Jeden svět
ohodnotit

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Další název:
Twilight sága: Úsvit 2 (SK)
Rok:
2012
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
17.11.2012
„Finále bude nesmrtelné“

Obsah filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

 
Velkolepé završení romantické fantasy ságy, ve které se rozhodne o osudech Edwarda, Belly a Jacoba. Po narození Renesmee shromažďují Cullenovi ostatní upíří klany, aby ochránili dítě před křivým obviněním, které je žene do konečnému sřetu s klanem Volturi.

oficiální text distributora
 
Související odkazy
 
Z domova: Film Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část naplnil kina

Poslední díl filmové ságy tento víkend vstoupil do českých ve čtvrtek 15. listopadu hned po půlnoci a už nyní... číst dál

 
 
RECENZE: Ani popáté upíři ze Stmívání neumějí hrát

Sága Stmívání vrcholí filmem Rozbřesk - 2. část, který ve čtvrtek vstupuje do kin. V podstatě jde o dvouhodinový klip řešící drobné nedorozumění. číst dál

Hodnocení: 30 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Bill CondonBill Condon  
hraje:
Kristen StewartKristen Stewart.....Bella Cullenová [21]   
Robert PattinsonRobert Pattinson.....Edward Cullen [25]   
Taylor LautnerTaylor Lautner.....Jacob Black [20]   
Billy BurkeBilly Burke.....Charlie Swan [45]   
Peter FacinelliPeter Facinelli.....doktor Carlisle Cullen [38]   
Elizabeth ReaserElizabeth Reaser.....Esme Cullenová [36]   
Kellan LutzKellan Lutz.....Emmett Cullen [27]   
Nikki ReedNikki Reed.....Rosalie Haleová [23]   
Jackson RathboneJackson Rathbone.....Jasper Hale [27]   
Ashley GreeneAshley Greene.....Alice Cullenová [25]   
Michael SheenMichael Sheen.....Aro [43]   
Dakota FanningDakota Fanning.....Jane [18]   
Mackenzie FoyMackenzie Foy.....Renesmee [11]   
Julia JonesJulia Jones.....Leah Clearwaterová [31]   
Booboo StewartBooboo Stewart.....Seth Clearwater [18]   
Lee PaceLee Pace.....Garrett [32]   
scénář:
Melissa RosenbergMelissa Rosenberg  
námět:
Stephenie MeyerStephenie Meyer.....kniha Rozbřesk (2008, česky naposledy Egmont ČR, Praha 2009) [38]   
hudba:
Carter BurwellCarter Burwell  
Christopher WillisChristopher Willis.....dodatečná   
Alexandra PatsavasAlexandra Patsavas.....supervize   
Leslie FeistLeslie Feist....."Fire in the Water" [36]   
kamera:
Guillermo NavarroGuillermo Navarro  
střih:
Virginia KatzVirginia Katz  
Ian SlaterIan Slater  
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Twilight sága: Rozbřesk - 2. část >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.3.2021
Zatímco předchozí první část čtvrtého   příběhu pojednávala o událostech v době   těhotenství Belly, v této druhé části se   dítě narodí, krapet povyroste a je snaha její   existenci za každou cenu obhájit. A opět je i   snaha o epos za použití dějství, které by   vystačilo a na daleko kratší stopáž.   Režisér Bill Condon však tentokrát celý   dějový koncept pojal více uvolněně, takže co   se týče napětí, a vůbec celkové atmosféry,   se bohužel šlo o nějaký ten stupínek dolů. A   je to škoda, neb konec měl být nadevše   velkolepý a to hlavně v rámci emočního   vypětí. Co se týče vývoje, charakterově   nejvýraznější je Bella, která už není   naivní dospívající holčičkou, ale v   podstatě již mladou ženou odhodlanou bojovat   nejen za své dítě, ale i za své ideály a za   to, co miluje. Nejdelší scéna je o   vyjednávání a přesvědčování, která by si   rozhodně zasloužila daleko větší dramatizaci   a napětí. Takto se jen ponuře opakuje dojem   zbytečné natahovanosti, které absolutně nic   nepřináší. Po předchozím díle tedy   zklamání, které jen vyvolalo dojem, že je   rozdělení do dvou filmových dílů naprosto   zbytečné a že se tak stalo jen kvůli   většímu výdělku z kin.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2018
Minule "Hurááá" a teď zas "ach   jooo" ... Ale rozhodně jeden z těch   nejlepších dílů celé ságy. .... HODNOCENÍ:   50%
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.8.2018
║Rozpočet $120miliónov║Tržby USA   $292,324,737║Tržby Celosvetovo $829,685,377▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,164,082   //počet predaných kusov 1,189,300║ Tržby za   predaj DVD v USA $75,210,366 //počet predaných   kusov 4,415,777║ strašné ale tak   hrôzostrašné že niečo takéto vôbec kedy   vzniklo, prvá hodinka filmu vrcholovo smiešny   otras ako na daný slušný rozpočet, som sa z   tých trikov kde zrýchlenie rozmazano bežia,   skáču, kde pribehnú počítačovo animovaný   ozrutný vlci dostával nechcene na samé dno   údesu a zhrozenia čo a ako povrchne kŕčovito   dokážu ešte dnes podávať divákovi film, či   príbeh, triky, rovnako tak opäť zaujmú   herecké telenovelové výkony, rovnako tak   povrchne vyznie aj záverečná bitka ktorá   aspoň nenudí ale skôr od údivu zo súbojov   príde táto mela vlkov, upírov proti zlým   upírom akurát tan nechcene komicky laxná,   scenáristické vákuum ostáva pravidlom aj v   záverečnom diely, takže až na prvý   stráviteľný diel sa to nevymaní už zo   stanovenej povrchnej dejovej tradície, čím si   táto sága vydobila nálepku najhoršej filmovej   série v celej histórii kinematografie /10%/
jajsempravabobika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2018
Mno...ze všech dílů byl tento asi nejhorší,   takové béčk jednoduše shrnuto. Zachránilo to   aspoň posledních třicet minut. Na ty se   vyplatí si počkat.
mikee007
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2017
Konec dobrý, všechno dobré
Zatímco Hunger Games jejich poslední díl   totálně a definitvně pohřbil, bez naděje na   exhumaci, Twilight sága byla dle mého názoru   uzavřena nejlepším dílem.
Po ne úplně   povedeném prvním dílu Rozbřesku, který šlo   pohodlně smrsknout do deseti minut, se celá   upírsko vlkodlačí sága dočkala důstojného   zakončení ve kterém je prostor pro romantiku,   akci, i nekompromisní happy end.
Na své si tak   přijdou jak ti, kteří se nemohli rozhodnout,   jestli je lepší se pářit s krvesajem, nebo   přerostlou čivavou, tak ti kteří mají rádi,   když se na plátně něco děje.
To, že se   většina upírů v sérii stále tváří, jako   by chtěli něco říci a neví co, nejspíš   patří do jejich role, asi to mělo vypadat tak   nějak tajemně. Určitě to není tím, že by   ani jeden z nich neuměl hrát. Téměř dvě   hodiny dlouhý Rozbřesk Díl druhý rozhodně   není dílkem, které by, krom Zlatých malin,   aspirovalo na nějaké ceny. Herecké výkony jsou   průměrné, až podprůměrné, dialogy hloupé,   hudba vcelku slušná ale jako celek to tak nějak   funguje, že se na to hezky kouká.
Co dodat   závěrem? Kristen Stewart to na konci,jako   nemrtvé slušelo určitě víc, než na   začátku, kdy byla zase taková nějaká   neživá, ale nezpochybnitelnou hvězdou   upírského ansámblu byla Ashley Green v roli   Alice Cullenové. řekněme si to upřímně   pánové, od té by se nechal pokousat   každý.
Twilight tedy skončil a my si říkáme   co bude příště... Láska školní   roztleskávačky s vodníkem, nebo hráč fotbalu   s lesní vílou, či Jeskyńkou ? Necháme se   překvapit.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Nic pro tvrdé realisty! Ale milovníci   romantických pohádkových příběhů a   přiznávám, že se v nich nenajde moc mužů,   tak tihle nenapravitelní snílci si přijdou na   své, protože tahle upírská sága končí   nádherným happyendem...pro mne by sice nemusela   být ta bitka s Volturiovými na konci tak   dlouhá, ale budiž. Knižní předloha je docela   slušně zpracovaná a tak si tenhle film užije   každá sentimentální ženská duše bez ohledu   na věk.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2014
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part Two
Finále dopadlo lepšie ako som čakal.Jediné čo   by som vytkol bolo to vyvrcholenie s tou bitkou a   s Alice.Inak sa na súboj pekne pozeralo a   prekonal bitku v tretej časti.Páčila sa mi aj   armáda upírov,pretože vyzerala epicky a skvelo   som sa na nu díval.Zabavil som sa a som veľmi   rád,že som videl celú ságu.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Tak jsem zdolala i poslední díl. Už jsem si   zvykla na topornou Kirsten, možná kdyby   Stmívání mělo tolik dílů jako Harry Potter,   třeba bych jí přišla na chuť. Nebo, kdyby mi   bylo třináct. Počítačové mimino děsivé,   počet upírů na různých stranách zbytečně   velký, člověk pak nevěděl, kdo je kdo.   Zasloužili by si trochu víc prostoru, na rozdíl   od scény s Toshirem, to nevím, k čemu byla.   Konečná bitva pěkná, jenom mě vždycky   fascinoval rozdíl v celkovém záběru, když se   skupiny rozběhly proti sobě, jak byla ta   Cullenových malá, i když jich tam bylo celkově   víc. Pointa s Alicí dobrá. A je dobré vědět,   že i upíři se bojí-vlastní smrti.
AVS
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.12.2013
Tahle vlna romantických hororů je strašná,   takhle degradovat upíry a vlkodlaky je.....   prostě pitomé, upíři by měli být jak z   Blade.Tato vlna filmů je určená především   pro dívky ve věku 12 až 19 let
karlosphonic
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Sběr malin
Některé filmy by se vůbec neměli točit.To   platí pro tento díl Twilight ságy.
Ne,to   nejsou moje slova (takže mě neukamenujte,nebo   nepište smajlíky).Tohle napsal jeden český   oficiální filmový recenzent.Něco na tom být   musí,protože Rozbřesk 2 dostal sbírku malin -   za nejhorší film roku a maliny pro všechny   hlavní herce komplet.Nejkurióznější na tom   je,že Kristen Stewart dostala hned dvě maliny a   to ještě za svůj "výkon" ve filmu   Sněhurka a lovec.O malinách nerozhodují jen   filmoví kritici,ale i běžní filmoví fanoušci   z USA a dalších devatenácti států.Co jsem   četl za kritiku na tenhle snímek na jiných   serverech,tak tady to ani nejde publikovat.
Co se   týká mě,tak extrémně strašné to nevidím.To   opravdu objektivně musím říct.Dialogy byly   sice horší než v průměrné telenovele.A   párkrát jsem se přistihl,že se směju tam,kde   to vůbec vtipné být nemělo.Prostě klišoidní   bezkrevné dialogy o otázkách života a   smrti.Ale když tihle superstáři bojovali v   konečné bitvě,líbilo se mi to.A to akci ve   filmech mít nemusím.Chápu,že pro někoho je   Twilight sága kultem,ale pro mě to je   podprůměr - nic víc nic míň a pro někoho   zase výborná záležitost.S tím nemám   problém.
Možná by někdo mohl namítnout,že   to je jen blockbuster pro zábavu na vypnutí   mozku.Jenomže jsou blockbustery,kde musíte mozek   nejen vypnout,ale zanechat třeba před   barákem.Pro mě zářným příkladem je druhý   díl Transformers (a též zlatá malina),nebo   mozek vypnout a bavit se (třeba první díl   Pirátů z Karibiku,kdy bylo pirátství   zfilmováno zábavně a jinak,než kdykoliv   předtím).Nebo jsou blockbustery,které jsou   dějově propracované,originální,plné   zvratů,dialogově netlachající naprázdno,nebo   mají nějakou pointu(např.Zrození planety   opic,Temný rytíř,District 9-nominovaný i na   Oscara,Skyfall,atd.,atd.-zajímavé,že většina   filmových fanoušků i kritiků se na tyto filmy   vcelku shodnou).Nemám tedy žádnou tendenci   blockbustery předem zatracovat,ale mám je i   rád.Takže pro mě jsou zoufalé blockbustery,ale   i výborné,které rád dobře ohodnotím (klidně   i desítkou).Stejně tak to platí u jakéholiv   jiného druhu filmu,ikdyby to byly dánská   dramata.Ale to už jsem hodně odbočil.
Konec   Twilight ságy jsem dostal tak,jak jsem si   představoval,bez extrémního (ne)milého   překvapení.Akorát hudba mě lehce příjemně   překvapila.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih54342minih54342O princi Bečkovi (1988) [TV inscenace] 
O princi Bečkovi n
minih111225minih111225Památkáři (2014) [2k digital] 
The Monuments Men n
minih51288minih51288Jménem krále (2009) 
Jménem krále n
minih3765minih3765Nebezpečná krása (1998) 
Dangerous Beauty n
minih81381minih81381Retreat (2011) 
Retreat n
minih106230minih106230Crazy Joe (2013) 
Redemption n
minih6306minih6306Díky za každé nové ráno (1994) 
n
minih79902minih79902Diktátor (2012) 
The Dictator n
minih58194minih58194Benga v záloze (2010) 
The Other Guys n
minih47687minih47687Tvrďák Taylor (2008) 
Drillbit Taylor n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)

 Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011)
Twilight sága: Rozbřesk - 1. část n
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
Žánr: dobrodružný / drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Bill Condon

(pokračování)

Twilight sága: Zatmění (2010)

 Twilight sága: Zatmění (2010)
Twilight sága: Zatmění n
The Twilight Saga: Eclipse
Žánr: dobrodružný / drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: David Slade

(pokračování)

Twilight sága: Nový měsíc (2009)

 Twilight sága: Nový měsíc (2009)
Twilight sága: Nový měsíc n
The Twilight Saga: New Moon
Žánr: dobrodružný / drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Weitz

(pokračování)

Twilight sága: Stmívání (2008)

 Twilight sága: Stmívání (2008)
Twilight sága: Stmívání n
Twilight
Žánr: drama / fantasy / romantický
Země: Spojené státy americké
Režie: Catherine Hardwicke

(pokračování)

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10