Jeden svět
ohodnotit

Ten kluk

Boy A

Další název:
Chlapec; Ten chalan
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
100 minut
„Kdo rozhodne, kdo získá druhou šanci?“

Obsah filmu Ten kluk

 
Eric Wilson po čtrnácti letech vychází z vězení pro mladistvé. Pod novou identitou má začít nový život. Do dospělého světa se vrhá s nadějí a chce ochotně vyhovět všem jeho požadavkům. Zvládne jeho nástrahy – a dokáže vzdorovat stínům vlastní minulosti? Andrew Garfield byl za svůj herecký výkon odměněn cenou BAFTA a film získal na MFF v Berlíně Cenu ekumenické poroty.

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
John CrowleyJohn Crowley  
hraje:
Andrew GarfieldAndrew Garfield.....Jack Burridge [23]   
Alfie OwenAlfie Owen.....Eric Wilson   
Katie LyonsKatie Lyons.....Michelle [25]   
Peter MullanPeter Mullan.....Terry [47]   
Taylor DohertyTaylor Doherty.....Philip Craig   
Shaun EvansShaun Evans.....Chris [27]   
Anthony LewisAnthony Lewis.....Steve [23]   
Siobhan FinneranSiobhan Finneran.....Kelly [39]   
James YoungJames Young.....Zeb [26]   
Skye BennettSkye Bennett.....Angela [11]   
Victoria BrazierVictoria Brazier.....učitelka   
Madeleine Rakic-PlattMadeleine Rakic-Platt.....školačka   
Josef AltinJosef Altin.....tyran [24]   
Dudley BrewisDudley Brewis.....tyran   
Jeremy SwiftJeremy Swift.....Dave [46]   
Tilly VosburghTilly Vosburgh.....obchodnice [46]   
scénář:
Mark O'RoweMark O'Rowe  
námět:
Jonathan TrigellJonathan Trigell  
hudba:
Paddy CunneenPaddy Cunneen  
kamera:
Rob HardyRob Hardy  
střih:
Lucia ZucchettiLucia Zucchetti  
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.boyamovie.info/
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Ten kluk >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Snímek jsem nechával ladem velmi dlouho,protože   ač je film nekomerční,je notoricky známý.Já   si takové filmy nechávám většinou na   pozdější dobu a zabývám se "okrajovými   zajímavými snímky".
Teď jsem byl na Boy   A více zvědavý,protože jsem zjistil,že   vedlejší roli zahrál Peter Mullan,který mě   naprosto uchvátil v nádherném dramatu o   domácím násilí Tyranosaurus (2011).
Drama   Boy A je velmi pěkný film s dobrými herci a   dobrým příběhem.Vyvolává především   otázku o "nálepkách" zlých lidí a o   tom,zda trest končí jen s odsezenými roky ve   věznici.Musím se přiznat,že více byly   zajímavé a poutavé flashbacky z minulosti,než   hlavní,současný příběh.To,myslím,bylo   zapřičiněno tím,že svět kolem Jacka byl   spíše "černobílý",než   "šedý".Začlenění do běžného   života proběhlo velmi   hladce,spokojenost,záchrana malé   holčičky...takže celý film očekáváte,kdy   ten "průser" přijde.Děj ze   současnosti mohl být více klikatější,tak jak   život přináší a tím mohl být Boy A i   mimořádný film.Ale není.Ale přesto je snímek   velmi dobrý.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.7.2012
Boy A
Musím se přiznat, že hlavním důvodem proč   jsem si tenhle film pouštěla byl právě Andrew   Garfield, kterého jsem s prvně všimla ve filmu   Neopouštěj mě a tak si mě získal a to   naprosto, dokázal, že v něm dřímá   neskutečný talent, který dokáže prodat a ve   filmu Ten kluk tomu není jinak. Příběh, který   se trochu liší od podobných filmů, ale přesto   tam jsou věci, které jsme mohli vidět   nespočetněkrát, ale tenhle film podtrhuje   herecký výkon Andrewa Garfielda a také z malé   části Petera Mullana, na kterého v poslední   době narážím v mnoha filmech a jsem za to   ráda. Hříchu minulosti se nikdy nezbavíme, i   když bysme rádi chtěli, ale ostatní to vidí   jinak. Tenhle film musím zařadit mezi ty lepší   filmy, které jsem kdy mohla vidět a budu se   těšit na další vynikající výkon Andrewa   Garfielda v mnoha dalších filmech.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.4.2012
Vezměte hromádku malých, ale osobnost   formujících dílků a složte je do celku -   rozmnoží se na hromadu neštěstí..., přesně   takový osud byl připraven pro Erica -   zasloužila se o něj především nejbližší   rodina - jaké to musí být, vracet se do domova,   kde tě nemilují, kde nemáš zastání před   zlým světem, z nelásky a lhostejnosti   podvědomě utíkáš pod ochranu ještě   většího zoufalce, než jsi sám, s ještě   větší nenávistí v srdci. A i když se   zázrakem zvedneš z prachu a výčitek, zase je   strach hlavním pocitem, vstáváš i usínáš s   otázkou, kdy tě minulost dožene a přes   všechno, co ti namlouvají, víš, že ten pravý   trest přijde ve chvíli, kdy konečně začneš   žít. A já, z pozice diváka a svědka teď   nevím, jestli zaslouženě, jistě, každý má   dostat druhou šanci, jinak to však budou vidět   rodiče mrtvé dívky... Velmi dobře je do   příběhu zakomponována i druhá linie, která   potvrzuje, že dětství jen napůl po sobě   zanechává vztahové vzduchoprázdno. Hezký a   zároveň i krutý film, stejně, jako sám   život. Výborní Andrew Garfield a Peter Mullan.
maciii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.11.2011
Citlivý a ohromně lidský příběh s výborně   napsanými a zahranými charaktery   postav...křehoučký Jack v podání Andyho   Garfielda mě celý film neuvěřitelně dojímal.   Snímek nechává vcelku velký prostor divákově   fantazii, což mě na jednu stranu rozčiluje, na   druhou to oceňuju, jelikož jsem se na konci   necítila o nic okradená.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Drama o mladíkovi, který se vrací z vězení   aby začal nový život. Najde si práci,   přítelkyni, stane se z něj hrdina ale temná   minulost, kterou před všemi skrýval si ho   nakonec dostihne. Slušné herecké výkony a   postupně se odhalující tajemství dokáží   diváka udržet v pozornosti až do konce ale po   celou dobu film nedokáže strhnout nebo donutit   abychom s hlavním hrdinou ke konci soucítili.
muzlik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2010
Krutý osud
Tenhle film mě skutečně oslovil, mám ráda   když mě děj filmu vtáhne a já prožívám   pocity herců. Ten chlapec udělal to co udělal,   ale chtěl to napravit...smrt spolužačky   záchranou dívky při autonehodě...Měl   přátele, lásku i domov, a běhěm chvilky   neměl vůbec nic.
Pulletka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Je to film, který člověku ještě dlouho po   shlédnutí leží v hlavě. Neříkám, že se na   něj dívá lehce a rozhodně ho nedoporučuji   jako odpočinkový film na sobotní večer.   Nicméně tento nenápadný snímek je velice   působivý a vyvolává spoustu myšlenek a   pocitů. Bylo mi z něj fakt smutno a byla jsem   naštvaná na společnost, která nikdy   neodpouští a bezcitně odsuzuje nešťastného   jedince. Hlavní postava je zahrána velmi   přesvědčivě a alespoň u mě, byly sympatie na   její straně.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.1.2009
90 procent nebo 100 procent? Opravdu dlouho jsem   si lámal hlavu s hodnocením tohoto po všech   stránkách dokonalého a všestraného   díla...Už dlouho vím že čím je o filmu   slyšet méně, tím je film lepší, a i zde se   to jen potvrzuje...Vše začíná velmi pozvolna a   až z odstupem času se odkrývá pravda která   zatřese snad všemi, kdo není úplný cynik...Ve   filmu se odehrávájí dvě časové linie,   součastnost, kde se dospělí Jack snaží žít   a zapomenout na velmi bolestnou minulost, a   minulost kde jako mladý chlapec udělá   největší chybu svého života za kterou platí   dost krutou daň...Těžko říct co je na tomto   filmu tak dokonalého, myslím si že jeho velká   síla je v příběhu, který je tak silný až je   téměř reálný...Dost velkou zásluhu na tom   má i hlavní herec a ne příliž známý Andrew   Garfield, který se do této role položil tak   naplno že jí téměř žil...Je to další   snímek o tom že před minulostí se člověk   neschová...Chtěl jsem dát 90 procent ale díky   konci který se vyhýbá snad všem různým   patosům si mě snímek získal, naprosto silný   zážitek který doporučuji všem kdo má rád   silné příběhy!!!

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22740minih22740Von Ryanův expres (1965) 
Von Ryan's Express n
minih29584minih29584Mizerové II (2002) 
Bad Boys II n
minih39645minih39645Správnej polda (2003) 
Stander n
minih28721minih28721Dlouhý Velký pátek (1980) 
The Long Good Friday n
minih72759minih72759The Reeds (2009) 
The Reeds n
minih29717minih29717Pluto Nash (2002) 
Pluto Nash n
minih34046minih34046Piková trojka (2003) 
In the Cut n
minih72242minih72242Jeden den (2011) 
One Day n
minih77056minih77056The Courageous Heart of Irena Sendler (2009) [TV film] 
The Courageous Heart of Irena Sendler n
minih37410minih37410Purpurové řeky 2: Andělé Apokalypsy (2003) 
Les riviéres pourpres 2: Les Anges de l´apocalypse n


Hodnocení:n12345678910
Ten kluk (2007)Ten kluk (2007)Ten kluk (2007)Ten kluk (2007)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10