Jde si pro nás noc (2018)

Jde si pro nás noc (The Night Comes for Us)
80 %
 
 

The Night Comes for Us

    Žánr: akční / thriller
    Země: Indonésie / Spojené státy americké
    Délka: 121 min.
POZOR, SPOILER

Asijská triáda ovládá osmdesát procent pašeráckých aktivit. Vůdci triády vytvořili malou skupinku lidí, pověřenců, kteří měli hlídat všechno tak, aby nevznikal chaos. Pověřenců je šest. Nikdo o nich nic neví. Říká se jim také „Šest moří“.

Na pláži jednoho ostrova leží malé děvče jménem Reina. Je svědkem vraždy svých rodičů.

Jiná mladá žena jménem - Shinta pak nalézá Reinu u sebe ve vaně. Přivedl ji sem Ito. Ten je zraněný a byl to on, kdo zabil její rodiče. Když však měl zabít ji, nedokázal to. Shinta zde má kamaráda Fatiha a ten Itovi vyčítá, že kvůli děcku zahodil tři léta u triády. Nyní chce Ito novou totožnost pro sebe i dívenku. Sem ještě přichází bratranec Wisnu a „fetka“ Bob. Ito chce sehnat svého bývalého kolegu Ariana. Ten je nyní v Macau. Zrovna zmlátil partičku jednoho muže. Po ní mu někdo telefonuje, že Ito se dal vlastní cestou a má tu malou holku. Bývalý kamarád se vydává za ním. Je očekáván a hned zasvěcen do situace. Tam, kde byla Reina, triáda načapala muže, jak krade její drogy. Takže měli být všichni postříleni. I Reina. A tu se Ito vzepřel a postřílel ty, co měli vraždit, a zmizel i s Reinou. Proto musí být za každou cenu odstraněni.

Už se dělají falešné pasy, ale Ito stejně potřebuje peníze. Takže jde k bývalému kolegovi Johanovi. Ten už o něm ví, a protože dělá pro triádu, začne se bránit. Jeho lidé spěchají na pomoc a jsou Item biti jako žito. Peníze Ito získá. A také se mu dostane informace, že se již na něho chystají. Zatím míří k Fatihovi, ale jiná skupina je zde a ti Ita zajmou.

U Fatiha se to už řeže hlava nehlava. Ito se osvobozuje i za cenu rizika a převráceného auta. Fatih s Bobem udělali z nepřátel sekanou, ale jsou zde další. Fatih posílá Wisnu pryč, aby se o děvče postaral. Tři spolubojovníci je zatím brání, ale Elena - jedna z útočnic předvede, že to s nožem umí a všechny je sejme. Zabije i Boba a chystá se i na Fatiha, ale ten prchá. Wisnu bojuje s další ženou, Almou. Nezvítězí. Do toho se vloží Fatih a málem přijde o život také. Ale to už je tu Arian a zasáhne. Uspí ji a jdou do podzemních garáží. Zde si něco s Fatihem vyříká a on na něj vystřelí. I s malou pak odjíždí pryč. Ale živý garáž neopustí.

Na scénu přichází nová dívčina, která umí zacházet s puškou. Postřílí útočníky a mizí. Poté sem přichází Ito, bere malou a mizí také.

Arian se divil, když Fatih úmyslně střelil mimo něj. Nyní je Arian v centru útočníků u šéfa a rozhodně bude mít co vysvětlovat. Místo toho dostane telefon s Itovým číslem a je mu řečeno, že právě na tom ostrově při vraždě rodičů Reiny se Ito obrátil proti triádě.

To už je jmenovaný poražen v boji dívkou s puškou. I on jí vypráví, co se dělo na ostrově, a jak postřílel své kolegy.

Arian vzpomíná začátky, když ještě byli jedna parta a jak začínali. Následně zavolá Itovi. Jenže se nedohodnou. Ito prosí o pomoc dívku s puškou při ochraně Reiny. Následně zajde za bývalými kamarády, kde se strhne veliká rvačka. I dívka s puškou bojuje s Almou A Elenou. Nakonec si stanou Ito a Arian tváří v tvář. Oba vědí, že nadcházející souboj bude veden všemi prostředky a přežít může jen jeden...  Autor: Pitryx

režie:
Timothy Tjahjanto
 
 
hraje:
Iko Uwais (Arian), Julie Estelle, Joe Taslim (Ito), Zack Lee (Bobby), Sunny Pang (Chien Wu), Shareefa Daanish (sniper), Hannah Al Rashid (Elena), Dian Sastrowardoyo (Alma), Salvita Decorte (Shinta), Epy Kusnandar, Asha Kenyeri Bermudez (Reina), Abimana Aryasatya (Fatih), Morgan Oey (Arianův pomocník), Ronny P. Tjandra (Aliong), Revaldo (Yohan), Dimas Anggara (Wisnu), Oka Antara, Prisia Nasution
 
 
scénář:
Timothy Tjahjanto
 
 
kamera:
Gunnar Nimpuno
 
 
hudba:
Hiroyuki Ishizaka
 
 
koproducent:
John Radel
 
 
koordinátor kaskadérů:
Very Tri Yulisman
 
 
výkonný producent:
Nathaniel Bolotin, Aram Tertzakian, Timothy Tjahjanto
 
 
producent:
Todd Brown, Nick Spicer, Mike Wiluan
 
 
kaskadér:
David Hendrawan, Iko Uwais
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.