Duben
ohodnotit

Tootsie

Žánr:
Rok:
1982
Délka:
112 minut
„Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem.“

Komentáře k filmu Tootsie

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2022
Opět zhlédnuto po letech a   pořád tam ty hlášky   naskakují.
Osobně si   myslím, že náš český   dabing posunul tento snímek o   laťku výše, nemyslím jenom   Václava Postráneckého v   hlavní roli, ale třeba   taková Eva Hudečková,   která dabovala Teri   Garr(ovou) jí dala   neskutečný drajv. Plus pan   Rudolf Hrušínský, který   často nedaboval.
A   vždycky se těším na   stoického Billa Murraye,   když přijde domů a najde   svého spolubydlícího   povalovat se s Georgem   "Policejní   akademie" Gaynesem a   řekne mu: "Ty   děvko."
topipig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2021
Klasická komedie o muži v   sukni, který se snaží ve   filmové branži získat roli,   avšak nemá štěstí, dokud   v ženském převleku   nezaboduje v natáčení   televizního seriálu typu   Ordinace v růžové zahradě.   Nezapomenutelný je český   dabing, hlavně Rudla   Hrušínský jako Charles   Durning.
klasifikátor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.4.2020
Tahle skvělá komedie je dnes   už klasika patřící   neodmyslitelně do   hollywoodského "Zlatého   fondu" a navíc jde i o   jeden z těch nejlepších   filmů 80.let vůbec. Dustin   Hoffnan je podle mě jeden z   nejmimořádnějších herců   poválečné světové   kinematografie. Co do počtu   jedinečných hereckých   výkonů se mu může rovnat   asi jen Tom Hanks. Tenhle film   právě k těm jedinečným   hereckým kreacím patří. Je   tu jasně patrné umělecké   souznění s režisérem   Sydney Pollackem pro kterého   to byl asi jeho vůbec   nejlepší film. Náš   filmový fanoušek byl navíc   obohacen i o skvělý dabing   Václava Postráneckého a   dalších znamenitých   dabérů!
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2017
Ó, jak je krásné vznášet   se na výšinách romantiky...   Možná ne úplně   originální, zato téměř k   dokonalosti dovedená   nestárnoucí komedie,   natočená s ohromným vkusem.   A nezapomenutelná role   Dustina Hoffmana.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2017
Naprosto jedinečná a   parádní komedie, která   dlouho nebude mít konkurenci.   Jestli má na tom všem   zásluhu výborný scénář,   filmový štáb nebo Dustin   Hoffman sám, to není   důležité, protože divák   se baví od samého začátku   a ještě si užije šťastný   konec. Co víc si přát?
Lorgons
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2016
Jedna z nejlepších komedií
Tootsie je jedna z   nejlepších komedií. Dustin   Hoffman v ní naplno předvedl   svoji hereckou genialitu.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2013
Tootsie
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara v roce   1983: Nejlepší herec v   hlavní roli (Dustin Hoffman),   Nejlepší herečka ve   vedlejší roli (Teri Garr),   Nejlepší kamera, Nejlepší   režie, Nejlepší střih,   Nejlepší píseň k filmu (It   Might Be You), Nejlepší   film, Nejlepší zvuk,   Nejlepší scénář.
Proměněná nominace:   Ocsar za nejlepší herečku   ve vedlejší roli pro Jessicu   Lange.
Tootsie, což v   angličtině znamená   miláček, se dá dost dobře   přirovnat k filmové legendě   "Někdo to rád   horké". Typický chlap   (svým postojem k životu,   hlavně pak k ženám) se   převléká za dámu. A je už   jedno proč, jestli kvůli   tomu, aby se ukryl, nebo aby   sehnal nějaký job (o což se   ostatně snaží v obou   filmech). A jak to tak bývá,   zamilují se do jedné ze   svých kolegyň. Snímek s   Marilyn Monroe se mi líbil o   něco víc, ale ani tato   komedie s Dustinem Hoffmane   nezůstává pozadu. Měl jsem   možnost vidět s českým   dabingem a musím docela   pochválit. Nestává se   často, že jsem spokojen,   tentokrát si však dali   záležet. Bonusem je Bill   Murray jako spolubydlící...
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Především jde o Dustina   Hoffmana, protože ten si to   užíval.Dobrá komedie,   dobrá zápletka, někdy nuda,   ale happy end to má. Není to   úplně můj hit, ale jsou tam   dobrá místa a myslím, že   tahleta záměna je jednou z   nejpovedenějších ve filmu,   Hoffman jako ženská je   stejně ošklivý jako   sympatický .
btip007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.2.2012
Komedie a knihy, mají tu   obrovskou výhodu, že je   lhostejné kdy byly   natočené, nebo napsané.   Důležitý je pouze příběh   a herecké podání. U   ostatních žánrů daleko   více hledíme na režii,   střih a především kameru   (triky). Přesto, je   kvalitních komedií,   natočeno tak žalostně   málo. Tootsie se opravdu   povedla, ve filmu je mnoho   úsměvných situací a z   filmu je cítit, že se u   natáčení náramně bavil i   Dustin Hoffman.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2011
Pro mně osobně pořád velmi   dobrá a nestárnoucí komedie   ve které se povedlo prostě   všechno! Dustin Hoffman   nepřekonatelnej a ostatní   herci taky moc dobří,   prostě paráda a výbornej   dabing!
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Tootsie
Dustin Hoffman předvádí   mistrovský herecký výkon v   roli Dorothy Michaels a   Michaela. Přesto, že po   většinu filmu vidíme   Dorothy, je to parádní   komedie na sobotní odpoledne   s mnoho úžasnými hereckými   výkony včetně Sydneyho   Pollacka, který se zhostil i   režie.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Připravte si bránice,   pojedeme z kopce - bezvadná   komedie s geniálním D.   Hoffmanem, zde převlečeným   za ženu, beznadějně   zamilovaným do jiné ženy a   čelícím sexuálním   zájmům jejího tatínka...   Neuvěřitelný propletenec   gagů a vtipně podaných   příhod vás ani na chvilku   nenechá vydechnout!
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Ač je film nejen diváky, ale   i kritiky hodnocen poměrně   vysoko, mě krom myšlenky   převleku muže za ženu nijak   zvlášť nezaujal.
diamant
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Dvojrole
Dvojrole jsou zvláštní   kategorie, která je vždy   něčím zajímavá (viz   Císařův pekař.., Cesta do   Ameriky, Mary Poppins,   Supernáhradník atd.)   Zpětně si uvědomuju, že   mne tento fenomén vždy velmi   přitahoval a první takové   filmy jsem asi zaznamenal s   Oldřichem Novým (Mamzelle   Nitouche, Kristián)
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Jakákoliv záměna, cokoliv   netypického co vybočuje ze   zajetých kolejí diváka   potěší vždycky. Pokud se   to navíc tvůrcům podaří,   můžeme filmu s radostí   připisovat další plusové   body. Dustin Hoffman   ukočíroval své ženské   alter ego skutečně   bravurně, jeho hlášky a   výraz je zkrátka   nezapomenutelný. Scény   Dorothy s Brewsterem patří   ke komediálním perlám   kinematografie.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2010
Michael Dorsey je docela   dobrý herec, v branži se   pohybuje už dvacet let, ale   kvůli své nezkrotné povaze   o roli příliš často   nezavadí, až jednoho dne   dostane šílený nápad –   když mě nechtějí jako   muže, tak proč to nezkusit   jako příslušnice něžného   pohlaví? Michaelova Dorothy   Michaels je ženou, která si   nenechá nic líbit a díky   tomu dostane svou roli v   televizním seriálu. Netrvá   to dlouho a stává se   miláčkem televizního   publika – jenom díky   ní/jemu má seriál   sledovanost jako nikdy   předtím. Při práci na   seriálu se seznamuje s mladou   herečkou Julií, do které se   brzy zamiluje. Jenže po   setkání s jejím tatínkem   – vdovcem rychle zjišťuje,   že není jediným mužem   který miluje herečku…Role   Dorothy Michaels začíná   Michaelovi pomalu ale jistě   přerůstat přes hlavu…
Dustin Hoffman jako   Dorothy Michaels není na   první pohled zrovna hezká   žena, ale má mimořádný   kouzlo osobnosti, opravdu je   radost na ní koukat a to jak   na place, tak hlavně mimo   natáčení, při volných   chvílích s Julií a   obzvlášť se zamilovaným   Lesem, jehož mi bylo   upřímně líto:-)Taky je   dobrá jistá jeho   rozpolcenost, to obzvláště   když mluví se svým   spolubydlícím.A zcela   dokonalej je jeho popis   katastrof který ho postihli -   Julie si myslí že sem lesba,   Sandy že sem teplej...fakt   povedený:-)A to Dustin není   rozhodně jedinou hvězdou -   v roli Julie se objevuje   krásná Jessica Lange,   Michaelův spolubydlící je   Bill Murray, za agenta má   režiséra Sydneyho Pollacka,   v šatně se potkává s   Geenou Davis, dvoří se mu   Charles Durning i chlípník   George Gaynes. No jako je to   opravdu příjemná komedie,   kterou si rád dám někdy   znovu…
miláček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.4.2010
Příjemná komedie,u které   jsem se dobře bavila.Pro mne   snad nejlepší je scéna,kdy   se Dustin Hoffman   převlečený za ženskou   zamiluje do kolegyně (coby   chlap do ženy) a její otec   do něho coby do ženy.
Charlie35
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Odkaz směrem k   ...Petra.Barbie. Absolutně   respektuji svobodu názoru,   ale, když o filmu řeknu, že   se na něj sem tam podívám,   tak to už pro mně znamená   hodnocení minimálně 7 až   10. Hodnocení 5 pro mne   znamená.že už   pravděpodobně film v tomto   životě už nikdy nezkouknu.   Tootsie je film, který má   ten zvláštní dar zaujmout   několik generací,   nepodléhá totiž módním   trendům.
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Film, který se dá dnes už   označit za klasiku i jako   jeden z nejlepších snímků   všech dob. Standartně   vynikající Bill Murray,   božská Jessica Lange, a   neuvěřitelný Dustin   Hoffman.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2008
Zajimavy ustredni napad, jako   vzdy skvely Hoffman a... to je   asi vsechno. Musim smutne   konstatovat, ze jsem se cely   film jen usmival a ne se valel   smichy...
moudrc
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Báječná komedie se   zajímavým nápadem,   převlekem muže za ženu a   Dustin Hoffman dokázal, že   je herec mnoha tváří, ale   především skvělý komik.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2008
Hlavní role nemá chybu...
...Dustin Hoffman v roli   "dámy" je   neodolatelný a kouzelný. Je   v podstatě i jediným   důvodem, proč se na tento   film sem tam ráda podívám.   Jinak totiž nemohu říct,   že by mne Tootsie nějak   zvlášť zaujala, spíše ne.   Dávám průměrné   hodnocení, protože po   dějové stránce mi film   nepřijde zajímavý. Pět   bodíků je však   zasloužených za bezvadný   převlek a mimořádnou komiku   "krásné dámy"   Hoffmanové:-)))
blest
Hodnocení:
Přidáno: 27.11.2007
dávám10/10
Zatím   absolutně nej komedie.   Snímek mne upoutal tím, že   tady muž umí uvažovat jako   žena. Dustin zůstává   osbností i v roli Tootsie.   Kdo neviděl tuto klasiku, o   hodně přišel.
phorsky1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
komediální příběh   dotažený do   absurdna,mistrovský herecký   kousek od dastina   hoffmana,dobrý film pro   člověka co hledá komický a   milostný příběh bez   zbytečných akčních   scén,
jessica lange   hraje datinovu hoffmanovi   důstojnou hereckou   roli,příběh který vás   pohltí a budete chtít   vědět jak dopadne a nepustí   vás od tv
bandri
Hodnocení:
Přidáno: 2.5.2007
2 životy
Staršně se mi na tomto filmu   líbilo, že tomuto herci   nevadilo převléknout se do   ženského kostýmu. Vždyť   když uvážíme, že vás   uvidí miliony lidí po celém   světě, chce to dost odvahy.   Já osobně netuším, jestli   bych takový dvoj-život   zvládla. Každopádně herec   měl sice ryze mužské rysy,   ale chvování jako žena mu   šlo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih10683minih10683Král džungle (1997) 
George of the Jungle n
minih60878minih60878Pštrosí večierok (1969) [TV inscenace] 
Pštrosí večierok n
minih46188minih46188Případ s černým vzadu (1993) [TV film] 
Případ s černým vzadu n
minih165611minih165611Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings n
minih39234minih39234Shenandoah (1965) 
Shenandoah n
minih43983minih43983Hvězdná brána: Návrat (2008) [Video] 
Stargate: Continuum n
minih49475minih49475Paličova dcera (1977) [TV inscenace] 
Paličova dcera n
minih45677minih45677Přísahám a slibuji (1990) [TV minisérie] 
Přísahám a slibuji n
minih9257minih9257Jáchyme, hoď ho do stroje (1974) 
Jáchyme, hoď ho do stroje n
minih40087minih40087Uloupené dětství (1987) [TV film] 
Uloupené dětství n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993)

 Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993)
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni n
Mrs. Doubtfire
Žánr: komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Columbus

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Planeta pokladů

18:10 - 19:00

29 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

44 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178274

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10