Duben
ohodnotit

Ultraviolet

Další název:
Ultraviola; Ultravioleta
Rok:
2006
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
10.8.2006
„Je nepřemožitelná a odhodlaná zachránit malého chlapce i svět, ohrožený smrtícím spiknutím a nebezpečným virem.“

Komentáře k filmu Ultraviolet

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2009
Pro milovníky sci-fi je tento   film určitě ta správná   lahůdka,která by neměla   chybět ve sbírce.
Efekty a triky jsou   fantastické a velmi   důmyslně propracované,mě   se teda velmi zamlouvali.
Příběh je vlastně   takový boj novodobých   upírů proti lidem ve zcela   smyšleném světě.A   záporáci tu nejsou   upíři,nýbrž lidé.
Herecké obsazení je   také velmi dobré.M.Jovovich   v roli Violet byla   obdivuhodná.Ono je sice   blbost,aby Violet všechny   pozabíjela,ale dyť je to   sci-fi......no ne :-)

Nemohl jsem si,ale   nevšimnout jisté podobnosti   s filmem Equilibrium a   věřím že jsem nebyl sám.A   to při akčních bojových   scénách.Milla Jovovich se tu   při bojových scénách   pohybuje velmi obdobně jako   Christian Bale a ostatní   "klerikové" právě   ve filmu Equilibrium.Docvaklo   mi to až jsem si   uvědomil,že oba snímky   režíroval Kurt Wimmer.Takže   tady bude asi "zakopaný   pes".
Deviant_Girl
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.7.2022
Milla jako upírka
Standartní akční sci-fi s   upíry a Millou v hlavní   roli. Připomína to trochu   komiksy ale není to podle   komiksu. Akce je vcelku   dobrá. Trochu chybí humor a   lepší vykreslení postav a   jejich motivů. Úvodní   sekvence je povedená. Fandy   podobných žánrů by to   mohlo docela oslovit. Pokud od   toho nemáte velká   očekávání.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2008
dobre, i kdyz obcas   neuskutecnitelne sceny. Je to   opravdove sci-fi v akcnich   filmech. Ale dobre se na to   kouka...
GeorgeB
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2017
InfraRed
Filmové zpracování komixu.   Mě to rozhodně neurazilo.   Celý film ve zvláštním   oparu. Komixový hrdina   akční, nesmlouvavý,   neporazitelný. Jednu hvězdu   navíc za ruko-nohy Aeon Flux.   Líbil se mi skládací   telefon z automatu, líbil se   mi i absentující boj s   ochrankou Centra, který si   divák musí zpětně   domyslet. Hezká vizualizace.   Je to však určitě film pro   uzavřenou komunitu, ne   každému se bude líbit.   Rozhodně však neurazí.   Pokud jste však fanouškem   filmů jako je Kameňák, tak   to rozhodně nedávejte.
naineko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.1.2020
V podstatě taková designová   blbinka. Příběh ok,   některé dialogy se dají,   efekty většinou na prd (ale   jsou to scény s dobrým   nápadem), skvělý vizuál a   choreografie, komiksová   logika. Určitě neocení   každy. Vzhledem k tomu kolik   kyberpunkových filmů   vzniklo, je tohle tak trochu   klenot.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2011
Ultraviolet
Milla Jovovich je jedna z   mých oblíbených hereček,   takže tenhle film jsem musela   vidět. Ze začátku jsem   měla takový všelijaký   pocit, každopádně když se   to rozjede je to solidní   akční podívaná, která   Mille prostě sedí, stejně   jako v Residentu. Kdo by se   nechtěl koukat na zástupy   vojáků, které Violet   rozseká.
hejtman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Krásná podívaná
Souhlasím s dříve   uvedenými názory,fakt je na   co se dívat a ikdyž je to   vlastně o ničem,tak v celku   nemám nic proti. Mila je   doopravdy herečka nejvyšší   kategorie a to nejen   vzhledem,který nemá chybu a   jen škoda ,že se uvrtala do   filmu s tak slaboduchým   scénářem,má určitě na   víc.
Peykka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Milla Jovovich se na   takovéhle role suprově   hodí. Scifi a komiksové   postavy jí prostě sedí.   Akorát na mě už je moc   takových filmů s podobnou   tématikou, jako např. Pátý   element nebo saga Resident   Evil, tu úplně miluju.   Ultraviolet je lehký odvar z   toho. Je to film jen na relax,   nic nového od něj   nečekejte. Ale prostě Milla   je Milla, jedna z mých   oblíbených hereček.
matej69
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2011
Taková průměrná   střílečka na   uvolnění...
Mile   tenhle žánr skvěle sedne a   přestřelky mi trochu   připomněly Equillibrium a   celkově se u toho člověk   nenudí...
Koimisto
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2006
Mila Jovovich, Mila Jovovich,   Mila Jovovich!!!Na tuto   dívenku je radost pohledět a   když jí k tomu někdo dá do   rukou meč a občas nějakou   tu zbraň, jsou to pro   chlapa-mladíka muka!
Kurt Wimmer se převedl   parádou Equilibrium a na   takový kousek se těžko   navazuje.
I přesto   UltraViolet se mi líbila   hlavně proto, že celý film   byla jedna velká   akce.Oddychovej filmek, nad   dějem nemá smysl   přemýšlet, žádný   není!Kamera a perfektní   střídání barev, efekty a   opět Milla Jovovich ...   stojí za to kouknout na tento   film!
leva2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Wimmer se z nadějného   talenta, který občas   přestřelí, změnil v   dalším filmu v ultimátního   popeláře, který vám ve   zlomku vteřiny udělá z   mozku nebezpečnou zónu, ve   které se neurony vrhají   hlavou (mají neurony hlavu?   ale co, na tom nesejde) proti   zdi, aby ukončily svoje   trápení. Co to k*rva mělo   znamenat? Chytil jsem asi tak   prvních dvacet minut a pak   už si pamatuju jen absolutní   zlo, které jinak prožívám   výhradně u českých   trháků typu Pánská jízda   nebo Kameňák... kam si nás   to zavedl Wimmere? A proč   máš sakra tu utkvělou   myšlenku, že šermovat se   zbraněmi a zneužívat   vietnamské zemědělce na   výrobu vizuálních efektů   je nějak cool? Ono totiž   není...
Hellish_Satanica
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2006
Od tohoto filmu jsem čekala   mnohem, mnohem více. Co se   vizuální stránky týče,   tady nemám námitek,   skutečně je to potěšení   pro oko, ale přece jen - chci   snad příliš, když   očekávám od děje také   nějakou logiku? Tady se snad   pomalu ani o žádném ději   mluvit nedá. Kdyby se mě   někdo zeptal, o čem ten film   je, asi bych mu to   nevysvětlila. A to je ten   kámen úrazu, kdyby kromě   vizuální stránky také   lépe propracovali příběh a   dali tomu hlavu a patu (a   námět ač není příliš   originální beze sporu   zajímavý je), tak to mohl   být perfektní film. Takhle   dávám za 6, díky té   vizuální stránce, kvůli   které asi jedině stojí za   to film vidět. Nebýt toho,   dala bych hodnocení mnohem   nižší..
thejduk
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.5.2014
M.Jovovich je dobrá herečka,   ale není to hvězda, jejíž   filmy bych hltal a musel je   všechny vidět, a tak film   beru jako průměr a tím to   pro mne končí a znova ten   film vidět nemusím, ale ani   za ztrátu času to   nepovažuji. To u některých   filmů si to myslím.
Sanchez
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Typický příklad béčkové   záležitosti v hlavní roli s   ne-příliš něžnou M.   Jovovich. Tahle holka se   opravdu s nikým nepáře,   což také vytváří   přeakční atmosféru tohoto   filmu. Akční složka   Ultraviolet je místy dost   přehnaná, příliš často   se podobá Equilibriu(což   jistě není na škodu), ale   především - ve většině   případů nedokáže   vtáhnout diváka do nitra   děje, což má za následek   fakt, že nedokáže ani   zaujmout. Vizuální stránka   je příliš počítačová,   přehnaně barevná a co se   týče příběhu, ten sám o   sobě stojí za .. Alespoň   zde hraje sexy hlavní hrdinka   a o akci zde také není   nouze.
Hammer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.12.2006
Vypadá to, že film stojí a   padá s tím, že v něm hraje   Milla Jovovich. Takže jedna z   těch kladných stránek je   to, že je na co se dívat -   Milla v upnutém oblečku a   schopná měnit barvu vlasů i   toho oblečku:-) No to je   celkem fajn, ale kde je něco   dalšího??? Zápletka taková   jakoby z nouze, aby alespoň   něco bylo... no nebyla by tak   špatná sama o sobě, ale v   tomto zpracování zrovna moc   poutavá není, škoda. Celý   film vypadá prostě jako   komiks, ale přitom ty já   mám rád. Na můj vkus je to   ale příliš i efekty   příliš komiksové: Několik   nápadů je zajímavých, ale   celkově zůstalo na půli   cesty.
Snura
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Jeden bod z těch čtyř, co   jsem tomuto filmu dal je jen   díku krásné Mille Jovovich,   jinak by byly jen tři. Víc   si tahle počítačové hra na   filmovém plátně, kterou   však jako hráč nemůžete   nijak ovlivnit, navíc ne   příliš dobře graficky   zpracovaná, prostě   nezaslouží.
Naki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Vykrádačka snad úplně   všech sci-fi klasik.(smích)   Tak jsem se na film těšil a   hledal i původní plnou verzi   180 minut, že teď už toho   ani nelituji, že jsem viděl   jen tenhle kousek   sestříhaný do akčních   scén. Je to nesmírná   škoda, i tak by mě přesto   vše zajímal úplný děj a   ne jenom část filmu   založená na akci a   přehnaně moc kamerových   záběrů pohledné Milla   Jovovich, zřejmě film stál   tolik za prd, že to raději   sestříhali.
viana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2010
Ultraviolet
Bezva filmeček-senzační   Milla Jojovich,dobře vybraná   hudba,parádní   triky,dostačující děj-to   vše stačí na pobavení   nejednoho nudného odpoledne   nebo večera.TAK JO!!
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Feministkám se to asi bude   líbit.Sexy Milla Jovovich tam   kosí mužské pokolení po   stovkách a nekompromisně!Ale   ve finále je to dobré téma   a zajímavá výtvarná a   vizuální stránka.Ale film   je komický a hloupý.Znovu se   nepodívám,ale škoda,mohl to   být třeba lepší film(pro   mě osobně).
klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.4.2020
Tohle je zas jedno z mnoha   převedení komiksu na   stříbrné plátno
Chápu že je to móda a   že to asi i slušně   vynáší ale totálně to   filmařskou práci degraduje.   Tyhle filmy sice vůbec   nevyhledávám ale ze   studijních důvodů jsem jich   hodně viděl a tento   rozhodně patří k těm   nejslabším. Asi jako když   se na čaj použije třikrát   vylouhovaný sáček.
Ondrus21
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.5.2021
Vůbec se na to nedá koukat,   ale ukazuje to tu   pseudozdravotní totalitu, ke   které tady pomalu spějeme.
ergotoxin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Snad nejhorší film s Millou?
Námět možná měl   potenciál, výsledek ale za   zhlédnutí nestojí, pokud   tedy nemáte v zálibě   trávení osamělých večerů   nad béčkovými až   céčkovými akčními filmy.   Ultraviolet má zmatený   scénář plný trapných   momentů. Postavy jsou mdlé a   jediný prvek který snad mohl   film zachránit - totiž   akční scény - je jen   dalším zklamáním. Namísto   napínavých rvaček totiž   dostáváme dokonalou   nepřemožitelnou hrdinku,   která si s každým   nepřítelem poradí stejně   hravě, jako Neo v Matrixu. K   tomu ještě přidejte občas   skutečně zoufalé   počítačové efekty.

Jediný důvod,   proč filmu dávám alespoň 2   bodíky, je docela pěkný   vizuální styl. Jinak to je   ale opravdu odpad!
geojezek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Nuda
Milla uz je dobra akorat na   zabijeni zombiku a podobnych   potvor. Zcasti vykradeny   Resident evil, zcasti Matrix,   ale dohromady hrozna   pruda-nuda. Jenom nez Milla   dojde do centra, tak uplynou   veky. Film, ktery nema co   rict. Vlastne jeden poznatek   jsem si prinesl. A to, ze ma   hezke bricho. To hraje ve   filmu hlavni roli. Jo a to   dite je pekne odporny.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.1.2017
Já ti nevim...umí Milla   Jovovich něco jinýho, než   ukazovat plochý hrudníček,   sekat hlavy, střílet zombie?   Je to pořád na jedno kopyto.   Jedinou slušnou roli měla   asi jenom v Pátém elementu.   A tohle je totální   psychedelický úlet. Nemá to   hlavu ani patu, jen se   střílí, utíká, střílí   a čumí.
Rastaman33
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.3.2020
Naprosto stupidní blbina   založená jen na pohledech   Milly Jovovich a strelbě,   sekání, střelbě,   skákání. Primitivní,   hloupoučká limonáda pro   teenagery na kterou se ani   nedá dokoukat. Šestka je tak   škaredý a nesympatický   dítě, že ho těžko někdo   může milovat na první   kontakt. Ty bojový scény   jsou jako z Kill Billa, ale   tam to mělo šmrnc.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48575minih48575Sherlock Holmes (2009) 
Sherlock Holmes n
minih9149minih9149Interview s upírem (1994) 
Interview with the Vampire n
minih18894minih18894Skála (1996) 
The Rock n
minih6029minih6029Den poté (1983) [TV film] 
The Day After n
minih151488minih151488Jurský svět: Zánik říše (2018) 
Jurassic World: Fallen Kingdom n
minih51609minih51609Zlodějská partie (2009) 
Thick as Thieves n
minih32625minih32625Kurs sebeovládání (2003) 
Anger Management n
minih40752minih40752Libertin (2005) 
The Libertine n
minih15507minih15507Past na kachnu (1978) 
Past na kachnu n
minih160330minih160330Kin: Smrtící zbraň (2018) 
Kin n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Máte slovo s M. Jílkovou (2008...

21:05 - 22:00

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Stezka Českem

20:55 - 21:20

16 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

51 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

56 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10