Duben
ohodnotit

Tmavomodrý svět

Další název:
Dark Blue World
Žánr:
Rok:
2001
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
17.5.2001
„Příběh o přátelství novodobých rytířů“

Komentáře k filmu Tmavomodrý svět

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.7.2022
Pěkně natočený snímek o   letcích RAF, jen to mohlo   být víc zaměřený na   samotný výcvik a bojové   akce než na přátelství   dvou hlavních postav, ale i   tak se mi to líbilo.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.1.2022
Jan Svěrák se pokusil o   český velkofilm s válečnou   tematikou. Ačkoliv se to na   sto procent nepovedlo je to   přesto hodně zajímavý a   kvalitní film.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Spousty krásných letadel a   strasti plný život   poválečných pilotů RAW.
Příběh je spíše   vyprávěn o přátelství   dvou pilotů nežli o   válečném nebeském   tažení.
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.10.2019
Tak nevím jak tohle hodnotit.   Silné pasáže (vězení) a   letecké boje jsou střídány   hluchotou, za kterou stojí,   jak jinak, ženská. No, budu   počítat, za pitomý konec   mínus dvacet, za   přeskakování v ději   totéž. Celkový dojem je   slabší, nějak mi nikdo z   filmu nepřirostl k srdci, a   trošku jsem se motal v   postavách. Nechám to jako   průměr a je.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2019
Nevím co chválit dřív.   Svěrákův styl mi přijde   poctivý, uvěřitelný a   takový.. v dobrém slova   smyslu český. Tmavomodrý   svět se v tomto směru   dostává ještě výš a   dál. Skvělý casting a   obsazení, kamera, hudba...   Jediná výtka směřuje k   možná až trochu lacinému   milostnému story ala   Rosamunda Pilcher.
Baronzo
Hodnocení:
Přidáno: 7.5.2019
Vrtule u letadla
Nápadně,až velice,při   pádu Karla, kdy se mu ve   vzduchu zastaví vrtule, a   spadne na zem, jsou listy   vrtule ohnuté,přitom vrtule   se netočila, ohnul, by se   jeden list, proč vrtule   vyměnii………..
rimmerova-motorka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2018
Svěrák je dobrý režisér,   ale příliš tlačí na pilu   ve snaze o získání nějaké   ceny. A v případě tohoto   filmu...co napsat...jednou   jsem viděl, podruhé bych si   tu nepustil. Letectví mě moc   nikdy nebavilo. To už mě   víc bavila Hlava 22.
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2016
Jen já, pondělní večer a Blu ray
disk s Tmavomodrým světem.  
A znovu zážitek,   jako když jsem film Jana   Svěráka viděl prvně.
Po Koljovi se "naši   Svěráci" rozhodli   dobýt svět s ambiciozním   snímkem, o letcích z druhé   světové války.
Snímek dostal štědrý   rozpočet a všichni si na   něm evidentně dali hodně   záležet. Jestli se úmysl   podařilo zhmotnit, na to se   těžko odpovídá.   Tmavomodrý svět svou kvalitu   má. Na druhou stranu je to   film česky mluvený, s   téměř výhradně českými   herci a i fakt, že letecké   souboje, obsažené ve filmu   jsou půjčené ze snímku   Bitva o Anglii (pouze   digitálně remasterovány),   svědčí o tom, že se   zmíněnými ambicemi to   nebylo až tak horké...
Dalším problémem   Tmavomodrého světa byl   přímý americký konkurent.   Do distribuce totiž téměř   souběžně s českým filme   vstoupil americký Pearl   Harbor s velmi podobným   námětem, ale   několikanásobně větším   rozpočtem. Přiznejme si,že   vedle Bayova velkofilmu,   vypadá Svěrákovo dílo,   jako Popelka...
Ale   krásná Popelka. Tradičně   dokonalý scénář Svěráka   staršího, výborný zvuk,   kamera, hudba. Výteční   herci, v čele s Kryštofem   Hádkem, nebo Oldřichem   Kaiserem, který je ve   vážných filmech dokonalý.  
A to je právě to.   Svěrák je na našem   filmovém nebi superstar. Je   on a pak teprve ti ostatní.   Ale venku ho ještě zcela   nepochopili. Nebo on je. Až   si tohle sedne, budeme mít   nového Formana...
Už   aby to bylo.
collen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2016
Tmavomodrý svět je jeden z   mála válečných filmů,   které jsem si zamilovala. Má   v sobě tolik lidskosti a   opravdovosti, že jsem   hodnotila bez váhání.
Cinik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Pearl Harbour po česku?
O filmu se říká, že je to   český Pearl Harbour. No,   viděl jsem oboje, a musím   říci, že Tmavomodrý svět   je lepší. :-) Možná nemá   tak propracované triky, ale   zase postrádá některé   kýčovité a přihlouplé   scény amerického konkurenta.   Je realističtější,   vtipnější a jeho svět je   (víceméně v souladu s   realitou) podstatně   cyničtější.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2012
Poslední větší válečný   český film, který má   úroveň. Žádné   přehrávání, ale snaha o   popsání skutečností.   Myslím že Svěrák udělá   ještě další dobrý filmy.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Nečekaný film od Jana   Svěráka a na poprvé pro mě   zklamání.Ve filmu je málo   akce a bitevních scén.Jenže   po dalším shlédnutí si   člověk uvědomí,že o akci   zde nejde a film má sílu v   něčem jiném.Výjevy z   komunistického lágru   drsné,romantické scény   příjemné,vtip tam také   je.Povedené válečné   romantické drama,které nutí   k zamyšlení.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2011
"Pearl Harbor po   česku" s bezesporu   vynikajícími hereckými   výkony, jen to prostě není   můj šálek. Vzdor svému   hodnocení mu kvality   neupírám.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.3.2011
Excelentní film, na němž je   vidět práce rodiny   Svěrákových. Jakkoliv se   americký Pearl Harbor   snažil, nejspíš skutečně   ukradnuv tento příběh,   stát se ještě lepším   dílem, nikdy se mu to nemohlo   podařit, neboť postrádá   ony Svěrákovy drobnosti,   které z tohoto filmu dělají   to, čím je. Tím je také   dáno, že zatímco   Tmavomodrý svět považuji za   jeden z nejlepších filmů,   které jsem kdy viděl a rád   se na něj vždycky podívám,   u Pearl Harboru, přestože   jsem jej zhlédnul aspoň   dvakrát, ani nevím, o čem   je, neboť mě vlastně nikdy   nechytil.
Tmavomodrý   svět vypráví silný   příběh válečného letce   ve dvou časových rovinách a   nejmrazivější na něm je   fakt, že vychází z reality   tehdejší doby, kdy   váleční hrdinové, kteří   bojovali kromě jiného i za   naši vlast okupovanou   Hitlerem, byli po válce   zavíráni do lágrů, aby   nemohli nakazit soudruhy   svými zkušenostmi ze   západního světa; děj se   přitom nezabývá jen tímto   jedním člověkem, nýbrž   staví na dramatickém   příběhu dvou skvělých   přátel, které rozdělí   jedna žena.
JohnCoestler09
Hodnocení:
Přidáno: 30.12.2010
Sverák je majster !
Hned ako som film videl   spomenul som si na   hollywoodský Pearl Harbour ,   americkými tlustými   peňaženkami nabitý krásny   film a tento film má podobnú   tému len to nie je nabité   tými veľkými peniazmi ako v   USA , ale smiešne je to , že   to nieje poznať . Brilantné   , strhujúce . Ja neviem keby   mi sme mali toľko peňazí   ako v USA skutočne aké filmy   by sme robili .
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2010
Tmovomodrý svět
Poté, co získal   "Kolja"   nejprestižnější filmovou   cenu Oscara, rozhodl se Jan   Svěrák pokračovat v   úspěších dále a zabrousil   do druhé světové války.   Navíc k tomu všemu přidal   politické procesy, vše   vysvětlil dost jednoduše   (aby to pochopil i americký   divák. Na jednu stranu,   aspoň je snímek i pro naší   mladší generaci, která   bohužel o této době   většinou nic neví). Dokonce   i s obsazením si počínal   podobně. Chtěl někoho   podoběn roztomilého, jako   byl malý chlapec Kolja, ale   tak trochu ve větším   vydání. Zkusil proto   sáhnout po neúspěšném   flákači Kryštofu Hádkovi,   který díky této roli   vyletěl závratnou rychlostí   do českého nebe a nyní si   může vybírat, co se mu   zlíbí (už nemusí   neúspěšně chodit po   castinzích). A pro zvýšení   šancí se ještě přidala   angličtina - bohužel to vše   ve stejné době jako   "Pearl Harbor".
Jsme rád za Oldřicha   Kaisera, který patří k mým   největším oblíbencům a   taka za Ondřeje Vetchýho,   zdá se mi, že většinou   hraje převážně idioty,   tady dostal dost prostoru pro   zajímavou postavu...
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Po prvních upoutávkách jsem   se na tento film velmi   těšil. A v podstatě mne   nezklamal. Ale - některé   záležitosti, pro někoho   pouhé detaily, mne přece jen   trochu zklamaly. Bezesporu jde   o technicky velmi povedený   film, dávající vyniknout   mimo jiné i skutečným   létajícím veteránům –   letounům Spitfire. Herecké   výkony více než dobré.   Film má ale smůlu v tom, že   přišel téměř ve stejné   době s americkým „Pearl   Harborem“ jehož nosná   zápletka – milostný   trojúhelník – je,   bohužel, více než podobná   (i když samozřejmě   nezaviněně). Navíc, vztah   hlavních hrdinů není až   tak úplně typický – i v   československém letectvu v   Anglii k sobě důstojníci a   nižší šarže neměli k   sobě tak blízko. To mně   potvrdil na jedné z besed i   František Fajtl, legenda z   Anglie. Na druhé straně   nutno ocenit výkon Oldřicha   Kaisera. I když – opět –   celkem výrazná podobnost s   jiným filmem - „Stíhači   na start“ (‚Aces High!).   Film ale upoutá a vtáhne do   děje – a to je hlavní.
DOPLNĚNÍ:
V   úterý 22. 3. 2011 dávala   čs. televize na programu CT1v   rámci série „20 FILMOVÝCH   SEZÓN V ČESKÉ TELEVIZI“,   mapující historii čs. filmu   po roce 1989, opět film   „Tmavomodrý svět“. V   rozhovorech   předcházejících uvedení   filmu tvůrci objasnili jejich   smluvní vztahy s   společností Miramax a   vyjádřili své   přesvědčení o zcela   bezskrupulózním opsání   scénáře filmu Tmavomodrý   svět do filmu Pearl Harbor.   To vysvětluje mimořádnou   shodu obou filmů i v   takových detailech, jako je   zařazení postavy koktavého   pilota (poručík Red v   podání Ewena Bremnera).   Přestože Tmavomodrý svět   zaznamenal u nás mimořádný   úspěch a získal řadu   ocenění, jistě mu tato   shoda, způsobená touto   krádeží, ubrala mnoho   dalších bodů.
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.10.2009
Nejsem odborník na filmy   tohoto typu,proto se nebudu   vyjadřovat k historické   věrohodnosti - vzhledem k   účasti odborných poradců   věřím, že byla určitě na   úrovni. Nejspíš byl dobře   natočený i celý film - ale   mne bohužel moc nezaujal.   Průměrná love story,i když   zasazená do (pro většinu   diváků) atraktivního   prostředí.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Nikdy bych neveril,ze neco   takoveho dokazeme natocit my   Cesi.
Opravdu pekna   prace a smekam.
Velmi   se mi to libilo.
A Olda   Kaiser zahral vybornou   roli.Sice byla vedlejsi,ale   zahrana skvele.To jsem   necekal.
Bolt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Film Tmavomodrý svět se mi   hodně líbyl. Jediné co se   mi na něm nelíbylo byli   převážné válečné   scény. Jinak byl ale film   nádherný a proto mu dávám   devět hvězdiček.
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.4.2009
Pearl Harbor byl jasně horší
Na sobotní večer dobrý   film.Běžný standard,který   zaujme.Snímek nemusím vidět   ale několikrát.Je to kvůli   milostnému   trojúhelníku,který je   napsán tak,že člověk na   něj za chvíli zapomene a to   je asi trošku   špatné.Další věc,která   mi na Tmavomodrém světě   vadí,je jakoby nastavení o   50.léta s politickými   procesy.Toto mělo být v   úplně jiném filmu a   Tmavomodrý svět tímto   odbočením jakoby snaží   poučovat,což není   dobré.Přesto díky za docela   zajímavý film.
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Úžasná, melancholická   podívaná se zvláštní   posmutnělou, ale i chvílemi   laskavou atmosférou. Tím   hlavním zde je ten malý   český ostrůvek v Anglii,   daleko od domova a v   neustálém boji o život.   Přidejme dobře vybraný   filtr, na český film opravdu   rozmáchlé záběry a   výtečné duo hlavních   herců (vlastně trio,   protože i když Kaiser není   hlavní rolí, je   nezapomenutelný) a hudbu,   která dnes možná, ještě   ve spojitosti se starými   letadly, působí lehce retro,   ale hlavně jako takový ten   záblesk naděje uprostřed   potemnělého světa.

Kdesi jsem na   internetu četl, cituji:   "Američané píší, že   Tmavomodrý svět je Pearl   Harbor bez útoku, aniž by   věděli, že jejich Pearl   Harbor je Tmavomodrý svět   bez Svěráka." Takže   asi tak nějak. :)
markes
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Na filmu je vidět, že se na   něm nešetřilo a že   důležitým cílem asi bylo   mít šanci na Oskara. Takže   nákladné kostýmy, scény,   prostě hodně na koukání a   raději ne moc komplikované.   Děj se v těch scénách   trochu ztrácí, je lehce   předvídatelný a nijak   překvapivý. Zkrátka   klišé. Místo srovnání s   Pearl Harbor, který   nepovažuji za příliš   zajímavý, se mi spíše   nabízí srovnání s filmem   Nebeští jezdci. Toto   srovnání ale vychází pro   Tmavomodrý svět hodně   nepříznivě. Takovou   působivost a dramatičnost   ani zdaleka nemá.
siana
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2008
Mohl být dalším oscarovým   filmem, nepřijít téměř ve   stejnou dobu na scénu Pearl   Harbor, který, ač dějově i   milostnou zápletkou obdobný,   je z mého pohledu o něco   lepší. Nicméně se jedná o   nádherný film, který lze   vidět opakovaně, se   skvělými hereckými výkony.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2008
Krásný film o přátelství   zničeném nedostupnou ženou.   Tomu říkám drama. To vše   okoko jako letecké bitvy a   autentické záběry se jeví   jen jako druhořadá výplň,   rozhodně bych si netroufl   tvrdit, že je film zaměřen   primárně na obdivovatele   vojenské techniky té doby.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.6.2008
Pearl Harbor je určitě lepší...
...nicméně oceňuji snahu   českých tvůrců a zejména   Jana Svěráka, natočit něco   o hlavě a patě, protože   např. jeho   "veledílo"   Akumulátor je něco, co   označuji jako utrpení!   Tmavomodrý svět jsem viděla   dřív než Pearl Harbor,   později jsem srovnávala.   Druhý jmenovaný, ač   mající také kýčovitou   zápletku milostného   trojúhelníku, je na tom co   do realistického pojetí   válečných scén přece jen   lépe. U Tmavomodrého světa   oceňuji onu dokumentární   stránku filmu, jež může   mnohým žákům základních   škol probírajících náš   odboj v Anglii osvětlit a   přiblížit tehdejší život   našich letců...Drsné scény   z věznice 50. let vycházejí   také ze skutečných   událostí, takže i zde   oceňuji snahu o   realističnost. Jen ten   kýčovitý příběh se tam   vůbec, ale vůbec nehodí.   Ondřej Vetchý chvíli hraje   odvážného letce a   bojovníka, a pak zase toká   jako tetřev...v tomhle směru   tomu něco prostě chybí.
Medousek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Je to takový "Pearl   Harbor" po česku,který   mě velmi mile potěšil a z   herců je tu výborný hlavně   Ondra Vetchý,kterého mám   moc ráda.
Vig
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.5.2008
Film to je pěkný, ale nic   víc.
Nevím, přijdé   mi, že mu něco chybí.   Možná lepší atmosféra,   možná jiní herci. Rozhodně   se tohle nedá srovnávat s   jinými válečnými filmy   tohoto typu.
Humbuk   kolem tohodle filmu   zbytečný, spíše to hází   dojem hraní si na něco víc.
Bara.40
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2008
Film hodnotím jako dobrý ale   nelze ho zařadit do   kategorie
velkofilmů.   115 minut je na tento film   hodně a to byl ještě
zkrácen. Za velkofilm   považuji snímek Pearl   Harbor, který
přišel   do kin ve stejném roce a ve   srovnání s ním, mi   připadá
příběh   zamilovaného trojúhelníku v   našem filmu jako pohádka
z červené knihovny.Ale   co člověk, to jiný názor.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Opravdu velmi smutný   příběh z války letců a   ještě smutné lásky dvou   pilotů k jedné ženě! je to   silný příběh plný emocí   a zvratů!
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Kdybysme v poslední době   točili takové filmy jako je   tento hned by bylo veseleji, v   poslední době trochu naše   kinematografie upadá. Ale zde   se můžeme přesvědčit že   když chceme natočit   velkofilm tak ho prostě   natočíme, hezký příběh   kdy naši vojáci po okupaci   za 2 sv. války odešli do   Anglie bojovat za RAF proti   Němcům a jakého hořkého   uvítání se jim dočkalo   když se vrátili, místo aby   byli za hrdiny tak je   zavřely.
argenson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Na jednu stranu je dobré   vidět, že i v Česku umíme   udělat velkolepý megafilm,   na stranu druhou je příliš   viditelná snaha o to, aby   tomu rozuměli i v zahraničí   (a tím pádem snaha ulovit   nějakýho toho Oscara).   Ondřej Vetchý je výborný   herec, o tom není pochyb, ale   víc mě tu bavil Oldřich   Kaiser. Závěr ve stylu   "ani pes po něm   neštěkl" mi přišel   jako příliš laciný útok   na divákovy city. Ale za   podívání to určitě   stojí.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Na ceske pomery docela   velkofilm, s hereckymi vykony,   ktere pomerne presne sedi.   Sverak je na ceske pomery   celkem trida.
Shmick
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Pěkně zpracovaný válečný   film, to ano. Má to něco do   sebe. Občas tam je nějaký   ten dějový zvrat. Ale   originální mi to příliš   nepřišlo. Snad jestli autor   chce ukázat, že tělesná   touha je víc než pravé   přítelství (ale jen   dočasně, jenže když   člověk vystřízliví, je   bohužel pozdě).
panKaplan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Použil bych cimrmanovskou   parafrázi: Nápad to byl   jistě dobrý. Výsledky   nebyly dobré. Film o   českých letcích v Anglii a   prolnutí do doby, kdy byly   uvězněni jako zločinci?   Skvělé! Ale jak to dopadlo?   Sentimentální, plytké,   zkrátka nekoukatelné.   Hvězdou filmu se pro mě stal   Oldřich Kaiser. Vetchému   jsem nevěřil ani slovo.   Hádek - na to, že to byla   jeho první velká role -   zahrál příjemně, ale také   jsem mu jeho roli nevěřil.   Film se pro mne bohužel stal   kýčem. Svěrák by se měl   více soustředit na méně   vzletná, ale o   stravitelnější témata.
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Naprosto dokonalý, kvalitní,   geniální a to musím   zaklepat, že je to český   film!! To je + navíc.   Vynikající výkon Ondry   Vetchého, který hrál v   jedné části vychcaného   hajzla , ale potom se   napravil, ale to vůbec   nemění to, že je to   vynikající herec. Další   dobrý výkon předvek   Kryštof Hádek. Scény byly   dramatické, místy dojemné a   neměli chybu. Efekty byly   stejně přesné, jako z   války. Hudba byla   vynikající, přímo se   hodila k tomuto filmu. Ale   největší vyvrcholení   udělal konec, který byl   hodně moc dojemný,   zajímavý a napínavý.   Stašně moc mám rád   válečné filmy a tento byl   jeden z nejlepších   válečných filmů, co jsem   kdy viděl, a ještě to, že   je český!! Tento film mi   řekl hodně, proto5*, a   tudíž 96%
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Další skvělý film   "rodiny"   Svěrákových. Příběh je   sice hodně jednoduchý a   okoukaný (dva muži a jedna   žena) avšak v podání tak   skvělých herců a pod   taktovkou tak skvělého   režiséra, že vám bude   úplně jedno, že budete   vědět jak film skončí a   necháte se unášet. Navíc   letecké bitvy jsou udělány   na jedničku.
mmaat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Nevím, nevím, film ve mně   budil dojem, že se Svěrák   pokouší dobýt Hollywood   hollywoodskými postupy   (samozřejmě v menším,   českém měřítku). Nemůžu   si pomoct, ale ostatní jeho   filmy jsou mi daleko   milejší..
christinak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.6.2005
Film z válečného   prostředí, který se   netočí jenom kolem války   ale i kolem lásky a   přátelství. V Tmavomodrém   světě bylo pár moc   pěkných záběrů a   okamžiků, ale ještě by to   chtělo trochu doladit.
Aravis
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2004
Tmavomodrý svět kontra Pearl Harbor
Tenhle film vešel s Pearl   Harborem do kin nastejno,   tudíž se jednalo o   konkurenci. Oba jako   válečné filmy s motivem   lásky, a to dva kamarádi a   jedna ženská mezi nima.   Tmavomodrý svět mě nijak   moc nenadchnul. V porovnání   a Pearl Harborem to ale byl   jasný vítěz!
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2004
Tmavomodrý svět měl smůlu,   že o své místo bojoval s   Pearl Harborem, který   přišel do kin skoro ve   stejný čas. Ovšem já si   myslím, že tentokrát je   náš film hezčí, není to   slaďárna (Hollywood umí moc   dobře z každé katastrofy a   války udělat slaďárnu) a   má zajímavější děj.
Pokud vás neoslovují   filmy s tématikou druhé   světové války, přesto se   zkuste na tento film podívat.   Možná se bude líbit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih165248minih165248Přes prsty (2019) 
Přes prsty n
minih44500minih44500Ostrov (1980) 
The Island n
minih2662minih2662Air Force One (1997) 
Air Force One n
minih96733minih96733Wonder Woman (2017) 
Wonder Woman n
minih37517minih37517Růžový panter (2006) 
The Pink Panther n
minih4968minih4968Casino (1995) 
Casino n
minih111928minih111928Pompeje (2014) 
Pompeii n
minih2312minih2312...a zase ta Lucie (1983) 
...a zase ta Lucie n
minih25061minih25061Hospoda na mýtince (1997) 
n
minih29753minih29753Král Škorpion (2002) 
The Scorpion King n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Nebeští jezdci (1968)

 Nebeští jezdci (1968)
Nebeští jezdci n
 
Žánr: válečný / drama
Země: Československo
Režie: Jindřich Polák

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10