Temná legenda (1998)

Temná legenda (Urban Legend)
66 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Urban Legend

Další název: Městská legenda

    Žánr: thriller
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
POZOR SPOILER

Mladá vysokoškolačka Michelle Manciniová jede nocí a dojde jí benzín. Zastaví se u pumpy, kde je hodně divný pumpař Mike Donnel. Ten ji zve dovnitř, kvůli problému s kreditkou. Jenže ona tam zjistí, že nikdo nevolá, jak on tvrdil, a vytáhne na něj pepřový sprej. Utíká pryč a netuší, že jí ten pumpař chtěl jen nenápadně říci, že je někdo ukrytý na jejím zadním sedadle. Ten někdo má sekeru, a tou také dívenku zabije.
Ve vysílacím studiu právě mluví Sasha, která zde dělá moderátorku. Ta je kamarádka Natalie a obě navštěvují údajně nejbezpečnější Pendltonskou univerzitu. Také sem chodí mladík Paul, který dělá novinařinu. Ten i Natalie Simonnová s jinou kamarádkou Brendou naslouchají vyprávění dalšího studenta Daemona Parkera, který vypráví o masakru, který se zde kdysi udál. Ale nevěří mu to.
Natina spolubydlící na pokoji Tosh zde opět souloží. Nat spí se sluchátky na uších.
Daší den vypráví profesor William Wexler o městských legendách. Jsou to prý všechno opravdu jen legendy. Dokazuje to i pomocí šumivých bonbónů.
A to už se provalí záležitost vraždy se sekerou. Škola se to snaží ututlat.
Daemon přichází pro Nat a jedou spolu ven. V lese si Daemon odskočí a někdo jej pověsí na strom. Jakmile Natalie odjede, oběsí jej. Když se sem vrátí s policistkou Reese Wilsonovou , nikde není po ničem ani stopa.
Natalie se domnívá, že je zde někdo, kdo vraždí podle městských legend. A vražda Los v její přítomnosti -----38, aniž to ovšem Nat ví, ji v tom ještě utvrdí.
Paul jí to skoro věří a pomáhá jí v pátrání. Vloupají se k profesorovi Wexlerovi, a ten je načapá. Je z toho průšvih, který by asi ředitel neodpustil, kdyby ovšem nebyl také zavražděn.
Na velkém mejdanu načapá Brenda Natálii, jak se líbá s Paulem, kterého však chtěla ona. A také je zde zavražděn Parker sám. Chvíli po něm řádí vrah v rozhlase, kde zabije mladíka a později i Sashu. Zde Nat vidí postavu vraha v kabátě s kapucí. Následuje útěk s Paulem a Brendou. Když zastaví u benzinky, najdou v kufru auta mrtvolu. A tak obě holky běží zpět do školy. Jenže se jedna druhé ztratí a Nat stopne školníka, kterého zná. Je to hodně podivný patron, a když Natalie zjistí, že má vzadu v autě stejnou bundu s kapucí jako vrah začne panikařit...  Autor: Pitryx

režie:
Jamie Blanks
 
 
hraje:
Alicia Witt (Natalie Simonová), Jared Leto (Paul), Joshua Jackson (Damon Brooks), Rebecca Gayheart (Brenda), Natasha Gregson Wagner (Michele Mancini), Loretta Devine (Reese Wilson), Tara Reid (Sasha), Michael Rosenbaum (Parker), Danielle Harris (Tosh), John Neville (Dean Adams), Robert Englund (William Wexler), Julian Richings (Janitor), Gord Martineau (Newsman), Kay Hawtrey (knihovnice), Angela Vint (dívka), Shawn Mathieson (hipík), Danielle Brett (dívka), Roberta Angelica (žena v bazénu), Clé Bennett (Dorky Guy)
 
 
zvuk:
Geoffrey G. Rubay
 
 
zpěv:
Bonnie Tyler ("Total Eclipse of the Heart"), The Crystal Method ("Comin' Back")
 
 
zvláštní efekty:
Daniel Gibson
 
 
výprava:
Carolyn 'Cal' Loucks
 
 
kaskadér:
Alison Reid
 
 
režie českého znění:
Pavla Horňáková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.