Texaský masakr motorovou pilou (2003)

Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre)
64.1 %
 
 
 
Film na Blu-ray

The Texas Chainsaw Massacre

    Žánr: horor / akční
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 29.1.2004        
    Délka: 98 min.
„Film, který musíte vidět, i když při něm budete zavírat oči.“
POZOR SPOILER!!!

Začínáme černobílými záběry z policejního archivu v Travis County. Mimo jiné jsou zde vidět i rýhy od nehtů na zdi. To vše v domě Hewittových.

18. srpna 1973.
Skupina pěti mladých lidí, Kemper se svou dívkou Erin jede v dodávce. Vracejí se z Mexika. Po cestě v El Pasu vezmou stopařku jménem Pepper. Ta se bez zábran oddává Andymu, jako by se znali odjakživa. Ještě je s nimi ustrašený Morgan. Nyní se nacházejí v Texasu, kde málem přejedou děvče. Děvče se chová divně a oni ji naloží do auta. Dívka pak vytáhne, čertví odkud, zbraň a prostřelí si hlavu. Aby to mohli nahlásit, vyhodí Kemper ukrytou marihuanu. S mrtvolou přijedou až k benzínce a zde obsluha zavolá policii. Šerif odmítá přijet a chce, aby s mrtvolou zajeli ke Crofwordovic mlýnu. Mladým se tam vůbec nechce, ale nic jiného jim nezbývá a tak tam jedou. Někam sice dojedou, ale neví kam. Je zde jakási zchátralá budova a při její prohlídce narazí na malého chlapce. Ten jim sdělí, že se šerif doma nalejvá a autem se k němu dojet nedá. Tak se tam Erin s Kemperem vypraví. Najdou nějaký dům se starším beznohým mužem na kolečkovém křesle, a ten jim dovolí šerifa zavolat telefonem. Ale dovnitř vpustí jenom Erin. Pak ji žádá o pomoc, protože z křesla spadl. Kemper se vydává dovnitř do domu za Erin a je někým napaden. Mezitím se místní šerif dostavil za třemi zbývajícími, kteří na něj čekají u auta. Vyžaduje si jejich pomoc při manipulacích s mrtvolou. Pak s ní v kufru odjíždí a přichází sem Erin, která se domnívá, že Kemper prostě od domu odešel zpět. Když zjistí, že tomu tak není, nechávají Morgena a Peep na místě a jdou k onomu domu znovu. Octnou se uvnitř a zde jsou napadeni mužem v masce. Kemper je lapen a je mu uříznuta noha. Erin se na útěku dostane až k autu, ale zde je šerif všechny zatkne, protože našel jointa. A zatímco muž s maskou napichuje Kempera na hák a šije si masku novou, zažívají mladí v autě díky šerifovi psychický teror. Ten Marcuse odveze k domu a Erin musí opět prchat před mužem s pilou. Ten již zabil Pepper a Erin se na útěku dostane až ke karavanu s další divnou rodinou. Je tu i malé batole. Zde je omámena a končí v rukou šerifových. Ten ji pak shodí do sklepa. Zde Erin nalézá Kempera a na jeho prosbu ukončuje jeho trápení. Nalézá zde také ztýraného Morgena, se kterým opět prchá. Při tom jim na chvíli pomůže chlapec, kterého po příjezdu potkali. Muž s pilou si je najde a Morgen je napaden. Erin se ukrývá na jatkách, ale i zde je vyčmuchána. Povede se jí však maskovanému useknout ruku. Nakonec se jí povede získat vůz, avšak šerif a poraněný muž s maskou jí asi jen tak odjet nedovolí…  Autor: Pitryx

režie:
Marcus Nispel
 
 
hraje:
Jessica Biel (Erin), Jonathan Tucker (Morgan), Eric Balfour (Kemper), R. Lee Ermey (šerif Hoyt), Erica Leerhsen (Pepper), Mike Vogel (Andy), Andrew Bryniarski (Thomas Hewitt – Kožená tvář), David Dorfman (Jedidiah), Heather Kafka (Henrietta), Terrence Evans (Monty), Lauren German (dívka), Kathy Lamkin (žena v přívěsu), Brad Leland (Big Rig Bob), Marietta Marich (Luda May), Heather Kafková (Henrietta), Mamie Meek (úřednice), Harry Knowles (oběť na stříbrném talíři)
 
 
námět:
Kim Henkel (scénář k filmu The Texas Chain Saw Massacre (1974)), Tobe Hooper (scénář k filmu The Texas Chain Saw Massacre (1974))
 
 
scénář:
Scott Kosar
 
 
kamera:
Daniel Pearl
 
 
hudba:
Steve Jablonsky, Mel Wesson (ambientní hudba)
 
 
kostýmy:
Bobbie Mannix
 
 
střih:
Glen Scantlebury
 
 
zvuk:
Scott Martin Gershin (design), Stacy F. Brownrigg
 
 
produkce:
Michael Bay, Mike Fleiss
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
mluví:
John Larroquette (hlas vypravěče)
 
 
zpěv:
Jessica Biel ("Sweet Home Alabama")
 
 
zvláštní efekty:
Rocky Gehr (koordinátor)
 
 
koproducent:
Kim Henkel, Tobe Hooper, Joe Dishner
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tony Cecere
 
 
vizuální efekty:
Asylum Visual Effects
 
 
masky:
Carla E. Palmer, Scott Stoddard (zvláštní maskérské efekty), Grady Holder (zvláštní maskérské efekty)
 
 
umělecká spolupráce:
Vas Leonidov
 
 
výprava:
Greg Blair
 
 
nahrál:
Lynyrd Skynyrd (skladba "Sweet Home Alabama")
 
 
výkonný producent:
Ted Field, Guy Stodel, Jeffrey Allard, Andrew Form
 
 
producent:
Bradley Fuller
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.