Duben
ohodnotit

Údolí stínů

We Were Soldiers

Další název:
Údolie tieňov; Wir waren Helden; Bylismy zolnierzami; The Lost Patrol; We Were Soldiers Once... and Young
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
139 minut
Premiéra v ČR:
15.8.2002
„O odvaze a přátelství, které mají cenu vlastního života.“

Komentáře k filmu Údolí stínů

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2009
Výborný vojnový film s   Melom Gibsonom v hlavnej   úlohe. Dej je dramatický a   napínavý, špeciálne a   zvukové efekty sú na   špičkovej úrovni.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Povedený válečný snímek z   Vietnamu.Skvělá napínavá   válečná bitva a dojemné   emoce čekajících manželek   na to který z jejich mužů   padl.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
velmi zdařilé válečné   drama které je skvěle   udělané moc seto povedlo   obsazení Gibsonem je skvělé   mám tento film moc rád
Kuvik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2009
paródia ??
Film o prvej vážnej bojovej   operácii USA vo Vietname v   novembri (listopad) 1965 v   údolí La Drang, ktoré   neskôr dostalo názov Údolie   smrti. Film bol natočený   podľa skutočných udalostí.   Má výborné prevedenie   bojových scén, strhujúci   dej, divím sa, že sa niekto   pri tom nudil ?!. Čo sa   týka M.Gibsona, nemyslím si,   že tu zahral zle, ako to   niekto uvádzal, vcelku podal   slušný herecký výkon na   takúto rolu. Nechápem   komentár, kde sa uvádz, že   tu v miernom tempe zabije 20   mariňákov 5000 Vietnamcov -   po prvé, ich nebolo 200, ale   takmer 500 a po druhé ako   mierne tempo sa môžu bojové   akcie javiť len niekomu, ak   hrá podobné hry na   počítači, kde si myslí,   že takto to chodí aj v   realite - to sa bohužiaľ   veľmi mýli. Ak niekto   nepostehol, že vo filme   zahynulo množstvo amerických   vojakov tak potom nechápem   ako sledoval tento film - vraj   sa im vyhýbali guľky - no   proste trápne. Čo sa týka   názorov, kde sa dej tohto   filmu zdá niekomu ako klišé   alebo sa im nepozdávajú   dialógy, ba dokonca sa im   film javí ako paródia,   odporúčam pozrieť dokument   pod názvom "Vietnam -   Údolí smrti" od   spoločnosti Discovery, ktoré   sa bežne predáva aj v   novinových stánkoch a tam si   môžu porovnať tento film s   autentickými výpoveďami   skutočných vojakov, ktorý   sa zúčastnili na tento bitke   a potom snáď prehodnotia   svoje dosť neobjektívne   názory na tento podľa mňa   na veľmi dobrej úrovni   spracovaný film !!
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Velice kvalitně zpracované   téma vietnamské války. Film   ubíhá velice horkým tempem.   Není zde moc času na   nějaké debaty, jenom na   válku. Herecké výkony jsou   slušné a realisticky   pojaté.
renod
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
hodně dobrý...spíš   vynikající...místy jsem až   zatínal zuby i potlačoval   slzu v oku. Ty   "kydy" co tu   někteří kritici filmu   uvádí, bych chtěl vidět v   reálné válce. Pěkně na   lajně, když jim budou   hvízdat blbý kulky jen nad   hlavou.Tohle je prostě fim o   něčem, popis a cítění   postav. Vypadá to možná   stupidně, ale někdo prostě   může stát a netrefí ho nic   a někdo se může zahrabat   pod těla padlých a a stejně   ho trefí! Tak o co   de?!!Kurnik, je to film, ne?   Tak klid. Kritici - natočte   něco lepšího!! He?
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2009
Luke
Pro mě jeden z nejlepších   filmů vůbec...!!! skvělej   Mel Gibson a jeho herecký   výkon...Paráda!! Ostatně u   Mela je to téměř   pravidlem!!! Prostě super   film:) A skvělej Mel!!!
Výborné zpracování   této války.....
Bill_Goldberg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Velice kvalitní válečný   snímek o prvních   Američanech , bojujících ve   Vietnamu. Jedinou vadou je   trochu přetažený začátek   filmu ( než začne akce ) ,   ale ten bod co bych ubral zase   přidala Madeleine Stowe ,   která pořád vypadá skvěle   ...
Knoxville
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Zajímavosti
Celkem bylo natočeno 150   hodin filmového materiálu.   Tvůrcům trvalo 6 celých   dní jen tento materiál   zhlédnout.
Zastřeleného   francouzského vojáka   troubícího na poplach v   úvodní scéně hrál syn   režiséra Randalla   Wallace.
Původně měl   být film uveden už v roce   2001.
Ve filmu je 305   mrtvých.
Za bitvu v   Údolí stínů byli tři   američtí vojáci   vyznamenání Medailí cti.
bexer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2007
je to jeden z najlepších   filmov a nielen vojenských   aké som kedy videl. Perfektne   spracovaný scenár a réžia   a skvelé herecké obsadenie,   dávajú tomuto filmu to čo u   mnohých treba hľada. Vrelo   odporúčam.
LUTZAK88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2009
Je to skvělý film a   výborné efekty opravdu se to   povedlo.
Gibson to   zahrál fakt dobře vystihlo   to vietnamské peklo.
Pejsek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Celkem povedený válečný   film, který stojí   minimálně za jedno   shlédnutí. Vyplatí se   sehnat DVD, protože s tím   zvukem to nemá chybu. Film   má děj, pravda z počátku   trochu zdlouhavý, ale to k   tomu patří, aby se člově   tak nějak vžil do rolí   hrdinů a jejich okolí.   Nebýt toho   "nudného"   začátku, kritici by jistě   psali, že je to   prachobyčejná střílečka,   která nemá hlavu ani patu.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Nikoho tam nenechame........
.........zrejme to americke   vlastenectvi ......ble radsi o   tom ani nemluvit.Sve si ve   Vietnamu uzili.
Tento   filmek to jenom   dokazuje.Premyslim nad   tim,jestli vubec hodnotit film   nebo se bavit o tom,proc ty   mlade americke kluky posilali   do te nesmyslne valky.
Tady je to aspon trosku   ukazane.
Perfektne   natoceny film o nesmyslnosti   valky ve Vietnamu.
Ze   bychom to udelali my?Cesi?
Jo jo tedka pujdem na ten   kopec.....zabijeme asi tak   1200 Vietnamcu......a pak   stejne odjedeme?
Jeste,ze jsme Cesi a ne   Amici.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2008
Válečná klasika
s pomalým rozjezdem a   drtivým koncem.   Charakteristická pro   lačného diváka nudným   seznamováním s hlavními   postavami, o kterých si   stejně každý řekne, že i   tak umřou, ale právě to   umožňuje vybudovat si k nim   citovou vazbu a mít o ně na   bojišti strach. Ten   paradoxně u Gibsona mizí,   protože to vypadá, že kolem   něj kulky jen tak sviští a   on jen stojí- to trochu   ubírá na jinak dokonalé   realističnosti příběhu.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2005
bravo fox
odvaha,hrdinství v boji a   zároveň s tím jdoucí rány   osudu pro všechny příbuzní   padlých je zde nádherně   vykresleno,s vynikajícím   zvukem,herecké výkony   nemají chybu a vše je celkem   reálné,ne mnoho   přehnané,drobátko   zdlouhavé,hlavně   úvod,bojové akce mužů   vyváženě střídá   příběh truchlících   žen.Škoda jen že jsem to   neviděl v kině,to by byl   jistě skvělý   zážitek.Doporučuji   angl.verzi s titulky.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Musím uznat že film mě   upotal pravdivým a reálným   přístupem k válce ve   Vietnamu.Velmi citově   založenou podívanou   doprovází i nádherná hudba   s celmi dobrými herci,jen   malinká nepatrná   chybička,mě přišlo že v   přesile byla americká   armáda.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2003
Konečně Foxíku:)
Já se bál že už se   neschodneme. Ne teď vážně.   Četl jsem hyperstručný   komentář od Foxe, ale musím   dodat že není co dodat. Ono   je těžké něco dodávat k   filmu, který je naplněn   akcí, strachem, odvahou,   krví vítezstvím i   porážkami. Tohle prostě   musíte vidět aby jste   pochopili.
Peto508
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Velmy podarený vojnový   film,mne sa páčil,aj ked je   o tom istom ako všetky   podobné filmy:hŕstka vojakov   proti presile.Ale napriek tomu   je to dobrý film,Mel Gibson   je tam perfektný.Dokonca som   ešťe nezažil aby v kine na   konci filmu tlieskali.Mna ten   film dojal.
rstetka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2008
Film byl natočen,aby se   prostě zalíbyl a u mne se to   povedlo.Mohu   doporučit,vynikající je Mel   Gibson.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2020
Strhující válečné drama   zachycující samotný   počátek války ve Vietnamu.   Natočeno docela osobitým   odosobněným téměř   dokumentačním způsobem,   který filmu dodává velikou   míru přesvědčivosti a   autenticity ale asi ne   každému vyhovuje. Nadstavbou   je herecké osazení kde   zaujmou vedle hvězdného Mela   Gibsona především Greg   Kinnear a Barry Pepper. Z   mého pohledu se tomuto filmu   dají vytknout jen drobnosti.   Jde rozhodně o hodně   nadprůměrný válečný film   k jehož velkým přednostem   patří že postrádá   obvyklý hollywoodský patos   provázející většinu   amerických válečných   snímků.
Erkul
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Gibsonův herecký výkon mi   připadal skvělý, ale   pomyslím-li si na všechny   historické souvislosti a   aroganci mezinárodní moci,   hlava mi to nebere, že soudy   nesoudí válečné zločine,   které vyprodukuje   vlajkopruhová země. Vtrhnou,   kam se jim zamane a šíří   demokracii po svém.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2009
Údolí stínů
Podle mě velmi dobře   natočený válečný film   srovnatelný se snímkem   Černý jestřáb sestřelen.   Kromě amerických ideálů ve   veitnamské válce ukazuje i   život manželek vojáků a   dokonce i komunistické   Vietnamce, kteří také za   něco bojovali. Hodně se mi   líbil válečný   novinář.
Už od   první scény bylo jasné,   jakže drsné to asi bude a   taky že bylo...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.11.2011
První velká bitva,vlastně   ta úvodní   "Amíků"ve Vietnamu   a s mým oblíbencem   M.Gibsonem,ač je tam hodně   "vlastenectví a   hrdinství"americkejch   hochů mně to nevadilo a   líbilo se mně jak je to   natočeno+slušné bitevní   scény.Další "Nam"   co se vydařil!
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Poměrně slušně natočený   válečný snímek. Je sice   pravda, že film je spíše   jen o akci a nemá nějakou   hlubší myšlenku ale jako   akční podívaná funguje   skvěle a to hlavně díky   dobře natočeným bojovým   scénám.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2021
Film natočený na základě   autobiografie   generálporučíka ve   výslužbě Harolda G. Moorea   a knihy válečného   zpravodaje Josepha L.   Gallowaye, kteří se   skutečné bitvy zúčastnili.   Oba autoři se na snímku   podíleli jako odborní   poradci. Bitva u la Drang v   Centrální vysočině byla   prvním velkým střetem mezi   armádou USA a Severního   Vietnamu, přinesla velké   ztráty na životech a   materiálu především proto,   že Američané neměli   představu o početním stavu   nepřátelského vojska a   svým následným rozsahem a   množstvím nasazené techniky   se dostala do povědomí   americké společnosti
Přes poněkud standardní   začátek se přesouváme do   Vietnamu. Boje jsou   znázorněny velmi   naturalisticky, zajímavý je   pohled ze strany protivníka   – severovietnamské armády.   Skvěle je znázorněno   nasazení helikoptér (ve   vietnamské válce v takovém   rozsahu poprvé), které v   bitvě utrpěly značné   ztráty, a bojová taktika.   Původní obavy, jak film   vyzní vzhledem k tomu, že je   natočený komplet na území   Spojených států, vzaly   záhy za své a byl jsem   vtažený do děje. Jedná o   velmi silný film.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Když se pranýřuje americký   patriotismus a nabubřelost,   bývám v první řadě a   nepopírám, že by v tomhle   filmu úplně chyběly, ale   zdaleka mi to nepřišlo tak   hrozné. Největší výtky v   tomhle ohledu bych směřoval   k Melu Gibsonovi a postavě,   kterou ztvárňoval a k   nevěrohodné závěrečné   zteči. Jinak ale myslím, že   tvůrci zvolili citlivý a   uměřený přístup a   nahlédli na vietnamskou   tematiku zase trochu z jiného   úhlu. Film je zkrátka poctou   lidem, kteří trpěli a z   toho pohledu se dá jistá   míra patosu pochopit. Vůbec   nejsympatičtější na celém   filmu mi je snaha zobrazit   vojáky Vietkongu ne jako   anonymní, krvežíznivé   skřety z džungle, ale jako   PROTĚJŠKY amerických   "hrdinů", kteří   zažívají to samé bez   ohledu na to, čí válka byla   spravedlivá. Snad poprvé tu   vidíme jejich tváře,   strach, stesk. Dostal mě taky   nádherný irsky znějící   žalozpěv podbarvující   odlet jednotek do války,   který se pak opakuje i při   posledním, přehnaně   heroickém útoku, kde ale   dostal - bohužel - trochu   jiný rozměr. Údolí stínů   není zdrcujícím   podobenstvím jako Apokalypsa   ani není tak dobře   dramaticky vystavěné jako   Četa, ale přesto se vedle   těchto klasických snímků   nemá zač stydět.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Dobře natočený válečný   film - výborné efekty, zvuk.   Gibson podal normální   průměrný výkon a ukazuje   americké vlastenectví a   vojenství. Že je to podle   skutečné události dokazuje   zbytečnost válek..
Fox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2003
Mel ještě válí
Ve svém oblíbeném postu   drsného chlápka se opět   osvětčil herecký um pana   Gibsona... Daleko nejlepší   film mezi poslední dobou   stále více se objevujícími   se válečnými trháky...
martin.kladiva
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2004
Kdyby ten film neměl tak   zdlouhavou předehru v   americkém stylu ,rozhodně by   mu to prospělo. Protože   jinak je to vynikající   válečný film. Bojové   scény jsou jedny z   nejlepších a zvuk na DVD je   skvělý. Rozhodně stojí za   to.
Pitryx
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2014
Velmi zdařile natočeno.   Některé scény   "berou". Dobrá   hudba. Velmi dobrý snímek.   xx012072312627/13250+++++++++<   br /> Prvních pět minut je   hodně hustých, a asi proto   pak následuje půlhodinové   seznamování s aktéry.Ale   jinak souhlas s mým šest let   starým komentem.

20180315
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.1.2008
Celkem kvalitní válečný   snímek z Vietnamské války.   Kvalit vojína Ryana nebo   Black hawk down však   nedosahuje. Mel Gibson hraje   dobře. Příběh mně zase   tolik v tomhle filmu nechytil,   o válku ve Vietnamu jsem se   nikdy nějak nezajímal. Film   ve mně nevyvolal takové   emoce, místy jsem se trochu   nudil. Podíval jsem se a bude   asi trochu dýl trvat než se   na to podívám ještě   jednou.
Phreaker
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Jsem rád, že film neřeší   jen jednu stranu, ale že se   snaží nějakým způsobem   zobrazit i vojáky Vietcongu a   jejich osobnosti. Ovšem   problém filmu spočívá ve   vykreslení postav, které je   téměř nulové a divák tak   nemá možnost vybudovat si k   nějaké z nich větší   vztah. Větší část bitev   je dělaná hlavně na efekt a   to mě hlavně ve třetí   čtvrtině filmu poněkud   nudilo. I přesto všechno,   ale považuji Údolí stínů   za celkem podařený film.
enejčel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.10.2013
Válečný film - pomalu pro děti
Opravdu jsem čekal víc,   kvůli Malovi, krásné   Stoweové a příběhu o   bitvě la Drang, ale režisér   je příliš slabý, myslím   tím pana Wallace. Bitva v   údolí la Drang je hrozně   známá, zvlášť v Americe,   ale tento režisér to   pohřbil. Začátek nic   neříkající, pak dlouhý   keci, pak se zas nic neděje.   Když už přišel na řadu   boj, tak to taky nebylo nějak   efektivní. Bojové efekty mi   spíš připomínaly starou   hru Call of Duty, než   zkutečnou válku. Režiséři   válečných trháků, Vojina   Ryana a Černého jestřába -   Spielberga a Scotta by z   tohohle námětu vyždímali   zkutečnou válku se   zkutečnými emocemi, výbuchy   granátů, bomb, výstřely z   pušek, umírání, řev a   další. Pod Wallacem je   snímek nevěrohodný a   hrozně amaterský, pak s   postavama jsem se nedokázal   seznámit, poněvadž od   některých jsem ani   nezjistil, jak se jmenujou,   když ve filmu nebyli   jmenováni.
Tento film   svou prdkvalitou hodnotím na   stejnou úroveň, jako   Mellickovu červenou linii.   Oba dva válečné filmy jsou   ty nejhorší z válečných   snímků. Svou trapností   slabým pojetím války by se   na to dokázali dívat i   pětileté děti.
lemurek80
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Reklama na U.S. Army
Na tenhle film jsem se dost   těšil,tak jsem usednul k DVD   a nestačil se divit.Prvních   30 minut filmu z výcvikáče   má evidentně za úkol   soucítit s chudinkama   manželkama americkejch   vojáků.Je to docela nudná   pasáž,ve výcvikáči nikdo   nikoho nebuzeruje(což podle   mě moc realitě   neodpovídá).Ale co mě   naštvalo je když trefěj   prvního amíka a on poslední   větu kterou ze sebe vypraví   je:"...jsem rád že jsem   mohl položit za svou   vlast!"Tak tohle je i na   mě moc.To si dělaj   prdel???Role válečného   novináře kterej se hrdinsky   dostane na bojovou linii,kde   nejdřív překáží,poté   dostane do kuky M16 a kosí   jednoho NVA za druhým :o))Na   konci mu plukovník Gibson   řekne ať o tom napíše do   novin,že se americká   veřejnost musí dozvědět   jak hrdiní amíci nakopali   prdel NVA :o))Gibsona za celej   film netrefí jediná kulka a   konec filmu by byl taky   lepší,kdyby se místo toho   že se vrátí přijel taxík   s telegramem. Je to dobrej   válečnej film,s perfektníma   válečnýma scénama.Ale   působí na mě dojmem že to   celý platila U.S.Army jako   ospravedlnění války ve   Vietnamu.Takže jen za scény   z války 50%
likantrop
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.5.2009
Pre fandu americkeho hrdinstva   skvely film.Ale ja som moc   nadčeny nebol.Opeť ta ista   pesnička.200 americkych   marinakov na čele s asi   največšim patriotom na svete   Melom Gibsonom ,si len tak v   miernom tempe postriela zhruba   peť tisic vietnamcov a tich   ostatnych niekolko tisic zo   strachom zuteka,pred touto   tlupkou super ostrostrelcov   .Veru silna kavička.
Area
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Nevím čím si tento film   zasluhuje takové kladné   ohlasy zde. Vždyť je to   plné trapných   klišé,vlastních US   vojenským filmů - např.   vybíhajících (zcela   bezlavě) nepřátelských   vojáků z úkrytu do   otevřených prostor nechat se   zastřelit,zatímco američtí   hrdinové jsou nejspíše   natření odpuzovačem kulek.   Je to jen další z filmů   brnkající na   pseudovlasteneckou notu a   přitom urážející   skutečné válečné   veterány, kteří to zde   zmiňované hvízdání kulek   nad hlavou skutečně   zažili.Vypadá to tak, že   tento film je jen další z   řady filmů o válce v   Indočíně, hojící mindrák   Ameriky z tohoto prohraného   konfliktu.
Jogi
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Pomerne dosť slabý film zo   začiatku vietnamskej vojny.   Čakal som, že oveľa lepší   herecký výkon podá aj   samotný Mel Gibson. Naopak   bol to jeden z jeho   najslabších filmov a   hereckých výkonov. Niektoré   scény sú tu dosť prehnané   až pôsobia dosť akčné.   Pri pozeraní tohto filmu som   sa pomerné dosť nudil. Skôr   tento film mi pripadal, akoby   bol len na silu nakrútený.   Od tohto filmu som očakával   oveľa viac, naopak bol som z   neho celkom sklamaný.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Ako sa šíri spravodlivosť, tá naša jediná správna
Zrejme najhorší vojnový   film, ktorý som videl. Mel   Gibson mi prišiel ako   pohoďák, ale pri tomto filme   som mal pocit akoby stratil   akúkoľvek súdnosť. Ja   nemám problém, keď sa   natočí patriotistický film   a s prímesou takej tej mini   propagandy, či tlačenia na   city, ale čo je moc, to je   moc. Toľko patetickosti,   brnkania na city, falošnosti,   výpočitavosti, propagandy a   doslova slizkosti a   neúprimnosti len tak   nevidieť. Odporné scény,   či odporné ukážky   pokrytectva a demagógie.   Vzorný otec sa modlí s   deťmi, matky spolu   prežívajú ťažké   chvíľky, neuveriteľné kecy   o tom, že ak sa nejaká   krajina búri, treba tam ísť   urobiť poriadok, ženám   umierajú muži, vo vojne a v   krajine, kde ich nikto nechce,   kde oni zomierajú, lebo sú   vojaci a dá sa povedať   votrelci, ale už zabudajú,   že tam sú z ich strany   polievaní civilisti (ženy a   deti) napalmom. Otrasné kecy   o tom, aké je rozumné a   hrdinské umierať za krajinu   a skôr išlo o to, že skôr   za rozmary politických   špičiek. Vojak pri   umnieraní väčšinou kričí   úplne niečo iné, ako to,   že mu bolo cťou umrieť za   svoju krajinu. Mel gibson sa   postaví a hovorí, vyhýbajte   sa guľkám, a on stojí nad   všetkými a samozrejme je   nedotknuteľný. Geniálne   stratégie, že hodíme   vojakov presne medzi   nepriateľských vojakov.   Scény boja príšerné a   neuveriteľné. Tie pózy   grimasy horšie ako z béčiek   á la 80s. Nevychovaná   manželka, ktorá keby vedela   o čom je roznos pošty, tak   si nikdy nedovoľuje takú   drzosť. Príšerná postava   fotografa, ktorý medzi   foteniami svojich hrdinov   mohol aj doniesť nejaké   fotky vyhladených dedín, aby   tam doma mali reálnejšiu   predstavu o tej z ich pohľadu   povinnej vojne.   Najbrutálnejšie a   najcynickejšie klišé, keď   sa Moore modlí k Bohu, aby mu   pomohol vyhladiť čo najviac   nepriateľov, ono kde je 5.   prikázanie: Nezabiješ!?   Tento film je desivý. Nie   akože zlý, ale ide z neho   des, mrazí to glorifikovanie   importu demokracie v podobe   plošného kropenia nevinných   napalmom. Tá desivá   predstava, že iba moja   spravodlivosť je tá jediná   správna, iba moja viera je   tá jediná správna, iba ja   viem ako má vyzerať vaša   spoločnosť, a tak vám to   tam jednoducho priveziem, či   už po dobrom alebo zlom
raindog
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.1.2009
No tak Mele......
.... kecy z tohohle filmu ti   snad nemůžou sežrat ani   američané. U jedné   tragické scény s   umírajícím vojákem jsem   dostal záchvat smíchu......   ne snad že bych byl až   takový cinik, ale ty kydy, to   se fakt nedá. Možná tak   kdyby to byla parodie.
Uznávám že bojové   scény jsou celkem vpohodě,   ale nesmí se tam mluvit,   nesmí tam pobíhat žádnej   hrdinej novinář a nedejbože   seržant kterej je   stoprocentně ukradenej taky z   nějaké parodie.
To   umírání pro USA je přece   tak krásné že po něm   touží každý opravdový   muž!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21823minih21823Útěk z planety opic (1971) 
Escape From The Planet Of The Apes n
minih152974minih152974Pomsta: Milostný příběh (2017) 
Vengeance: A Love Story n
minih28527minih28527Chalupáři (1975) [TV seriál] 
Chalupáři n
minih44168minih44168Houbičky (2006) 
Shrooms n
minih41670minih41670Kocourkov (1992) [TV inscenace] 
Kocourkov n
minih63536minih63536Warrior (2011) 
Warrior n
minih16312minih16312Policejní akademie 7: Moskevská mise (1994) 
Police Academy: Mission to Moscow n
minih64019minih64019Divnej týpek (2009) 
Gentlemen Broncos n
minih7090minih7090Dva supernosáči (1983) 
Die Supernasen n
minih47648minih4764896 hodin (2008) 
Taken n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Věčný Egypt

17:15 - 18:10

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2003/1) [TV pořad]

16:40 - 17:55

72 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10