Duben
ohodnotit

Teror [TV film]

Terror

Další název:
Terror – Ihr Urteil; The Verdict; Verdikt (SK)
Žánr:
Rok:
2016
Délka:
95 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Teror
Když smrt zachrání život. Německý Teror ukáže, jak nejasná je hranice mezi zločinem a hrdinstvím

Je přípustné obětovat letadlo se 164 civilisty na palubě, pokud tím bude zachráněno 70 tisíc jiných životů? Tuto a další otázky nastolí unikátní projekt Teror, který ve stejnou dobu odvysílají veřejnoprávní stanice v Německu, Rakousku, Švýcarsku, na Slovensku i v České republice. Projekt se zároveň stává zprávou o aktuálních postojích německé společnosti. O kruciální otázce viny a neviny, a tedy o konci filmu, totiž rozhodnou v hlasování sami diváci německé ARD. Jejich volbu následně na ČT2 rozeberou v přímém přenosu Souvislosti Jana Pokorného. Teror odvysílá ČT2 17. října ve 21.00 hodin.

26. května, 20:53. Centrum pro zabezpečení vzdušného prostoru hlásí únos osobního letadla na trase z Berlína do Mnichova. Únosci hrozí, že s letadlem zamíří do vyprodaného fotbalového stadionu. Na to okamžitě zareagují dvě stíhačky. Na jejich manévry ale unesené letadlo nereaguje. Piloti žádají příkaz k sestřelení letadla, ale nezískají jej, a jeden z nich se nakonec rozhodne sám. Střih. Soudní síň. Před tribunálem stojí pilot Lars Koch, který osudného dne zřejmě zachránil na sedmdesát tisíc životů. Avšak 164 lidí na palubě uneseného Airbusu zemřelo. Státní zástupce viní Kocha ze smrti nevinných cestujících. Obhajoba svého klienta naopak prezentuje jako hrdinu, který byl v rozhodující chvíli jako jediný schopen převzít zodpovědnost. Ve chvíli, kdy se porota odebere k poradě, se příběh pozastaví. Televizní diváci v Německu sami rozhodnou, jaký bude konečný verdikt: vinen, či nevinen? Jejich rozhodnutí určí, který ze dvou alternativních závěrů filmu uvidí. Unikátní počin televize ARD bude ve stejný čas odvysílán v Německu, Rakousku, Švýcarsku, České republice a na Slovensku.

„Teroristické útoky z poslední doby a terorismus obecně staví naši společnost před celou řadu dilemat týkajících se ceny, kterou jsme ochotni zaplatit za naši svobodu a bezpečnost,“ říká ředitel programu Milan Fridrich a doplňuje: „Televizní projekt Teror nastoluje celou řadu podobných otázek, na něž se jen těžko hledá správná odpověď, možná ani neexistuje. Teror je zajímavý nejen svým navýsost aktuálním tématem a kvalitním filmařským zpracováním, ale také mezinárodním dosahem. V jednu chvíli totiž spojí pět veřejnoprávních evropských vysílatelů a pro nás se stane i aktuální zprávou o současných postojích a náladách německé společnosti.“

Uvedení televizního snímku Teror budou ve všech zemích doprovázet živě vysílané diskusní pořady. V Německu do studia usedne například i ministr spravedlnosti Heiko Maas. Na ČT2 téma filmu a samotné hlasování okomentují Souvislosti Jana Pokorného, v nichž vystoupí rektor Jihočeské univerzity Tomáš Machula, důstojník Generálního štábu AČR Otakar Foltýn, Marian Brzybohatý z Policejní akademie České republiky v Praze a ústavní právník Jan Kudrna z Právnické fakulty Univerzity Karlovy.

Alžběta Plívová
Vedoucí Komunikace a PR, tisková mluvčí
Česká televize


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Teror
Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Německé drama ze soudní síně s přímou účastí televizních diváků...

26. května, 20:53. Centrum pro zabezpečení vzdušného prostoru hlásí únos osobního letadla na trase z Berlína do Mnichova. Únosci hrozí, že se strojem narazí do vyprodaného fotbalového stadionu.

Střih. Soudní síň. Před tribunálem stojí pilot stíhačky Lars Koch, který se osudného dne o své vůli rozhodl unesený Airbus sestřelit. Zachránil tak zřejmě na sedmdesát tisíc životů, 164 lidí na palubě však zemřelo. Státní zástupce viní Kocha ze smrti nevinných cestujících. Obhajoba svého klienta naopak prezentuje jako hrdinu, který byl v rozhodující chvíli jako jediný schopen převzít zodpovědnost.

Ve chvíli, kdy se porota odebere k poradě, se příběh pozastaví. Televizní diváci mají možnost živě hlasovat, jaký bude konečný verdikt: vinen, či nevinen? Sami tak rozhodnou, který ze dvou alternativních závěrů filmu uvidí. Unikátní počin televize ARD bude simultánně odvysílán v Německu, Rakousku, Švýcarsku, České republice a na Slovensku. Uvedení na České televizi bude následováno živým přenosem Souvislostí Jana Pokorného, během nichž bude uveden závěr filmu vybraný hlasováním německých diváků.

Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10