The Pumpkin Eater (1964)

The Pumpkin Eater
    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 118 min.
Žena s nejistým počtem dětí ze 3 manželství Jo Armitage (Anne Bancroft) zjistí, že její současný manžel Jake (Peter Finch) jí je nevěrný. Po řadě různě souvisejících událostí, kdy je jeho nevěra vyrovnávána jeho zodpovědností jako živitele a otce, oba učiní první krok k usmíření.

Většina filmu je založena na 2 záležitostech: její záliba v porodech a jeho mimomanželské aféry. Otázku její plodnosti řeší její psychiatr. Neměla by být tolik posedlá sexem, ale využít narození dítěte pro ospravedlnění sebe sama. Ona sice znovu otěhotní, ale následuje rad doktora a Jakea.  Autor: SvoKar

režie:
Jack Clayton
 
 
hraje:
Anne Bancroft (Jo Armitageová), Peter Finch (Jake Armitage), James Mason (Bob Conway), Janine Gray (Beth Conwayová), Cedric Hardwicke (pan James - otec od Jo), Alan Webb (pan Armitage - Jakeův otec), Rosalind Atkinson (paní Jamesová - matka od Jo), Richard Johnson (Giles), Maggie Smith (Philpotová), Eric Porter (psychiatr), Cyril Luckham (psychiatr), Anthony Nicholls (chirurg), John Franklyn-Robbins (farář), John Junkin (zřízenec), Yootha Joyce (žena v kadeřnictví), Leslie Nunnerley (servírka v ZOO), Gerald Sim (muž na večírku), Frank Singuineau (izraelský král), Faith Kent (chůva), Gregory Phillips (starší Pete), Rupert Osborne (mladší Pete), Michael Ridgeway (starší Jack), Martin Norton (mladší Jack), Frances White (starší Dinah), Kate Nicholls (mladší Dinah), Fergus McClelland (starší Fergus), Christopher Ellis (mladší Fergus), Elizabeth Dear (starší Elizabeth), Phoebe Nicholls (mladší Elizabeth), Sharon Maxwell (starší Sharon), Mimosa Annis (Sharon), Kash Dewar (starší Mark), Mark Crader (nejmladší dítě), Leslie Garrad (ladič klavírů), David Langton (muž v baru), Ronald Leigh-Hunt (muž v baru), Ron Pember, Geoffrey Rose (host na večírku)
 
 
námět:
Penelope Mortimer (román)
 
 
scénář:
Harold Pinter
 
 
kamera:
Oswald Morris
 
 
hudba:
Georges Delerue
 
 
kostýmy:
Sophie Devine, Gordon Bond, George Frost (supervize)
 
 
střih:
Jim Clark
 
 
zvuk:
John Aldred, Peter Handford, Peter Musgrave, Ken Ritchie
 
 
vedoucí produkce:
Charles Blair
 
 
výtvarník:
Edward Marshall
 
 
koproducent:
James H. Ware
 
 
asistent režie:
Claude Watson
 
 
výprava:
David Ffolkes, Peter James
 
 
dirigent:
Georges Delerue
 
 
producent:
James Woolf
 
 
casting:
Jenia Reissar
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.