Duben
ohodnotit

Terminál

Terminal

Další název:
The Terminal
Rok:
2004
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
9.9.2004
„Tom Hanks v komedii o muži, který vinou byrokratického systému uvízne na několik měsíců v hale newyorského letiště.“

Komentáře k filmu Terminál

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 49
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Vyborne.........ja jsem by   proste nadseny.
U   tohoto filmu se zasmejete,ale   i slza vam muze ukapnout.
Pointa filmu je uplne   skvela.A jestli je to opravdu   autenticke,jak se   rika.......tak potom teda   klobouk dolu pred panem   Naworskim.

Leky   pro kozel.......skvela   pasaz.........a   nebo........."vite o   tom,ze jsou tady sazky,kdy   Naworski opusti   letiste?......Ano,vim.Vsadil   jsem na.....no proste   parada......

Herecke obsazeni je tady   opravdu luxusni........Stanley   Tucci jako sef   letiste...........hmmm velmi   pekne odehrana zaporna   role.
Toma Hankse ani   nebudu komentovat.......skoda   slov.........proste 1.
Kazdopadne doporuceni pro   vsechny.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2009
Opět se potvrzuje že   obsazení je hodně   důležité moc ě film   pobavil a poučil o vztahu a   pohledu na běžence moc se to   povedlo
sokeres777
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.9.2019
Nádherný film s ikonickým   Tomem Hanksem, který je na   tento typ rolí naprosto   stvořený. Film, který   dokáže pobavit, dokáže   být dojemný a také   zajímavý a místy celkem   napínavý. Úžasné herecké   výkony předbíhá ještě   úžasnější příběh pod   velením mistra Spielberga. Za   mě jeden z nejlepších   filmů s Tomem Hanksem, který   by měl vidět podle mého   názoru naprosto každý.   Nádherný snímek,   doporučuji.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Tento film, je něco   neuvěřitelného.
Nemůžu najít ani slova   abyc jej mohl popsat. Je to   něco, co naprosto   překračuje veškeré limity   hodnocení. Nehraje tam   žádný můj oblíbený   herec, není to můj   oblíbený žánr, ale něco   takového jsem ještě nikdy   neviděl! Nevím jestli je to   dané mou současnou životní   situací, ale tenhle   střeštěný romantický   příběh mě naprosto   uchvátil. Bavil jsem e od   začátku až do poslední   vteřiny.
Nemůžu než   doporučit všem ... věřím   že ani vy nebudete sklamaní.
dajur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2007
T
Tato komedie je moc uspěšná   .podle mně je to moc   dobrý.Tom Hanks je ztracen!!!   PROČ???TAK MRKNĚTE DO
danymo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2014
Úžasný film, ve kterém   jsem nepostrádala příběh   ani zábavu. Nemohla jsem od   filmu odtrhnout oči, jelikož   mě tak hodně zaujal. No a   Tom Hanks, opět předvedl   svůj nadlidský výkon,   který snad nejde ani popsat.   Jasný palec nahoru a skvělé   bodování nesmí chybět.
Utah79
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Milý film, město pro něj   mělo zavřeno, a tak musel   bydlet na letišti, chvílemi   sranda, chvílemi to bylo   takové citově založené.   Moc se mi líbil. Tom Hanks se   pro tu roli nejvíce hodil,   nevim jak by to zahráli   jiní.
freddy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Film má sám o sobě   roztomilou zápletku, kterou   mistr stříbrného plátna   Steven Spielberg dovedl až k   dokonalosti. Nechybí   neznámé motivy a tajemství,   na které je divák zvědavý   (co se sakra ukrývá v té   plechovce, ptal jsem se sám   sebe během filmu   několikrát), nechybí   vynikající Tom Hanks v roli   neznámého člověka v   neznámé zemi, kterému jeho   smutek a sklíčenost bez   problémů uvěříte. A na   důvod, proč se vlastně   Viktor Navorsky vypravil ze   své země do Ameriky jsem byl   zvědav celý film. Navíc   konec je tak nějak   nečekaný, obyčejně milý.   Líbilo se mi, že Spielberg   nesklouznul k zažitým   klišé a na konci nezazněl   žádný kýčovitý potlesk a   Viktor nebyl ani hlavním   hrdinou zpráv (TV Nova by   hned měla Borce na konec).   Celkové vyznění filmu je   takové, že ač jsem se   snažil sebevíc, nenalezl   jsem jedinou scénu, která by   mi zde vadila. Všechno je tak   úžasně uvěřitelné, ale   nepředvídatelné, a to mám   na filmech rád. Takže dnes   je to za plných deset   hvězdiček, a to díky   vynikajícímu scénáři,   neméně oslnivé režii pana   Spielberga a úžasnému   hereckému výrazu Toma   Hankse... PS: Dávejte si   pozor na amerických   letištích na výstražné   cedule. Vidíte-li nápis   čerstvě vytřeno, zbytečně   neriskujte, nemuselo by se   vám to vyplatit :-))
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Tom Hanks a Catherine   Zeta-Jones učinkujú v   komédii "The   Terminal". Režisérom   tohto filmu je veľmi známy   Steven Spielberg. Dej celého   filmu sa odohráva na letisku,   kde istý pasažier Viktor(Tom   Hanks)sa stáva obeťou   byrokratického systému. Z   letiska sa nemôže, ani   pohnúť. Nemôže sa   vrátiť, ani späť do svojej   vlasti, a nemôže ani   vstúpiť na americkú pôdu.   Veľmi rýchlo sa prispôsobí   životu na letisku, až   svojimi schopnosťami a   fantáziou tam začne   každého ohurovať, že sa   dá aj v týchto priestoroch   prežiť.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Já prostě filmy S.   Spielberga můžu. Je vidět,   že zvládá nejen nákladné   velkofilmy ale i   "jednoduché"   podívané u kterých člověk   vypne a skvěle se baví.   Steven dokáže i z   nejobyčenějšího příběhu   udělat takovou podívanou u   které se nemůžete nudit ani   kdyby jste chtěly. Kdyby   tento film natočil kdokoliv   jiný byla by to při   nejlepším průměrná   podívaná avšak v rukách   mistra je to perfektní film,   kterému hodně pomáhá   výkon Toma Hankse a skvělé   nápady.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2011
Viktor Navorski je bodrý   člověk a Terminál je bodrý   film. Pan Hanks je můj   nejoblíbenější herec a   stejně jako u jiných rolí   jsem mu Viktora a jeho bodrost   baštil i s navijákem a na   konci filmu jsem se s chutí   olízl! Nikdy bych nevěřil,   že mi budou sušenky slepené   hořčicí a kečupem tak   chutnat.:-)
davidek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Vinikající herecký výkon   Toma Hankse. Zajímavá   situace, která se zřejmě   může v Americe stát. Velmi   nepravděpodobná, ale nevím   co tím chtěl básník řici.   Snad to, že si na Východě   potrpíme daleko víc na   rodinu a že jsme pro ní   schopni udělat všechno?   Nemyslel asi celý východ. U   nás to takhle nefunguje.   Nicméně film je od začátku   do konce nabitý situacemi   komediálními,   vážnějšími, romantickými   ale co já vidím je spousta a   spousta lásky a ne jen k té   letušce.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.5.2006
Příjemný, vtipný a   dojemný film. Jsem rád, že   Spielberg v tomto filmu   nesáhl ke svému obvykému   patetickému finále.   Scénář je prostý   (mimochodem inspirovaný   slutečným příběhěm z   Francie), o to víc vyniká   kvalita scénáře, režie a   samozřejmě herecké   mistrovsktví Henkse.
janek85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.4.2007
Terminál byl dobrý po všech   stránkách, hlavně po   komediální. Tenhle film mi   příje jako jeden z těch   lepších filmů, co natočil   Spielberg. Celým dějem se   táhne velice poklidná,   zábavná atomsféra. Tom   Hanks předvedl opět   bravurní výkon, který umí   vždy naplno rozbalit, je to   jeden z nejlepších herců   současné doby. Ale nejvíce   na tomto filmu mě štvalo to,   že Toma mluvil někdo   jiný!!!!!! Jsme asi všichni   zvyklí na jeho dabéra a teď   někdo vymyslí, že ho   předabuje někdo jiný, no z   toho jsem byl fakt   podrážděný, za tohle   dávám 1* dolů. Na hudbu   musím taky upozornit,   protože byla hlavně na konci   a byla opravdu dojímavá.   Většina scének mi přiška   humornější a na konci   spíše dojemnější. Tenhle   film se mi docela líbil až   na dabing. Na hranici 79%
Rastaman33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.1.2020
Tradičně skvělý Tom Hanks   ve zvláštním příběhu z   jednoho letiště. Zážitky   Viktora byly dost   uvěřitelné, až na ten   důvod k návštěvě New   Yorku. Podpis? To jako fakt?   Migrační úředník se   snaží zjistit, co má Viktor   v plechovce? Nemají takhle   možnost prošacovat při   prohlídce cokoli? Včetně   lžíce v krku a gumové   rukavice?
mudr.pavlik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Velmi kvalitní film, se   skvělými hereckými   výkony.
Hanksovi   budete fandit během celého   filmu.
Ředitele   letiště budete   nenávidět.
Jediné   minus je lehce naivní   námět.
Dery
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2007
Žádné překvapení
Tom Hanks opět ve skvělém   filmu, kdy se pod rouškou   smíchu ukrývá také   nutkání přemýšlet o   starostech dnešního světa.   Zahloubejme ve svých   myslích,kdy jsme splnily   svůj slib za každou cenu.Kdo   má rád hankse a dobrej film,   nemusí se bát strohého   názvu.Jak   říkám....žádné   překvapení - skvělý film!
Jimmysk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2011
Terminál
Velice zvláštní film tím   ale nemyslím že je špatný,   naopak je to krasný film s   originalním nápadem   dávám
za 9*.   Doporučuji !!
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Jaké to je ocitnout se v   díře zákona? O tom by mohl   říci své Viktor v podání   Toma Hankse. Trochu mě   překvapilo, jak to na   Amerických letištích   funguje. U nás by se s   takovým člověkem asi   nepárali.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2004
Řekla bych tragická komedie.   V určitých momentech,   malinko podobná Forrestu   Gumpovi (spíše pocitově),   která stojí na Tomu   Hanksovi, který je podle mne   opět výborný a film   posunuje další laťky   výše.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2015
Přiznam se, že o tento film   jsem zavadil náhodou a   jediný co jsem věděl, že   tam hraje Tom Hanks. Bez toho,   aniž bych hledal nějaké   informace, začal jsem film   sledovat. Po půlhodince jsem   nebyl o nic chytřejší. Jen   jsem zjistil, že Tom hraje   nějakýho přitroublýho   turistu, kterej přiletěl ze   země, kterou jsem ani neznal.   Na základě války v této   zemi, byl odsouzen k tomu, aby   se zdržoval na letišti, než   se to vyřeší. V tuto   chvíli jsem si říkal, co je   to za nesmysl, ale pokračoval   dál. Postupem času jsem si   zjišťoval, že to vlastně   není o tom nesmyslu, ale o   nápadu. O nápadu a   scénáři, jaký to musí asi   bejt, když jste odsouzeni   žít na letišti a výsledek?   Výsledek je více než   dobrej. Tom má bezesporu   lepší filmy, ale tohle mělo   své kouzlo. Sledovat   človíčka, jak se potýká s   každodenním životem na   letišti, bylo určitě   zajímavé. Jak honil   čtvťáky a pak se utíkal   nacpat hambáčem, či jeho   práce dohazovačky a   postupné zdokonalování   angličtiny. Myslim, že v   anglickém znění, by byl   film ještě lepším   zážitkem. Každopádně jsem   dnes zjistil, že se na filmu   podíleli dvě osoby, které   natočili jeden z nejlepších   filmů všech dob a to   Čelisti, takže už docela   chápu, že takovej na první   pohled nezajímavej film, byl   tak výbornej. ---->80%
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Milý a příjemný film,   který Vás pohladí na   duši.Hanks ztvárnil tuto   roli tak skvěle, že budete   soucítit s hlavním hrdinou,   budete prožívat jeho   vítězství a jeho prohry,   budete mu přát, aby svého   cíle dosáhl.Budete   proklínat záporáka a   možná použijete i   vulgarismy.Dvojka   Hanks+Spielberg opět   vyplodila více než kvalitní   film.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Prijemne svezi dilko od Mistra   Stevena Spielberga. U tohoto   filmu odpocival a nabiral sily   na uz vaznejsi Mnichov.   Rozhodne doporucuji tem, kdo   se chteji ucit anglictinu.   hanksovi je totiz dobre   rozumet.
Zaplman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.11.2007
Jeden z lepších filmů Toma   Hanksa příjemná atmosféra   skvělý herci dále třeba   (Catherine Zeta Jones,Stanley   Tucci) Nastoupte teda na   palubu této romantické   komedie!
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.6.2016
Terminál
Výborný film s Tomem   Hanksem.Originální   nápad.Skvělá spolupráce   Hankse se Spielbergem.Viktor   uvízne na letišti napospaz   osudu.
Kaaza
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2011
Milý příběh utopený v   sentimentu a patosu alá   Spielberg. Rovněž totální   "imbecilizace"   hlavní postavy na začátku   mi strašně lezla na nervy   (zvedání palce vždy při   zmínce o Krakozii, sápání   po TV aby zvýšil zvuk,   výkřik   "nestřílejte"   když startuje letadlo   atd...). Navíc byla strašně   nelogická a nepřesná. Když   je teda Viktor takový milý   východoevropský idiot, jak   je např. možné, že po   rozhovoru s šéfem   bezpečnosti sice netuší co   se stalo v jeho zemi, ale   pochopí, že se nesmí hnout   z terminálu?! Ale budu i   trochu chválit - řekněme   že od části kdy začně   Viktor vydělávat na   vozíkách, jsem se celkem   slušně bavil a hlavně   nenudil. Film má spád a   výkon Hankse je   výborný...On je schopen   zahrát snad všechno (až na   Langdona v Šifře)
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Film vynikl díky prostému   ale zárověň úžasnému a   originálnímu napádu o   rusovi,který uvízl v   mezírce zákona a je odsouzen   k tomu,aby zůstal v   letištní hale.Tom Hanks jako   vždy bravůrní.
pizzzaro
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2005
terminál
Zajímavý příběh   inspirovaný skutečností,   který stojí na tradičně   výborném výkonu Toma   Hankse.
eso
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Terminál vypráví příběh   Viktora Navorského (Tom   Hanks), který přijíždí do   New Yorku a netuší, že   během dlouhého letu proběhl   v jeho zemi vojenský   převrat. Nesmí vstoupit na   území USA. Bezprizorní, s   pasem neexistující země,   musí Viktor Navorski strávit   nějakou dobu v tranzitní   části Kennedyho letiště a   čekat, až v jeho zemi   skončí občanská válka.   Týdny a měsíce jsou čím   dál tím delší. Viktor   pomalu objevuje labyrint   terminálu - zhuštěný svět   plný absurdit, velkorysosti,   ctižádosti, zábavy,   společenského postavení,   ale i romantiky, kterou pozná   s překrásnou letuškou   Amelií (Catherine   Zeta-Jones). Pro Viktora však   ještě neskončilo uvítání   letištním úředníkem   Frankem Dixonem, který ho   bere jako poruchu v   byrokratickém systému, jako   problém, který nemůže   vyřešit a kterého se   zoufale snaží zbavit.
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Veľmi pekná a inteligentná   komédia s Tomom Hanksom,   ktorý vylepšil úroveň   tohto filmu. Stevenovi   Spielbergovi asi vyhovuje   hocijaký žáner.   Najzaujímavejšie je že   celý dej sa odohráva len vo   veľkej miestnosti, čomu sa   vraví terminál, ktorý je   niekde na letisku. Tento film   je aj trocha nezvyčajný   svojím dejom, kde väčšinou   prevláda romantika a umenie   prispôsobiť sa daným   podmienkam pre život na   letisku, s kadiaľ niet cesty   von.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Docela povedený film s Tomeme   Hankem v hlavní roli. Bylo   celkem zajímavé sledovat jak   přespává na letišti.   Dobrý příběh
Barney94
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Film mě bavil, má celkem   dobrý děj a jsou tam i   usměvavá místa. Jen mi   vadí to love story. To mi už   v těch amerických filmech   přijde dost otřepané.
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.3.2010
Celkom zaujímavá komédia,   ktorej dej sa odohráva na   jednom uzatvorenom   mieste-termináli. Tom Hanks   tu nejako senzačne   nezažiaril, ako je v jeho   iných filmoch. Navyše dej je   tak trocha nereálny.
standa.kasna
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Podle meho nazoru je na tento   ilm velice slušná podivana   ale podivejte se sami a   udelejte jsi vlastní názor
halounak
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2008
Příjemný civilní film se   standartně dobrým Hanksem a   hezkou hudbou. Sotva se ale na   něj podívám vícekrát po   sobě...
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2010
Tohle je rozhodně jeden z   nejslabších filmů Toma   Hankse. Film nám nedává   prostor objevovat nová   místa, protože spolu s Tomem   zůstaneme zavření na   letišti, kde se jednoho dne   objeví Katherine Zeta-Jones,   jinou zábavu tam Tom nemá a   tím pádem ani divák
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2012
TERMINÁL

Docela příjemný film.   Nenápadné dílko Stevena   Spielberga, které se plně   opírá o herectví   vynikajícího Toma Hankse.   Žádné berličky v podobě   triků pro zvýšení   působivosti nečekejte.   Tentokrát to Spielberg plně   nechal na vynikajícím   scénáři. Film byl   inspirován příběhem   íránského uprchlíka z roku   1988, který si prožil   obdobný příběh na letišti   v Paříži.
Prvá   polovina filmu je   fantastická, svižná a velmi   seriozně vtipná. Přináší   roztomilý, kultivovaný,   nenásilný, útržkovitý a   nevynucovaný humor přesně   tak, jak to mám ráda. Navíc   další úchvatná a před   tím neviděná poloha   Hanksova mistrovského   herectví nabízí   jednoduchou, ale tak   neodolatelnou oddechovku bez   chyb na kráse. Nabízí   příběh oživený   jednoduchou love story s   nádhernou letuškou.   Příjemným a milým   překvapením bylo její   neobvyklé vyústění,   jdoucí proti zaběhnutým   šablonám. Příchodem   záporáka a poznáním, že   šéf bezpečnosti je   kariérista a slizký nelida,   taky zdůraznění existence   záhadné plechovky už ale   příběh nasměruje k   podivnému konci. Gradace   děje si v podstatě vynutí   chování personálu   terminálu. Obecné sympatie   nahrávají hrdinovi k tomu,   že mu samozřejmě budou   všichni bezmezně pomáhat.   Tím se nenávratně ztratí   kouzlo z úvodu filmu a   příběh nezadržitelně   sklouzává k   předpokládanému a   stereotypnímu chování   postav.
Film je   jednoznačně postaven na   hereckém umění. Všichni   podali dobré výkony, ale   skvostně zmatený Tom Hanks   jim prostě kraluje. Jeho   přirozené herectví drží   celý film pohromadě.   Úžasný a obdivuhodný   výkon. Jako milá třešinka   na dortu působila i Catherin   Zeta-Jones.
Závěr   filmu byl bohužel velkým   zklamáním po hodně slibném   začátku. Dlouho očekávaný   a tolik záhadný motiv   celého toho snažení a   zdlouhavého čekání mi   připadal jemně řečeno   dětinský. Nabízenou variaci   na téma otec a syn bych   možná ještě pochopila, ale   neúměrná a tak úporná   snaha byla opravdu   neadekvátní. Na konci už   jsem byla tak rozladěná, že   jsem fakt čekala, kdy už   nastoupí novináři a   televizní štáby v jednom   šiku, aby vše náležitě   vytroubili do světa, jak se   na americký film sluší a   patří. Při návratu na   letiště jsem postrádala   balonky, ohňostroj a živou   kapelu. No, škoda toho konce,   ale co už.
Terminál   se zařadil mezi méně   povedené Spielbergovy filmy.   Je to sice milý, ale velmi   průměrný příběh, který   nepřináší nic nového.   Nicméně jde o příjemnou   nenáročnou podívanou na   dlouhé večery.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2005
az disneyovsky vymysleny..ale   libil se mi ten namet naprosto   idiotskyho birokratickyho   systemu dik kterymu se muzu   stat veznem na letisti.
iqtiqe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Terminál trpí svou velkou   rozvláčností. První půlka   skvělá, ale pak ztrácí   dech a nudí. Chtělo by to   kratší stopáž, protože po   výborném začátku asi   každý očekává i kvalitní   konec, který ale nepřijde a   srazí tak výborný výkon   Toma Hankse i celý film
weitinger
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2007
USA, barevný, špatný český dabing.
Pouze jezevčí oči Toma   Hankse, trapné skulinky v   amerických zákonech a pár   laciných vtipů, na úspěch   filmu opravdu nestačí.   Tenhle si dokonce někdo   troufnul označit za megafilm.   Já nevím. Megafilmy typu Ben   Hur, Kleopatra, novější   Matrix, Lazebník Sibiřský,   dejme tomu. Ale jen proto, že   v něm vystupuje malinko   postarší Forest Gump,   nepadneme tomuto blábolu k   nohám.
christinak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.10.2004
Vtipná odpočinková komedie,   která sice pobaví, ale moc   nenadchne.
Dudelino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.4.2007
Ačkoliv mám Stevena   Spielberga mezi oblíbenými   režiséry, tak toto je již   třetí film co jsem naposled   od něj viděl (Jurský park   2, Válka světů), který,   kdyby ho režíroval kdokoliv   jiný, jak se zas tak moc   nestalo...Od Spielberga se   prostě čeká něco víc.
Pitryx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.7.2013
Neochota, arogance,   nevšímavost, lhostejnost, do   toho skvělý Tom Hanks. A to   ho nějak nemusím. Bohužel   tam tvůrci zase museli vrazit   přiblblý milostný románek   a hned raději dva, čímž to   celé opět zabrzdili. Ale ono   se ten děj asi nějak moc   naspádovat nedal. Bavil jsem   se, jen ke konci mně to   přišlo už dost utahané.   20130728nest
red.mann
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.2.2020
Tom Hanks je skvělý ve   všech rolích a utáhl i   tuhle. Catherine Zeta-Jones   jako vždy okouzlující.   Hodně dobrý romanťák.
Jarda.ftr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Film jsem viděl dvakrát a   pokaždé se mi tak nějak   něco líbilo. Námět   samotný je nový a výborný.   Ten by byl byl za 9 bodíků.   Bohužel autoři ho zpracovali   otřepaně pohádkovým   způsobem a místy až   kýčovitě. Přitom na toto   téma, člověka uvíznutého   na letišti, se dá rozehrát   určitě daleko lepší   příběh.
termit2007
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2009
rozporuplne
No nevim. Film bych zaradil   mezi bezne romanticke komedie   pro bezneho americkeho divaka.   Lehce jsem se pobavil. Herci   byli dobri, ale Hanks se me   nelibil. Ne ze by byl dobry   herec. Jenze proc se tak   pitvoril. To musi vsichni mimo   Ameriku byt blbi, divni a   neschopni. Ze by clovek ktery   rozumi Jazzu a umi si koupit   letenku, byl jinak polovicni   kreten. Zase se mi utvrdzuje   ze kretenem je americky divak,   kteremu musi zaver filmu byt   polopaticticky vysveten a   dokoncen a uzavren a zavrsen.   V zaveru se musi tleskat,   slzet a pateticky placat. Jen   ta vlajka nebyla.
JanaOss
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Zajímavý T.Hanks v dost   divném filmu o tom, jak   úředičina lidem ničí   život, stejně jako politika.   Je to zajímavý film, ovšem   napodruhé dost nudí, i když   výkon Hankse je perfektní.   Několik dní, kdy se dokáže   adaptovat na život v tak   omezeném prostoru, jako je   terminál , zamiluje se, najde   přátele a čeká, čeká jen   proto, aby splnil otcovo   přání.
Petra.Barbie
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Spielbergovy filmy nejsou to pravé ořechové...
...a Terminál je toho další   doklad. Má být komedií, ale   čemu se smát - spíše je   nám líto zoufalce, který   uvízl na letišti v celním   prostoru a prožívá zde   citové vzplanutí. Tom Hanks   není typ na takovéto nic   neříkající role, režisér   S. Spielberg mne sice sem tam   něčím osloví, ale v   globálu jeho tvorbu také   nepovažuji za nic vyloženě   bombastického. Co k tomuto   filmu říct? Dá se vidět,   ale jen jednou a pak zapadne v   zapomnění mozkových   závitů bez potřeby si dát   ještě repete. Není   vysloveně špatný, ale   podprůměrný určitě.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Inspirace skutečností je   sice hezká věc, činí film   uvěřitelnějším, ale je   nezáživný. Ne že by se nic   nedělo, jen mě nebavil a   fakt nemám potřebu ho   ještě někdy vidět.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27943minih27943Kleopatra (1999) [TV minisérie] 
Cleopatra n
minih43618minih43618Saw 4 (2007) 
Saw IV n
minih46735minih46735Kde je Fred? (2006) 
Wo ist Fred? n
minih41396minih41396Márnice (2005) 
Mortuary n
minih44133minih44133Hunter (1984) [TV seriál] 
Hunter n
minih129729minih129729Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 
Maze Runner: Scorch Trials n
minih39466minih39466Přepadení 13. okrsku (2005) 
Assault on Precinct 13 n
minih36643minih36643Klokan Jack (2003) 
Kangaroo Jack n
minih17828minih17828Ricochet (1991) 
Ricochet n
minih34888minih34888Pianista (2002) 
Le Pianiste n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

23:40 - 00:30

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:50 - 00:50

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:50

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10