Temné ulice (2008)

Temné ulice (Dark Streets)
75 %
 
 

Dark Streets

    Žánr: thriller / muzikál
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 81 min.
Americký muzikálový thriller, pojatý jako horečnatý sen ve stylu film noir, se odehrává ve 30. letech minulého století a vypráví o Chazu Davenportovi (Gabriel Mann), neodolatelném leč naivním majiteli nejžádanějšího nočního klubu ve městě. Muži, který žije obklopen bluesovou muzikou a má dvě oslnivé milenky, zpěvačky a tanečnice Crystal a Madelaine (Bijou Phillipsová a Izabella Miková), všichni závidí. Jenže rozkošnický život se Chazovi začne vymykat z rukou. Až po uši se topí v dluzích, jeho snový svět se hroutí a zasáhne ho i nečekaná a podivná sebevražda jeho otce. Stále víc se zaplétá do sítě lží a zrady a vlastně už neví, komu může věřit a koho se má bát.
Ve filmu zazní dvanáct původních písní od Jamese Comptona a Tima Browna, které nazpívali nejlepší současní bluesoví zpěváci jako Dr. John, Etta James, Natalie Cole, Aaron Neville, Solomon Burke či Richie Sambora, choreografem tanečních čísel je Keith Young. Vítejte ve světě blues.

režie:
Rachel Samuels
 
 
hraje:
Gabriel Mann (Chaz Davenport), Bijou Phillips (Crystal Labelleová), Izabella Miko (Maddie Bonderontová), Elias Koteas (poručík), Jarreth J. Merz ((Pale Man)), Michael Fairman (Nathaniel Davenport), Toledo Diamond (Prince Royale), Jordi Caballero (Slim), Tracy Phillips (Rose), Mike Muscat (stráž), Kimberly Sanders (tanečnice), Luna Rocio Cantale, Pat Crawford Brown (Delores), Palmer Davis (Darlene), Howard S. Miller (Frank), James Otis (Tommy), Matt O'Toole (Harry), Paul Palo (drogový dealer), F. William Parker (muž v montérkách), Vanessa Peters (žena u stolu), Bashar Rahal (barman), Carolyn Seymour (Gloria), Eve Sigall (sousedka), John Solari (moula), Alexi Wasser (Claudia), Keith Young (choreograf), Angela P. Martinez (Cassandra), Sharon Ferrol-Young (tanečnice), Marina Benedict (tanečnice), Lisa Gabriel (servírka)
 
 
námět:
Glenn M. Stewart (hra)
 
 
scénář:
Wallace King
 
 
kamera:
Sharone Meir
 
 
hudba:
George Acogny
 
 
kostýmy:
Maria Schicker
 
 
střih:
Michael J. Duthie, Anne Goursaud
 
 
zvuk:
Jeremy Balko, Max Bauer, Marcus Blanchard, Barney Cabral, Daniel Dietenberger, Friedrich M. Dosch, Richard Dwan, Stephen Fitzmaurice, Scott A. Jennings, Iris Lohninger, Pit Kuhlmann, Perry Robertson, Shelik Fernandez
 
 
choreografie:
Sharon Ferrol-Young
 
 
zvláštní efekty:
Robert Garrigus (pyrotechnika), Nils Allen Stewart (koordinátor)
 
 
koproducent:
Jeremy Alter
 
 
koordinátor kaskadérů:
Nils Allen Stewart
 
 
vizuální efekty:
Christopher Francis Woods (supervize), Ken Locsmandi, Gregory Creaser
 
 
masky:
Roxanne Ferguson (účesy)
 
 
výprava:
Frank Bollinger
 
 
výkonný producent:
Steffen Aumueller
 
 
producent:
Andrea Balen, Claus Clausen, Corina Danckwerts, Glenn M. Stewart
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.