Touha po životě (2015)

Touha po životě (Parched)
64 %
 
 

Parched

    Žánr: drama
    Země: Indie / Spojené státy americké / Velká Británie
    Délka: 118 min.
Příběh se odehrává ve svazovém státě Gudžarát v západní Indii. Hlavními postavami jsou čtyři ženy žijící na indickém venkově. Setkávají se a spolu řeší své sociální problémy, finanční potíže, rodinná soužití. Ve většině problému hrají hlavní roli muži, ať už manželé, milenci, synové. Vesnice se modernizuje, přichází satelitní televize, ženy vlastní mobilní telefony. Většina mužů se obává samostatnosti a nového myšlení žen, chtějí žít dál život svých předků, obklopeni tradicemi.

Vdova Ranji se snaží oženit svého syna Gulaba za hezkou dívku Janaki ze sousední vesnice. Nejdříve ale musí vyřešit dluhy nespolehlivého syna a je nucena prodat svůj svatební náhrdelník. Její přítelkyně Lajjo je bezdětná a trpí násilím svého impotentního manžela, alkoholika. Na radu přítelkyň navštíví kouzelnou jeskyni, kterou navštěvují bezdětné ženy. Opravdu otěhotní, ale zásluha patři jinému muži. Poslední ženou je krásná Bijli, která je exotickou tanečnicí, ale také příležitostnou prostitutkou, již navštěvují muži z okolních vesnic. Postupem času je Ranji nucena prodat svůj dům a zbytek peněz předá Gulabovi a Janaki jako svatební dar. Odjíždí z vesnice a k ní se přidá Lajjo, která už nemůže snášet každodenní bití alkoholického manžela, a také Bijli ponížená svým pasákem a strachem z konkurence mladší tanečnice Rekhy. Ženy odjíždí s nadějí na nový a lepší život.  Autor: curil

režie:
Leena Yadav
 
 
hraje:
Tannishtha Chatterjee (Rani), Radhika Apte (Lajjo), Adil Hussain (mystický milenec), Surveen Chawla (Bijli), Lehar Khan (Janaki), Riddhi Sen (Gulab), Mahesh Balraj (Manoj), Chandan Anand (Rajesh), Sumeet Vyas (Kishan)
 
 
scénář:
Leena Yadav
 
 
kamera:
Russell Carpenter
 
 
hudba:
Hitesh Sonik
 
 
kostýmy:
Ashima Belapurkar
 
 
střih:
Kevin Tent
 
 
zvuk:
David Stevens, Paul N.J. Ottosson
 
 
výkonný producent:
Anirudh Tanwar, Hughes Winborne
 
 
producent:
Ajay Devgn, Aseem Bajaj, Gulab Singh Tanwar, Rohan Jagdale
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.