Duben
ohodnotit

Tváří v tvář

Face/Off

Další název:
Face Off; Tvár toho druhého (SK); Tvárou v tvár (SK); Face/Off - Im Körper des Feindes
Žánr:
Rok:
1997
Délka:
138 minut
Premiéra v ČR:
4.9.1997
„Agent FBI a psychopatickýterorista - dva muži, dvě tváře, jeden společný osud.“

Komentáře k filmu Tváří v tvář

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
SNCIS
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.3.2018
60%.
"Chtěl bych mu   odříznout tvář. Pokud   dovolíte, musím se jít   vylulat." - "Casi...   Ty mu chceš   odříznout..." -   "Jo. Odříznout tvář.   Oči, nos, kůži... Všechno   pryč." Akční klasika   Johna Wooa, kterou lehce kazí   uplakaná Nicola Cageová. V   každém záběru má   uplakané oči, které mne   nebavili. Naštěstí je tam   démonický John Travolta,   díky němuž je film   koukatelný. Chválím akční   sekvence, ale nemám pocit,   že je to víc než   průměrný film. - 60%.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2018

Dalo by se říci: Konečně!   John Woo tímto snímkem   dostal od Hollywoodu naprostou   svobodu ve své režisérské   realizaci, jakou známe z jeho   tvorby v Hongkongu. A   skutečně je na co se dívat.   Jednoduchý děj v pevném   scénáři vyprodukovaném v   dechberoucí akční jízdě.   Jeho tzv. krvavý balet,   adrenalinové honičky,   zvýrazněná psychologie   postav, citová stránka   věci, efektové zpomalené   záběry a pro Johna typické   holubičky. Jen znalci ví, co   ty holubičky vlastně   představují. A co hlavně,   jedná se o starou dobrou   akční filmovou práci. Vše   je dějově vyrovnané a tak   není hluchého místa a   drží si to své tempo. John   Travolta a Nicolas Gace byli   jasnou volbou, i když v   zahrání jeden druhého to   místy přeci jen občas   krapet zaskřípalo. Avšak   umí si někdo v těchto   rolích představit Arnolda   Schwarzeneggera a Sylvestera   Stallona, kteří byli   původně zamýšleni?   Akční mistrovské filmové   dílo ve své velkoleposti od   krále akčního filmu Johna   Woo a byl by hřích něco   takového vynechat.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2017
Je jedno...
jak moc reálné je našít   ksicht z jednoho člověka na   druhého a naopak. Vymodelovat   jim postavy a hlasy tak, aby   to nikdo, ani jejich blízcí,   nepoznal...
A to   téměř ambulantně.
No Nick Carter to blahé   paměti dokázal, taky   Fantomas. Ti si ale na realitu   příliš nehráli.
Ale   hoďme to za hlavu. Zmíněná   výměna osobností je ve   filmu jen odrazovým můstkem   ke skvěle natočenému   příběhu o jednom   spravedlivém, všeho   schopném agentovi a   šíleném, všeho schopném   psychopatovi. A věřte mi, je   na co koukat.
Režisér John Woo si, tak   jak je jeho zvykem, vyhrál s   každým jednotlivým   záběrem. A chlapci John   Travolta s Nicholasem Cagem si   výměnu rolí doslova   užili.
Vznikl tak   báječný akční snímek   plný napětí a humoru,   který ani na chvíli nenudí.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2017
Řekl bych že tohle je jeden   z nejlepších akčních   filmů, jaký kdy kdo   natočil. Jednak díky   naprosto neuvěřitelně   vybroušeným akčním   scénám a druhak kvůli   příběhu, který nestaví   zdaleka jen na akci, ale také   na psychologii postav, která   je tu na pouhý akční film   dovedena k dokonalosti. Už   jen představa, že bych si   vyměnil obličej s někým,   kdo mi zail syna a při   každém pohledu do zrcadla   bych si tím pádem měl chuť   utrhnout hlavu, je naprosto   neskutečná.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Tváří v tvář
Tento akční thriller   přinese vskutku originální   sci-fi zápletku. Akční   scény jsou svižně nadupané   a docela efektní, to vše ale   na úkor občasné   nereálnosti, což se dá   filmu do jistě míry   odpustit, jelikož v žádném   případě zde není náznak   nějaké nudy. Travolta a   Cage, jak v roli klaďásů   či záporáků, jsou   vynikající. Celý film tak   výborně funguje díky   zajímavému námětu,   hereckým výkonům a   nápaditému ději s několika   vydařenými zvraty.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.3.2014
Hloupý začátek, akce málo,   takže nezbývá, než aby to   zachránili slavní herci.   Což se jim v podstatě   povedlo, ale scénář dosti   pokulhával. O efektech nemá   smyslu hovořit, sci - fi zde   není ústředním motivem,   ale jen jako okrajová   záležitost. Takže celkově   to vidím jako velmi slabý   film. 2011090612806/0
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.1.2013
N.Cage vs J.Travolta v režii   J.Woo a je z toho akční   pecka.Travoltův nejlepší   akční film.Policajt a   padouch kteří si vymění   tvář a je z toho pořádný   obrat.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2012
TVÁŘÍ V TVÁŘ

Tohle je pro mně   opravdová pecka. Absolutně   nejlepší akční film,   který jsem kdy viděla. Je to   přesně namíchaný mix   všeho, co by v akčním filmu   rozhodně nemělo chybět.   John Woo se projevil jako   opravdu schopný režisér.   Taky když máte kvalitní   scénář, který napsali Mike   Werb a Michael Colleary, tak   to se to potom tvoří. Na   úspěchu filmu se určitě   podíleli i hlavní   představitelé. I v tom měli   tvůrci velmi šťastnou ruku.   John Travolta podal úžasně   dobrý herecký výkon a velmi   mile mne překvapil. Nicolas   Cage byl v té době ve   vrcholné formě. Tváří v   tvář tvoří spolu s filmy   Skála a Con Air   nezapomenutelnou trojku   akčních filmů, které budou   perlami v jeho filmografii a   stěží už budou   překonány. Bohužel. Prostě   Cage je super šašek, to mu   fakt jde. V rolích   alkoholiků, pološílenců a   bláznů je jako doma. Po   výměně tváří se ale   ukazuje, že dokáže zahrát   i citlivého policejního   komisaře s pevnými   zásadami. Zpočátku marný   boj proti všem jej nezlomí,   ale naopak posílí. I v této   herecké poloze mi byl Cage   sympatický. Prostě a   jednoduše, jde o velmi silný   a hodně dobrý příběh,   který mně rozhodně dostal.   Takto nějak by měl vypadat   akční thriller, takový si   zaslouží plným právem   nejvyšší počet bodů.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.11.2011
John Woo prostě akční   řežby umí a to v jakékoli   variaci.Nápad vyměnit si   obličeje a dostat se do   vězení a tam dělat bratra   zločince,kterého je potřeba   dostat do chládku.Je dobrý   nápad a s gejzírem akce a   dobrých herců není možné   zkazit!
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2011
Kdysi jsem viděl český film   Ztracená tvář a líbil se   mi i přes to, že je starší   a nedokonalý. Američani to   dovedli trochu dál - výměna   tváří zloducha za poctivce.   Jde to.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Tváří v tvář
Tenhle akční film patří k   mým oblíbeným především   díky obsazení Nicholase Cage   a Johna Trovolty. Navíc má   celkem dost neobvyklí   námět. Musím říct, že   Cage v téhle době natočil   nezpočet kvalitních   akčních filmů a je škoda,   že mu to nevydrželo do   dnes.John Woo předvedl, že   umí a už mu to nikdo   neodpáře. Výborný film!
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2011
Absolutně zásadní akční,   šílená, našlapaná,   brutální, divoká, rozjetá   pecka všech pecek. Rozhodně   však nejde o   bezmyšlenkovitou řežbu.   Snímek je prosycen humorem i   melodramatickými výlevy. To   vše je však dokonale   vyvážené. John Woo   předvedl skutečně divoký   akční balet a solí a solí.   Nechybí holubice, střelba   obou ruč a několik   svěžích nápadů. Tenhle   film má zkrátka koule.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2011
Když pomineme všechny   nedmomyšlený věci okolo   samotné výměny obličejů   (jiné oči i postava), tak to   byl dobrej thriller s dobrym   obsazenim i akčními   scénami...
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.9.2010
John Woo si sice s   přestřelkami   "hraje" podobně   jako Jackie Chan s bojovými   scénami, obojí je v něčem   reálné a v něčem příliš   ne, ale Wooovy filmy na   piedestal nestavím.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2009
Určité sa jedná skvelý   akčný thriller, kde si   spoločné zahrali Nicolas   Cage a nestarnúci John   Trawollta v jednom filme. Dej   je napínavý, strhujúci a   navyše aj zaujímavý.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2009
Dobrej thriller s výbornou   dvojkou Travolta – Cage v   hlavní roli.Příběh nejni   teda zrovna moc reálnej, ale   je to aspoň něco novýho a   právě na těch nereálnejch   věcech(totální změna   identity) je příběh   vystavenej a díky tomu se tu   objevujou zajímavý scény   – třeba problémy Jamie s   jakymsi klukem, kterýho   Travolta opravdu hezky   usadí:-)Co se mi líbilo   nejvíc – Castor Troy je   dokonalej psychouš jak v   těle Travolty, tak v   Cageově.Po shlídnutí   tohohle dílka si myslim že   by měl Cage hrát záporáky   častějc, má na to dobrej   xicht.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2009
Vyborny napad.
Skvele   herecke obsazeni a vykony   hercu.
Co vic dodat?
Kazdopadne doporucuju pro   vsechny akcnaky.Tady akce   je.

Ale prece   jenom takova   poznamecka,nechtel bych neco   podobneho zazit.........Nikdy.
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Rok 1997.?. to vubec nicemu   nevadi... je to mistrovsky   kousek korunovany nejlepsimi   jmeny. John Woo, Nicolas Cage   a John Travolta.
Akana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Pro příznivce akčních   filmů naprostá lahůdka.   Osobně bych to supermanství   obou hlavních protihráčů   trochu utlumil. Takový Bond   sice dělá podobné   skopičiny, ale u něj jsme   zvyklí na určitou nadsázku.   Lehce přitažená za vlasy je   i samotná výměna tváří,   z filmu se zdá, že ta   operace nemohla být   náročnější, než trhání   zubů. Ale dost rejpání,   jinak už jen samá chvála.   Partie mezi Travoltou a Cagem   je rozehraná skvěle,   samotný nápad s výměnou   identit je k nezaplacení a je   náležitě využitý.   Akční scény přes svou   přehnanost jsou dokonale   technicky propracované a   ohromně dynamické. Může   být špatný film, kde i   Nicolas Cage působí jako   dobrý herec?
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Super film, doporučuju   hlavně těm, kdo žerou   akčňáky. Dost originální   film, i když ve skutečnosti   je něco takovýhleho   samozřejmě blbost. Policajt   Sean a psychopatickej   terorista Castor si   "vymění" těla,   nebo jak to říct. Najednou   sou oba na opačný straně   zákona a začíná honička   na život a na smrt... Jak už   tu mnozí psali - výbornej   příběh, super akční   scény a hlavně přímo   dokonalý herecký výkony jak   Nicolase Cage, tak Johna   Travolty. Je super, že oba   umí zahrát jak hodnýho   člověka, tak i psychopata.   Můžu jedině doporučit.
richi23
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Tak konečně dávají film na   který se moc těším.Tento   film je skvěle spracován má   dokonalí děj a moc dobré   opsazení.
J.Travolta a   N.cage jsou skvělí herci a   tento film je moc   dobrý........
scorpiontom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2009
Film obdržel Saturn Award za   nejlepší režii i   scénář.Za své výkony byli   na utéž cenu nominováni i   John Travolta a Nicolas Cage.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.7.2009
tak ten to film je podle mně   to pravé ořechové jak pak   ne režie John Woo je skvělí   to prokázal i zde.A obsazení   to je také senzace film je   rychlí a nebudete se nudut je   to parádní jízda
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.5.2009
Vynikajíci práce Johna Woo o   dvoch přirozených   nepřítelech.Nicolas Cage a   John Travolta v jednom z   nejlepších filmů toho   roku.John travolta je polda   který jde po vrahovi jeho   syna Nicolas Cage.Když se mu   ho podaří chytit,tak tu je   další problém.Cage je král   zločincú,vyrobil bombu a   teď ji musí zneškodnit,než   spúsobí obrovzké škody.Tak   si vymení obličej s Cagem a   bude vypadat jako on.Všechno   se vymkne kontrole.Travoltu   pošlou do věznice s   obličejem Cage,protože   nevědí kdo je.Všechny co   věděli o tomto projektu   vyzabíjeli zločinci   patříci Castorovi-Nicolas   Cage.Vezme sy obličej   Travoltu.Cage se dostane z   vězení a začne honená.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2009
Face/Off je skvěle odvedená   práce Johna Woo . Jeho   akční scény nemají chybu a   díky dobrému obsazení   hlavních hrdinů je   přeměňování obličejů   hodně zajímavé.
Poe64
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Veľmi slabý filmdivím sa   tým dvom načo tie role   vzali.John Woo je slabá   liga,jeho filmy majú nádych   japonských filmov,ktoré sú   trochu naivné.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
Výborný thriller se   skvělým příběhem a s   výborným hereckým   obsazením. Navíc je film   plných akčních scén...co   více si přát ?! :-)
BiTch_
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Film nadupaný téměř   nepřetržitou akcí a   zajímavými momenty v   poměrně dobře podané a   originální zápletce.Oba dva   hrdinové
zahráli   svoje role opravdu   přesvedčivě a při   zpětném pohledu mi jejich   souboj připadal opravdu jako   souboj dobra se zlem.
Travolta jako Sean   Archer/Castor Troy byl o   malinko lepší
než   Cage.Jeden z nejlepších   akčních filmů vubec.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Výborný   psychologicko-akční film;   žádné segalovské tupé   střílení a kopání,   všechno ve filmu má svůj   smysl; jsou použity   jednoduché - ale důležité   a u akčních filmů často   nepřítomné - techniky   ozvláštňující příběh;   nejedná se o žádnou snadno   zařaditelnou tuctovku.
Vše vyzdvihují výborné   herecké výkony zvláště   Johna Travolty a Nicolase Cage   i jejich českých dabérů.
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Tenhle film řadím mezi své   nejoblíbenější.Rozhodně   dost povedený neasijský   snímek od režiséra Johna   Woo s Nicolasem Cagem a Johnem   Travoltou, akčními ikonami   90. let ve filmu nabitý akcí   tak, jak to umí pouze Woo.
DaveDeMode
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Skvělý film se skvělým   obsazením, skvělou   myšlenkou a skvělým   zpracováním. Patří do   mého absolutního top. A   jeden z mála filmů, kde se   mi velmi zamlouval Travolta.   Cage je bez komentáře:-).   Naprosto skvělý, jako vždy.
entei
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2008
Dokonalá zápletka,   nepředvídatelný děj plný   neočekávaných zvratů,   napětí, akce, vtip, drsný   kluci, pěkný holky, dobrej   polda a zlej terorista. Co   víc si přát? John Travolta   i Nicolas Cage zahráli svoje   role jako by jim byly ušité   na míru. Joan Allen v roli   Eve Archerové okouzlující a   Dominique Swain jakožto   "každý týden   nová" Jamie podobně.   John Woo skloubil akci, drama   a triler tak bravurně, že   není co dodat...
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Stále jedna z mých   nejmilovanějších klasik.   Mistrovský thriller Johna Woo   se skvělým hereckým   obsazením. Travoltova role   Sean Archer je pro mě daleko   zajímavější než Vincent   Vega. A Travolta tu podle mě   předvedl ještě lepší   výkon. A Cage taky   samozřejmě perfektně...
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Dokonalý akční snímek.   Nejlepší americký film   Johna Woo a možná jeho   nejlepší film vůbec.   Perfektní obsazení   (Travoltovi role padouchů   sedí a Cage je podle mě   jedním z nejlepších   akčních herců vůbec),   skvělé akční scény   (hlavně úvodní scéna a   závěrečná honička s   čluny) a skvělá režie.   Perfektní akčňák, který   se řadí mezi takovou   špičku jako je např.   Skála.
lenca1
Hodnocení:
Přidáno: 21.6.2007
Oscarový herec Nicolas Caga a   holywodský idol John Travolta   stělesnují v akčním   thrilleru protivníky na   život a na smrt je to pěkný   film který je napínaví až   do konce kdo neviděl vřele   doporučuji
pik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Výborný námět tohoto filmu   zajistil jeho úspěch i   zábavu po čas sledování.   Také skvělé výkony obou   hlavních představitelů,   výborná kamera co více   ještě dodat. Otázkou je na   kolik je toto dílo kvalitní   to ovšem prověří jen   léta. Vřele doporučuji   všem kdo máte rádi akci.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2006
Jeden z nejlepších akčních   filmů vůbec. Není co dodat.
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.10.2005
Film, který je zčásti   reálný a zčásti   fantasmagorický, přesto se u   něj dobře pobavíte. Logika   sice místy trochu   pokulhává, ale tento   nedostatek vyrovnává   několik dobrých hlášek a   především Cageův výraz   poté, co vyhodí   letušku/agentku.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11893minih11893Malostranští mušketýři (1932) 
Malostranští mušketýři n
minih52309minih52309Vztek (2008) 
La rabia n
minih47506minih47506G.I.Joe (2009) 
G.I.Joe: The Rise of Cobra n
minih145248minih145248Údolí boje (2016) 
Fight Valley n
minih39000minih39000Bestie (2003) 
Belly of the Beast n
minih75910minih75910Superman/Batman: Apokalypsa (2010) [Video] 
Superman/Batman: Apocalypse n
minih12867minih12867Mordová rokle (1951) 
Mordová rokle n
minih17656minih17656Rabín a zloděj (1979) 
The Frisco Kid n
minih30975minih30975Jak na věc (2002) 
About a Boy n
minih164109minih164109Na špatné straně (2018) 
Dragged Across Concrete n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10