Duben
ohodnotit

Trampoty vodníka Jakoubka [TV film]

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
58 minut
Premiéra v ČR:
26.12.2005
„O osudech posledního vodníka na Třeboňsku.“
Popis / Obsah / Info k filmu Trampoty vodníka Jakoubka
POZOR SPOILER

Při jedné návštěvě dědy se Tonda dozví, že je hastrmanův syn. Vůbec mu to nevadí, ale tím více jej štve knížecí vyhláška o vystěhování všech vodníků.
Jde se za tátou podívat a narazí na děvče, které krade ryby. Jeho tatík mezitím pár ryb začaruje v boty, což naštve dva knížecí rádce Thea a Lea, kteří si z ryb míní udělat zlatý důl.
Na nedalekém zámku právě tito dva rádcové chtějí, aby se vdala zdejší princezna. To sem zrovna přichází Tonda, ale má potíže se strážemi. Díky daru svého táty, čarovné ploutvičce si však přičaruje hezké šaty a je vpuštěn. Zde prosí za vodníky, ale nemá velký úspěch. Zato dostane pokyn od princeznina otce, aby se ucházel o jeho dceru, a pak by vyhlásil, že se vodníkům nesmí nic stát.
Tonda na to přistoupí a možná by vše dopadlo jinak, kdyby sem nepřivedli zlodějku. Zase onu dívku, co kradla ryby. Ta končí v lochu, a protože Tondova osoba se prozradila, je zavřen taky. Zde se dozví, že děvče se jmenuje Vendula. A začíná mezi nimi jiskřit.
Situace se změní, když je Tonda propuštěn, ovšem jinak než Theo a Leo. Tonda jde z vězení a oba rádcové na podřadné práce. Jenže se poperou o nakradené poklady, a v tom je načapá kníže. Oba na něj tasí kordy a nastává boj...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Trampoty vodníka Jakoubka
Trampoty vodníka Jakoubka je pohádka o osudech posledního vodníka žijícího na Třeboňsku. Právě vodník Jakoubek se musí kvůli jednomu nemoudrému knížecímu rozhodnutí ze svého domova odstěhovat. Dozví se to jeho syn Tonda a rozhodne se, že to tak nenechá. Což ovšem není pro obyčejného venkovského chasníka zrovna snadný úkol. A aby to už vůbec nebylo jednoduché vmísí se nám do děje ještě pan kníže osobně, princezna Aneta, její nápadník urozený vikomt z dalekých krajů a taky napůl tulačka a napůl zlodějka Vendula. Pohádka, v níž téměř absentují kouzla a čáry, akcentuje humor a moudrost, zatímco zlo tu zastupuje zejména lidská hloupost.

Pohádku napsal Jiří Chalupa v dramaturgii Evy Vondrové, kameramanem je Juraj Fándli a režisérem Vít Olmer. Natáčela se ve studiu na Kavčích horách, ale také ve Slavonicích, na zámku Březnice a samozřejmě i na Třeboňsku. V roli vodníka Jakoubka diváci uvidí Jiřího Korna, zatímco v ostatních rolích Josefa Abraháma, Táňu Pauhofovou, Zuzanu Kajnarovou, Václava Jílka, Miroslava Táborského, Vladimíra Javorského, Oldřicha Víznera a další.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Tagy

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

14:00 - 14:30

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

38 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani