Duben
ohodnotit

Tudorovci [TV seriál]

The Tudors

Další název:
Tudorovci: Sex, moc a intrigy (SK)
Rok:
2007
Délka:
55 minut, 40 epizod, natáčeno v letech 2007 - 2010
„Vášeň, ambice a zrada se střetávají v tomto dramatickém seriálu vyprávějícím o počátečních letech vlády neblaze proslulého krále Jindřicha VIII., který panoval celých čtyřicet let.“

Komentáře k filmu Tudorovci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
argenson
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Americky zjednodušený pohled   na historii, počínaje   znásilňovaním historických   faktů, konče barokními   kovanými mřížemi, které v   dané době nemají co dělat.   Stejně tak mě nikdo   nepřesvědčí o tom, že by   nejbližší dvořané   oslovovali krále familiérně   "Jindro", což   jednak působí směšně a   jednak to tak prostě   nechodilo. Stejně tak výrazy   typu "panevropská   instituce" ve snaze   působit moderně mají efekt   pěsti na oko.
jarda53
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Zhlédnout 20 dílů na DVD je   legrace, neboť historie je   zajímavá a člověk se něco   ponaučí. Boj o vládnutí   nad lidmi v dnešní době   nepochopím, ale po českých   volbách to chápu. Stále se   to v lidském mumraji opakuje.   Všichni si myslí, že něco   dělají pro lidi ale oni   myslí jenom na sebe. Co se   stalo dávno, nevíme , nejsme   svědci, ale co se děje   dnes,jde změnit...
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Protože mám velice ráda   historické filmy, tak by mě   jistě velice tento seriál   zaujal. Zatím jsem neměla   možnost zjistit, kdy kde a   jak? Tudorovci pokud se tento   seriál drží historické   roviny by měl být dobrý   :o))
Hortensie
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Na tento seriál se nesou   kritiky i chvály. Já ho   řadím k průměru.   Historické chyby tu určitě   budou, ale nejsem odborník,   to nechám být. Z hlediska   zaujetí pro diváka mi to   přišlo slabé, rozvleklé,   možná celovečerní   zhuštěný film by byl   lepší. Určitě je pěkná   výprava, vykreslení doby,   ale ta rozvleklost dost   odrazuje od ponoření se do   děje.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Tudorovci
I když historické snímky   moc nemusím, na Tudorovce   jsem se přesto nechal   nalákat. Prvních pár dílů   mě moc o dalším seldování   nepřesvědčilo, ale jakmile   si na postavy zvyknete a   souhlasíte s jejich hrou,   začne Vás to poměrně dost   bavit (aspoň v mém   případě tomu tak bylo).   Všichni (nebo aspoň ti, co   dávali v hodinách dějepisu   trošku pozor) víme, jak se   bude příběh vyvíjet,   protože Henry VIII. je dost   známá a probíraná   historická postava. Přesto   ale seriál neztrácí   napětí a moment   překvapení.
Trochu mi   vadila přemíra sexu, nejsem   odborník, ale to opravdu   tehdy vypadalo v puritánské   Anglii takto? Ale aspoň bylo   na co koukat, protože   herečky jsou zvoleny opravdu   výborně (představitelka   Anny Boleyn je nejskutečně   sexy). Mou nejoblíbenější   postavou se stala královna   Kateřina, která přesto že   si hledí hlavně svého   prospěchu, zůstává pořád   jednou z nejkladnějších   postav. Takže budu sledovat i   druhou sérii? I přes   historické nesrovnalosti   určitě ano, musím přeci   vidět, jak si král Jindra   povede...
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Henrich VIII. Playboy alebo 11. egypská rana
nevidela som ešte ten film,   ale Stevena Waddingtona som   videla v niekoľkých záberov   a celkom hral tam dobre. Len   chudáčik, vo filme príde o   hlavu. Hral totiž vojvodu z   Buckinghamu a to len dva   diely. Ale Waddington sa mi   obzvášť páčil v roli   Richarda levie srdce v   nesmrtčľných bojovníkov.   Podľa mňa kráľa Richarda   zahral zo všetkých hercov   čo ho hrali najlešpie.

videla som   úvodné titulky a dosť mi to   pripomínalo titulky z   nakladného seriálu Rome. Len   tu aspon boli v titulkoch   normálne postavy a nie   kreslené postavičky. A   nakoniec jeden z režízerov   bol čo točil ten spomínaný   seriál Rome. A jeden z   režíserov točil i Robin   Hood - ten seriál s   Armstrongom. Ešte dobre, že   aspoň kostými sú tu   historické a nie pomixované   z rozličných storočí.
1. diel
Naozaj je   to vynikajúci nápad s tou   medzinárodnou mierovou   zmluvou. Viem, že o také   čosi sa pokúšal i český   kráľ Juraj Podebradský. A   pokiaľ viem, že proti komu   Henrich VIII. - monštrum   bojoval bol nejaký potomok   Plantagenetovcov, lord   Buckingham. Lord Bukingham bol   porazený v boji, odsúdený   na smrť a ktuto popravený.   Henrich VIII. vybral   neskúseného kata, aby tomu   vojvodovi spôsobil krutú   smrť t. z. že mu viakrát   sekne do hlavy.
A   pokiaľ viem, intrigy tu robil   Horward, lord z Norfolku
A práve bol to kráľ   Henrich VIII., ktorý bol v   rytierskom súboji porazený a   ranený.
2. diel
Tieto dve Bolainové sa   stáli milenkami kráľa v   Anglicku, a bola to robota ich   strýka vojvodu z Norfolku   Horwarda. To Marie Bolain   kráľovi dala syna. Nie   nejaká s podobný mmenom.
3. diel - tu sa malá   budúca Blood Mary vidí ako   naozaj nevinné dieťa. Povaha   sv. Tomáša Morusa a jeho   vzťah s kráľom je   zobrazený veľmi dobre. Ako   sa zdá, že Tomáš Morus a   Katarína Aragonská boli   jediní normalní na tom   trafenom tudorovskom tvore.
4. diel - Po kaskadérskom   kúsku Hernicha VIII., keď   chcel cez hlboký potočik,   či mláčku preskočiť na   žrdi ho doslova   "osvietilo" Ze jeho   život bol donedávna len   plný zábavy a mohol skoro   umrieť. A skokom so žrdou sa   mu nepodaril výkon Sergeja   Bubku, znamého športovca.
Je pravda, že utrpel   nehodu na polovačke a to bolo   ešte predtým ako si nabalil   tieto dva sestry Bolainove.  
To ako museli byť tí   Tudorovci šibnutí dokazuje,   že Henrichova sestra, ktorá   sa vydala za portugalského   kráľa, v tomto seriály ho   zahrdusila vankúšom. A   nemyslela by som si, že sú   také barbarské zvyky v   Portugálsku, ked nevesta a   ženích / tu kráľ a   kráľovná / pred celým   dvorom museli završiť svoje   manželstvo. I ked bola ich   posteľ zakrytá. A musím   dodať, že Margaréta sa len   v Tudorovcoch vydala za   portuglaského kráľa. V   skutočnosti to bolo za   francúzskeho kráľa, ktorý   zomrel bola rozvedená.
V. diel
tu sa   Margaréta Tudorová a vojvoda   zo Suffolcu tajne   zosobášili. henrich kráľ   ich vykázal z dvora. a naší   anglický Bonnie a Clyde sú   zaslúžia jeden druhéhe -   večne sa opíjajúca   Margaréta a zatrpknutý   Suffolc - pekný párik.
A v dejinách tak Henrich   VIII. galantne nejednal z   Boleynkou, on ju znasilnil už   pred svadbou, ked už mu   urobila nervy, že ho stále   odmietala.
9. časť
Samozrejme, že je už aj   kniha o tudorovcoch. snád by   ten seriál nemal taký   úspech, keby ho nehral tak   sexy herec, čo ho hrá. V   imých filmoch je postava   Henricha VIII. - štovrcová   hlava, brada a veľké telo.  
Podľa mňa tu lord   Boleyn - otec Anne Boleynovej   vystupuje dosť príliš   inteligentne a zatieňuje tu   vojvodu z Norfolku. Vo filme   Kráľová priazeň tam lord   BOleyn vystupoje ako slaboch a   nie príliš chytrý. A čo sa   týka titulkoch, že Anne   Boleynová leží v nočnej   košeli pod kráľovým   tronom, len znázorňuje jej   duševné schopnosti. Nebola   príliš inteligentná, rozumy   jej dával jej strýko vojvoda   z Norfolku. A úspešná bola   len v kráľovej posteli a   zničeniu krajiny.
10.   diel
Napriek koncu   desiateho dielu, kde zábery   prípomínali skôr porno, sa   Henrich VIII. nedočkal   naplnenia svojej túžby. Anne   Boleyoová mu tesne   pred...odmietla dať svojej   láske panenstvo. Nadržaný a   sklamaný Henrich, neostávalo   mu nič iné než od zlosti   hodiť svoju košeľu a kabát   do kríkov.
Tomáš   Morus, podľa kráľovej   otázky odpovedal, že nechal   upáliť 6 kacírov -   protestantov. To je v rozpore   so skutočnosťou. Sám   Tomáš Morus bol popravený,   lebo odmietol uznať zapudenie   kráľovnej Kataríny. Smrť   Tomáša MOrusa odsúdili   rovnako i katolíci a   protestanti. A určite by   protestanti neboli pobúrení,   keby Tomáš nechal upáliť   desiatky z nich. A Tomášov   priateľ sv. Erasmus   Rotterdamský výhlásil, že   Morus mal svedomie belšie ako   sneh.
A pre   zaujímavosť bol neskôr   sťatý i ten John Fisher,   priateľ Tomáša Morusa.
A Henrich VZII. nebol v   poriadku, ked vyhnal od seba   takú dobrú ženu, ked nie   tak krásnu ako Anne Boleyn.  
A niektoré pazáže   hudby v 10 diely mi   prípomínali hudbu z   Posledného mohykána.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2009
skvěle udělaní seriál   velmi slušné obsazení   pěkné dekorace dost dobře   udělaná historie tento   seriál vyšel také musel   stát pěkný ranec
Lynette
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Velké zklamání....
Když jsem se dozvěděla   před zhruba třemi lety o   tomto seriálu, byla jsem   nadšená a těšila se jako   malé dítě, až ho uvidím.   Anglické dějiny, jakožto   historie obecně mě vždy   přitajovaly. První sérii   jsem měla možnost vidět   nedávno na Nově, kostýmy z   Barandova nádherné, hudba   taktéž povedená, s   hereckými výkony těch   starších herců jsem byla   spokojená. Mladší herci a   herečky mě do toho ani jeden   typově neseděli, vypadali   jak když jdou z maškarního,   hráli civilně.. Hlavní   představitelé mi do oka   nijak nepadli. Druhá série   byla ještě horší, než ta   první, na třetí se už   raději dívat nebudu. Co mě   nejvíc drásá srdce jsou   jisté nesrovnalosti, jakože   ve smutku chodí v černém,   přitom se až donedávna   chodilo v bílém, šlechtici,   členové královské rodiny a   lidé od dvora se chová jako   banda pasáků a šlapek z   bordelu, vzduchem lítají z   jejich úst takové výrazy,   že se takhle nebaví ani   kdejaký dlaždič a to jsou   přitom jako lidé na úrovni   a z vyšších kruhů. Bohatí   pánové chodí do jakéhosi   pajzlu 4. cenové kategorie   mezi spodinu a rozebírají   zvesela královskou rodinu,   prostě k smíchu. Prostě,   šlechta z prudérní Anglie   se chová hůř, než ta z   prostopášné Francie. Mohla   bych takhle pokračovat   donekonečna.. Myslím, že   scénárista to má v hlavě   totálně vydlabaný a na jeho   místě bych si něco   natloukla do hlavy o   evropských dějinách.   Tudorovci jsou totální   průser! Hodnotím 5 / 10 a   jenom kvůli kostýmům a   hudbě.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Tak tenhle seriálovej počin   mě za poslední dobu dostal   fakt nejvíc. Úžasný   herecký výkony, nádherná   výprava, prostě seriálový   skvost.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2016
Nevím, koho napadlo obsadit   do role Jindřicha VIII.   charismatického Jonathana   Rhyse Meyerse? Já jsem jako   žena v tomto případě   naprosto nekompetentní a asi   bych skončila na popravišti.   Moc ráda jsem se na tuto   historickou fresku dívala a   podívám se klidně znovu.
payo1555
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2012
Moje libůstka. Já mám rád   historické filmy a   historické seriály a tohle   je absolutní jednička.   Vidět celou tu anglickou zemi   živou.Je zajímavé sledovat   životní příběhy   historických postav, jací   asi byli.Jindřich VIII.   působí frajersky a Jonathan   Rhys Meyers ho hraje   výborně.100%
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2011
maximální hodnocení z   maximálních hodnocení... i   přesto, že jsem přetáčela   scény kněžích, milostí,   služek a jiných poddaných a   čučela jen na příbehy   osudů hlavních   hrdinů,kteří se chvála   bohu co sezónu měnili, nelze   opomenout, že bez vášně by   dějiny byly veškeré   žádné a nudné... krásně   tam padaly hlavy v pomýlení   mysli láskou a opět a znova   se potvrdilo - za vším   hledej ženu, konečně   historický seriál, co   zkloubil suchopádné dějiny   s pudy, láskou, neustále se   měnící na intenzivnosti.   Ač bych měla víc hájit   ženy... Jindřich si uměl   užít života, tvůrci si   nemohli vybrat   zajímavějšího člověka z   historie pro mapování jeho   života než jindřicha   Tudora...snad jen prokletí   francouzští básníci,   bohémové by ještě stáli   za úvahu..v poměru s   ubohými filmy o Alžbětě   sto a jedna. Ačkoli   nejlepší sezóna byla ta   druhá a od trojky to   uvadalo...i přesto jsem   čekala, až nakonec stáří   ukáže svoje, až jej přejde   sladká sedmnáctka, až   přejde apetit a člověk   začne polemizovat nad sebou   samým a nad životem,   přehrávajícím si v   posledních minutách,   skvělý seriál, i přes   nedostatky jsem schopna jej   přehrávat znova a znova, až   mě zamrzelo, jak rychle to   skončilo...
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Seriál,který se stal ihned   hitem.Dej se odehráva v   Anglii za vlády krála   Henryho VIII.Všechny díly   sem si podíval na   nove.Královi Henrymu nekdy   zahrabe napr.když chce   přeskočit obří kaluž a   málem se utopí.Zamiluje se i   do Anne Boleynovej.Historický   seriál,který je opravdu   realisticky natočený.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2009
Zdařilý seriál.Co na   tom,že Jindřich ve   skutečnosti měl nějaké to   kilo navíc,trpěl dnou a byl   ryšavý?Nehledě na to,že   některé historické fakta,si   tvůrci přikrášlili podle   svého.Nicméně dobré   herecké výkony,nádherné   kostými(mimochodem některé   do seriálu zapůjčil i náš   Barandov),či atraktivní   prostředí to všechno   vyvažuje.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2009
Vynikající
V seriálové kategorii počin   unikátní a a výsledek   přečil moje očekávání.   Výborně vybraní   představitelé a typy nejen   pro hlavní role, famózní je   ale nejen casting a práce   kostýmní, báječný je   výběr lokací a jejich   snímání (opravdu skvělá   kamera). Ale za největší   přednost považuji hutný   scénář a dynamický střih   - to dává každému dílu   strhující rytmus bez   vycpávek, ilustračních   záběrů či prostojů -   jeden (cca 50´) díl tak   divákovi předá víc než   mnohý celovečerní film.
Historie se, nakolik jsem   si mohl všimnout, The Tudors   drží - ani v první řadě   ani v prvních v čtyřech   dílech řady druhé jsem   doposud žádnou podstatnou   odchylku od historických fakt   nezaznamenal .
V rámci   tohoto žánru jsem nic ani   srovnatelně kvalitního   neviděl.

(Á   propos, pro argensona:   Historické oslovení   "Hal" se do   češtiny už pár století   fakt překládá jako   "Jindro" a ozdobné   mříže z čtverhranné   tyčoviny s nýtovanými   ozdobami nejsou barokní, ale   gotické.)
michal33
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Další produkce HBO zatím   nijak nepřekvapila, herci se   sice snaží,ale nádherná   výprava a kostýmy nemohou   zakrýt nedostatek   děje...námět je   zajímavý,ale i když mám   historické filmy rád,tady   jako by nebylo o čem   hrát.Další díly budu   sledovat asi jenom proto,abych   zjistil zda budou stejně   nevýrazné jako prních   devět...
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Nejlepší seriál, jaký jsem   dosud viděl. Herecké výkony   byly naprosto uchvacující a   jsem zvědav, na druhou   sérii. Škoda jen, že se ji   nedočkal kardinál Wolsey,   protože ho Neil hraje   fantasticky.
ZuzikD
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Velmi dobrý dramatický   seriál. Jindřich VIII a jeho   šest žen, tady nám zatím   ukázali jen 2 (možná   postupně dojdem i k jeho   zbylým 4.... :-) ). Jako   seriál který má pojednávat   o historii tohoto známého   panovníka se dozvídáme   spíše kterou ženu zrovna   ulovil a kdy a kde se nejlépe   bavil, než aby nás vyučoval   dějiny (i když v malé   dávce tu rozhodně jsou). Ale   co, tak je to zase jiný   pohled a myslím že docela   zajímavý. A hlavní   představitel Jonathan Rhys   Meyers se zhostil panovníka   dobře....
TradeCZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Po zhlédnutí všech 4   sérií, musím říct, že i   když se jedná o seriál, kde   se skoro nic neděje, tak ho   člověk musí hltat každým   douškem a může se i dobře   přiučit intrikám   mocných...
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.1.2018
Jsem fanynka historických   filmů a seriálů. A   rozhodně mi nevadí, když si   tvůrci občas pozmění   nějakou historickou událost   a striktně se nedrží   dějin. Stejně jako se to   občas děje zde. Osobně   považuji dobu tudorovské   vlády v Anglii za nesmírně   zajímavou. Jsem ráda, že se   konečně někdo odhodlal   zfilmovat jinou část téhle   éry, než-li alžbětinský   věk. Kostýmy, hudba a   dialogy věrně zobrazují   tehdejší společnost. Dojem   ze seriálu umocňují   scenérie krajiny a prostory   starých a tajemných hradů.   Občas sice děj až příliš   zrychlil, někdy se zase   zbytečně vleče. Přesto   všechno bude ale určitě   patřit k mým oblíbeným   seriálům.
AshT
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2009
Seriál velice zajímavy ale   zájem popadl od doby když   tam nehrál Sam Neil (Jurský   park) Jinak průměrný   seriál
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tohle je dle mého názoru   mistrovský kousek a   zážitek, na který   pravděpodobně nikdy   nezapomenu. To, že skutečnou   postavu Jindřicha VIII.   obdivuji, to je pouze má   záliba, ale smekám nad   někým, kdo ho dokázal   promítnout do současnosti.   Žasnu nad hereckými výkony,   já jsem u všech dílů   seděl, klepal nohou, byl   nervózní o tom, co se stane.   Ovšem nejlepší na tom je,   že jsem jim to všechno   věřil. Body přičítám za   obraz Anglie, palác a   kostými. Pro celou série   jsem ihned letěl do obchodu a   budu ji ochraňovat jako oko v   hlavě. Velké, velké (!)   díky za tento seriál, byl to   nesmírný zážitek a   obrovská pocta.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2010
Mně se seriál celkem líbí.   Musela jsem sice napřed   rozdýchat Jindřicha VIII,   protože jeho podobu jsem si   představovala podle historie   i obrazů úplně jinak, ale   smířila jsem se s tím.   Opravdu to není špatné.   Kdysi už nějaký seriál o   Jindřichovi VIII určitě byl   a možná by nebylo špatné,   kdyby ho nějaká TV stanice   vyhrabala a dala do   vysílání.
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2008
You think you know a story......
But you only know how it   ends.To get to the heart of   the story, you have to go back   to the beginning. Úžasný   pohled na život jednoho z   nejpokrokovějších vládců.   Obě dvě série mě vtáhly   do děje tak, že jsem   vydržela koukat až do 3   hodin do rána:) Uchvátili   mě kostýmy, hudba a   samozřejmě i výkony herců.   Natalie Dormer podává   skutečně velmi sugestivní   výkon. Nevěděla jsem jestli   ji mám milovat, nebo   nenávidět. Každopádně   vím, že si bez ní nedovedu   3. sérii představit. Ale to   už jsou hold dějiny.:))
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2010
Seriál mě zaujal jak   slušnými hereckými výkony,   napínavostí i shodou se   skutečnými hystorickými   událostmi, což je v moderní   době vzácnost.
teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2011
Myslím si že nápad udělat   seriál na téma Jindřich   VIII. je velmi zajímavý a   zavádějící.Přilákal by   skoro každého diváka,který   touží se dovědět něco   nového,vidět jaké to ve   skutečnosti bylo nebo vidět   J.R.Meyerse.
Už název   si myslím že je příliš   zavádějící...já osobně   jsem čekal že když se to   jmenuje Tudorovci,že děj   půjde až po Alžbětu I.-ale   toď pouhá má naivita.
Osoby kolem Jidřicha jsou   celkem dobře udělané.Až na   pár detailů(jako vždy).

Strategickým   krokem filmařů,aby si   zajistili sledovanost,bylo   obsadit do hl.role mladého   J.R.Meyerse.Což sice nebyla   špatná volba,ale úplně   selhaly typické vlastnosti   Jindřicha.

1.Jindřich měřil asi   187cm a je považován za   tehdejšího obra(asi jako   dneska například Petr   Čech,který k žirafě také   daleko nemá,jen tak   mimochodem).Jonathan je lehce   menší postavy-ale tohle mi   ani tak nevadilo.
2.Jindřich byl v mládí   sice atlet,ale s   přibývajícím věkem papal   tolik až se vytáhl skoro na   180kg(některé záznamy či   knihy tvrdí i víc).Jonathan   byl tak krásně hubeňoučký   a jediné co ho tučnilo byly   kostýmy.Ale pravdou však je   že kdyby ho udělali jako ve   skutečnost-neměl by seriál   takovou sledovanost...nemluvě   o mladých fanynkách,které   touží vidět Jonathanův   hrudník.
3.Jindřich   zemřel v 55 letech v roce   1547(nedožitých   56let),nechci příliš   kritizovat ale maskéři zde   zapracovali na věku až   příliš si myslím.56 je 56   a Johathan byl nalíčen tak   od 67 nahoru.

Já mám rád historické   seriály typu   Tudorovci,Borgiové...ale mám   bohužel tu špatnou   vlastnost,že vždycky najdu   něco co mě zarazí a donutí   dát menší počet bodů,než   bych dal normálně.Jsem moc   náročná osoba,to je má   velká chyba.Ale myslím si   že Američani v jistých   případech točí historické   filmy,o jejichž historickém   základu ví kulový.Tudorovci   si nemyslím že jsou tak   úplně jedním z nich,ale   rozhodně vím o   případech,které jsou   úplně a naprosto mimo   realitu a historickou   skutečnost.
Mé   hodnocení 8/10.
Práci   si na tom dali,to bych zase   křivdil,kdybych řekl že ne.
Verik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Na seriál jsem se těšila,   už když jsem viděla první   fotky. A taky jsem měla   proč. Pár prvních dílů   mě sice až tak moc   nenadchlo, alespoň ne tak jak   jsem čekala, ale vydržela   jsem a koukala dál. Teď už   si hlídám, aby mi neutekl   žádný díl, protože je to   čím dál zajímavější a   napínavější. Kostmými   jsou vážně krásné a   líbí se mi i titulky, které   mají skvělou hudbu. Navíc   si myslím, že Sam Neill se   na roli kardinála Wolseyho   skvěle hodí.
aurora45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2010
A zase něco jiného než   akční supervýpravné   pseudohistorické filmy,   stojící na kaskadérech a   komparsu. Seriál se dle mého   snaží vcítit a vysvětlit   proč Jindřich byl nakonec   takový jako byl. Nápaditý   scénář, režie a velmi   dobré herecké obsazení. I   když - před mnoha a mnoha   lety běžel v TV černobílý   seriál, nepamatuji si   přesně jméno, snad 6 žen   Jindřicha VIII. - a ten se mi   zdál lepší. Jestli si   někdo z pamětníků   vzpomene, ať napíše   zprávu, díky.
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Skvělý seriál !!!!
Tento seriál patří   zaručeně mezi   nejlepšíseriály. A to nejen   obsazením ale i kostýmy,   akčními scénami atd. Na   tento seriál se stojí za to   podívat !!!
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.4.2009
Jeden z mála seriálů na   který se dá dívat. Král   Jindřich je zde vyobrazen   jako velký milovník žen,   který svým způsobem neví,   co chce, alespoň ve svém   intimním životě. Víte co   si vždycky u filmů a   seriálů z této doby   říkám, že to někdy musel   být opravdu hnus, přece jen   s hygienou to nebylo   nejlepší...
Petr1984
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Historik nejsem, takže   nepřesností si ke svojí   ostudě nevšimnu:-) Seriál   vnímám prostě jako něco,   co běží v televizi na   pokračování a přináší   to nějaký drama. To drama z   historie mě baví. Sice jsou   lepší seriály, ale na to   že dějepisná tématika   není zrovna moje oblíbená,   jsem se docela zakoukal.   Výprava mi přijde pěkná.   Baví mě, že členové   panovnického rodu jsou zde   zobrazovaný jako obyčejný   lidi. Bez nadnesení a   pochlebování, s jejich   chybama. Uvídíme, jak se to   vyvine, ale zatím to vidím   jako slušnou záležitost.
remky3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2009
Poutavě natočený výpravný   historický film o věhlasném   anglickém rodu Tudorovců.   Herecky velmi působivé.   Tenhle typ filmů patří   zcela jistě do každé   filmotéky.
Komparsista11
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Nejsem si jistý, jestli by   tomuto seriálu neprospělo   sestříhat do jednoho nebo   max. dvou celovečerních   filmů. Zdá se mi příliš   zdlouhavý a místy   nezáživný. Výprava je moc   pěkná, český dabing se mi   taky zdá kvalitní. Odchylky   od historie neřeším. Jen to   celkově nemá šťávu.
Luluvampík
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Moc krásný seriál.Sice jsem   viděla teprve čtyři   díly,ale myslím,že to   stojí za to:o)Je to celkem   zajímavé...akorát si   myslím,že co se týče   sexu,tak to scénáristi   přehánějí.
Mikyska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2008
1***
Viděla jsem celou první   řadu a myslím si, že tam   děje bylo dost, do minulosti   toho moc přidat nemůžeš a   co dělo tam je, možná bych   se trošku více pozastavila   nad tím, že tam nijak   pořádně nebylo řečené,   že Jindřich dostal od   papeže "defensor   fidei" - ochránce víry,   za jeho dílo proti Lutherovi,   což byl jeden z největších   jeho přínosů do dějin   Anglie, krom toho, že   založil anglikánskou   církev, ale to je tak   všechno, co bych tomu vytkla,   jinak veškeré události,   které se děli ve   skutečnosti tam jsou, jinak   si nic více producenti   domyslet nemůžou. Herecké   výkony byli úžasné, už se   nemůžu dočkat na druhou   řadu!! ;)
anaga
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.3.2009
náhodou...
myslím si, že pro lidi,   kterejm je historie ukradená   to může být trochu   nezáživný, vsadím se ale,   že všichni kdo o tom něco   ví a zajímá je to musí   být unešeni (já jsem   přímo nadšenec)
je   fakt, že sázení se o   koruny, sebevražda Wolseyho a   další věci, se tam moc   nehodí, jsou dost nepřesné   nebo přímo vymyšlené
ale mě se to prostě   líbí... aspoň se v tom   dozvíte něco nového (i   když přibarveného), s má   smysl to sledovat
buto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2016
Velmi pekny serial. Mne sa   paci. Mozno mu vitknut nejake   historicke nezrovnalosti, ale   aj ho hodnotim velmi dobre.
jblack
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2008
Škoda že seriál neakceptuje realitu
Na seriál Tudorovci se   dívám i mám nahraný od   I.řady a 1.dílu, je   zajímavý, ovšem velmi mne   zklamalo líčení postav -   zejména krále Jindřicha -   idealizovat krále Jindřicha   v jeho téměř 50 ti letech   vzhledem herce o 20 let   mladšího - anž by se   tvůrci snažili líčením   postavu poněkud více   přiblížit skutečnosti.
Seriál takto ztrácá   ještě více na   autentičnosti a stává se   pohádkou...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22424minih22424Veselé velikonoce (1984) 
Joyeuses Paques n
minih48060minih48060Polibky z Hongkongu (1975) 
Bons baisers de Hong Kong n
minih25715minih25715Hořící sníh (1972) 
Gorjačij sněg n
minih40722minih40722Osvobození V - Poslední úder (1971) 
Osvoboždenije - Poslednij štrum n
minih63128minih63128Prachy v trapu (2007) 
Sultanes del Sur n
minih39505minih39505Hop nebo trop (2004) [TV seriál] 
n
minih50451minih50451Lidice (2011) 
Lidice n
minih42612minih42612Letní romance (1975) [TV film] 
Letní romance n
minih109586minih109586Clona (2014) [TV seriál] 
Clona n
minih40347minih40347Rozsudek (1970) [TV seriál] 
Rozsudek n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Hrabě Monte Christo (1980) [TV...

14:35 - 16:00

33 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:25 - 15:20

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

38 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178203

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10