Duben
ohodnotit

Terapie láskou [2k digital]

Silver Linings Playbook

Další název:
Terapia láskou
Rok:
2012
Délka:
122 minut
Premiéra v ČR:
28.2.2013
„Život vždycky nejde podle plánu.“

Komentáře k filmu Terapie láskou

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Petantino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2013
Terapii láskou považuji za   povedenou romanci. Patrně   proto, že Patovi věřím   jeho vnitřní boj, Tiffany   mne ohromila svou   bezprostředností a jejich   vzájemná léčba tancem na   mě působila silou pozitivní   energie. Pro mne to rozhodně   nebyl tuctový film, i když   žánr komedie mi připadá   hodně mimo.
petrusmev
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.3.2013
Tohle mě neoslovilo. Vtipné   to bylo leda pro amíky s   jejich americkým fotbalem.   Hlavní herec   nepřesvědčivý, konec   trapná selanka, v kině jsem   se nudil a kdybych si to   pustil doma, tak usnu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.7.2016
Terapia xanaxom
Samé nominácie na glóbusy a   oskary a človek si musí   položiť otázku, za čo?   Prvé čo ma desilo, sú tie   liečebné metódy,   nehovorím, že slovanské   riešenie problémov chlastom   nie je brána do pekiel, ale   tu ma z toho nadužívania   chémie desilo. Navyše na tie   lieky sa nesmie piť! Viď ten   zápas. Ak chce byť Ronnie   agresívny odporúčam BRUTAL   TRUTH či COBALT, tam je aj   predloha Hemingway (i keď   METALLICA je tiež fajn, ale   MEGADETH je príšernosť).   Vrchol, čo ale som nepochopil   a mrazilo ma, bolo to   stávkovanie. Také domácke   sázkovanie o firmu je podľa   mňa brutálne nelegálne a   kriminálka by si mala na to   posvietiť, to nie sú hry o   fazuľky. Navyše vsadiť   celý majetok na jeden zápas   je skôr záležitosť   odbornej pomoci a teda   odbornú pomoc na gembling by   skôr potreboval Pat starší.   A Tiffany ho v tom podporuje,   hrozné. Všetci herci boli   viac menej príšerní a celý   príbeh a film je slušne   prihluplý a bizarný.   Posledná pol hodina to   napravuje a tá ma aj bavila,   inak mi neprišiel film   vtipný ani trocha
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2013
Kvůli Chris Tuckerovi jsem se   na film těšil, protože toho   komedianta mmiluju, ale Cooper   svou hlavní roli moc   nezvládá a naprosto mě   dožrala Jannifer Lawrence a   její kravská role, za kterou   dokonce dostala oscara! Je   tohle možný? Ty oscary   dávají jenom samým   břídilům a neschopům. Role   Jennifer byla nejen blbá ale   silně nesympatická,   zkažená, hnusná, odporná.   Role, kterou by zahrál   úplně každej a oni ti blbci   ji ještě dají oscara. Ti   opravdu, ať se někde   zahrabou.
Jinak od   filmu jsem čekal víc, ani   jsem ho nedokoukal. Za celej   snímek jsem tam viděl jen   jednu srandu, pak už nic.   Nuda, vůbec mě ten příběh   nezajímal a ta Jennifer -   ble. Kdyby hlavní roli dali   Tuckerovi, bylo by to jiné   žrádlo.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.3.2013
Já se ptám, proč má   romantický film dvě hodiny?   Protože je o bláznech? Kolik   filmového pásu mohlo být   ušetřeno, protože na mě   fungovaly jen dvě věci -   nácvik tance bez nádechu   erotiky (vzácná to věc),   pro samotnou radost z pohybu a   společnosti blízké osoby a   tou další je schopnost,   kterou ztrácíme s dětstvím   - říkat lidem věci, které   si za normálního duševního   stavu jen myslíme. Nechápu,   proč se film nezabýval pouze   ústřední dvojicí, jejich   problémy a rodícím se   vztahem - zkrátka terapií   láskou, mohl tak mít   konfekční délku, bez   dezorientovaného stáda   špatně odehraných a   nezajímavých vedlejších   postav (vyjmula bych snad jen   otce De Nira, naopak matka,   která byla jedním velkým,   výrazovým klišé, měla   být vyškrtnuta ze   scénáře) a amatérsky   naroubovaných záležitosti   kolem sportu a sázky,   nespokojenosti kamaráda v   manželství, vztahu s bratrem   ...a ptám se znovu - kde je   ten vtip, drama a psychologie,   nebo cokoli jiného, co by mě   mělo nakopnout, dojmout, nebo   prostě jen pobavit?   Zafungovalo poslední ze   sloves, která jsem použila -   pobavily nominace, a to tak,   že dost...
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Komedii jsem v tomto   zajímavém snímku   nespatřoval ani náhodou.   Spíše takto si začínám   představovat americký   způsob představení   neadaptabilních mladých. A   "krizové scény" ve   filmu mi připadali spíše   nepochopitelné a stupidní.   Zapojení tance a   romantického příběhu   drželo děj nad prahem   zajímavosti a koukatelnosti.
vojtam
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2013
Neurotik a coura....
Ano je to hezké, ano líbilo   se mi to, několikrát jsem se   srdečně zasmál, pač mě   baví romance o narušených   lidech, hodnotím 70%, ale   opravdu nechápu proč je   kolem toho filmu tolik   humbuku? Tolik chvály? Tolik   oscarových nominací (8) ? Za   co?
Jedinej kdo by si   možná oscara zasloužil je   Bradley Cooper, jeho výkon je   paradní a je i tahounem   celého filmu. Pak tu máme   Jennifer Lawrence, jo byla   dobrá, ale zatím toho ve   filmovém světě moc   nedokázala, tak za co ta   nominace?? Mě přijde jen   jako další Kristen Stewart,   nemastná, neslaná, a občas   předvede solidní výkon,   jako Kristen. Robert De Niro   je výborný herec, ale tady   toho prostoru moc nedostal,   tak proč nominace?
Mě   to stačilo vidět jednou,   možná až to někdy za x let   budou dávat na nově, tak na   to znova mrknu. Jak jsem   napsal za mě 70% a ani o   chlup víc.
P.S.14.1.2013 4:08 jak   jsem právě zjistil Jennifer   Lawrence dostala za roli   zlátý globus, a to jí musí   stačit!
25.2.2013 5:58   tak dostala i toho Oscara....
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.2.2017
Je to víc než jenom   romantická komedie a kdo zná   knihy Matthewa Quicka, ten mi   dá za pravdu - předlohou   tohoto snímku je právě jeho   prvotina.Ale věc se má tak,   že Terapie láskou   zpracovává nesnadné téma,   na které je třeba se   naladit, protože každého z   nás může nějaká   psychická porucha potkat a ne   každý to bude zvládat.   Tento film může otevřít   naše oči a srdce a tak jenom   dodám, že filmaři tady   odvedli kus poctivé práce.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.10.2015
Jedním slovem bez vulgarit -   ženské pohlaví. Film   ztratil veškerý šarm, když   se nominuje na prestižní   ocenění něco takového.   Snímek je akorát o   agresivních argumentech,   překřičování, hádkách,   navíc je to první role,   kterou Bradleymu nevěřím.   Tu protekční čůzu po jeho   boku ani nekomentuji. Naprosto   zbytečná práce, do které   byla vsazená významná osoba   talentovaného De Nira. Pokud   je tohle pro vás romantika,   měli byste vystoupit ze   svého naivního postoje.   Nerozumím, co na tom   vyzdvihujete - postavy s   defektni nálepkou, která   nebyla využita jako   potenciál. Každá   profesionální recenze film   naštěstí naprosto   degraduje. A propos - kde je   ten humor v té smeti   zbytečných monologů a   dialogů?
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Terapie láskou je průměrné   melodrama s tuctovým   závěrem.Hodnotit výš   nemůžu,protože za měsíc   (možná méně) si nevzpomenu   na žádnou vyjímečnou   scénu z tohoto   snímku.Žádná tam prostě   nebyla.Momentálně 86 procent   na čsfd,85 procent na fdb a   82 procent na imdb mi   zůstává záhadou.
Po   půlce filmu jsem si   myslel,že snad začne   působit chemie mezi hlavními   protagonisty a terapii bude   potřebovat spíše otec   skvěle zahraným De   Nirem,který byl svým   pomatenějším chováním o   sázkách nebezpečnější   než syn.Místo toho se   pěkně řvalo u sportu   (nudící krkolomná scéna) a   nakonec vše dobře dopadlo a   tak největší chemie   zůstala jen v předepsaných   lécích na výkyvy   nálady.
Počítám,že   snůška oscarových nominací   je jen do počtu.Ikdyž je   fakt,že letos byla kvalitní   nabídka filmů pro Oscary   takřka nulová.Prakticky   není z čeho   vybírat.Uvidím.Viděl jsem   lepší podobné filmy než   tento.Terapie láskou je   průměr.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2013
Začalo to zajímavě, ale jak   postavy začaly furt dokola   řešit fotbal, tanec a jiný   blbosti, byla to nuda hustá   tak, že by se dala krájet.   Cooper hraje jak po obrně   hlavy, De Niro hraje   nezajímavýho fotra.. Málem   jsem utekl z kina.
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.3.2013
Když se romantický film   povede tak je to balzám na   duši.Toto nemělo s   romantikou téměř nic   společného snad až na   posledních 5 min.Celý film   se jen křičelo,řvalo a   ječelo.Nepochopím jak mohl   být film nominován v   jakékoli kategorii na Oskara.
jajsempravabobika
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.1.2013
Průměrné, nezáživné,   charaktery postav   nedotažené, herecké výkony   nevýrazné. Hlavní hrdinka   mi byla nesympatická.   Žádná pořádná zápletka   a vyvrcholení a rozuzlení   bylo laciné. A že to měla   být komedie? Zasmála jsem se   jednou a to mám tento typ   filmu ráda.
romisek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.3.2013
5,5 minuty
5:30 minut mohl klidně trvat   tento film. Děj byl   průhledný jako čisté sklo,   bohužel. Komedii ani drama   film nevyjadřoval. Kdyby   nebylo dobrých hereckých   výkonů herců, asi bych   opustil kino po těch 5,5   minutách. Škoda.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.5.2015
Film se mi líbil a po všech   stránkách ho považuji za   kvalitně zpracované téma.   Film se nebude líbit   romanticky naivním lidem, ale   ocení ho hlavně ti, kteří   už nějakou zkušenost s   "psycho" mají.   Herecké výkony jsou naprosto   přesvědčivé a romantická   zápletka musí uspokojit   všechny normální lidi,   kteří si prostě na   vzdychání a večeři při   svíčkách nepotrpí. Komedie   to ze začátku rozhodně moc   není, ale párkrát se   zasmějete, gagy jsou spíše   epizodní a celkový dojem je   rozhodně jedinečný.
teta.Essie
Hodnocení:
Přidáno: 22.11.2015
Dejme tomu
Lehce předvídatelný film od   jedné scéy přes další a   další...
Berme to   kolem a dokola a dojde   nám,že nápad rozhodě není   špatný a rozhodně je při   takovéto volbě námětu   tisíce způsobů jak jej   zpracovat.Od hororu,přes   komedii až po   psychodrama.Způsob,který   filmaři zvolil je typický   americký a   očekávaný.Scéna za scénou   mi přijde velmi předhozená   a oznamující děj,který   ovšem ale je předem   jasný,jak může   dopadnout...
Herecká   volba Tiffany i hlavního   představitele Pata,rozhodně   skvělá.
Ale   začínám pochybovat o   zdravém rozumu či schopnosti   objektivního posudku   americké komise pro udílení   Akademických cen.Bez   urážky,ale TOHLE,ŽE JE   OSCAROVÝ ŽENSKÝ   VÝKON?Tohle zahraje každá   moje spolužačka z JAMU už v   prváku...Absolutně   průměrné!Ne-li hůř!
Bradley Cooper není   rozhodně špatná volba,ale   pořád mám pocit,že   režisér z těch herců   vůbec nic nevymáčkl!
Nevím jak to v americe   chodí,ale tady u nás,je   režisér alfa a omega ve   tvůrčí práci filmu.
Ale rozhodně bych se   nebál tento film pustit u   nás na JAMU,jako učebnicový   příklad toho,jak bude   vypadat výsledek práce,když   ji uděláte polovičatě!
janka29
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2015
Od komedie to malo daleko- len   na tom ich tanci som sa   nasmiala..... hlavny hrdinovia   spolu ladili,pasovali k   sebe...hlavny hrdina- skvely   herec
wolvie95
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Najlepšia filmová romanca za   pomerne dlhú dobu? Ale no   ták, to myslíte vážne?   Ústredná dvojica je tu   obsadená dobre, herecky to   velmi pekne ťahajú, ale ako   romantický film SLP nefunguje   absolútne. Film sa zbytočne   zdržuje zbytočnými   vedlajšími líniami, ktoré   nie sú pre príbeh   podstatné, až sa film   dostane do svojho konca, keď   si obidvaja uvedomia, že sa   obaja milujú, pričom to   pôsobí tak akosi   vykonštruovane a   nepresvedčivo. Chémia medzi   nimi je takmer nulová,   emócie mi prišli   neúprimné. Film sa mal viac   zamerať na Jenn a Bradleyho a   nevenovať sa zbytočne inými   príbehovými prvkami, takto z   toho vznikla nepotrebná,   nezaujímavá vata. Inak   Bradley a Jenn podali dobré   výkony, ale Oskara? Neviem a   dalej nepochopím množstvo   oscarových nominácií, to mi   hlava neberie. Chýbalo tomuto   filmu to hlavné - emócie a   srdce. Preto ma táto story   nechalo úplne chladnou. 40%
ondrink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.8.2015
kurna
po dlhom case nejaka nova tema   vo filme, nieco co pozname,   ale filmari na to   seru...skveôa tema, celkom   dobry scenar...9/10
JendaV29
Hodnocení:
Přidáno: 9.6.2013
Uřvaná blbost!!!
Tak tohle byl z mého pohledu   hodně podprůměrný snímek.   Tedy pokud ovšem nemáte   zálibu v uřvaných,   nicneříkajících,   nekonečné dlouhých a   nudných monolozích. A   pochopitelně od samého   začátku jasný konec, kdy se   po 2 hodinách, kdy na sebe   hlavní hrdinové tohoto   "kultovního"   snímku jen ječeli a řvali,   vše vyřeší jedním tancem,   po kterém celý film končí   tím, jak se oba vášnivě   objímají a samou láskou se   skoro mohou sežrat, když do   té doby na sebe 120 minut jen   řvali... pokud chcete zabít   2 hodiny svého života, pak   tento film vřele   doporučuji...
Crasik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.3.2013
Odlehčená, hezká komedie
Ten to film mě příjemně   potěšil. David O. Russel se   mi asi vžije teď do paměti.   Nevím proč tu ostatní   píší, že se u celého   filmu nezasmáli. Buť tento   styl humoru nechápou a nebo   to prostě není jejich   šálek kávy. To bych   pochopil. Já osobně jsem se   smál dost často,   především u scének s   Robertem de Nirem a Chrisem   Tuckerem, kteří zde ve   vedlejších rolích září.   V ženské hlavní roli tu   máme ač velmi mladou tak   již osvědčenou a oceněnou   Jennifer Lawrence, která si   nepochybně svého Oscara za   svou roli Tiffany zasloužila   (možná díky nedostatku   kvalitní konkurence). Na   druhé straně Bradley Coope   ... no nezklamal.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22790minih22790Vrána: Město andělů (1996) 
The Crow: City of Angels n
minih5136minih5136Císařův pekař a pekařův císař (1951) 
Císařův pekař a pekařův císař n
minih164212minih164212Past (2020) [TV film] 
Past n
minih60309minih60309Mýtus jménem žralok (2006) 
n
minih152519minih152519Nabarvené ptáče (2019) 
Nabarvené ptáče n
minih47462minih47462Guru lásky (2008) 
The Love Guru n
minih28705minih28705Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001) 
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring n
minih155816minih155816Metallica: Quebec Magnetic (2012) 
Metallica: Quebec Magnetic n
minih94286minih94286Donšajni (2013) 
Donšajni n
minih71419minih71419Můj nejlepší nepřítel (2010) 
Mein bester Feind n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Buchty po ránu (2023) [TV pořa...

14:00 - 14:30

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

13:25 - 14:20

35 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

13:35 - 14:35

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Komisař Rex (1994) [TV seriál]

13:25 - 14:30

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani