Duben
ohodnotit

Ulovit miliardáře

Rok:
2009
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
1.10.2009
„Ulovit miliardáře touží každý. Policajti, novináři, politici i umělci.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ulovit miliardáře
Ředitel Spojeného privatizačního fondu Patrik Grossmann má v plánu zprivatizovat Komercionální banku. Zdá se ale, že právě to je někomu trnem v oku. Cestou z porady je zaskočen vulgární žádostí malého cikánského chlapce o stovku. Než si stihne uvědomit, co se děje, ztropí dítě nesmyslnou scénu, kterou natočí nezávislý novinář Jiří Skopový. Ačkoli se velkopodnikatel Grossmann chlapce ani nedotkl, pomocí 3D animace byly tyto uměle vyprovokované záběry na počítači trikově zpracovány a podány veřejnosti jako hrubé napadení dítěte s rasovým podtextem. Brzy se této události chytnou všechna média. A právě touto fingovanou animací začíná nespravedlivé stíhání podnikatele Patrika Grossmanna...

První následky na sebe nenechají dlouho čekat. Brzy mu volá sekretářka z ministerstva, že je vzhledem k okolnostem bezpodmínečně nutné, aby stáhl přihlášku ze soutěže o Komercionální banku.Grossmannovi manažeři Richard Gold a Egon Rázný brzy přijdou na to, že za vším stojí poradce premiéra Ivan Lehký, se kterým privatizovali chemický průmysl, tedy ten, který tvrdí, že nejdůležitější je začít lhát první. Svět je stvořený jen pro určitý počet lidí, a on se je snaží z tohoto počtu vystrnadit. Souvisí to samozřejmě s privatizací banky, kde se točí obrovské peníze. Jak se bránit?
Rozhodně neustoupit – naopak, zaútočit jako první! Rozhodnou se tedy zkusit ovládnout nějakou televizi. Když je média potopila, ať je zase vytáhnou…

V první řadě to musí ale dát do pořádku s Romy. Romští zástupci tedy dostanou od Grossmanna dva miliony korun na své účely – hlavně vzdělání – a na oplátku Romská iniciativa uspořádá před sídlem vlády demonstraci za podporu Patrika Grossmanna. Samozřejmě pod dohledem kamer televizních štábů!

Grossmann a jeho manažeři slaví dílčí vítězství, sleduje je však kapitán policie Viktor. Nejdříve se je snaží zastrašit, ale když zůstane s Patrikem o samotě, slibuje mu za úplatu pomoc. A protože se vcelku i dohodnou, jdou to oslavit do nočního erotického klubu. Společnost jim dělá i policejní tisková mluvčí Táňa Jakubíčková a dva poručíci. Netuší však, že jsou sledováni tajnou kamerou. Záběry poté použije novinář Skopový pod vedením Ivana Lehkého k dalšímu mediálnímu očernění Grossmanna...

To neunese modelka a televizní rosnička Kateřina Hodžová, se kterou po tragické smrti své ženy Patrik žije a vychovává svého pubertálního syna Davida. Ta se tajně sejde s Lehkým, který jí prozradí, že se její druh až příliš má k policejní mluvčí Táně. Využije její žárlivosti ke slibu, že se bude snažit Patrika přesvědčit, že by měl Lehkého udělat šéfem hlavního zpravodajství TV One...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ulovit miliardáře
Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad. Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Ulovit miliardáře
POZOR SPOILER

 Ředitel Spojeného privatizačního fondu Patrik Grossmann je na chodníku zaskočen cikánským dítětem s housličkami. Dítě po něm chce „kilo“ a sprostě mu nadává. Dokonce je kopne a vzápětí uléhá na zem kde křičí. Jako z udělání jsou zde patřiční lidé, a dokonce i kameraman.
Patrik má doma svého syna Davida a dívku která v televizi předpovídá počasí. Ve své společnosti pak dva homosexuální poradce Egona Rázného a Richarda Golda. 
Jako protivník je nejaktivnější Ivan Lehký. Ten si najal kameramana Skopového, toho, který natočil incident s malým cikánem a nyní jej patřičně upravuje tak, jak Lehký nařídil. A pak to celé upravené vysílá v TV a dělá z Grosmana rasistu.  
Ten pochopí, že je třeba se bránit, a to útokem.  
Do jeho pracovny vpadne policejní komando a zcela okatě čeká na televizní kamery.  
Na policii slouží tři kriminalisté, a zrovna berou dávku ze zabavených drog. V této trojici je kapitán Viktor, jeho milá Tatiana Jakubíčková a poručík Zajíček. 
Za Patrikem přicházejí dva cikáni a chtějí tři miliony. Patrik dává dva. Tím si je kupuje a oni se jej v televizi zastanou.  
Viktor a Patrik se pak ocitají ve vykřičeném podniku, kde je s nimi i Tatiana.  
Lehký vyhledá Kateřinu a chce po ní, aby mu navrhla jednání s ním.  
Richard je pak svědkem krádeže, kterou páchá tentýž cikánek, co hrál bitého s Patrikem. Cikáně obralo i jeho, ale přesto se spolu dají dohromady. Později jej vyhledá jeho otec s dalším cikánem a chce peníze. Nedostane je, ale dostává slib, že bude o malého postaráno a zaplaceny všechny případné školy, včetně Oxfordu. 
Patrik se schází s Tatianou. Té pak volá Skopový, protože je natočil tehdy v tom podniku. Toho poté najde kapitán Viktor se Zajíčkem a dají mu rázně najevo, aby hrál s nimi.  
Lehký prozradí Kateřině vztah Patrika a Tatiany slibuje hory doly.  
Na Richarda prasklo že si vzal toho malého cikána. Proto se s Patrikem loučí. Ten pak bere s sebou Tatianu na svou chatu, kde si konečně užijí sexu. Ta dostane zprávu, že Patrik bude na hranicích zatčen, ale on na to nedbá. Ocitá se tedy v kriminále. Egon se stává ředitelem televize, kde jej najde Mladý s Terezou. Ta pak napadne Tatianu. V televizi je vysíláno, jak se dělaly trikové záběry s Patrikovou fackou malému cikánovi. Tatiana navštíví Patrika v lochu a venku volají lidé za jeho propuštění.  
Patrik hrozí že zveřejní, jak proti němu Lehký bojoval. Ten jej vyhledá v kriminále a zasazuje Patrikovi těžký úder. Dává mu k telefonu jeho syna, kterého poručil unést… 
 


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Ulovit miliardáře
Scenárista a režisér Tomáš Vorel natočil politickou satiru Ulovit miliardáře podle knihy Martina Nezvala (ta vyšla v roce 2006 pod názvem Jak ulovit miliardáře a nyní v dotisku se stejným názvem, avšak s přebalem s názvem a vizuálem filmu). Hlavním tématem je všeobecná zkorumpovanost současné české společnosti. – Sebevědomý bohatý podnikatel Patrik Grossmann se stane obětí smyšleného mediálního skandálu: je obviněn policií, že surově napadl romského chlapce. V pozadí případu je mstivý PR manažer Ivan Lehký se styky na vrcholné politiky a vykonavatelem odporný „nezávislý“ antisemitský novinář Skopový. Grossmann se rozhodne vrátit úder, a proto chce získat soukromou televizi TV One. Zároveň se zamiluje do policejní mluvčí Tatiany Jakubíčkové, nasazené zpočátku proti němu. Tím si zkomplikuje soukromý život po boku atraktivní, ale úplně blbé televizní „rosničky“ Kateřiny. Do děje ještě zasahují jeho PR manažeři, židovští homosexuálové Gold a Rázný, a Tatianin kolega a přítel, velmi protřelý kapitán Viktor. Snímek je vlastně přehlídkou více či méně odporných karikatur, pohybujících se v exkluzivním prostředí (např. Tančícího domu) a občas se obracejících přímo k divákovi. Je zřejmé, že děj vychází z reality, nicméně je podán tak povrchně a prvoplánově, že se záměr míjí účinkem. Navíc, jak už to tak bývá, každodenní skutečnost, pokud jde o politiku a korupci, určitě překonává fikci. – Komedie Ulovit miliardáře je první český digitální 4K film (byl natočen digitálně na kameru Red One 4K, zpracován digitálně ve 4K a pak převedený na formát 35mm). V digitální podobě a kvalitě 4K se promítala v královéhradeckém kině Centrál, vybaveném 4K projektorem.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2009/11


Popis / Obsah / Info k filmu Ulovit miliardáře
Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství.

Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž a je obviněn z rasismu. Média proti němu rozjedou kampaň. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost.

Zdálo by se, že musí přijít Grossmannův nezastavitelný pád, když se dostaví spásný nápad: Koupit soukromou televizi a veřejné mínění obrátit na svou stranu.

Komedie může začít.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - V kondici (2007) [TV pořad]

01:55 - 02:15

8 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Na moll

01:50 - 02:30

13 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Specialisté (2017) [TV seriál]

01:50 - 03:05

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10