Duben
ohodnotit

Trosečník

Cast Away

Další název:
Stroskotanec (SK); Cast Away - Verschollen
Rok:
2000
Délka:
143 minut
Premiéra v ČR:
11.1.2001
„Na konci světa začal nový život. Na samém konci světa se vydal na novou cestu.“

Komentáře k filmu Trosečník

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 54
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.9.2009
Skvělé dílo herecký   koncert na jedničku  
ten to film   je klenot a stojí zato vyšla   i 2dvd verze a to je pecka
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Dvou a půl hodinový film,   skoro žádný slova a mě   jich teď taky moc nenapadá.   Snímek Trosečník je opravdu   jeden z těch filmů, kterej   musíte vidět. Spolupráce   Zemeckise a Hankse to sice   první nebyla, ale opět je   výsledek výbornej.   Příběhů o trosečnících   už bylo nespočet, ale tenhle   mě zaujal nejvíc. Důvody?   Vynikající Tom Hanks! On má   prostě čuch na kvalitní   filmy a také umí své role   kvalitně zahrát. Sledovat   ho, jak se pere s nemilosrdnou   přírodou, bolavým zubem,   zakládáním ohně, pokusy o   návrat do civilizace nebo   jeho drastický hubnutí, byl   opravdu zážitek. Člověka   to úplně vtáhne do děje a   začně přemýšlet, jak by   si poradil on. A troufám si   tvrdit, že většina z nás,   by nepřežila ani měsíc. K   dokonalosti dotaženo   parádní hudbou Alana   Silvestriho, nápadem s   němým kamarádem Wilsonem a   koncem, který mě překvapil.   Neskončilo to klasickým   ,,hepyjendem,, ale byla nám   dopřána i část po   šťastném návratu, která   je taky nemálo emotivní   ---->100%
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Tady film dokonale prověřil   herecké schopnosti Toma   Hankse a pochybovačům   zavřel ústa. Své probuzení   na pláži a postupné   uvědomování si závažnosti   situace sehrál bravurně a   jeho dialogům s Wilsonem   nelze nic upřít. Skvělá je   i Helen Hunt, byť se v   Trosečníkovi prakticky jen   mihla, zanechala nesmazatelnou   stopu.
Cardigan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2008
Já si nemyslím, ze by film   ztrácel na tom, ze jde jen o   jednoho hrdinu. Práve to mi   na tom prijte dobrý. Tom   Hanks je výbornej herec a s   obsazením jinýho by to   nejspís ztratilo na kráse.   Já se tedy nenudila ani   chvíli.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2016
Skvělý koncert pro Toma   Hankse. Ten chlap prostě umí   hrát a umí si vybrat   správnou roli. Život na   ostrově je fakt   uvěřitelný.
brnvl2105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Tom Hanks předvedl skvělý   herecký výkon.Ukázal nám   jak člověk v krizi může   mít za společníka míč,aby   se vyrovnal s realitou,že se   třeba nikdy nedostane   zpět.Skvěle ztvárněná   havárie letadla a   zoufalství,které je o   samotě o to větší že   nevíme co bude dál.Jen konec   myslím byl uspěchaný a   prázdný pro člověka který   byl skoro ztracen,zbylo mu jen   pár známých.
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Nadlidské výkony Toma Hankse   a nadlidská režie Roberta   Zemeckise. Pro mne velice   smutné melodrama.   Neskutečná podívaná na   jednom ostrově jednoho   člověka a pana Wilsona, s   kterým si Chuck Noland (Tom   Hanks) naprosto vystačil.   Viděl jsem v jeho očích   strach a bylo to   nepopsatelné. Nemám co bych   vytkl, snad jen těm co tento   film neviděli. V tomto   snímku záleží především   na herci a Tom Hanks je   naprosto bravurní a   nepostradatelný pro tyto   role.
giggle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2015
Nádhera
Tohle by stačilo popsat   výše uvedeným slovem. Hanks   je prostě Pan Herec. A tohle   je Film s velkým F.   Úžasné, dokonalé, zkrátka   moje srdcovka. Jo a bulím u   toho jako želva :-)
alus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2008
Také si myslím, že je to   jedna z nejlepších   "robinsonád" .   Scéna , kdy hlavní hrdina   ztrácí na širém moři   navždy svého "pana   Wilsona" mě vždycky   dojme.
halounak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Mám rád filmy o lidech, co   se musí vyrovnat s nástrahy   divočiny a přežít v ní.   Převedení příběhu ( i   když notně upraveného)   Robinsona Crusoa do   přítomnosti filmu jen   prospělo. Můj   nejoblíbenější film s   Hanksem. A korunu všemu   nasazuje pan Wilson :)
Joudulka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Trosečníka jsem viděla v   kině. Moc se mi líbil. Tom   Hanks hraje hlavní roli   workoholika. Pracovně letí s   balíky a letadlo se zřítí   do moře. Tato scéna byla   fantastická. Skvělé   ozvučení, kamera. Byla jsem   doslova vtažená do děje.   Jediný, kdo havárii letadla   přežije, je Tom Hanks.   Probere se na pobřeží.   Časem zjistí, že se jedná   o opuštěný ostrov. Začne   příběh novodobého   Robinsona, který se nakonec   zachrání za pomoci   vlastnoručně vyrobeného   voru. Hanks pro tuto roli   musel zhubnout několik   kilogramů, užíval   jablečnou dietu. V první   půlce filmu je akorát, v   druhé části filmu vypadá   opravdu jako vyhublý   trosečník. Když se vrátí   domů, jeho přítelkyně, na   kterou se těšil, už je   dávno vdaná a má dítě.   Myslela si, že je mrtvý.   Trosečník si zvyká na nový   - bývalý život.
axlllll
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2016
TROSEČNÍK
je to americké DOBRODRUŽNÉ   DRAMA s Tomem Hanksem v   hlavní roli vynikající
film vlastně můj   nejoblíbenější film!!!
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2005
dobrodružné, napínavé, sugestivní
Na tento film jsem se před   lety chystal jít do kina, ale   z časových důvodů mi to   nevyšlo, a tak jsem jej   shlédl až teď v TV. Tom   Hanks prokázal, že patří   mezi největší a nejlepší   současné americké herece.   Vždyť většinu děje více   než 130 minutového snímku   byl na plátně sám. Film   velice dobře dokázal   přiblížit atmosféru samoty   a boje o přežití na pustém   a poměrně malém ostrově.   Musím také kladně ohodnotit   český dabing.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2014
Robinzonáda, jaká tu ještě   nebyla. Příběh muže   ocitnuvšího na pustém   ostrově po pádu letadla a   vyrovnávajícího se s   osudem. Děj sleduje veškeré   jeho počínání a hlavně   jeho psychologickou stránku,   což je v tomto tématu vcelku   novinka. Žádné typické   dobrodružné manýry z   lidojedma a další   šablonovité motivy. Jedná   se o skutečný boj o   přežití a postupně   gradující zoufalost. Dlouhá   stopáž snímku je rozhodně   přínosem, neboť divákovi   daleko věrněji přiblíží   tu dlouhou dobu a bezradnost,   jakou hlavní postava   příběhu měla. Tom Hanks   dal do role všechno aby nabyl   na věrohodnosti a bylo to   přínosem.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2010
Konečně!
Konečně jsem tento film   viděl i já,celou tu dobu mě   to nikdy nějak nevyšlo se na   něj podívat.To čekání   stálo za to,hodně jsem o tom   filmu slyšel a i   přečetl,ale obrázek jsem si   udělal sám až teď   nedávno.Musím říct,že je   to pěkná podívaná a byl   jsem dost spokojen.Tom Hanks   to zahrál na jedničku.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Tom Hanks je klasa a tady to   mohl rozbalit na plné   "kule" hrál 90%   filmu sám a to doslova,neměl   o koho se opřít protože   nikdo jiný tam nebyl :-) ,   jen na začátku a na konci.   místy depresivní ,místy   smutný. chvílema se tajil   dech . rozhodně stojí za   shlédnutí
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.7.2012
Krasné, zajímavé a moc   dobře natočené drama o   chlápkovi, který letí   letadlem a to se zřítí a on   jediný přežije. Díky   skvělému hereckému talentu   Toma Hankse jsem se ani na   vteřinu nenudila. Je fakt,   že se tam moc nemluví, ale   to je pochopitelné.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Výborný herecký výkon   T.Hankse který vydrží hrát   skoro celý film sám a   přesto je na co se dívat v   režii R.Zemeckise.Výtečný   film ve kterém jsou jak   dramatické a napínavé   scény tak i velice   humorné.Vyrážet si nateklý   zub bruslí to bych teda   nechtěl,opravdu skvělý   výkon Tome.
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.7.2009
Velmi působivý film, kterým   si člověk prožije   zoufalství i naději.   Perfektní za srdce beroucí   závěr.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.12.2016
Některé scény byly tak   autentické, že je člověk   cítil na vlastní kůži   spolu s Tomem Hanksem. Když   si trhal zub bruslí, musela   jsem si zakrýt oči...No a   konec filmu, ten je na   kapesník.Prostě skvělé a   drsné a přesto tam   neschází troška romantiky.
misoft
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2010
Fantastické!
Fantastický film,   fantastická kamera,   fantastický herecký výkon   Toma Hanksa. Tam, kde je Tom   Hanks ako predstaviteľ   nejakej postavy, tak tam je   záruka dobrého filmu.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2020
Tady nebudu hodnotit ani tak   film. Tenhle příběh je   podle mne trochu příliš   hollywoodský cukrkandl ale je   to taky dokonalý příklad   110% profesionality jedné z   největších hereckých   hvězd současnosti. Přibrat   kila a shodit kila? Žádný   problém! A co nahrávači pro   hvězdu? Netřeba! Všechno   zvládnu sám! Úžasná one   man show Toma Hankse je   opravdu strhující a   dokládá, že je to jeden z   nejlepších a   nejkomplexnějších herců na   světě. Už jen pro tohle   stojí film za shlédnutí a   doporučil bych ho hlavně   některým našim hereckým   rádoby hvězdám!!
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2011
Bezva filmík s bezva hercem   Tomem Hanksem v hlavní roli   novodobého Robinsona. Z   moderního byznysmena   trosečníkem - aneb příběh   muže, který měl najednou   dost času na to, aby změnil   sám sebe...
Tímto   skládám hlubokou poklonu T.   Hanksovi, na jehož hereckém   umu celý film stojí a   uděluji mimořádnou pochvalu   pro jeho mlčenlivého   přítele Wilsona.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Trosečník
Nebudu tvrdit, že tenhle film   není dobrý, protože to by   byla blbost. Je to   vynikající film v hlavní   roli opět s Tomem Hanksem.   Zemeckis se pravděpodobně   přidal do fanklubu Toma   Hankse. Báječná Helen Hunt.   Příběh již dobře známý   z dob Robinsona Crusoa, ale je   to přesně ten film, který   mi stačí vidět jednou za   čas(lépe řečeno jednou za   pár let).
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2019
Trosečník
Tenhle film už zvěstoval   úspěch od samého začátku.   Na režisérské křeslo se   usadil jeden z těch velmi   úspěšných hollywoodských   týpků, a to sám Robert   Zemeckis, a podobně jako ve   "Forest Gumpovi", i   zde spolupracoval s Tomem   Hanksem v hlavní roli.   Objeví se tu ještě několik   hvězdných jmen (jako je   například Helen Hunt,   offtopicem je moje klasické   upozornění na film kde se   objevila nahá - checkujte   "Sezení"), ale   nikdo z nich nedostane   téměř žádný prostor, ten   je přenechán celý jen a jen   Hanksovi a divák je ponořen   do one man show.
Filmaři připravili   klasický příběh Robinsona   Crusoa, ale vsadili ho do   dnešní doby. Místo   ostříleného námořníka je   hlavní hrdina zdatným   managerem, viktoriánská éra   je zaměněna za současnost.   Celé to ale funguje, a to i   přes to, že dialogů (ale i   monologů) je tu dost   poskrovnu.
Ještě bych   mohl zmínit délku která je   fakt dlouhá, na druhou   stranu, Hanks na ostrově   stráví také dost času,   takže jak jinak divákovi   přiblížit tu jeho bezmoc   než přes dlouhou stopáž,   že ano...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.9.2011
Zajímavý film
Film je dobře natočen,   ačkoliv většinu filmu Tom   Hanks sám a nikdo jiný není   na plátně, ačkoliv by se   mohl zdát film někomu   nudný. Film prostě   zachytil, jak by to bylo ve   skutečnoti po ztroskotání   chlapa na opuštěném   ostrově. Byl vyvržen na   opuštěný ostrov a naučil   se tam žít, protože mu nic   jiného nezbylo.

Film se natáčel na   ostrově Monuriki v   souostroví Fidži, ve   skutečnosti je tenhle   ostrůvek rájem turistů -   opravdu opuštěný ostrov na   kterém jsou podmínky k   přežití (jídlo, voda,   příznivé klimatické   podmínky pro život) a   přitom se tam nevyskytují   lidé, asi s největší   pravděpodobností už v   dnešní době neexistuje.   Lidi, turisti jsou prakticky   všude. Těžko hledat na   mapě světa takový ostrovní   ráj. Dokážete si to   představit strávit na   takovém ostrově třeba rok?   Myslím, že by to nebylo   špatné, strávit rok na   nějakém opuštěném   ostrově v Tichomoří... :-)
Kuvik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Vcelku vydarený triler od   režiséra R. Zemeckisa so   zaujímavým dejom a   kvalitným hereckým výkonom   T.Hanksa a H. Huntovej v   hlavných úlohach. No nedá   sa povedať, žeby dej bol ako   celok reálny, najmä čo sa   týka udalosti okolo tej   leteckej katastrofy. Myslím   si, že v reálnej situácii,   ak by v tej oblasti bol ostrov   tak by tam človeka istotne   našli. Plus je tam jedna   zásadna logická chyba,   ktorú uvádzam v sekcii chyby   k filmu. Ale film ako taký sa   mi pozdáva veľmi dobre.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Herecký koncert pro   skvělého Toma Hankse, který   stráví několik let na   opuštěném ostrově a jeho   jediným přítelem se stane   fotbalový míč.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Film s vynikajícím   T.Hanksem, zajímavé téma,   na kterém mi vadila délka   filmu, asi by se dal zpracovat   za dobu kratší a obsáhnout   všechny podstatné věci. Je   to novodobá robinsonáda   pojatá po americku, proto   nedávám vyšší hodnocení,   než osmdesát procent. i   kdyby si to Hanks možná za   svoje herectví zasloužil.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Výbornej a úžasnej výkon   Toma Hankse dává filmu   Trosečník mnohem víc, než   by se na první pohled zdálo.   Kdo viděl, chápe. Celkem   jednoduchá dějová synopse,   ovšem s vynikajícím   režisérem v kombinaci s   Hanksem dělají z tohohle   filmu parádní podívanou o   člověku, který se po   havárii letadla ocitne na   pustém ostrově, kde stráví   několik let. Jak prostředí   ovlivňuje zdraví i psychiku   člověka, jak Tom Hanks   kvůli natáčení musel   zhubnout...film hodný ovací.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Reálný konec-díky!
Filmu podle mě nejde vytknout   nějakou hrubou   chybu.Trosečník má hlavu a   patu a příjemné   tempo.Nechápu,proč by v   takovém tipu filmu mělo být   více akce,jak mnozí si   přejí.Podle mě by to tento   kvalitní snímek dost   degradovalo na akční   blábol.
Co nejvíce   vyzdvihuji, je konec,kdy   hlavní hrdina se vrací po   letech k manželce a ta   protože si myslí,že je již   dávno mrtvý,má nového   manžela.To je podle mě   normální reálný   život.Snímek Bílé peklo by   mohl Trosečníku v   zakončení děje jen a jen   závidět!
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Působivě natočené. Vtáhlo   mě to k sobě na plátno,   přímo na ten ostrov. Tom   Hanks v úsporném civilním   projevu velice   přesvědčivý. Dojemný   výlet do psychologie   beznadějně osamoceného   člověka – stvoření pana   Wilsona. A mimo jiné i   dobrá škola ve „thinking   out of the box“ ,   například: k čemu mi, do   prdele, asi tak tady v tropech   můžou být brusle?!
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Nadherny kontrast v natacecim   stylu. Kdyz je Hanks jeste   doma a v pracovnim procesu,   kamera se nezstavi,   hyperaktivne poletuje sem a   tam a vyjadruje hekticnost   jeho zivota. Od pristani na   ostrove dava prednost pomalym,   meditativnim zaberum. Skvely   napad!!!
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2009
Tom Hanks je strašne   dochvílny človek.Jednoho dne   se ocitne na pustém   ostrove,po havárii   letadla.Nekteré scény jsou   až příliš zdlouhavý a   nemluvný.Pro film to znamená   i pozitivum i   negativum.Celkový dojem s   filmu je skvelý,obdivuhodný   výkon Toma Hankse.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2005
Zemeckis a Hanks
Naozaj, tento film je jeden z   najlepších filmov, akých   som kedy videl, a videl som   ich už veľa. Veľmi dobrý   príbeh, výprava a krásna   príroda dotvárajú ilúziu,   že film je naozaj to   najlepšie, co Zemeckis s   Hanksom spolu   vyprodukovali.
Príbeh   je podobný ako príbehu   Robinsona Crusoa, len loď je   zamenená za lietadlo, ktoré   sa zrúti do mora a dej je   zasadený do súčasnosti...
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.5.2007
Podle mě je tento film jedna   z nejpovedenějších verzí   Robinsona Crusoa. Tom Hanks v   téhle roli opět zazářil a   vytvořil nový typ   "moderního   trosečníka". Oscarovou   nominaci si určitě   zasloužil, protože kvůli   roli dost obětoval. Nejvíc   mě na tomto filmu asi dojalo   Hanksovo přátelství s panem   Wilsonem - jak když mu spadl   do vody, tak ho   "dokreslil".
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.10.2019
Trosecnik je vyborny   film.Hlavni role se ujal Tom   Hanks.Trosecnik je novodoby   "Robinson Crusoe".   Trosecnik je takovy   dobrodruzny film.Reziroval jej   muj oblibenec Robert Zemeckis.
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2005
asi nejlepší zpracovaní   trosečníka..Pátek mi tam   nechyběl,právě naopak.a   uplne jsem se do ty situace   dostal..na ostrove by se mi   libilo.postavil bych si tam   peknej barak a na vor bych se   vykaslal
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2007
Oheň
Havárie letadla byla velmi   sugestivní. Také to nutné   na začátku mi vůbec   nevadilo. Nejpůsobivější   pro mě bylo rozdělávání   ohně. Jestli jste to někdy   zkusili, tak víte, že to   bylo velmi realistické. Fakt   jsem mu fandila, ať se mu to   povede. Trochu jsem nechápala   na konci postoj té jeho   dívky, ale asi to bylo   americké, prostě to tak   scénárista vymyslel. Mě to   ale trochu otrávilo.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Ikdyž jde o klasickou   zápletku ztroskotání film   se mi líbil. Myšlenkové   pochody člověka osamoceného   na ostrově v podání Toma   Hankse mě oslovily. Až na   kapku přehnaný konec   povedený snímek.
callaghan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Kvalitní Trosečník   samozřejmě trochu ztrácí z   toho, že jde pořád jen o   jednoho hrdinu, takže jsou   některé pasáže docela   nudné. Tento film bych dal   ale rozhodně povinně   zhlédnout všem ze   "Ztraneni", aby   obkoukli, jak to na takovém   pustém ostrově doopravdy   chodí a jaké problémy musí   člověk řešit. Po tomhle   porovnání je snad rozdíl   dobře vidět... Zajímavý je   taky návrat hlavního hrdiny   domů na konci filmu.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Smutný,krásný film
Trosečníka jsem viděla   nedávno v televizi a musím   říct,že je to nádherný   film.Na konci jsem se málem   rozbrečela.Každý kdo ho   neviděl by se na něj měl   určitě podívat.
KRAJTA.POLIVKOVA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Vy, co se rádi proplétáte   labyrintem člověčí duše,   určitě se na film   podívejte. Člověk se   nemění sám od sebe,   vždycky jej k tomu přimějí   vnější okolnosti ,   události a situace, jako to   však je , když se člověk   pak chce té své nechtěné   změny zbavit a navrátit se k   původnímu životu. Někdy je   to možná těžší než ta   první změna.
Ti kdo   čekají nějaké   výraznější akce, a   napětí ve formě   divošských kmenů honících   po ostrově "ubohého   osamoceného Robinsona" s   oštěpy v ruce si rozhodně   na své nepřijdou, neboť   hlavní hrdina se dostane na   ostrov naprosto opuštěný a   jeho jedinými přáteli zde   budou pouze balíky s   různými věcmi, zpočátku   zdánlivě nepotřebnými,   které se mu podaří   vytáhnout po havárii letadla   z vody. Nakonec se však   většina těch věcí   upotřebí, protože trávit   několik let na ostrově v   naprosté izolaci naučí   člověka využít jakoukoli   věc ke svému prospěchu, či   k přežití, takže se   nakonec hodí i dámská   brusle, kterou si hlavní   hrdina je nucen vyrazit svůj   zkažený a velmi bolavý zub.   Pravdou je, že se scánářem   pravděpodobně moc práce   nebylo, neboť opravdu   většina děje se odehrává   na ostrově, kde mluva není   příliš zapotřebí. Tento   fakt však dává na druhou   stranu vyznít herecké   fenomenalitě hlavního   představitele Toma Hankse,   který musí docílit toho,   aby vše co se mu odehrává v   mysli a duši nemusel říci   slovy, ale aby to bylo   zřejmé z pohledu jeho očí,   z gestikulace a dalších   prvků. Tom Hanks se tohoto   úkolu zhostil s bravurou jemu   vlastní a tak vytvořil   postavu natolik dokonalou, aby   divák pocítil i jeho   nejniternější záchvěvy   duše. No možná jsem to   malinko předimenzovala ty   niterní záchvěvy, ale mazat   to už nebudu. V každém   případě je to film, velmi   pěkně zpracovaný, a z   vlastní zkušenosti vím, že   se vyplatí se na něho   podívat třeba dvakrát   třikrát, aby člověk   zachytil všechny zprvu   nedůležité detaily, které   pak v celkovém pochopení   některých souvislostí , se   stávají důležitými.   Pokaždé v němo objevíte,   něco, čeho jste si prve   nevšimli. Pokud se tedy na   film soustředíte a nehrajete   u něj třeba kanastu. To   byste panu Hanksovi snad   neudělali...
A.d.i.s.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2009
No myslím, že o skvělém   výkonu Toma už bylo řečeno   vše. Je to pan herec a   dokazuje to ve všech filmech.   Ano nebýt jeho, film by mnoho   bodů ztratil. Neoriginální   zápletku vytáhnul hodně   vysoko. Nejlepší a   nejemotivnější scény   rozhodně s "panem"   Wilsonem.
Petrusis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2004
Tom Hanks je zárukou   skvělého snímku a platí to   i v tomto případě. Život   na opuštěném ostrově   zvládl perfektně, teda až   na drobné stavy schizofrenie.
mudr.pavlik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Film na námět Robinsona   Crusoa, vložený do moderní   doby.
Místo Pátka   volejbalový míč Wilson.
Tom Hanks dělá film   kvalitnějším než ve   skutečnosti je.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2009
Tom Hanks svojimi hereckými   výkonmi potvrdzuje, že   dokáže hocijaký film   vytiahnuť aj z podpriemeru.   Dokázal to aj v tejto dráme.   Filmy takéhoto žánru si   rád pozriem hocikedy.
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2009
Dobrý režisér Zemeckis si   vybral dobrého hlavního   představitel Hankse, ale film   jako celek je tak trochu   nudný a velká reklama na   FedEx. Ale přiznám , když   jsem ho viděl před lety v   kině měl jsem pocit, že   nikdy nepoletím letadlem.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Robert Zemeckis a Tom Hanks   opět spojili své nemalé   síly a dopadlo to velmi   dobře. Forrest Gump to není,   ale přesto na Trosečníka   jen tak nezapomenete.   Vynikající jsou hlavně   scény z ostrova a také   havárie letadla. Trochu moc   protahovaný konec je tedy   jedinou vadou na kráse.
Pardal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.5.2006
Koukatelná oddychovka, co   nenadchne ani nenaštve,   prostě průměr, dobrej   nápad byl wilson.
huron
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2006
Na jednu stranu herecký   koncert Toma Hankse, na stranu   druhou místy nudná, hluchá   místa. Nechápu tu mánii   posledních let - jakmile film   nemá stopáž alespoň 2   hodiny, jako by nebyl. A   zrovna tomuto filmu by nůžky   moc slušely.
luongovae
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2007
průměr
tehle film je hezkým   přikladem že si člověk   může založit hlubokou   citovou vazbu také pomocí   personifikace.)
Snape
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Vubec nejslabsi film s   Hanksem, ktery jsem videl. Tak   naivni zpracovani   robinsonovske tematiky si   nezaslouzilo tak dobreho   herce.
troufalka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Promarněná šance
Těšila jsem se, jak se z   toho zhýčkaného   nesamostatného Američana   stane chlap a ejhle – ono   nic!! Žádná proměna,   střih a je tu hubený lovec   po čtyřech letech! No   dobrá, nemusím vidět, jak k   tomu dospěl krok za krokem,   ale k čemu vlastně dospěl?   Jistě, naučil se lovit ryby   a čekat, co moře vyplaví   – a dál? U člověka,   který prožil čtyři roky   sám na ostrově, bych čekala   trochu víc, než hysterický   pláč nad prasknou mičudou.   Dojemné možná pro   Američany, pro mě spíš   trapné. Zajímal mě   okamžik, když se vrátí   mezi lidi – jak bude asi   reagovat? Opět střih a máme   ho tu pěkně v obleku a v   kravatě!!! Drobná poznámka   pro maskéry – když se   vousatý opálený člověk   oholí, vypadá trochu jinak.   Přitom prý Tom Hanks   skutečně kvůli filmu   zhubnul, předpokládám, že   i opálení a vousy byly   pravé. Stačilo ho jen   oholit před kamerou. Za   čtyři měsíoce opálení   nevybledne ani člověk   nenabere svá kila zpět.   Připadá mi, jako by se ty   scény v saku , točily   zároveň s těmi před   nehodou. To by herec Benda   jistě neudělal! A návrat do   života? Dalo se na spoustě   detailů vyjádřit, čím si   prošel a jaká je propast   mezi ním a současným   světem. Vyústění do   ničeho, prázdnota. Nemůžu   si pomoc, připadá mi to jako   filmařsky odfláknutá páce.   Trosečník neztroskotal na   pustém ostrově, ale na   scénáři.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih49549minih49549Nestanu se tvojí ženou (2007) 
I Could Never Be Your Woman n
minih11490minih11490Lili Marleen (1980) 
Lili Marleen n
minih60126minih60126Děcka jsou v pohodě (2010) 
The Kids Are All Right n
minih12894minih12894Moskva na Hudsonu (1984) 
Moscow On The Hudson n
minih16311minih16311Policejní akademie (1984) 
Police Academy n
minih20094minih20094Den šakala (1973) 
The Day of the Jackal n
minih43127minih43127Prehistorický park (2006) [TV seriál] 
Prehistoric Park n
minih55982minih55982Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 
Mad Max: Fury Road n
minih39715minih39715Kriminálka New York (2004) [TV seriál] 
CSI: New York n
minih27569minih27569Ghost Dog: Cesta samuraje (1999) 
Ghost Dog: The Way of the Samurai n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10