Tropická bouře (2008)

Tropická bouře (Tropic Thunder)
65.9 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Tropic Thunder

Další název: Tropická búrka (SK)

    Žánr: komedie / akční / parodie
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Premiéra v ČR: 18.9.2008        
    Délka: 107 min.
„A zkuste je dostat!“
POZOR SPOILER

Po povinných reklamách se ocitneme v džungli, kde srdnatě bojují američtí vojáci. Jeden z nich - Tigg přichází o ruce a má velmi těžkou chvilku, kterou nestopne ani režisér. Ano, šlo jen o natáčení filmu. A později se zjistí, že film takto prostě natočit nepůjde. Až pravý vietnamský veterán přijde na to, že to herci nemusí hrát, ale že je prostě pustí do džungle, do skoro skutečné situace. Oni pak budou se svým strachem a nebudou muset ten strach a jiné věci hrát. Záměr je pak uskutečněn a pětice mužů, včetně režiséra jsou vysazeni uprostřed džungle. Mají dojít do zajateckého tábora a osvobodit zajatce. Všude jsou kamery a chce točit i režisér, ale zabrání mu v tom drobnůstka, totiž to, že šlápne na minu, která jej roztrhá. Vzápětí jsou napadeni rákosníky, dochází k boji a pětice vítězí, ovšem i za pomoci speciálních efektů. Jejich výrobce je i s pravým veteránem jat. Muži pak putují džunglí a Tigg je zajat. Stále hraje svou roli a netuší, že je zajat doopravdy. Otrlí výrobci drog zde totiž hospodaří a nechtějí nezvané hosty. Tigga zachraňuje z velké části to, že hrál v jiném filmu autistu a je nucen ho hrát i zde. Což zvládá a nejeden bandita roní slzy. Jeho přátelé tento tábor nakonec naleznou a rozhodnou se, že zajatce osvobodí. Ostatně, mají to ve scénáři. Jenže nevědí, že nepřátelé jsou skuteční, a vpadnou do tábora jako velká voda. Následky na sebe nedají čekat.  Autor: Pitryx

režie:
Ben Stiller
 
 
hraje:
Ben Stiller (Tugg Speedman), Robert Downey (Kirk Lazarus), Brandon T. Jackson (Alpa Chino), Jack Black (Jeff 'Fats' Portnoy), Jay Baruchel (Kevin Sandusky), Danny McBride (Cody), Steve Coogan (Damien Cockburn), Bill Hader (Rob Slolom), Reggie Lee (Byong), Nick Nolte (Štístko Tayback), Jeff Kahn (číšník Snooty), Anthony Ruivivar (seržant střelený do hlavy), Valerie Azlynn (Damienova asistentka), Matt Levin (kameraman), Amy Stiller (Scriptka Supervisor), Nadine Ellis (2 asistent Speedmana), Maria Menounos (sebe), Tyra Banks (sebe), Christine Taylor (Rebecca), Andrea De Oliveira (Speedmanova trenérka), Matthew McConaughey (Rick Peck), Yvette Nicole Brown (Peckova asistentka), Tom Cruise (Les Grossman), Mini Anden (Grossmanova sekretářka), Jon Voight (sebe), Jennifer Love Hewitt (sebe), Jason Bateman (sebe), James Lance Bass (sebe), Alicia Silverstone (sebe), Mickey Rooney (starý muž Carruthers), David Pressman (první asistent režiséra), Tobey Maguire, Kevin Pollak, Jasmine Dustin, Eric Winzenried (Chopper Pilot), Dempsey Silva (asistentka zvláštních efektů), Jeff Weidemann (první asistent Speedmana), Rachel Avery (3 asistent Speedmana), Darryl Farmer (člen Alpaovy čety), Rod Tate (člen Alpaovy čety), Jel Galiza (Speedmanův šéf), Trieu Tran (Tru), Brandon Soo Hoo (Tran), J. Thomas Chon (Half Squat), Jacob Chon (Half Squat), Mike Hoagland (Grossmanův asistent), Denise Bradley (Academy Award Guest), Ella Christopher-Pantoliano (stevardka)
 
 
námět:
Ben Stiller, Justin Theroux
 
 
scénář:
Justin Theroux, Ben Stiller, Etan Cohen
 
 
kamera:
John Toll
 
 
hudba:
Theodore Shapiro, Lionel Richie ("Brick House"), George Drakoulias (supervize)
 
 
kostýmy:
Marlene Stewart
 
 
střih:
Greg Hayden
 
 
zvuk:
Jim Brookshire (supervize), Craig Henighan (supervize), Steve Cantamessa, Mike Rajakovic
 
 
titulky-česká verze:
František Fuka
 
 
zpěv:
The Rolling Stones ("Sympathy For The Devil"), The Crystal Method ("The Name Of The Game", "The Name Of The Game (The Crystal Method's Big Ass T.T. Mix)"), Steppenwolf ("The Pusher"), Quiet Riot ("Cum On Feel the Noize")
 
 
choreografie:
Marguerite Pomerhn Derricks
 
 
zvláštní efekty:
Michael Meinardus (supervize), Mike Meinardus (supervize), Robert DeVine
 
 
II. kamera:
Josh Bleibtreu
 
 
II. režie:
Phil Neilson, E. J. Foerster
 
 
koproducent:
Brian Taylor
 
 
koordinátor kaskadérů:
Brad Martin
 
 
vizuální efekty:
Jamie Baxter, Chad Lee Fox, Josh Mossotti, Mark Read, Casey Rolseth, Mark Story, CIS Visual Effects Group, Hammerhead Productions, Pacific Titles, Asylum, Digital Backlot, Brenda Finster, Mark Breakspear (supervize), Jamie Dixon (supervize), Anthony Mabin (supervize), Paul Graff (supervize), Michael Owens (supervize), Michael L. Fink (supervize), David Sosalla (supervisor: Pacific Title & Art Studio)
 
 
masky:
Matthew W. Mungle (Zvláštní maskérské efekty: (design))
 
 
výprava:
Jeff Mann
 
 
nahrál:
James Thatcher (hudebník: lesní roh)
 
 
výkonný producent:
Justin Theroux
 
 
producent:
Ben Stiller, Stuart Cornfeld, Eric McLeod
 
 
kaskadér:
Zero Kazama (0), Jon Sakata
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.