Duben
ohodnotit

Tři mušketýři

The Three Musketeers

Další název:
Traja mušketieri (SK)
Rok:
2011
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
20.10.2011
„Jeden za všechny, všichni za jednoho“
Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
Nové moderní zpracování nadčasového románu Alexandra Dumase „Tři mušketýři“. Mladý, horkokrevný D’Artagnan společně se třemi mušketýry, někdejšími legendami, které se dnes již drží spíše v ústraní, se musí sjednotit, aby společně zabránili chystanému spiknutí proti francouzskému králi. Dvojitý agent, krásná Milady de Winter, a její ničemný zaměstnavatel, kardinál Richelieu, usilují nejen o francouzský trůn, ale chtějí dostat do války celou Evropu.
Festival francouzského filmu 2011


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
Mladý D'Artagnan prichádza do Paríža, aby si splnil svoj sen a stal sa mušketierom. V Paríži sa zoznámi a nakoniec aj spriatelí so slávnymi šermiarmi Athosom, Porthosom a Aramisom. Zamiluje sa do krásnej Constance a skríži cestu aj francúzskemu ministerskému predsedovi, kardinálovi Richelieu. V tejto adaptácii sa môžeme tešiť na výborné herecké obsadenie, ktoré sľubuje nezabudnuteľný zážitok.


Autor: Lienocka22

Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
Horkokrevný mladý D'Artagnan (Logan Lerman) se dá dohromady se třemi nevyzpytatelnými mušketýry (Matthew Macfadyen, Luke Evans a Ray Stevenson) Říkají si Porthos, Athos Aramis – jsou to tři elitní ochránci francouzského krále. Poté, co objevili spiknutí s cílem svrhnout krále, seznámí se s mladým ctižádostivým hrdinou jménem D'Artagnan a vezmou ho pod svá křídla. Společně se pak všichni čtyři vydají na nebezpečnou misi, aby překazili spiknutí, které ohrožuje nejen francouzského krále, ale budoucnost celé Evropy. Musejí zastavit nebezpečného kardinála Richlieu (Christoph Waltz) a přelstít vévodu z Buckinghamu (Orlando Bloom) a proradnou Milady (Milla Jovovich). Sledujte nové zpracování klasického příběhu Alexandera Dumase.

Zdroj: HBO Europe


Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
Francúzsko, 17. storočie. Na nekonečne kratučký okamih boli traja mušketieri Athos (Matthew MacFadyen), Porthos (Ray Stevenson) a Aramis (Luke Evans) freneticky oslavovanými hrdinami národa.... A už je všetko zase inak! Tesne pred vytúženým cieľom, ktorým je ukradnutie vojnových plánov od Lorda Buckinghama (Orlando Bloom), totiž poriadne tvrdo narazia na neočakávanú prekážku a dosť ponižujúco si na nej vylámu zuby a pochrámu egá! Je to o to bolestnejšie, že zradcom, ktorému za túto potupu vďačia, je Athosova veľká láska, Milady de Winter (Milla Jovovich)! Nečudo, že s ich dosiaľ sľubnou kariérou to razom ide dosť deprimujúco z kopca – popri hektolitroch vína, desiatkach bezmenných žien na jednu noc a uši trhajúcom opileckom speve sa totiž môžu „tešiť“ už len na podradné práce, z ktorých vystavovanie pokút zle zaparkovaným koňom patrí k tým serióznejším a najmenej ponižujúcim... Ešteže sa to dramaticky zmení príchodom sebavedomého zelenáča D'Artagnana (Logan Lerman), ktorému sa akýmsi zázrakom podarí sotva za pár hodín svojho pobytu v Paríži znepriateliť si v ňom skoro každého dospelého muža, vrátane Athosa, Porthosa ad Aramisa, ktorých - netušia, s kým má tu česť - nerozumne jedného po druhom vyzve na súboj! Ibaže zrejme len vďaka tomu osud na istý čas neoddeliteľne spojí ich cesty, pretože len spolu sú dostatočne silní na to, aby čelili ďalšej obrovskej výzve, ktorá môže rozhodnúť o budúcnosti Francúzska – musia zhatiť plány zákerného kardinála Richelieua (Christoph Waltz) na skompromitovanie kráľovnej (Juno Temple)! Na prvý pohľad sa možno zdá byť jednoduché vniknúť do ostro stráženého paláca Lorda Buckinghama, nájsť kráľovnine šperky a bezpečne ich dopraviť späť do paláca francúzskeho panovníka (Freddie Fox)... Ibaže, ako všetci už dávno dobre vieme, zdanie niekedy - vlastne veľmi často - klame! :-)

Zdorj: Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Tři mušketýři
Dobrodružný román Alexandra Dumase Tři mušketýři patří k nejfilmovanějším klasickým knihám, ačkoliv zvláště v případě novějších filmových verzí o věrnosti předloze nelze mluvit. To se v plné míře týká i akční kostýmní dobrodružné komedie režiséra Paula W. S. Andersona, v níž se Evropa nachází na pokraji válečné katastrofy kvůli Anglii, usilující o válku s Francií, ve které nevládne mladičký Ludvík XIII. (1601-1643), nýbrž jeho mocichtivý ministr, kardinál Richelieu. Právě ten zosnuje intriku, mající zaplést Ludvíkovu nevinnou manželku Annu do smyšleného tajného poměru s velitelem anglických vojenských sil, zlovolným vévodou z Buckinghamu. Zápletka kolem Annina diamantového náhrdelníku (který zde nahrazuje románové přívěsky) ovšem musela ve filmu uvolnit místo dramaticky vděčnějšímu soupeření Anglie a Francie o novou tajnou zbraň: bitevní vzducholoď, zkonstruovanou podle plánů Leonarda da Vinciho. Bývalá Athosova zrádná milenka, Mylady de Winter, přitom funguje jako ziskuchtivá dvojitá agentka, sloužící současně Richelieuovi a Buckinghamovi. Athos, Aramis a Porthos jsou pak válečnými veterány, kteří nedávno přišli o práci v mušketýrském pluku v rámci Richelieuových úsporných opatření. Zlenivělou trojici osvobodí od nudy idealistický mladík D’Artagnan, který se z lásky k půvabné královnině dvorní dámě Constance rozhodne nevinnou Annu zbavit nařčení z nevěry a vrátit jí náhrdelník, podstrčený na kardinálův rozkaz Buckinghamovi. - Přestože ve vyprávění hraje roli Richelieuova intrika i Athosova pomsta na zrádné milence, jsou noví Tři mušketýři především akčním dobrodružstvím, zkonstruovaným jako „nosič“ 3-D atrakcí. Tvůrci si vůbec nelámou hlavu s logikou ani s historickou datací (ve vyprávění začínajícím v roce 1624 se tak mihne postava hraběte Cagliostra, který se narodil v roce 1743!) či s reáliemi (Athosův bojový skafandr, bitevní vzducholoď s plamenomety). V souladu s moderní diváckou mentalitou je zlovolná Mylady v podání režisérovy manželky Milly Jovovichové akční hrdinkou ve stylu Andersonových předchozích sci-fi opusů Resident Evil. – Modernizace děje i vyprávění mohou ortodoxní ctitele románové předlohy pobouřit. Prvoplánově pojatý snímek, který si ve finále otevírá cestu k pokračování, je navíc plný absurdit (viz např. nesmyslný „benátský“ prolog). Nelze mu ovšem upřít energii a zajímavé herecké obsazení, a to i menších rolí.

–ap- , Filmový přehled 2011/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tři mušketýři 2 (1974)

 Tři mušketýři 2 (1974)
Tři mušketýři 2 n
The Four Musketeers
Žánr: akční / dobrodružný / romantický / drama
Země: Španělsko / Panama / Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Richard Lester

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

71 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

12:50 - 13:45

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:30

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190561
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376588
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10