Temná legenda 2 (2000)

Temná legenda 2 (Urban Legends: Final Cut)
62.6 %
 
 

Urban Legends: Final Cut

Další název: Temná legenda: Poslední řez

    Žánr: horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 98 min.
POZOR SPOILER

Ve vzduchu je letadlo plné mladých lidí. Každý se baví po svém a dva jdou dokonce na WC užít si trochu sexu. Stroj však začíná mít potíže. Bodejť by ne, když jsou oba piloti podříznutí, jak zjistí právě ona dívka z WC. Vrah se dobývá za ní, když se ozve "Stop!" Ano, natáčel s jen film. Jsme totiž na filmové škole. Herečka Sandra není moc dobrá, a ani v tom letadle se nesnažila. Proto je jí režisérem spíláno.
Začíná nový školní rok, a mladá studentka Amy jde do knihovny. Venku je nevlídno, a tak ji do auta vezme Reese Wilson a vypráví jí příběh o vraždách podle městských legend na pendltonské univerzitě. Amy to hodlá použít pro svůj film.
Jiné děvče sosá v jakémsi zábavním podniku, když je na odchodu v šatně přepadena. Probouzí se ve vaně a všude kolem je krev a vnitřnosti. Nebožačka z toho ztrácí hlavu, nejprve obrazně a pak doslova.
Amy dává svůj scénář Travisi Clarkovii, a ten jí slíbí spolupráci. Později jí vynadá kameraman Toby Belcher , že mu ukradla námět. A tak přichází nový kameraman a to Schorm "Simon" Jabuscko . Trevis, který ho doporučil je natolik nešťastný ze špatné známky, že spáchá sebevraždu. Pak se Amy dozví, že Sandraje je na JIPce. Hned nato potká Travisovo dvojče, a to tvrdí, že Travis rozhodně sebevraždu nespáchal. Následně ja zavražděn Simon, což je zaznamenáno kamerou. Amy si půjčí pásek, ale přijde o něj, když ji pronásleduje vrah v masce.
Pak má natáčet za městem v parku a domluví se s Travisem, že nachystají maskovanému vrahovi past. Což skoro vyjde, ale kamarádi Dirk a Stan přijdou o život. Vrah ještě stihne zabít Vanessu, a to již Amy s Travisem objevují čachry s filmovým pásem. Už tuší, co a jak...  Autor: Pitryx

režie:
John Ottman
 
 
hraje:
Jennifer Morrison (Amy Mayfield), Matthew Davis (Travis Stark / Trevor Stark), Hart Bochner (profesor Solomon), Loretta Devine (Reese Wilson), Joseph Lawrence (Graham Manning), Anson Mount (Toby Belcher), Eva Mendes (Vanessa Valdeon), Anthony Anderson (Stan Washington), Jessica Cauffiel (Sandra Petruzzi), Michael Bacall (Dirk Reynolds), Marco Hofschneider (Schorm "Simon" Jabuscko), Derek Aasland (P.A. Kevin), Jacinda Barrett (Lisa), Peter Millard (Dr. Richard Fain), Chas Lawther (Dean Patterson), Shauna Black (blondýnka), Clare Preuss
 
 
námět:
Silvio Horta
 
 
scénář:
Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
 
 
kamera:
Brian Pearson
 
 
hudba:
Damon Intrabartolo, John Ottman
 
 
produkce:
Gina Matthews, Neal H. Moritz, Richard Luke Rothschild
 
 
zvláštní efekty:
Daniel Gibson
 
 
koproducent:
Michael McDonnell
 
 
výkonný producent:
Brad Luff, Nick Osborne
 
 
režie českého znění:
Pavla Horňáková
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.