Duben
ohodnotit

Teror

Trespass

Další název:
Rukojemníci (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
85 minut
„Rodina obchodníka s diamanty se ocitá v rukou teroristů přímo ve svém luxusním sídle. Musí bojovat o životy i vzájemné vztahy.“

Komentáře k filmu Teror

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2011
Trespass
Nemůžu říct, že bych se   nějak extra bavila, ale tak   nějak jsem to očekávala,   takže příliš zklamaná   nejsem. První připomínka,   Nicholas Cage v dosti   netypické roli mě příliš   nezaujal, klasické role   drsňáků mu sedí mnohem   víc. Co se týče příběhu,   ač pointa nebyla špatná,   poněkud bych jí pozměnila   aby člověk v půlce   nevěděl o co jde. Jasně je   to další thriller, který do   akce tahá celou rodinu, jak   tomu bylo už mnohokrát v   mnoha filmech, nic   překvapivého. Celkem škoda,   herecké obsazení bylo   poměrně barvité, ale jak   už bylo zjištěno, obsazení   není žádnou zárukou.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.3.2015
Joel Schumacher už natočil   lepší snímky, umí velmi   dobré filmy, ale také i ty   průměrné.Toto je jeden z   nich.Chvílemi nereálné,   nelogické, moc užvaněné.   Není moc důvodů se k filmu   znovu vracet.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2015
Co se týče akčnosti a   dramatizace, nebylo to zase   až tak špatné. Chybí mi tu   však větší psychologická   sonda všech aktérů   příběhu. I mnohé   vedlejší dějové momenty,   které přímo ovlivní   souběh všech událostí,   mohli být daleko více   rozebrány, když už je o   nich řeč. Parta přepadnouc   dům jsou viditelně   amatéři, jinak by se   zachovali úplně jinak. Ale   tím je hlavně na vině   slabý scénář, ze kterého   režisér prostě zázraky   neudělá.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.8.2012
TEROR

Krimi   thriller Trespass je remakem   ani ne rok starého   španělského originálu,   což jsem se dozvěděla až   později. Ale mně to nijak   nevadí. Originál jsem   neviděla, aspoň nejsem   zatížená nutností   srovnávat obě verze.

Joel Schumacher se   rozhodl zpracovat   rozumnější scénář za   současnosti. Sice je to   obyčejná tuctovka, ale   aspoň tím nic nezkazil.   Schumacher byl dříve známý   tím, že dokázal na malém   prostoru zužitkovat každý   centimetr a s minimálním   počtem herců vypracovat   dokonalou atmosféru. Z herců   a jejich uměleckých   možností dokázal vytěžit   maximum. Tady to platí jen   zčásti. Sice je poznat, že   film má na svědomí někdo,   kdo umí točit filmy, ale   tento se tedy příliš   nepovedl. Něco tomu prostě   chybí, je to neslané,   nemastné, bez šťávy,   místy působí hodně   těžkopádně a   předvídatelně.   Průměrnost nezakryjí ani   občasné dějové zvraty a   nepodařená, úporná snaha   všech zúčastněných dostat   věci pod kontrolu. Film v   podstatě není až tak   špatný, je spíš naprosto   zbytečný a hlavně   přináší nic nového,   žádný nový pohled,   žádnou inovaci. Přitom   nápad špatný nebyl.   Zpočátku se karty rozdají   celkem solidně, i vývoj   děje je zpočátku rychlý a   příběh má spád. Poté dej   začne stagnovat, příběh se   vytratí, divák se má   soustředit jen na akci a   teror. Ale příběh bez děje   jen marně přešlapuje na   jednom místě až se   pomaličku doloudá do   zbytečně překombinovaného   a těžko uvěřitelného   závěru. Škoda, myslím, že   z tohoto tématu se dalo   vytěžit více nápaditosti i   akce.

Co mně   nejvíc štvalo a co hodně   poškodilo kvalitu snímku,   byly postavy lupičů.   Retardovaní banditi se   chovají skutečně jako   naprostí debilové. Jejich   počínání je krajně   nevěrohodné. Zločinci,   kteří se snaží za každou   cenu získat peníze se   neustále hádají mezi sebou,   sami nevědí, co mají   dělat, zbytečně všechno   prodlužují, svým obětem o   sobě vyprávějí své   životní příběhy a   všemožně se snaží hrát   na city chudákům   přepadeným, až u nich   dokonce vzbudí snad i   lítost. Nakonec jsem je   málem litovala i já. Prostě   toto bylo neskutečně   hloupé. Banda magorů se   sejde v jednom domě a nakonec   se podstatě vymlátí mezi   sebou navzájem.   Neuvěřitelné! To všechno   je prolínáno neustálým   škemráním, výhrůžkami,   pláčem, křikem a   hysterií. To tam jistě   patří, ale čeho je moc,   toho je příliš. Nakonec už   to obecné ječení bylo   spíš otravné. Snímek si   udržoval docela solidní   napětí. Zamilovaný lupič   mi byl nakonec sympatický a   jeho úloha v příběhu   dodávala nádech aspoň   nějakého tajemna, které je   potřeba rozkrýt. Nabídla   tak vedlejší dějovou linii,   které ale nebylo dostatečně   využito. Věděl otec rodiny,   jak to skutečně bylo nebo   jej ovlivnil jen jeden snímek   bezpečnostní kamery? I tu   leží nevyužitý potenciál   jak pro oživení děje, tak   pro hereckou   příležitost.

Pokud jde o herce, Nicolas   Cage byl překvapivě   uvěřitelný, Nicol Kidman mu   docela dobře sekundovala. Že   to jsou vážně dobří herci   dokazuje i to, že ještě po   hodině stále měli co hrát.   Jenže jejich postavy bez   velkého nápadu jim   nenabídly žádné velké   příležitosti.

Tak buďme milosrdní,   zase TAK špatný ten film   fakt není. Některé zvraty   jsou hodně neuvěřitelné,   to ano, ale i to k podobným   filmům patří. A v závěru   filmu se vyklube na svět   neskutečné schumacherovské   psycho, které se alespoň   trochu pokusí vygradovat   pochybný snímek. Teror není   žádné umělecké dílo, je   to pouhá oddechovka a svůj   cíl splnila. Divákům   poskytla především zábavu   a to se počítá.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2014
Hvězdná trojice   (J.Schumacher, N.Cage,   N.Kidman) sice z filmu trhák   neudělá, ale v žádném   případw nic nezkazí.   Některé prvky byly jindy   zpracovány lépe, ale tohle   zpracování mne docela   zaujalo, i u nás jsou už   podobní zloději.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2011
Nevim proč film tak špatně   hodnotite.Mě se   libil,rodinný thriller ve   stylu Firewal nebo rukojmi a   závěrečná poienta byla   taky dobrá.Za mě 7.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.7.2015
Postižený režisér
Dá se i s poměrně slušnou   hereckou sestavou z let   minulých vytvořit špatný   film? Jednoznačně ano, když   se na režisérské stoličce   vrtí Schumacher. Čert ví,   kam se poděl jeho um.   Tentokrát natočil takového   nevěrohodného kříženečka   mezi Willisovým Rukojmím a   Mother's Day. Příběh je   strašný a počínání   postav krajně nevěrohodné.   Dokonce i Nicole Kidman jakoby   zapomněla hrát. Nechápu   proč do toho šla, že si   Cage nečte scénáře chápu,   každá role dobrá, ale ty   Nicole tohle nemáš přece   zapotřebí. Taky nevím co si   mám myslet o scénaristovi,   který má asi moc rád   Terminátora (hlavní postavy   se jmenují Kyle a Sarah). PS:   Kdyby mi do baráku nalezli   tak neschopní zloději,   vymlátil bych je i holýma   rukama.Lituji všechny kteří   se toho učástnili včetně   sebe coby diváka.
kockak1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.8.2019
Už se stává téměř   pravidlem, že film, ve   kterém hraje Cage, je laciná   cetka. Partička   přihlouplých lupičů   přepadne pracháče. Není to   nic originálního, ale   dobrá. Ovšem pak začne   přehlídka nesmyslů. Tak   třeba nekonečné   dohadování s přepadenou   rodinou a smlouvání o tom,   co si hodlají ukrást. Tatka   zuby nehty brání prázdný   trezor a jako obchodník s   diamanty je vlastně   zadlužený žebrák. Lupiči   taky nejsou tak úplně   lupiči, ostraha se dovolá na   odpojený telefon a rodinu má   nakonec zachránit dcera,   která nějakej ten dolar   sjede sehnat....... Ach jo!   Tohle že natočil Joel   Schumacher?
anetaaneta
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Nicolas Cage jakoby se ve   filmu úplně ztratil. Líbila   se mi myšlenka zamilovaného   psychopata, který je schopen   udělat pro svou lásku   cokoli, ale Cam Gigandet podle   mého nebyl tak zajímavý a   psychopatický jako   například Mark Wahlberg ve   snímku Milenec nebo vrah.
zeus12xy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.12.2015
Hvězdné obsazení, skvělá   Nicol jako vždy, dobře   natočené a napínavé, i   když předvídatelné.   Bohužel příběh nereálný   a nelogický. Chvílema jsem   se neubránila smíchu, celá   ta hysterická parta v domě-   oběti i lupiči - působila   jako když právě vyvalila   vrata od blázince. Zloději   byli totální břídilové,   ti by neukradli ani   peněženku slepé stařence.   No...napsala bych víc co mi   ještě připadalo   přitažené za vlasy, ale   nechci spojlerovat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih3676minih3676Batman navždy (1995) 
Batman Forever n
minih82081minih8208111-11-11 (2011) 
11-11-11 n
minih7870minih7870Geronimo (1993) 
Geronimo: An American Legend n
minih117256minih117256Případ pro exorcistu (2015) [TV minisérie] 
Případ pro exorcistu n
minih47148minih47148Kopačky (2008) 
Forgetting Sarah Marshall n
minih8381minih8381Ho! (1968) 
Ho! n
minih7562minih7562Fantomas (1964) 
Fantômas n
minih24359minih24359Žert (1968) 
n
minih5271minih5271Comancheros (1961) 
The Comancheros n
minih192513minih192513Na západní frontě klid (2022) 
Im Westen nichts Neues n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190545
Osobností: 697835
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178273

Poslední komentáře

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10