Jeden svět
ohodnotit

The Postman - Posel budoucnosti

The Postman

Další název:
Posel budoucnosti / Posol budúcnosti (SK)
Rok:
1997
Délka:
170 minut
Premiéra v ČR:
9.4.1998
„Jedinou nadějí zpustošené země je neohrožený hrdina z neznáma.“

Komentáře k filmu The Postman - Posel budoucnosti

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 20
Albertosaurus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.7.2010
Naprosto strhující film,   kterému se daří vyvolat   určité emoce a působí   zcela přesvědčivě ať už   jako postapokalyptický film,   tak i drama o muži, který   věřil, že všechno ještě   není ztraceno. Je až   neuvěřitelné, že film s   takovým potenciálem je   považován za jeden z   nejhorších snímků všech   dob. Je zde samozřejmě pár   rozpačitých scén...např.   souboj Pošťáka s   Bethlehemem, nebo pár   patriotických výstupů, ale   Costner to podává s takovou   lehkostí, že jsem mu to   žral a ještě jsem u toho   vrněl. Plus patří i   nádherné hudbě Jamese   Newtona Howarda, která se mi   asi nikdy neoposlouchá.   Zkrátka uhrančivé dílko   pro milovníky velkolepých   dobrodružných filmů.
tomdoyle
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2007
Kritika, rozhodně s ní nesouhlasím
Naprosto souhlasím s dvěma   komentáři přede mnou.   Jistě že své slabiny film   má, ale na druhou   stranu,který film nemá ? Pro   diváky, milující filmy s   kladným hrdinou v hlavní   roli a vcelku dobrým koncem   jako stvořené. A navíc,   nemyslím si že nějak   odfláknutě provedený film.   Mě se moc líbil a   souhlasím, že se dá vidět   i víckrát a pokaždé s   chutí.
brnvl2105
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Myslím že pro příznivce   sci-fi má tento film něco do   sebe. Jelikož nevíme jaká   bude naše budoucnost   doopravdy,tak si myslím že   by takto nějak mohl začátek   nového věku vypadat.Když   člověk neví co se děje v   sousedství,tak ani neví   vědět kdo přežil.Určitě   lepší než vodní svět.
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Apokalyptická vize světa mne   tady tak nějak zasáhla a   upoutala, ať už si kritika   říká, co chce. Postupná   proměna hlavního hrdiny a   změny, které ze začátku   nevědomky působí, mění   velice pomalu i celý   zničený svět a dávají   lidem novou naději. Scénu s   chlapcem, který chce odeslat   dopis, považuji za klíčovou   a když k tomu přidáme   hudbu, pro mne film nemá   chybu.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Některé dialogy opravdu   nedosahují kvalit dobrého   filmu, ale ta myšlenka jak by   to mohlo vypadat, je docela i   logická a propracovaná do   detailů. Amerikanismem je   mírně načichlej celej film,   ale ještě se to dá.Závěr   mě ale dostal. Podle kluka,   který je v záběru asi 40   vteřin, udělat sochu?   Blbost. A nevadí, že je to   Joe Costner. Raději bych tam   viděl Tom Pettyho jako   velitele Bridge City. Filmík   by se i bez toho stupidního   konce obešel.Za ty blbosti   osm hvězdiček, protože   jinak se mi to líbilo. PS:   samozřejmě i Olivia Williams   :-)
adams89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2007
Kevina Costnera zřejmě baví   riskovat, když pár let po   natočení Vodního světa,   jednoho z největších   filmových propadáků   posledních let, se znovu   pustil do vyprávění naší   ne zrovna růžové   budoucnosti. Postman sice v   kinech opět ztroskotal, mně   ale dokázal skoro ve všem   příjemně překvapit. Už to   vystihnutí postapokalyptické   budoucnosti je dokonalé a asi   málokterý film by mu mohl v   tomhle ohledu konkurovat. Až   mě z té syrové atmosféry   běhal mráz po zádech,   navíc když je příběh   zasazen do nepříliš   vzdáleného roku 2013!   Costner si vybral opravdu   netradiční téma na   vyprávění, nebudu jistě   jediný, kdo byl nad   zápletkou zpočátku poněkud   rozpačitý. Tomu, že   znovuzavedení poštovní   služby má spasit a dát   naději do budoucna zbytku   lidské populace, jsem   nedával příliš velké   naděje. Postupně jsem ale   začal zjišťovat, že by to   skutečně mohlo mít smysl a   děj mě naplno pohltil.   Spousta diváků Posla   budoucnosti právem zatracuje   kvůli své neúnosné   tříhodinové délce, což je   také i největší negativum   filmu. Ale u Costnera jsme si   už tak nějak na tento   problém mohli zvyknout. Ten   se chopil i hlavní role a   když pominu vleklý   začátek, působil hodně   přesvědčivě. O dost méně   známý Will Patton v roli   zlého generála Bethelema, se   mi taktéž zamlouval. Kromě   té dlouhé stopáže ještě   mé výtky směřují k   začátku, kam by se hodil   klidně o něco delší   úvodní komentář o jakési   válce a moru, které měly   zasáhnout svět. Z posla   budoucnosti mám jinak velice   dobré pocity, i když   doporučit ho můžu asi jen   nadšencům scifi žánru.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.5.2014
Příběh tuláka, který   svým nadšením dokázal   znovusjednotit Ameriku, sice   nepatří zrovna k vrcholům   Costnerovy tvorby, ale já ho   mám docela ráda. Má totiž   zajímavou myšlenku, hezkou   výpravu i pohodově   odsýpající děj, který   rozhodně nepostrádá   napětí. Filmu by určitě   prospěla kratší stopáž   (klidně až o hodinku), ale   když přece jenom s těmi   všemi pošťáky na koních   docváláte k závěrečným   titulkům, najednou vás   překvapí, že už je   konec... a možná vám to   přijde i tak trošku líto.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Docela dobrý film.Potom, co   jsem o něm četl nebo   slyšel, jsem ani netušil,   že by mně to tak   bavilo.Ještě že od jisté   doby nedám na kritiky a film   si radši zkritizuju sám.
Už sám příběh měl   něco do sebe a zaujal mě -   člověk najde pár dopisů a   vznikne legenda.
Do   toho všeho se mi líbil   herecký výstup Willa   Pattona.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Postkatastrofické filmy jsou   velmi oblíbené, ale natočit   opravdu kvalitní film není   jednoduché. A bohužel se to   v tomto případě   nepodařilo. Film je příliš   zdlouhavý, místy nudný a   příběh až moc patetický.   Škoda. Snímek měl určitě   potenciál zaujmout, ale jak   se zdá, někdo měl jak se   říká příliš velké oči.
tuwanakha
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2005
Kritika za každou cenu
Než jsem viděl tenhle film,   měl jsem možnost číst   knihu D.Brina. Poměrně se mi   líbila, Brin je výborný   fantasy autor a umí oslovit   čtenáře, kteří se nebojí   myslet. Pak jsem četl   zdrcující kritiku na   Costnerův film, a pak druhou,   dvacátou... To už vzbudilo   mojí zvědavost natolik, že   jsem si film půjčil na VHS.   Podíval jsem se jednou a   vzápětí i podruhé, abych   našel ty strašné výkony, o   kterých jsem četl. A ono   nic. Pravda kulisy mohly být   zvládnuté lépe o tricích   nemluvě, ale osa příběhu   zůstala zachována, film má   spád a Costner hraje prostě   to, co je potřeba. Je to   poměrně prostý příběh ve   stylu Mad Maxe(Mel Gibson),   žádný Tanec s Vlky, ale dá   se na to bez problému   kouknout i víckrát...bez   následků.
Shugy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Je to béčko není to béčko?
Osobně jsem tento film viděl   na vhs v době kdy přišel do   půjčoven, byl jsem zvědavý   jak se Kevin Costner po   Vodním Světě dokázal   stylizovat do dalšího   příběhu z blízké   budoucnosti. Nečekal jsem nic   převratného, vzhledem k tomu   jak vypadal Vodní svět. Ale   kritika která se na film   snesla, není rozhodně na   místě, rozhodně ne co se   týče příběhu... Holt   někdy je dobré nechat se   unést trochou idealismu, to   že je regiment fašisticky   smýšlejících vojáků   poražen po svobodě   toužících pošťácích   prostě patří k tomu...
Moody
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Docela dobrej film ale rekl   bych ze je az prilis   vlasteneckej ale co pro   americany typicke ale neni to   film na ktery bych koukal   100krat
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.11.2003
Odpad?!
Posel budoucnosti to od   kritiků opravdu hodně   schytal. Costner se ani   nepřibližil svému   režijnímu debutu (Tanec s   vlky) a kritika ho za to   nemilosrdně strhala. Film je   slabý v několika bodech   (obsazení některých rolí,   přehnaný patos), ale i přes   své nedostatky nabízí   zajímavý příběh a   slušné zpracování   (režie+soundtrack). Costner   podává svůj nadstandart a i   když je to hodně dlouhé,   nudí to jen několikrát.   Není to vrcholné dílo, ale   odpad filmového průmyslu   rozhodně také ne...
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.1.2015
Ne-příliš lichotivá vize   budoucnost-která se opět   vrátí do normálních   kolejí díky pošťákům.   Jinak Kostner podal seriozní   výkon.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Zas tak hrozný to nebylo a   mám katastrofické a pos   apokalyptické filmy   rád.Chybou asi je neúměrná   stopáž a některé   dialogy.Proč Kevin Costner   vždy točí tak dlouhé   filmy??
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2015
Vcelku podmanivá forma   vyprávění i zajímavá   myšlenka o historické úloze   pošťáka, ale tuny patosu a   americké propagandy to   úplně zabily.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2016
Nuda
Nejsem American, abych vzyval   jakoukoli uniformu. Oni jsou   trosku jini. Mam rad   apokalypticke filmy, ktere   maji dej. Tohle je trosku   mimo. Trosku dost. A navic je   to dlouhy. Vic se mi s   Kostnerem libi Vodni svet.
ZuzikD
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.9.2008
Film o znovu zavedení   poštovní služby? Tak to je   na mě moc, koukat se 3 hodiny   na poštáky?.......Ale   viděla jsem i horší filmy.
Rastaman33
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.4.2020
Pro neameričana je to   víceméně komická tvorba.   Nejsme tak vyvalený z každé   uniformy a prezidenta.   Hrdinní pošťáci jsou   srandovní Položit život za   doručení telegramu může   asi jen Američan.
geojezek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.4.2015
Dlouha nuda
s vlajicimi americkymi   vlajkami. Prilis patosu,   nulovy pribeh...civilizaci   zachrani postak??? Proc???   Naprosta hovadina na kterou   jsem se nevydrzel koukat a nic   dalsiho nedelat. Dlouhe a   nudne.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih74525minih74525Super (2010) 
Super n
minih10538minih10538Kongo (1995) 
Congo n
minih41720minih41720Síly temna (2006) 
The Covenant n
minih25645minih25645Zorro (1975) 
El Zorro la belva del Colorado/Zorro n
minih41132minih41132Pád do tmy (2005) 
The Descent n
minih18481minih18481Satanské tango (1993) 
Sátántangó n
minih70558minih70558Plivu na váš hrob (2010) 
I Spit on Your Grave n
minih51455minih51455Zámecká zrůda (1995) 
Castle Freak n
minih55593minih55593Krvavá Amazonka (1985) 
Schiave bianche: violenza in Amazzonia n
minih4379minih4379Bob a Bobek – králíci z klobouku (1978) [TV seriál] 
Bob a Bobek – králíci z klobouku n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a soudcův dům (1992) [...

22:30 - 00:15

87 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Kennedy, Sinatra a mafie

23:40 - 00:30

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:45 - 00:45

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:50 - 00:50

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697526
Fotografií: 763185
Plakátů: 375842
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10