Duben
ohodnotit

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning

Další název:
Texas Chainsaw Massacre: The Origin; Untitled Texas Chainsaw Massacre Prequel
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
91 minut
Premiéra v ČR:
16.11.2006
„Staňte se svědky zrození strachu…“

Komentáře k filmu Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
tomast
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Perfektní masakrální   horror, který nemá chybu. Ze   všech texaských masakrů je   nejlepší. Prostě super!
gorous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Už to nejsou Zombie,ani   upíři,je to dokonalost   brutálních vražd a   násilí.To to pokračování   o rodině zvrhlých zabijáků   je špičkou dnešních   hororových snímků.Tleskám   a doufám o další   pokračování.Dnes už není   hrdina,který přežije,ale   naopak jeto sám zrůdný   zabiják.Všem milovníkům   hororů,nesmí tento snímek v   žádném případě chybět.
Steawi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
V jednu chvíli mi   připadalo,že tohle už   neměli natáčet,připadalo   mi to jako zbytečnost.Ale po   celkovém shlédnutí se musí   usoudit,že je to vlastně   velmi fajnová pokračující   podívaná.I když,ten   příběh a ta celková   myšlenka,je nijaká.
AdamTorpis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2018
TMMP 2
Jeden z mojich naj hororov.   Herci nie sú až taký známi   (okrem Jordany Brewster z   F&F).
Skvelý   scenar, efekty proste ALL!!   Rozhodne lepšie ako prvý   diel a nemôže chýbať v   mojej DVD zbierke. Odporúčam
Alirak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2016
Oproti prvnímu texaskému   masakru motorovou pilou byl   počátek o něco lepší.   film měl odvypravěný   příběh ohledně zrození   Thomase Hewitta.Což se mi   opravdu líbilo některé   scrny byli trochu brutální   ale i tak mě film moc   překvapil.Film můžu jen   doporučit a dávám 10/10
Filip.Rakos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.2.2017
10/10
Jo tohle se   povedlo..zajímavý příběh   a krvavá akce doufám že   leatherface(2017-2018) bude   stejně dobrý jako tento.
Dexterman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.8.2014
Pokračování vůbec není   špatné oproti předešlému   dílu je víc brutálnější   jedno z nejlepších   pokračování k remaku co   jsem kdy v nějaké kiultovní   serii viděl
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2011
"Texaský masakr   motorovou pilou:   Počátek" aneb všechno   pěkně od začátku. V   texaském buranově právě   došlo ke stvoření masového   vraha Thomase Hewitta, který   našel svého mazlíka -   pěkně nabroušenou motorovou   pilou- a ta už jen čeká až   se její ostré zuby zakousnou   do masa třeba právě   kolemprojíždějících   teenagerů... A krev byla! Je   to nejbrutálnější a   nejzvrácenější díl z   celé série. Režisér   Jonathan Liebesman   ("Propad do temnot")   zrežíroval velice krvavý   prequel, ve kterým se krve   rozhodně nešetřilo!   Příběh nám odkrývá   začátek texaské hrůzy v   buranově a vše, co jí   následovalo. Jen je škoda,   že tvůrci nepřišli na   něco jiného. I když je to   vlastně   "předpříběh"   prvního remaku, dalo by se   říct, že to je úplně to   samé. Parta teenagerů,   kteří se objeví v   nesprávný čas na   nesprávném místě a   dostanou možnost okusit   strach a bolest. To už je   dávno ohrané. Líbilo se mi,   že šerif byl stejný bastard   jako v remaku a chudákům   teenagerům dal, co proto.   Také jsem ráda, že si   Thomase Hewitta, stejně jako   v remaku, zahrál Andrew   Brinyarsky a zůstal věrný   své pile. "Texaský   masakr motorovou pilou:   Počátek" sice   nenabídne nic nového, ale   když si vzpomenu třeba na   díl "Texaský masakr   motorovou pilou: Next   generation", tak   "TMMP: Počátek je   oproti tomu horrorový klenot,   takže mi to omívání   pořád dokola s teenagerama   ani moc nevadí, ale na remake   zkrátka nemá, protože   horror není vždy jen o krvi   a jak jistě víme, v   "TMMP: Počátek" je   jí víc, než dost ;-)
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Horor jak má být.Byl jsem   spokojen,dobrý hororový   scény některé dost   brutální tak to má v hororu   být.Samozřejmě nechybí   řezání mot.pilou.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2011
Je to dobrý prequel, i když   se příliš neliší od   ostatních dílů. Líbí se   mi víc než předchozí   část. Opět výborně   natočené, kamera a barevný   filtry jsou úžasný a   celkově to má zvláštní   atmosféru podkreslenou   skvělou hudbou. Tohle je   navíc ještě mnohem   zběsilejší a   úchylnější, takže svému   názvu ostudu rozhodně   nedělá a nikde nenudí.   Není to ale pro všechny.
Až na čtverku je to   velice dobrá série, takže   doufám, že se brzo dočkáme   dalších dílů :)
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2007
Texasský masakr mot.. pilou -   Počátek opravdu dorží co v   názvu slibuje. Vyšinuté   praktiky Leatherface jsou   opravdu zavedeny do   brutálních detailů u   kterých se mi chvílemi až   stahovala p***l.Výborná   temně ponurá atmosféra vše   ješte vylepšuje.Po dlouhé   době horůrek který mě   oslovil se vším všudy.
Helled
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Skvěle využitý konec   většinou jsou takové konce   pouze v knižních verzích   trochu víc to bylo brutalní   zajmalo by mě jak vypadala   první verze která se   zamítla právě kvůli   větší brutalitě
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2009
Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
Pokud se díváte na Texaský   masakr motorovou pilou:   Počátek najdete zde   vraždění, mučení a bezmoc   lidí! Je to síla! Nic pro   slabé povahy!
HaD.77
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.10.2010
The Beginning je velice   podareny prequel - libi se mi   detailnost a propracovanost   postav, hlavne obsazeni   stejnymi herci je velke plus.   Idea jak vlastne Thomas dospel   tam kde je, je dobra. Film   rozhodne doporucuji, zejmena   tem, komu se libil remake z   2003. Film je o neco vic   krvavejsi, nicmene osudy   rodiny tvori skvely doplnek.   Pokud by nekdo u filmu usinal   ci mel nazor, ye film je jen   kopie predchozich, mel by si   uvedomit, ze se jedna porad   jen o tu samou rodinu   psychopatu a jejich intelekt   nemohl byt vetsi ney je, tudiy   jejich jednoduchy zivot a   smysleni se asi moc nezmenilo.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.4.2012
Já mám masakry rád ,tenhle   je sice slabší ale o to   brutálnější.Aspon víme   odkud se Hewitt vzal.I když   tahle podoba bude asi   smyšlená když je jinak   příběh podle skutečných   událostí.Tenhle prequel mi   nepřišel zbytečnej jako   řada jinejch.Ale musím uznat   že to stačí vidět 2X a   dost.Za mně 7:)
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2015
Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
Tento horor chválím zejména   za to, že odkrývá   tajemství morbidní rodinky z   Texasu a ukazuje, jak to   všechno vlastně začalo. Na   druhou stranu děj filmu není   nikterak originální a oběti   si nezískaly moje sympatie,   abych jim přál přežít, a   taky z toho důvodu film   krapet ztrácí na napínavé   atmosféře. Alespoň že   mordy jednotlivých obětí   jsou pěkně brutální, plné   krve a ukázány v plné   parádě, z toho syrovost   skutečně srší.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2008
Uz to neni tak dobry texasky   masakr jako byl ten prvni. V   polovicce filmu jsem usnul...   jeste nikdy jsem ho nedokoukal   a to jsem se o to pokousel uz   nekolikrat. Kazdy z nas   odhadne konec, ale ja se k   nemu jeste nepropracoval. Pro   me uz to ztratilo stavu...
Faustka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.4.2010
A tak tu máme další   pořádnou dávku o povedené   rodině Hewitových, jakýsi   počátek toho všeho.   Vysvětlení, jak přišli k   malému Tomíkovi z kterého   se stane Kožená tvář. A   není divu, když ho vychovala   tak naprosto zvrácená rodina   a i kdyby nebyl znetvořený   stejně by to nedopadlo jinak.   Takhle je ještě daleko víc   brutálnější a úplně se v   tom vyžívá. A taky se   dozvíme, jak přišel šerif   ke svému úřadu ve kterém   je jak ryba ve vodě. Je to   drsný šerif a kdo se jemu   nebo jeho rodině dostane do   spárů je s ním konec.
ergotoxin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Film ve mě vyvolal   rozporuplné pocity.   Rozhodně je atmosférický   - hektolitry krve, uřezané   údy, stahování z kůže   či třískání hlavou o   chodník nechá chladným jen   málokoho. Kanibalistický   šerif Hoytt spolu se svým   posluhovačem Leatherface   rozhodně budí respekt. A k   tomu samozřejmě nechybí   děsivá hudba, a také   depresivní sépiové filtry   přes kameru.

Na druhou stranu lze dle   mého názoru takovýto film   sotva nazvat horrorem. Tohle   není horror, tohle je   čistý sadismus. Kladné   postavy v podstatě jen   utíkají (a to navíc   špatně) a postupně   umírají pokud možno co   nejdrastičtějším způsobem   - nepřežije nikdo, jen   Leatherface a jeho milá   rodinka. Film tak absolutně   postrádá jakýkoliv   smysl.

Pokud   vás vzrušuje násilí,   kanibalismus a řezání   sexy děvčat motorovou pilou,   určitě se na film   podívejte. Pokud ne, v   klidu jděte dál.
grunge1492
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2007
a já zas myslím, že svůj   účel to splnilo, byl jistě   předpoklad, že když má   být pokračování   úspěšné, musí být   ještě víc intenzivní ve   svém zaměření, tady   konrétně v brutalitě scén   a to se myslím povedlo
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Texaský masakr motorovou   pilou: Počátek opravdu   dodrží to co v názvu   slibuje. Dozvíme se totiž,   jaké byly první oběti   Leatherface a jeho   psychopatické rodinky.Jen to   má lepší tempo a je zde   více krve a násilí, což je   jen dobře. A moc pěkný   závěr, mě se film v celku   líbil.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2015
Asi nej ze všech těch   texaských masakrů. Pila tu   je opravdu v pilné práci,   ale také je tu sem tam   hlucho. Nemá smysl tu   rozebírat, že z jiného   hlediska je to vlastně stále   totéž. Pár efektíků tu   je, pár gore taky, nervák   asi moc ne, protože mi bylo   naprosto šumafuk, jak to   celé skončí. Při   hodnocení váhám, zda jít   výš či níže, nakonec to   dopadlo, jak to   dopadlo.201508098204/8704
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2013
Tak jsme se konečně   dozvěděli proč a jak ...   :-).
I když   připustím, že tvůrcům   "nešlo" o peníze (   kdo by tomu ale chtěl věřit   :-) ), a pouze nám divákům   chtěli osvětlit, jak došlo   k tomu, že se objevil Thomas   Hewitt, tak si myslím, že   film nedosahuje takových   kvalit jak bychom očekávali   my diváci. Ale asi to bude   tím, že jsme se moc namlsali   na prvním filmu. Ať už je   to jak chce, tak pro mně to   zůstane jako průměrný   horor, spíš takový dodatek   k prvnímu filmu. Protože mu   nemůžu upřít, všechny ty   informace, které jsem se   dozvěděl, abych si udělal   celkový obrázek.
Každopádně R.Lee Ermey   mě opět nezklamal.
marci22
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.8.2009
Mě teda více zaujal   předchozí díl.Tady se   jedná už vlastně jen o   nechutné scénky apod,ale za   podívání nic nedáte...
Thomax
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Klasické, méně povedené   pokračování skvělého   prvního dílu. Přidáno   více krve a nechutností, ale   nic víc už film nenabízí.   A navíc všichni víme jak to   dopadne.
Agostino
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Pri pozeraní tohto   amerického hororu mať skoro   nič nové nezaujalo. Dej bol   dosť podobný prvému dielu.   Asi po polhodinke som zaspal.   Zobudil som sa až tesne na   pred koncom filmu. Sledovať   tento film asi zaveľa   nestalo. Je to celkom   vydarená imitácia prvého   dielu.
superfilmar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2012
Kdo viděl předchozí film z   roku 2003, nemohl od tohoto   filmu nic čekat a možná   právě to je jediný důvod,   proč se mi to líbilo. No,   ono to slovo líbilo není zas   tak silné. To, že první   polovina slibovala příjemný   film, je sice pravda, ale   druhá polovina tohoto   "hororu" opravdu   nebyla nic moc a spíš jsem   se smál. Děj je opravdu   chaboučký, všichni víme   jak to skončí, vražd je   málo, docela dobře   natočených, ale zase   strašně podivně a   teenageři nic moc. Budete se   smát a bavit, ale rozhodně   nebudete vyděšeni. Počátek   sice opravdu moc dobře   vysvětluje, jak začal   Leather face svojí kariéru,   ale kvůli ničemu jinému tu   není. Pusťe si to klidně v   noci, bát se nebudete.   Příjemná oddechovka mega   extra kategorie B. Čistých   50%, nepotřebuji vůbec   vidět znovu.
Kmotr95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Co cekat od tohoto filmu zadne   nove prostredí jen se dozvite   jak to bylo se zacatkem jak   clen rodiny na vozicku prisel   o nohy atd. atd. A vubec   takovy film teda aspon pro me   nevim jak to vidite vy neni   zadny horor jen nechutarna
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Oproti predošlému dielu sa   tu toho príliš veľa   nezmenilo. Ten istý dej,   scény, psychopat s motorovou   pílou. Pozmenená je len   zostáva hercov.
Hammer
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.1.2007
Texaský masakr: Počátek je   o něco tvrdší než   předchozí masakr. Tvrdší v   tom jak jsou zobrazovány   násilné(opravdu   násilné...) scény. Působí   na mě, že si celkem na nic   nehraje a předvede přesně   to co od něj očekává   člověk, který chce vidět   film s masakrem už v názvu.   Jako celek žádný zázrak,   ten kdo chce vidět krev bude   spokojen. Sem tam nějaký   nesmysl se objeví, ale v   takovém filmu se víceméně   ztratí, natočený docela   solidně. Bát se ale jako u   opravdového hororu asi   nebudete...
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Proč zas zbytečné,ničím   nové pokračování??Nebylo   těch masakrů v Texasu už   nějak moc?Celkem nudné   pokračování o tom co bylo   předtím.Pro mně zbytečné   a né moc dobré ačkoliv   vydržel jsem do konce a   viděl daleko horší   hororová pokračování,,,,
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Velice slabý a hlavně   předvídatelný horor   odehrávající se takřka   celý na jednom místě   (starý dům) se špatnými   herci okořeněný pár   krvavými scénkami. Film   vůbec ničím nepřekvapí a   herci jsou tak strohý, že   vám bude později úplně   jedno, že je někdo pitvá a   řeže motorovou pilou.   Očekával sem, že to bude o   dost lepší než předešlý   Texaský masakr motorovou   pilou ale bylo to takřka na   stejné úrovni. Oba filmy   mají slušnou atmosféru ale   jinak nic. V tomto je jen   více krve.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.8.2018
║Rozpočet   $16miliónov║Tržby USA   $39,517,763║Tržby   Celosvetovo $51,764,406▐   Tržby za predaj DVD v USA   $15,920,053 //počet   predaných kusov 948,713║   taká krvavá klipárska   samoúčelnosť ale dalo sa to   zniesť /40%/
bobo336
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.4.2015
The Texas Chainsaw Massacre : The Beginning
Pokračovanie zase nič nové   neprinieslo a ostalo to v   žánri neskutočne nudný a   natiahnutý krvák,ktorý   nemá čo ponúknuť.Keby   aspoň jednotlivé vraždy   bolo natočené nejako   prekvapivo alebo s nejakým   nápadom...ale nie proste tam   musí pobehovať divný   dvoj-metrový ujo s motorovou   pílou a ženy musia   vrieskať...toto mohlo   fungovať pred 20-30 rokmi ale   teraz je to neskutočne   obohrané a trápne.
K3
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Začátek filmu vypadal docela   zajímavě, asi tak 5 minut   než se začalo něco dít.   Postupně sem ale musel svoje   hodnocení snižovat,   naštěstí je film docela   krátkej jinak bych hodnotil   hůř! Těch několi   nechutnejch scén z toho   ještě nedělá horor, navíc   dopředu víte jak to   dopadne..
Langley
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Tak u tohohle filmu sem se   začel nudit hned po prvních   pěti minutách.Děj, který   se nikam nepohne   odehrávající se skoro na   stejném místě (ošuntělý   barák), žádné napětí,   jenom nudné vraždy.
Hopeless
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.11.2008
Tak z tohohle filmu mám   dojem, že jde jenom o to   způsobit divákovi co   největší nevolnost :)   bohužel... spousty   stříkající krve a skoro   žádný děj... pro mě:   nuda..
Assguard
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.7.2010
Tady už chybí i pohledná   hlavní hrdinka, díky které   by stálo za to film dokoukat.   2* za snahu, ale myslím, že   už by toho týpka s   motorovkou běhajícího   odnikud nikam stačilo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50892minih50892Ztracený ostrov (2009) [Video] 
The Forgotten Ones n
minih73961minih73961Továrna oživlých mrtvol (2009) 
Sweatshop n
minih40166minih401663:15 zemřeš (2005) 
The Amityville Horror n
minih43383minih43383Démoni (1985) 
Dèmoni n
minih63976minih63976Nebesa smrti (2010) 
Altitude n
minih122517minih122517Annabelle (2014) [2k digital] 
Annabelle n
minih124835minih124835Pod zemí (2014) [2k digital] 
As Above, So Below n
minih55945minih55945Nekromancie (2009) 
Necromentia n
minih50794minih50794Autopsy (2008) 
n
minih43755minih43755Krvavé diamanty (2005) 
The Cutter n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The Nightmare Ends on Halloween II (2011)

 The Nightmare Ends on Halloween II (2011)
The Nightmare Ends on Halloween II n
 
Žánr: horor
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Jason vs. Leatherface (2010)

 Jason vs. Leatherface (2010)
Jason vs. Leatherface n
 
Žánr: horor / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Trent Duncan

(spin-off)

The Nightmare Ends on Halloween (2004)

 The Nightmare Ends on Halloween (2004)
The Nightmare Ends on Halloween n
 
Žánr: horor / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris R. Notarile

(spin-off)

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

 Texaský masakr motorovou pilou (1974)
Texaský masakr motorovou pilou n
The Texas Chainsaw Massacre
Žánr: horor / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Tobe Hooper

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Maigret a sklepení Majesticu (...

22:25 - 00:10

76 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

ČT2 - Rwanda, cena za úspěch

23:35 - 00:30

6 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:00 - 23:45

41 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:55

56 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697852
Fotografií: 763986
Plakátů: 376601
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10