Duben
ohodnotit

Teorie tygra

Další název:
Teória tigra (SK); Tiger Theory
Rok:
2016
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
31.3.2016
„Komedie pro muže, kteří mají zkušenost s manželstvím, a pro ženy, které mají zkušenosti s muži.“

Komentáře k filmu Teorie tygra

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Tři generace harpyjí   Janžurová-Balzerová-Vilhelm   ová jsou ukázková trojka   napřesdržku a ačkoliv   Janžurová to jenom   nenápadně odgestikuluje, je   zřetelné, že právě ona   stojí za lehce dokurveným   životem všech kolem. A i   když pánům se ty rebelie   trochu vymknou z rukou, ani   holky to úplně   neukočírovaly. Má to sice   pár slabších míst, ty jsou   ale dávkovaný přesně v   momentech, kdy si člověk   potřebuje oddechnout.   Protože jinak jsem řval   smíchy (scény z pohřbu nebo   z policejní stanice).   Luxusní zážitek, český   film ještě není ztracen.   Jiří Bartoška svůj návrat   k filmu po těžké nemoci   pojal ve velkém stylu.
curil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2017
Výtečný film! Plně se   ztotožňuji s komentářem   Argensona, výstižný   comment. Harpyje je asi   nejlepší pojmenování pro   tři generace žen v jedné   rodině, které usurpují své   muže. Není to nic   výjimečného, ze svého   okolí znám i své nejlepší   přátele, kteří mluví o   "tújích".   Některé ženy nesnesou   vidět svého muže v   nečinnosti, to už je v   genech anebo výchovou matky.   Iva Janžurová je skvělá,   vystačí si v roli málo   slovy, ale její úsporná   gesta mluví za vše. Jiří   Bartoška je můj oblíbenec,   velká role a doufám, že   další budou následovat.   Film má svůj specifický   humor a po několika letech   jde opět o povedenou českou   komedii.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2016
Příjemná oderágovavačka   na podvečer. Paní   Janžurové tu sice nedali moc   prostoru, ale i tak byli   ostatní herci velmi dobří.   Takové milé pohlazeníčko i   přes spory a hádky ve   filmové rodině.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Docela smutný film, na   komedii jsem čekala více   humoru, chvílemi mi bylo   líto jak žen, tak   jednotlivých mužů. V   momentě co nastoupila   "ostrá" ředitelka,   Zuzana Slavíková, čekala   jsem, kdy zazní:   "Bartoško, máš padáka   a všechny tvoje sny   končí." Nakonec to   vlastně bylo jen o zamrzlé   komunikaci v partnerské   dvojici a postava Jana si   mohla ušetřit minimálně   několik desítek let   trápení.
Technicky,   ale vidím jednu nesrovnalost.   Babička s dědečkem žila   padesát šest let, Bartoška   na policii tvrdí, že její   dcera mu zničila 40 let   života- To byli jako spolu od   šestnácti? Anebo babička   měla dcerku za svobodna:-)   Někdo asi zaokrouhloval.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Šťastnou cestu do Habmurku
Hořká komedie, zaobírajíc   se vážnými tématy. Je o   hořkosti života, kdy spolu v   manželství žijí dva lidé,   a jeden člen manželství   získává pocit   nespokojenosti. Spor se vede i   o to, jak má být pohřben   otec a tchán v jedné osobě.   Tak začíná komedie o   životě jedné rodiny.   Legrace se zde koná i z   Alzheimerovy choroby. Ta   bývá v poslední době velmi   často cílem humoru mnohých   filmařů. Jiří Bartoška se   vrací na filmové plátno po   boji s vážnou nemocí. A   nečiní si zde špatně.   Spolu s Eliškopu Balzerovou   vytváří ústřední pár   příběhu. Mohu připomenout   to, že tito dva herci spolu   hráli v Bartoškově   filmovém debutu. Zajímavý i   Jakub Kohák, ale spíše   tím, jak zcela změnil   vizáž. Místo zarostlého   bezdomovce vidíme umytého a   ulízaného partnera, který   žije v poměrně volném   manželském svazku. Zde hraje   syna ústřední dvojice.   Tatiana Vilhelmová se   zhostila role dcery. Ta má za   manžela zdánlivě   ušlápnutého novináře,   kterého nutí despoticky   jíst zdravě. Zalíbení jsem   si našel i ve snaše Alence v   podobě Pavly Beretové.
Je to film o rodinných   záležitostech. Je to film na   hranici road movie. Filmaři   nám ukazují různé krásné   kouty naší země. Film padne   z největší   pravděpodobností do   průměru, ale dívat se na   něj dá.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Výborně zahrané, dobrý   hlášky i humor, herci   oblíbení a dobře obsazení,   hlavně Olinka neměla   chybu:-) Jinak dobrej nápad   hrát nemocnýho a zbavit se   tím manželky:-)
PROCESOR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Další lahůdka.   Hořkosladká komedie, které   se tady točit umí a rozumí   jim především české   publikum se svoji mentalitou.   I když příběh je smutný,   dýchá na vás taková   uvolněná atmosféra. A   přitom stačilo jen na   začátku vztahu si některý   věci vyjasnit a pochopit, že   soužití s tím druhým je   vždy o kompromisu....
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Důstojný pokračovatel   tradice českých hořkých   komedií s perfektním   typovým obsazením rolí.   Historka s blázincem jako   východiskem z manželství je   dobře absurdní, stejně jako   zobrazené rodinné   stereotypy. Myslím, že téma   bylo zužitkované na max.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Povedená podívaná,sice jsem   taky ženatý ale naštěstí   tahle zkušenost podpatofláka   mě míjí,Tatiana a Eliška   se zhostili svých hereckých   rolí výborně samozřejmě i   protějšky v čele s   Bartoškou byli v pohodě.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2017
Chvílemi trochu drsná   realita, ale pokud si v tomto   snímku každý nenašel to   své, tak bych se divil.   Spousta zábavy, výborné   herecké obsazení, skvělý   scénář.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.4.2017
Teorie tygra je pro mne   příjemným překvapením v   našem malém českém   filmovém rybníčku.Byla to   svěží podívaná s dobrým   hereckým obsazením a dávám   bonusové body za hudbu Jana   P.Muchowa - jeho muzika mne   nikdy nezklame.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2017
Příjemná
komedie o tom,že chlapi   nestárnou a ženy je stále   chtějí mít pod   kontrolou:-)Něco   přehnané,nereálné,ale   dobře zahrané(hlavně   roztomilý   p.Bartoška).Žádné   veledílo,ale pro příjemně   strávený večer   dostačující...
mikee007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2017
A je tu další český film
... který mě nezklamal svou   kvalitou, ale čekal jsem od   něho víc.
Opět,   stejně jako v případě   Ztraceni v Mnichově, se   jedná o nadprůměrný   film.
Pro mě by mohl   mít film větší spád a   trochu více humoru.
Na   druhou stranu snímek   disponuje velmi dobrými   hereckými výkony a krásnou   kamerou a výběrem   lokací.
Milý film,   ale podruhé na něj asi   zvědavý nebudu.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2016
Jako neurazí. Že byste ale z   kina odcházeli se spadlou   bradou se taky nestane a   obtěžkáni hlubokou   životní moudrostí, také   nečekejte. Film táhne   hlavně skvělý Bartoška a   více než solidní soundtrack   (hádejte od koho). Děj má   příjemné tempo, navíc   adekvátní věku   protagonistů, humor je   situační a jemný, tak jak   to mám rád, narace někdy   až moc přímá, ale ok.   Prostě na tuzemské poměry   nadstandardní počin.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2017
Taková trošku zvláštní   pocitová road movie. Občas   se člověk i zasměje, ale   ten Kohák...čí kamarád je?   Divně artikuluje, není mu   rozumět a cpou ho všude. Až   na jeho osobu se film povedl.   Palec nahoru. Zvedám na 9*. O   filmu jsme doma debatovali. U   českého filmu se nám to už   dlouho nestalo.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Je to komedie tak bychom se   měli smát. Toto bylo   splněno pár suchých   hlášek mě opravdu hodně   rozesmálo.Skvělý Jiří   Bartoška a vůbec celé   obsazení filmu nás dostává   do rodiny kde je vše až   armádně vedené manželkami.   Netradiční vzpoura na sebe   nenechá dlouho čekat.
jager
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.10.2016
Na tenhle film mě vytáhla do   kina manželka. Mě se vůbec   nechtělo. Přišel jsem ze   zaměstnání docela unavenej,   a informace že, v našem   nedalekém kině dávaj prý   docela dobrej film na který   musíne jít mě vůbec   nedadchla. Leč pro klid   duše, protože jsem nehodlal   poslouchat manželčiny řeči   o tom že jsem manžel k   ničenu a nikam sní   nejdu,jsem do kina z   manželkou přece jen   vyrazili.
Nyní musím   dodat že od samého začátku   tohoto filmu jsem se opravdu   bavil. Možná taky proto že   podobné boje vedeme doma   taký. Moje obava že se budu   v kině nudit se rychle   rozplynula a já byl nakonec   rád že jsem do kina šel.   Film je opravdu pěkný.   Dobře herecky obsazený,   vtipný, někdy i trochu   smutný. Herecké výkony   podle mne mají také vysokou   úroveň.
Po cestě z   kina jsem na manželce   sledoval, že v duchu   přemýšlela, jestli to s   pernamentním sekýrováním   někdy nepřehání. Takže   film je vlastně taky   poučný.
pepatulen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.9.2016
pepatulen
Koněčně zase dobrej film od   Českých tvůrců. velmi mě   pobavil a osvětlil vlastně   život. Proto má odemě deset   bodů. Doporučuji k   shlédnutí
pauli1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2016
Pokud výborní herci dostanou   dobrý scénář, poskytnou   nám nádherný zážitek.   Hluboce lidské a pravdivé.   Díky.
m6k
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2017
Hem není Donn(e), ale co na tom...
Klasická česká komedie,   která diváka neurazí, ani   nepřekvapí, a vcelku   příjemně pobaví. Tedy   neurazí, pokud zrovna divák   nemá tu smůlu, že je   žena, nebo zavilý   intelektuál. Mě třeba   trochu urazilo, že   veterinář Sean Burt Oška v   úvodu parafrázuje známý   úryvek z básně Johna   Donnea, o tom komu zvoní   hrana, a tvrdí, že to   říká Hemingway :-( Ale zase   mě hodně pobavilo, že   „český Sean Connery“ -   Jiří Bartoška, ve filmu   hraje stejnou roli   veterináře, jako v   reklamách, na nejmenovanou   (přejmenovanou), banku,   které v poslední době   zaplavily veřejnoprávní   obrazovky, (možná i ty   komerční, ale to nevím, neb   ty nesleduju). Tak to mi   přijde jako naprosto   geniální propojení   filmového product placementu   s čirou reklamou. Klobouk   dolu, možná i kalhoty,   protože to je fakt k po...   ...usmání.
Je to   opravdu nenáročně pohodová   komedie, která může   pobavit, (skoro), každého.   Jen je tedy trochu, (dost),   antifeministická, ženy jsou   v ní převážně   vykreslovány, jako úděsné   megery, které nám,   (romantickým mužům), svou   konzumně měšťáckou   racionalitou, ze života   dělají peklo. A je fakt, že   taková Eliška Balzerová   hraje svou fúrii luxusně. A   ani Iva Janžurová, v roli   tchýně, nijak nezaostává.   Stejně tak Táňa   Vilhelmka.
Z   manželského teroru se   snaží veterinář Jan,   (kterého hraje již   zmíněný český Connery),   vymanit předstíráním   Alzheimerovy choroby a   dobrovolnou hospitalizací v   blázinci. Logika děje   občas malinko pokulhává,   ale tak komedie, nadsázka,   humor, satira, že? A tomu   Barťákovi to teď, v tom   nejvyzrálejším věku, fakt   sluší, takže možná vezme   film na milost i leckterá   feministka. A já se též   vcelku příjemně pobavil.   Snad jen nás vilné diváky   trochu zklamalo, že slibně   rozjetá avantýrka s krásnou   Slovenkou, (Lucia Siposová),   nedospěla k nějakému tomu   záběru natur(al)istické   krásy. Ostatně na   poodhalenou Luciu se je   možné podívat v jiných   českých filmech, hned dva z   nich ale natočil Filip Renč,   takže to je "jen na   vlastní nebezpečí" :-P
Salám
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.4.2020
Fajné
Pěkná oddychovka. Už jenom   ten námět má dobrý fór.   Už prvních 20minut natolik   pobavilo, že je celkem jedno,   co bude dál :) Dobrý nápad,   vtipné, dobré obsazení i   herecké výkony. Milé,   příjemné, dobrá muzika.   Oddychovka :)
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2018
Vyborna oddychovka...
Skvela oddychovka k vyroci   pana Bartosky, ktery opetovne   dokazuje silu   "tygra" :). Skvela   komedie, plna nostalgie a   nadsazky, o zivote. Vynikajici   herecke vykony, dobry scenar.   Po dlouhe dobe opet dobry,   cesky film...
Stan.K.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2016
doba,která...
poskytla možnost tomuto   překrásnému filmu je   nepříjemná,je vidět,že   dobří herci,krásná   kamera,dokonalá hudba mne   dokázaly nadchnout jako nikdy   předtím,rád se k filmu   vrátím ještě   několikrát.Nemá to prostě   chybu.
Dap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.9.2016
nemá chybu
opravdu kvalitní český film   - ze života, s českým   humorem, který vždy obsahuje   moudrost v absurditě.
15tiletí ho však   nepochopí.
McHead
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.4.2016
Špatný název
Je to pěkný film se   špatným názvem. Já bych ho   pojmenoval spíše jako Útěk   idiota,ale o tom ten film je.   O útěku od způsobu života,   který měl za svůj. Já bych   to řešil jinak, ale o mě by   nikdo film netočil.
tomekbrno
Hodnocení:
Přidáno: 2.5.2016
Tygr
Není to špatný film,ale   myslím si že je to spíš   pro dříve narozené.Ale   celkem ho hodnotím   kladně.Dobré herecké   obsazení.
Swarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2017
Svarcneger
Krasne, oddychove a ze zivota.   Skvele sem se pobavil a po   dlouhe dobe videl film bez   nasili a podobne. Bartoska je   herecky buh, dekuji za tak   skvely vykon, pritom s   obrovskou gracii. Holt stara   skola je stara skola...
TUTULULU
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.5.2016
dobrý film
Po dlouhe době jsem viděl   dobry film.Nejsem příznivec   herce Bartošky ale v tom   filmu mne zaujal.Taky paní   Balzerova hrála skvěle.Film   mne zatahl do děje prostě   dobře straveny večer.
prvec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2016
Příjemný film
Dobře natočený film. Byť   neobsahuje žádné dějové   zvraty nebo překvapení, je   plný pravdivých scének že   života, kterým je milé se   zasmát, i když by mnohdy   byly k zamyšlení. K tomu ale   film nijak nenutí.
V   jedné recenzi na ČSFD se   přispěvatel rozčiluje, že   jde 'o nejvíce misogynní   film co snad kdy viděl', ale   to si buď dělá srandu anebo   je to sufražetka schovaná   pod mužskou identitou.
Já jsem se velmi dobře   bavil, moje žena zjevně taky   a nebyla vůbec pohoršená.   Mnoho z nás si ve   vykreslených situacích najde   něco, s čím se už v   životě setkal, i když asi   ne v tak koncentrované   podobě. Ale od toho přece   máme filmy!
Aglaja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2016
Tygrů ubývá :-)
V poslední době pro mě   jednoznačně nejlepší film,   který jsem viděla. Skvělé   herecké výkony, kamera,   humor i věci k vážnému   zamyšlení. Dobře   namícháno. Tak se mi to   líbí. A navíc Jiří   Bartoška je prostě   neodolatelný :-)
Ovce
Hodnocení:
Přidáno: 7.4.2017
Jsem zbabělý a ještě jsem na to hrdý
Jako by právě tohle chtěl   hlavní hrdina vyjádřit. V   tomhle filmu je hodně   nápaditých a dobrých   momentů, ale ani ta humorná   nadsázka s náhlým   Alzheimerem to nezachrání -   dnes máte někoho se   skutečnou demencí málem v   každém druhém filmu, je to   málem "módní" - a   v tomto příběhu jsou   všichni buď naivní - na   všechno hlavní postavě   skočí, ačkoli Alzheimera   nemají - anebo chtějí   druhým velet. A ty podařené   ženské postavy chtějí   obojí. Ve chvíli, kdy   hlavní hrdina své ženě   není schopen říct, že   dopr....ku..., já žádnej   hnusnej bylinkovej čaj   nechci... tak v této fázi   filmu je pro mě takhle   "revoltující"   postava ztracená. A už   docela nešťastný je ten   romantizující závěr, kde   se divák dojímá nad   plujícím veterinářem,   který je   "konečně"   spokojený. Nehledě k tomu,   že manželka, jež   přednáší na vysoké   škole, je při svém   vzdělání dost zabedněná.
Petr.pif
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.5.2016
Opravdu jsem se pobavil, ale i   zamyslel. Souhlasím, že je   to film ne pro každého, ale   pro mou generaci super!
sima65
Hodnocení:
Přidáno: 23.4.2016
Dobrý
Musím říct, že na to jaké   se u nás v poslední době   točí filmy je tento film   nadprůměrný. Výborné   herecké obsazení,   příjemný humor. Prostě...   Doporučujeme
dadanx
Hodnocení:
Přidáno: 1.1.2020
Svoboda
Tohle je film o nalezení   svobody a zbavení strachu   být sám sebou. Nedělat   ústupky pokud vám vnitřně   vadí, a mlčet jenom aby to   někomu neublížilo.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51386minih51386Hypermarket (2007) [TV film] 
Hypermarket n
minih16811minih16811Poznej svého muže (1940) 
n
minih34458minih34458Odsouzený z Pinktownu (1965) [TV film] 
Odsouzený z Pinktownu n
minih5750minih5750Ďábelská lest (1996) 
Diabolique n
minih25509minih25509Všichni moji blízcí (1998) 
Všichni moji blízcí n
minih51285minih51285Nic než pravda (2008/2) [TV pořad] 
Nic než pravda n
minih31780minih31780Replikant (2001) 
Replicant n
minih40463minih40463Madhouse (2004) 
Madhouse n
minih72396minih72396Nebezpečná kořist (2010) 
La Proie n
minih103651minih103651Konzultant (2013) 
The Counselor n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10