Duben
ohodnotit

Tři zločinci ve skryté pevnosti

Kakushi-toride no san-akunin

Další název:
Tři zločinci ve staré pevnosti; The Hidden Fortress; 隠し砦の三悪人
Země:
Rok:
1958
Délka:
139 minut
„Kurosawovo mistrovské dílo, kterým se inspirovalo Star Wars!!!“

Komentáře k filmu Tři zločinci ve skryté pevnosti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2017
Další velmi impozantní   filmové dílo režiséra a   vyjímečného tvůrce Akiry   Kurosawy a jeho dvorního   herce Toshiro Mifuneho.   Příběh o hromadě zlata je   odvyprávěn z nadsázkou a v   podstatě sleduje dva   sedláky, kteří se vlivem   různých okolností dostanou   do všelijakých situací. A   jsou to postavičky, které   svým neotřelým humorem   odlehčují vážný a místy   vskutku dramatický děj. K   nim se nejdříve přidá   zasloužilý generál a   později i princezna, na   kterou je dokonce vypsána   odměna. Cesta přes   nepřátelské území skýtá   nejen mnohá nebezpečí a   útrap, ale i sebeovládání.   Napětí, akce a humor. Vše   rozloženo tak, že se to   vzájemně neruší a stále   budí pozornost. Je to hlavně   i vlivem silného scénáře a   Kurosawovým vizuálním   pohledem. Ten má ve své   filmografii daleko lepší   díla, ale i tento stojí za   pozornost. Není tajemstvím,   že se jím nechal inspirovat   dokonce i samotný George   Lucas pro svůj projekt ´Star   Wars´. Akira Kurosawa   zkrátka inspirativně udával   směr, ze kterého se čerpá   do dnešních dnů. A to je   hodno pouze mistra svého   oboru.
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2006
Téměř pohádkový a   dobrodružný příběh,   jehož hlavními aktéry jsou   čtyři hrdinové - generál,   princezna a takové komické   dou chudých rolníků. Filmu   nechybí atmosféra,   dobrodružství i humor. Tento   snímek inspiroval autory Star   Wars. Jistě si povšimnete   velkého množství shodných   prvků.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.6.2008
I když jsem z Kurosawovi   tvorby neviděl ani zdaleka   všechny filmy troufám si   tvrdit, že tento je jedním z   těch slabších. Alespoň mě   to tak přišlo. U Kurosawi   jsem zvyklý na to, že vše v   jeho filmech plyne pomalu ale   tady jsem se opravdu nudil a   ani příběh mi nepřšel tak   zajímavý. I upovídaný   "Rudovous" mi   nepřišel tak zdlouhavý jako   tento snímek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10