Duben
ohodnotit

Tenkrát v Číně

Wong Fei Hung

Další název:
Once Upon a Time in China; Kungfu Master; 武狀元黃飛鴻
Země:
Rok:
1991
Délka:
134 minut

Obsah filmu Tenkrát v Číně

 
Film se odehrává v době před I. světovou válkou, kdy se Francouzi, Angličané a Američani snažili dominovat Čínu a jedná o vztahu Wong Fei-hunga (1847-1924), mistra bojových umění, legendárního hrdiny a Aunt Yee, která se vrací z Ameriky do Číny plná nadšení pro západní civilizaci. Wong Fei-hung se stane jejím ochráncem a zároveň bojuje proti zahraničním mocnostem i místním úřadům. Aunt Yee pomalu ztrácí iluze o životním stylu Západu. Otázkou je, co zmůže bojové umění Kung Fu proti zbraním....

Zdroj: Axocom

 
Související odkaz
 
Tenkrát v Číně

Odvěký boj starého tradičního světa s novým se stal námětem jedné z čínských „kultovek“. číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Vapet
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
čínská
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Tenkrát v Číně >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2014
Mám rád Asijskou kulturu a jejich zvyky, proto   jsem byl na film hodně zvědavý. Nečekal jsem   od toho nějaký trhák, ale jenom mě táhla   dopředu ta zvědavost. V hlavní roli Jet Li,   což je správná volba, je sice pravda, že   Jackie Chan by se sem hodil taky, ale Jackie je   spíš pro komické role, zde bojovník Li byl na   správném místě.
Nejprve musím podotknout že   děj je stupidní a nezáživný, snímek jsem   dokoukal jenom díky Jetovi a jeho bojovým   uměním a že si s tím filmaři dost pohráli.   Kam se hrabe Tygr a Dra, který je o deset let   starší. Zde jsou efekty boje opravdu ukázkové,   velice chválím Hongkongské studio, protože zde   bych neváhal ocenit triky. Jediná výjimka v   těchto triků je ta obří dřevěná kládá,   která se legračně kymácela ve vzduchu mezi   Jetem a tím padouchem. Zde to filmaři opravdu   nezvládli.
Sympaťák a velký bojovník Jet Li   je ale jediný, kdo zde hraje, jeho vedlejší   kolegové se sice snažili tvořit humor, ale ten   jejich asijský humor se mi vůbec nezdal,   přišel mi dost ubohý a trapný, stejně tak   již zmíněný děj.
Film je silně proti   západním mocnostem, ale nevím, jestli si to   filmaři uvědomovali, ale své krajany zde   ukazovali jako primitivní národ.

Čili abych   to shrnul. Film Tenkrát v Číně se mi líbil z   hlediska vizualní stránky, z hlediska té druhé   strany mi ten film přišel dost stupidní,   pomalý s hloupými dialogy mezi pstavami a   hlavně tím příběhem a z hlediska třetí   strany Jet Li film drží. On a jeho triky mě   stále nutili, abych se na film dodíval a to jsem   měl co dělat. Další díly ale vidět nechci.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2011
Po výtvarné stránce je tento film   neuvěřitelně detailně propracovaný. Když   pomineme klasický kýčovitý asiatský humor,   tak se vskutku jedná o vyjímečný film o   bojovém umění.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10