The Wizard of Gore (2007)

The Wizard of Gore
45 %
 
 
    Žánr: horor / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
POZOR SPOILER

Muž jménem Ed Bigelow, celý od krve, chystá věci do tiskařského stroje a pak vytiskne článek o kouzelníkovi. On totiž Ed vydával noviny The Cacophony Gazette. Nyní se zakrvácený potácí po Los Angeles a dojde až do klubu. Zde se jej ujmou dva lidé, jeho známý Chong a dívka. Chong použije akupunkturu a pijavice, aby mu pomohl a také chce vědět co se stalo. Ed jej odkazuje na balík, ve kterém jsou noviny. V nich je vše popsáno a s jejich pomocí nám bude Ed vyprávět, jak došlo k současnému stavu.
Týden před tím se ocitl v hodně zvláštním cirkuse a dostal se se svou partnerkou Maggie až na vystoupení kouzelníka, který si říká Montag Velkolepý. Jeho vystoupení zahájí muž, který vypadá jako bezdomovec a ten spolkne červy a ukousne kryse hlavu. Teprve pak přichází samotný Montag. Ten spolkne zářivku a pak předvádí prvek s dívkou. Rozřeže ji pilou, vytahá vnitřnosti a ta pak normálně vstane a odchází. Ed má o této dívce zvláštní sen, snad proto, že ji znal.
Pak jde na další představení. Ed kouzelníka žádá o rozhovor. Ten odmítá.
Opět se kouzlí s dívkou, ale tentokrát jsou ve hře místo pily pasti. Železné s trny. Na konci však jeviště opouští zcela zdravé děvče.
I tentokrát má Ed o děvčeti hrůzně krvavý sen a také se probouzí celý od krve. Netuší, co se děje.
Pak se dozví, že dívka z prvního vystoupení byla nalezená vykuchaná. Edův kamarád Jinky dělá u koronera a mluví už o dvou mrtvých holkách. A také mluví o tetrodotoxinu, který má hodně společného s halucinacemi a udělá z člověka při větší dávce zombii. A Ed zjistí, že se dá sehnat od svatého muže z hor.
Na dalším kouzelníkově vystoupení je i Jinky. Tentokrát je na dívku použít dutý železný býk, ve kterém Řekové upalovali své oběti.
Dívka jako vždy opouští pódium naprosto zdráva a Ed jde až k ní. Ukáže se, že si děvče nic nepamatuje. A tak ji Ed zapálí. Možná.
Protože ráno se probouzí doma a neví, zda to byl sen nebo skutečnost. Ale má u sebe zapalovač, který byl u ní na stolku. A děvče je pak nalezeno mrtvé.
Je tu další představení. Tentokrát je ku spolupráci s kouzelníkem vyvolán samotný Jinky. Je mu to těla strčen ručník a pak vytažen. Ani jemu se nic nestalo. A ani on si na to nepamatuje.
On také zjistil, jak se dostává tetrodotoxin k divákům kouzelnické show, a také odkud všechny dívky pocházely. To je dosti zásadní, protože odtamtud je i Maggie. A tam ji Ed poznal. Ed mu to nevěří, přestože mu Jinky přinesl důkaz, nahrané DVD.
Další nahrávku přináší i Maggie. Zde je částečně odhalen kouzelníkův trik. Oba dva se odhodlají jít na představení znovu a celý kolotoč vražd zastavit.
Takže se znova ocitají v tom podivném sále a Maggie se stává pomocnicí kouzelníka. Jenže se ukáže, že nic nemusí být tak, jak to doopravdy není. DVD od Jinkyho pomůže Edovi odhalit temnou stránku jeho duše a do toho přichází Maggie.
Dochází k potyčce a Ed pak jde na místo, kde to vlastně všechno začalo, totiž v pochybném podniku March Hare Escorsts.
Nakonec stane tváří v tvář samotnému Montagovi. Ale ještě je tu také bezdomovec, co ukusuje hlavy krysám. Dochází i na zbraně. A po něm se Ed Bigelow, celý od krve, potuluje po Los Angeles, až se ocitá u Chonga...  Autor: Pitryx

režie:
Jeremy Kasten
 
 
hraje:
Kip Pardue (Edmund Bigelow), Bijou Phillips (Maggie), Crispin Glover (Montag the Magnificent), Jeffrey Combs (Geek), Brad Dourif (Dr. Chong), Joshua John Miller (Jinky), Tim Chiou (Mickey), Evan Seinfeld (Frank), Flux Suicide (Dell), Amina Munster (Cecelia), Cricket Suicide (Cayenne), Kenneth Moskow (Detektiv Packard)
 
 
scénář:
Zach Chassler
 
 
kamera:
Christopher Duddy
 
 
hudba:
Steve Porcaro
 
 
kostýmy:
Carrie Grace
 
 
střih:
Jeremy Kasten
 
 
zvuk:
Peter S. Carlstedt, Tony Kucenski, Darren Paskal
 
 
vizuální efekty:
Travis Baumann, Geoff Leavitt, Michael Shelton
 
 
masky:
Becky Cotton (asistent)
 
 
výkonný producent:
Glenn W. Garland
 
 
producent:
Christopher Duddy, Glenn W. Garland
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.