Duben
ohodnotit

Tiché místo

A Quiet Place

Další název:
Tiché miesto
Žánr:
Rok:
2018
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
3.5.2018
„Uslyší tě. Uloví tě.“

Komentáře k filmu Tiché místo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2018
PROCESOR!
Dávám plnou palbu, nemůžu   jinak. Takhle si přesně   představuju horor, kdy tam   jsou momenty, že zapomínám   dýchat. Geniální námět,   kdy musíte být za všech   okolností zticha, nebo vás   sežerou, dává prostor tak   vizuální stránce a v klidu   si můžete vychutnat tu   hrůzu, kdy jde po schodech k   vám a vy nesmíte křičet.   Vůbec všechny emoce musíte   držet v sobě. Odlehlá farma   byla vybrána také dobře.   Nemám co bych filmu vytknul.
zeus12xy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2018
Chcete v sále kina slyšet   absolutní ticho? Žádné   žvýkání popkornu,   šustot, povídání? Chcete   sedět jako přikovaní, a   nechat se unášet temnou   atmosférou a bát se? Chcete   si zopakovat to smrtící   klaustrofobicke dusno z filmů   Vetřelec nebo Znamení? Pak   musíte vidět tento film, kde   si herec, scénárista a   režisér v jedné osobě   Krasinski zahrál se svou   manželkou Emilkou krásný   scifi-horor.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2018
¨Tenhle napínavý snímek   lze zařadit mezi ty   originální. Tu globální   katastrofu neprožijeme. Do   děje se vstupuje asi 89. den   po invazi neznámých tvorů   na Zemi. A hnes se seznamujeme   s takovou průměrnou   americkou rodinou. Jedno z   dětí je neslyšící, a tak   celá rodina ovládá znakovou   řeč. Ta jim dopomáhá   přežít. Jakýkoliv   hlasitější zvuk může   přilákat někoho z těch   Tondů hluchoněmců, pardom   slepců. Tyto tvorové   nevidí, ale sežerou   všechno, co se hýbe.
Rodina bojuje o přežití   na Zemi, kde už žije minimum   obyvatel. Celý příběh je   napínavý od začátku až do   závěrečných titulků. I v   sále se divák bojí   promluvit či zašustit   popcornem.
peginka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2019
Koukala jsem tu hodinku a   půl, ani jsem nedýchala, moc   se mi to líbilo, žádné   "lekačky", ale   takové to velmi příjemné   mrazení v zádech. Film   jistě nestál mega-prachy,   ale bavila jsem se líp než   někdy u filmu, který je   drahý, ale nezaujme. Za mě 9   bodů, ten jeden dávám pryč   za ten porod.
jajsempravabobika
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.6.2018
Přistihnete se, jak ani   nedýcháte, nemluvíte a   chodíte po špičkách.   Opravdu působivý   originální film, který ani   minutu nenudí. A je tu   příšera, která jde opravdu   vidět a je moc pěkně   propracovaná, ne jen nějaký   ten stín za záclonou, který   má údajně nejvíce děsit
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.4.2019
V hodnocení jsem trošku   nasadila, pro téma postapo   jsem vždycky měla slabost,   tak spíš proto. Téma   nosné, rodina se snaží   přežít jak může, vlastně   až tady, při čtení   komentářů mi došlo, že   mohli žít poblíž řeky,   ale kdo by tam stavěl potichu   barák. Za mě dobrý, jen to   závěrečné gesto Emily s   puškou si mohli odpustit.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $17miliónov║Tržby USA   $183,520,369║Tržby   Celosvetovo $320,020,369▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Na oko skromný film ale   úderný, dá sa povedať že   niečo ako Cloverfield,   dokonca by som ho aj do tejto   série zaradil, šikol by sa   tam. Od Johna Krasinského to   je šikovná prácička,   dokáže predávať napätie,   má to slušnú   "tichú" razanciu,   miestami dosť hustú   atmosféru. /80%/
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2018
Kadence Ticha
Někdy stačí tak málo, aby   přišlo něco nového   originálního. Ticho. Tiché   místo je slušně natočený,   nijak nepřesahující,   spíše psychologické drama,   které si výborně hraje s   faktem, že každý divák je   originál, a vloží si do   pasáží filmu to co chce.   Kvalitní film s kvalitním   hereckým obsazením a   výkony. Velký plus je   spíše než napětí, rozměr   jednotlivých postav, které i   bez slov prožívají hluboké   citové rozpory. Malé mínus   za alespoň malé vtažení do   děje na začátku filmu.   Prostor tu byl, Originálních   75ˇ%
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2018
Nenapadny hit roku 2018...
Vzhladom k nizkemu rozpoctu sa   jedna o vyborny snimok,ktory   prekypuje skvelou   atmosferou,cim sa stal jednym   z necakanych hitov tohto   roku.Zaujimave herecke vykony   a napad tahaju tento film   vysoko.Zaver pateticky a   logika miestami   pokrivkavala,ale rad   odpustim.
Film   jednoznacne doporucujem.
Krupe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.12.2018
Skvělý napínák, i s málo   penězi se dá roztočit   pěkné pokoukáníčko. Jen   to těhotenství tam bylo   krapet mimo, nad tím   zůstává rozum stát, jak by   to chtěli po narození   dotáhnout do zdárného   konce. Snad by se dala   vymyslet i jiná zápletka...
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2018
Nápad s invazí   "zubatého ucha"   jistě originální. Ani   nevadí, že je útočník   dost často vidět a že se   zcela evidentně jedná o   tupé stvoření s velmi   citlivým sluchem, ale bez   rukou a inteligence. Film   neřeší, zda tedy přišli z   jiné dimenze, nebo byli   vysazeni na Zemi s cílem   zlikvidovat domorodé   obyvatelstvo. Film se zabývá   jen příběhem jedné rodiny.   Dceru vybírali asi někde v   panoptiku kuriozit. Extrémně   nehezká a nesympatická   "hrdinka", která   jedná hodně často úplně   nelogicky a za chvíli se   přistihnete, že fandíte   příšerám, aby ji konečně   dostaly. Bohužel...přežije.   Scéna s porodem v domě   plném vetřelců je best of.   Zjištění, že obluda jde   normálně zastřelit a   přesto sebou rodina zbraň   nenosí a ani se nijak   zvlášť bránit nechystá   (otec se nechá sežrat se   sekerou a vidlemi na dosah),   je dost překvapivé. No, jde   o horror a logika tu občas   skřípe. Bydlí v poli,   místo co by si našli sídlo   někde u řeky, vodopádu...   Musí být úplné ticho...co   chrápání, prdění,   kašlání? Otázek se vyrojí   docela dost. Malá poznámka   na závěr...do obilí   nezapadnete jako do vody. Fakt   ne. Maximálně si zlomíte   nohu při dopadu.
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2019
Hodně originální téma, kde   hlavní roli hraje ticho.   Právě to ticho mi pěkně   brnkalo na nervy, protože   jsem se celou dobu bála, co   zase komu spadne nebo kdo   zaječí. Líbilo se mi to.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2019
Poměrně napínavý horor s   velmi originálním tématem.   Velmi příjemně jsem se u   filmu bavil a rozhodně bych   ho mohl doporučit. Opravdu   povedený snímek.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Zajímavej mix hororu a   thrilleru, kde se v první   půlce moc nemluví a jedná   se spíše o komornější   podívanou, aby jí pak   vystřídala druhá   "akčnější" a   děsivější. Země je   zasažena emzákama co   neviděj, ale reagují velmi   rychle na hluk a jsou velmi   nebezbeční. Dokážete si   představit v tom žít? Jinak   film má několik super scén   a nápadů, perfektní kameru   a hudbu, solidní napětí a   dobře zvolené lokace. Na   druhou stranu samozřejmě   dají se najít   nevěrohodnosti a   nelogičnosti, které ale u   hororu mohou být více   tolerovány. Nakonec na první   podívání 70% s tím, že   uvidíme co třeba na další   shlédnutí.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2019
Všude ticho jako v hrobě.   Zajímavá monstra nás   drží pořád v napětí   menší zvuk a jde si pro   tebe. Bude další díl ?   Potenciál jako u vetřelce tu   je.
Worech
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2019
Originální
Vskutku zajímavý námět -   ticho jako možnost přežít.   Zajímala by mě verze bez   muziky :)
Herecky velmi   povedené, dějově též.   Konec je vynikající.   Doporučuji.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.11.2019
Já jsem se domníval, že   němému filmu odzvonilo. No   nic, to byl vtípek.   Holčičího spratka bych   řezal nebo ji nastrčil těm   potvorám. Mimochodem, jak   sežrala ta obluda hned na   začátku toho malého smrada,   tak jsem si řekl, že si   udělají další, a proto mne   potěšilo, že jsem se   nemýlil. V dalších   záběrech byla baba   těhotná. K filmu celkově.   Pro mne šlo o nechutnou   opakovanou kravinu, jen s   jednou novinkou, a to že šlo   v podstatě o němý film. A   to až do zhruba čtyřicáté   minuty. To jsem měl   nachystáno deset procent za   obludu. Jenže pak se to celé   otočilo a byl z toho velmi   solidní nervák. Proč tak   nemohl být celý film?   Potenciál na to měl, ale to   nééé, to se musí polovina   filmu zbytečně prodrbat   filosofickými žvásty a   nudou. Velká, opravdu velká   škoda. Takže u mne je to   dvacítka za netvory, a   dvacítka za ten nervák.   Když k tomu připočtu dobrou   hudební kulisu, je z toho   lehce nadprůměrná   šedesátka. Aha, tak jsem si   neuvědomil, že pokud je   dobrá jen polovina filmu,   nemohu dát šedesát ze sta.   Takže u tohoto filmu to bude   první výjimka s tím, že   když na film koukat podruhé,   tak až od asi čtyřicáté   minuty.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Zvláštní, že filmy s   velkolepou reklamou a   nevšedním nápadem   většinou přinesou   zklamání. Pro mě teda zase   ano. Zemi zaplavily obludy,   které jsou jedno velké ucho   a normální člověk, který   kýchá, kašle, atd....,   někdy mu zákonitě musí   něco upadnout, sám musí   klopýtnout, ... dokázal   přežít dokonce i s malým   dítětem, to je   nedomyšlené. Z celého filmu   si vlastně pamatuji jenom   porod dalšího potomka,   který trval nekonečně   dlouho a jinak je to o ničem.   Škoda.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.10.2018
Rozhodnutím ústřední   dvojky pořídit si (řvoucí)   dítě do světa, jaký pro   ně film vytváří aby   fungoval v hrůze a napětí,   se toto dílo předemnou   naprosto odstřelilo. Ona již   úvodní chůze lesem, při   které nechají rodiče   nejmenší ze svých dětí   kráčet bez dozoru za sebou   jako poslední, naznačovala,   že se zde nebude hrát ani na   logiku nejselštějšího   rozum. Normálně tyhle   nesmysly ve filmech   neřeším, ale tady   představují klíčové   události v ději a jdou   naprosto PROTI   sofistikovanosti režijního   konceptu práce s budováním   napětí ze zajímavého   nápadu. Bolelo mě snášet   hloupost filmu, na který jsem   se tak těšil a který mohl   (nebo měl) být přesně mým   šálkem kávy.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.1.2019
Od tohoto jsem čekal více.   Asi je to hodně   přeceňované. Emily Blunt   sice sexxapplel má, ale to   nestačí. Napětí   proměnlivé.
MildaX
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.2.2020
Připomnělo mi to Znamení   (Signs) s Melem Gibsonem,, jen   nudný a   předvídatelnější.   Nadšení některých   recenzentů nesdílím.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.5.2018
Podle námětu
jsem byl velice natěšen.   Jenže tohle je naneštěstí   případ, kdy se má veškerá   očekávání rozplynula   vniveč. Už jen to klišé   těhotenství a porodu, o   kterém před lety filmaři   vykutáleně usoudili že   nejvíc bere diváky   (divačky) za srdíčko a tak   ho rvou všude kam to jde, je   již hodně vyčpělé a   obehrané. Když jsem si v   duchu odškrtl desátou do   očí bijící hloupost,   přestal jsem je počítat. Se   zvláštním sebemrskačským   potěšením jsem sledoval   dál a v duchu tipoval, jak   moc to ještě tvůrci   dokáží zprznit. Ach,   snažili se opravdu   svědomitě a v momentu, kdy   zahřmí ve sklepě rána z   brokny a mimino stěží   rozespale zavrní, už mě   popadl záchvat smíchu. Ne,   takhle se napínavé či snad   dechberoucí SF postapo   opravdu nedělá.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih17698minih17698Rambo (1982) 
First Blood n
minih12062minih12062Mars útočí! (1996) 
Mars Attacks n
minih142222minih142222Můj kamarád drak (2016) 
Pete's Dragon n
minih53297minih53297Panoptikum (1981) 
The Funhouse n
minih55526minih55526Palubní střelec (1943) 
Aerial Gunner n
minih25320minih25320Dnes, zítra a pozítří (1965) 
Oggi domani e dopodomani n
minih55495minih55495Samec (2009) 
Spread n
minih40766minih40766Všechno nejlepší! (2006) 
n
minih82057minih82057Záblesky chladné neděle (2012) 
Záblesky chladné neděle n
minih60035minih60035Černý déšť (1989/1) 
Kuroi ame n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Tiché místo: Část II (2020)

 Tiché místo: Část II (2020)
Tiché místo: Část II n
A Quiet Place 2
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Krasinski

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann