Duben
ohodnotit

Toto leto doma

Žánr:
Rok:
1980
Délka:
80 minut
Premiéra v ČR:
1.11.1981
Popis / Obsah / Info k filmu Toto leto doma
POZOR SPOILER

Malá Dušana ráda fotí. Zrovna je se sestrou na koupališti, které se však zrovna zavírá. Když se dozví, že dětský tábor je zrušený, není tomu ráda. Ale její skoro dospělí kamarádi chtějí jen do Dubňan, kde je historické sídlo a konírna. Dušana by tam ráda také, ale musí nějak přemluvit otce. Naštěstí to nedá skoro žádnou práci.
A už se jede. Autem. Jedou také kamarádi Dušany. Ti mají svou hudební skupinu a také auto. To však ovšem vypadá jako historický model. Tak vznikne sázka, kdo bude první v motorestu, a to mladí vyhrají.
Po příjezdu na místo otec zjistí, že se na klášteru stále pracuje, a ten kdo přijede se stává brigádníkem. Ihned chce jet zpět, ale zaváhá, a dokonce zde přespí.
Dušana je ranní ptáče a ocitá se v konírně kde se seznámím s klukem jménem Dušan.
Přijíždí sem i Dušanina sestra a hned jede s Denisou a Denisem na sena.
Ty dvě se rozhodnou pomoci Dušanovi při záchraně koně. Má jít totiž na jatka.
Dušana píše domů mamince, protože se jí zdá, že se táta až příliš věnuje jedné mladé dívence. Pak vyleká jednu dámu a nechtěně se ocitne v tajné místnosti.
Nakonec sem přijíždí i maminka a už je zde celá rodina. Ale přijel i řezník...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Toto leto doma
Film je příběhem dvanáctileté Dušany, která je vášnivou fotografkou, ale také spiklencem. Když se dozvídá, že toto léto bude doma, nehodlá se s tím jen tak smířit. Do očí ji padl náborový plakát na dovolenou spojenou s opravou zámku. U Dušany není k činu nikdy daleko, a tak rodina i s kamarády z hudební skupiny míří vstříct dovolené a nemají nejmenší tušení, co je čeká. Dušana po příjezdu na zámek sice upadá v nemilost svého otce, jinak náměstka podniku, ale to jí nebrání seznámit se se stájníkem Dušanem. Oba pak bojují o záchranu zraněné klisny ze zámecké stáje. Protože oba rádi prolezou každý kout, podaří se jim objevit i tajné místnosti a v nich listiny potvrzující vzácný původ zraněného koně, který je tak zachráněn. Zachráněna je i Dušana a do jejího alba přibývá spousta fotografií z prázdninového dobrodružství.
Hudební komedie je lehkou oddychovkou, která je poplatná době svého vzniku.


Autor: Jarda.ftr

Popis / Obsah / Info k filmu Toto leto doma
Hudobná komédia z prostredia starého zámku o prázdninových zážitkoch, dobrodružstvách a nových skúsenostiach dvanásťročnej Dušany.
Renáta Šmatláková Katalóg slovenských celovečerných filmov

Autor/Zdroj: Šmatláková Renáta/Katalóg slovenských celovečerných filmov


Popis / Obsah / Info k filmu Toto leto doma
Film Toto leto doma je mozaikou drobných úsměvných prázdninových zážitků, příběhů a dobrodružství, jak je prožívá v prostředí starého zámku s hřebčincem dvanáctiletá Dušana. Tato všetečná a neposedná dívenka vstupuje do světa svých starších přátel, je svědkem prvních nesmělých vzplanutí, odhodlaně bojuje proti všemu, co považuje za nespravedlivé, začíná si uvědomovat určité věci a problémy, s nimiž se dosud nesetkala.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann