485Nahý mezi vlky (1963) 
Nackt unter Wölfen n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tunel strachu (1998) [TV film]

 Tunel strachu (1998) [TV film]
Tunel strachu n
The Taking Of Pelham 1.23
Žánr: krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Félix Enríquez Alcalá

(remake)

Přepadení vlaku z Pelhamu (1974)

 Přepadení vlaku z Pelhamu (1974)
Přepadení vlaku z Pelhamu n
The Taking of Pelham One Two Three
Žánr: krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Joseph Sargent

(remake)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

12:50 - 13:45

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

2 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

12 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190561
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376588
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10